Katse jalkoihin!


Toisin kuin kesällä talvella jalkamme ovat koko ajan piilossa. Niitä ei näe kuin korkeintaan kumppanimme illalla sängyssä vilaukselta, jos sielläkään. Sillä itse vilukissana nukun melkein aina villasukat jalassa. Olen koittannut parina viime vuotena tsempata jalkojenhoidossa talvisin, ettei sitten keväällä olisi edessä aivan hirveä viikkoja kestävä urakka, että kehtaan laittaa jalat sandaaleihin muiden ihmisten näkyville.

Jokapäiväisessä hoidossa hyvä jalkavoide on ehdoton ja koitankin muistaa rasvata jalat joka ilta ennen nukkumaan menoa. Jo pelkällä rasvauksella on valtava vaikutus jalkojen ihon hyvinvointiin. Raspia näytän kantapäilleni n. kerran kuukaudessa saunan yhteydessä. Monien kokeilemia kuorintasukkia, en ole itse vielä uskaltanut laittaa jalkaani, mutta eiköhän sekin päivä vielä tule. Markkinoille on alkanut ilmestyä myös erilaisia jalkojen kuorintoja, joita voidaan pitää raspausta hellävaraisempana vaihtoehtona, sillä niitä voi käyttää vaikka pari kertaa viikossa. 

Sain jo ennen joulua testattavaksi eloNaturalta Gamarden uusia jalkahoitotuotteita. Koska olin aikaisemmin varsin vakuuttunut Gamarden ihonhoidosta, aloin mielenkiinnolla testaamaan luonnonmukaisia uutuuksia. Jalkojen Kuorintageelin- ja voiteen lisäksi myynnissä on myös kolmas tuote, kovettumille tarkoitettu jalkavoide, jota itse en ole testannut. 


Molemmat tuotteet ovat pakattuna yksinkertaisiin valkoisiin tuubeihin, joissa on eleettömät tekstit sinisellä. Jalan kuvasta ei varmaan jää kenellekään epäselväksi, mihin tarkoitukseen tuotteet on tarkoitettu käytettäviksi. Ulkonäöstä tuli heti tehokas ja raikas fiilis. 

Kuorintageelien kanssa itselläni on ollut aina vähän niin ja näin. Omat "norsunnahkaa" olevat jalkapohjat kun vaativat aika ronskia käsittelyä ennen kuin eron huomaa. Jo sana geeli eikä voide kuulosti hieman heppoiselta menolta jalkapohjiini, mutta eihän sitä tiedä, jos ei kokeile. Geelissä on voimakas luomumentholin tuoksu ja kuorivana aineena toimii aprikoosin siemenjauhe. Aprikoosinsiemeniä saisi olla makuuni paljon enemmän, eikä norsunnahkaiset jalkapohjani olleet moksiskaan muutamista kuorivista partikkeleista. Sen sijaan tuotteen sisältämä mentholi pisti aivan ihanasti veren kiertämään jaloissa ja raikas viileä tunne valtasi miltein koko kropan. Siksi ajattelenkin, että tuote on ihana väsyneille jaloille tai sellaisen päivän jälkeen, kun on joutunut olemaan jalkojen päällä paljon. Jos jalkapohjasi eivät ole yhtä lujaa tekoa kuin omani, niin kuorintatehotkin varmaan ovat ihan riittävät. 

Jalkavoide on koostumukseltaan erittäin täyteläistä, juuri sellaista kuin jalkavoiteen mielestäni kuuluukin olla. Se sopiikin erinomaisesti kuivalle ja jopa halkeilevalle iholle. Aktiiviaineena on käytetty Gamarden-mineraalivettä ja raikastavaa mentholia. Teepuun eteerinen öljy toimii antibakteerisena ja desinfioivana ainesosana. Korjaavina aineina toimivat luontainen E-vitamiini, rypsi-, auringonkukka-, hamppu,- ja arganöljy. Voiteen tuoksu on melko neutraali, hieman piparminttuinen. Itse laitan aina sukat jalkaan levityksen jälkeen, vaikka voide imeytyykin melko hyvin. Luontaiset öljyt jättävät kuitenkin jalkapohjat hieman liukkaiksi, joten suosittelen sukkia. Voide on tosi tehokasta ja riittoisaa. Herneen kokoinen nokare riittää yhteen jalkaan. Jo yhden käyttökerran jälkeen kantapäät tuntuivat pehmosilta ja pienet halkeamat olivat tipotiessään. Jokailtainen rasvailu on pitänyt jalat pehmeinä. Ehdottomasti näistä kahdesta lempparini, jota suosittelen lämpimästi, jos etsitte luonnonmukaista jalkavoidetta.


Molempia tuotteita voi ostaa eloNaturan verkkokaupasta. Hinta on molemmissa sama 24,80 euroa/100g/kpl.

Hoidatteko jalkoja talvella? Suosikkituotteita?

Tuotteet lehdistönäytteitä. 1. Kivan näköiset voiteet noissa lusikoissa. Talvella tulee hoidettua vähemmän ja korkkareita en juuri koskaan käytä, niin ei ole onneksi niin paljon hoidettavaa. :)

  Mukavaa päivää Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse lipottelen kesät Havaianaseissa, jos vaan kelit sallii, joten jalkojen on pakko olla kunnossa. Nythän nämä toki on helpommat hoidettavat toisin kuin silloin, kun seisoin töissä kahdeksan tunnin päiviä. Voin sanoa, että jalkapohjat oli silloin kovilla.

   Ihanaa päivää Tiia! :)

   Poista
 2. Rasvaan joka ilta pesun jälkeen paksulla jalkavoiteella ja panen jalkaan villasukat. Edullinen vaihtoehto on Helosan, mutta on kiva kokeilla aina välillä muitakin.
  Ostin viime syksynä Tallinnasta kuorintasukat vitosella ja homma todella toimi! Sain odottaa aika kauan, mutta sitten iho kuoriutui herkullisesti noin viikon ajan. Seuraavaa kertaa pitää odottaa useampi kuukausi, mutta aion uusia! Raspikin on hyvä apuväline harvakseltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua jotenkin "pelottaa" se kuoriutuminen. Se on jotenkin niin ronskin näköistä, pelkään yli kaiken, että jalat tulee jotenkin herkäksi siitä, vaikka kaikki sanoo, ettei se tunnu miltään. :D

   Poista
 3. Täällä kans yksi norsunnahkainen :-D Olen tänä talvena rasvannut jalat lähes joka ilta sen jälkeen kun tein kuorintasukkahoidon, ja silti on tullut pienet kovettumat! :-( Mulla on ollut käytössä Compeedin halkeileville kantapäille tarkoitettu voide mikä kuitenkin on aika jytyä niin olen vähän ihmeissäni että kuinka niitä kovettumia on silti voinut tulla? Hyvin minimaaliset verrattuna siihen jos en olisi yhtään rasvaillut mutta silti. Eikai niille mitään voi, vain hillitä niitä vähän :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Säkin oot ollut rohkea. Mulla olis kaapissa yhdet kuorintasukat odottamassa, mutta en ole vain uskaltanut vielä käyttää niitä. :D Pelkonsa kullakin. Varmaan jos on isoa taipumusta kovettumille niin niitä tulee, vaikka mitä tekisi, mutta oikea hoito varmasti hillitsee kuitenkin. :)

   Poista
  2. Ne kuorintasukat on ihan paras keksintö, olen varmaan yht. 5 kertaa niitä käyttänyt :-) Joo onhan sen kuitenkin huomannut että tosi hyvässä kunnossa nää kintut nyt on verrattuna siihen jos ei niille mitään tekisi.

   Poista
 4. Mä olen testaillut nyt geelisukkia, mutta tuntuu että kuorintasukat olisivat enemmän tarpeen mun kuiville jaloille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sit eka kuorinta ja sitten siihen vielä tehohoidoksi kun kuoriutuminen on loppunut ne geelisukat. :D

   Poista
 5. Mulla tulee kausia kun muistan rasvata jalkoja, mutta ne kestää ihan muutamia päiviä kerrallaan. Pitäis ehkä hieman enemmän panostaa jalkojen hoitoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalat on kyllä sellaiset, että ne äkkiä vaan jotenkin unohtaa. Ne kun eivät ole näkyvillä koko ajan, paitsi hellekesinä. :p

   Poista
  2. Mulla on vähän sama juttu, kuin Marikalla. Täytyisi kyllä panostaa, ehdottomasti! Oon tykännyt siitä Freemanin vanilja-jasmiini jalkavoista, ihana tuote! Ja hahhaa, kuorintasukkien suhteen nössöilen minäkin. Mun piti viime viikolla kiskoa ne jalkaan, mutta unohdin. Yritin ajoittaa sen kuorimisen alkamisen niin, että se olisi alkanut vapaapäivinä. Mutta sitten vaan..unohdin koko jutun. No, ehkä mä tän kevään aikana sisuunnun ja kokeilen ne :)

   Poista
  3. Onneksi joku toinenkin nössöilijä, mulla onn ne koko ajan mielessä, mutta en vaan uskalla. Se näyttää jotenkin liian rajulta. :D

   Poista
 6. Oon jo vuosia rasvannut aina suihkun jälkeen jalat. Mitään kuorintoja tai raspeja en käytä, jalat on pysyneet hyvässä kunnossa voiteilla. Tällä hetkellä käytössä Acon jalkavoide ja Ceridalin lipogeeli. :)

  VastaaPoista
 7. Samalla kaavalla mennään kesät talvet. rsvaus on kaiken A ja O, välillä kuorintaa, kaksi kertaa vuodessa kuorintasukat ja tarvittaessa raspausta. Talvisin voiteet ovat vaan stydinpiä. Mä nukun kanssa villasukat jalassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en aikaisemmin uskonut, että rasvauksesta voisi olla niin paljon apua kuin siitä on ollut, pitää vaan muistaa tehdä se joka ilta. :)

   Poista
 8. Rasvattua tulee usein oli vuodenaika mikä tahansa, mutta jalkakylpyjä on ihanampi ottaa talvella kuin kesällä :)

  VastaaPoista
 9. Rasvaan joka ilta sängyssä ja vetäisen sukat päälle. :) Paras rasva tähän mennessä on ollut Body Shopin hamppukäsivoide.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole hamppua kokeillutkaan vielä jaloille, pitääkin testata ensitilassa, löytyy meinaten tuubi kaapista. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives