Keyword: Love ♥︎ ESSE


Olen viimeksi ollut yhtä innostunut ihonhoitosarjasta reilut kaksi vuotta sitten, kun tutustuin Bakeliin.  Tutustuessani Esseen kaikki oli samalla tavalla uutta ja täysin erilaista, asioita, jotka saavat minut kiinnostumaan ja ottamaan asioista enemmän selvää. Jännittävintä kaikessa kuitenkin oli se, että Esse on luonnonkosmetiikkaa. Rakastan luonnonkosmetiikkaa ja puolet käyttämästäni kosmetiikasta on siltä puolelta. Minulla on ollut vuosien saatossa luonnonkosmetiikan kanssa ainoastaan yksi ongelma; olen kokenut tuotteet jotenkin "tehottomiksi". Kyllä, tuotteet tekevät ihostani sileän ja pehmoisen, mutta useista tuotteista sellainen viimeinen wow-reaktio on jäänyt itseltäni puuttumaan. Kun iho on aina aika hyvässä kunnossa, siihen wow-reaktioon tarvitaan aina jotain normaalista poikkeavaa, sellaista muutosta, jonka todella huomaa. Esse on ensimmäinen luonnonkosmetiikkasarja, joka on tähän  muutokseen ihollani pystynyt. Olenkin palanut halusta päästä kertomaan kokemuksiani tehokkaan Essen kanssa. 

Miksi Esse on sitten erilainen kuin muut? 

Etelä-Afrikkalaisen Essen teho perustuu probioottiseen ihonhoitoon. Essellä ihoa hoidetaan kuten ekosysteemiä. Fokus on säilyttää ihon mikrobinen monimuotoisuus ja edistää hyvien mikrobien kasvua. Tuotteissa on käytetty mietoja säilöntäaineita ja kaikkien tuotteiden pH-arvo on tasapainotettu tasolle 5. Kun iholla saadaan säilytettyä optimaalinen mikrobitasapaino, se vahvistaa ihon suojabarriäärin toimintaa, vähentää tulehdustiloja ja hidastaa ihon ikääntymistä. Essen tuotteissa käytetäänkin prebiootteja, joilla ruokitaan hyödyllisiä mikrobeja. Tietyissä tuotteissa käytetään myös probiootteja eli eläviä mikrobeja haluttujen tulosten saavuttamiseksi. Essen tuotteet ovat Ecocertin luomusertifioituja ja Vegan Societyn hyväksymiä. Kuitenkaan probiootteja sisältävissä tuotteissa ei ole ecocert-sertifiointia ja tämä johtuu siitä, että asiaa ei ole tutkittu vielä tarpeeksi. Tässä on vähän sama juttu kuin Supermoodin pakurikäävän kanssa. Eli kyseessä on niin uusi ainesosa luonnonkosmetiikassa, että sertifiointi ei ole vielä mahdollista. Sarjasta löytyy tuotteita niin kuivalle-, herkälle-, rasvoittuvalle- ja akne-iholle. Apua löytyy myös ihon ikääntymiseen ja pigmentaatio-ongelmiin.


Luin muutama päivä sitten Ilta-Sanomista superbakteerista. Jutussa annettiin viisi ohjetta, millä sen leviämistä voidaan hidastaa. Yhtenä ohjeena oli probioottien eli elävien mikrobien kuten Gefiluksen käyttö. Jos elävät mikrobit tekevät hyvää sisäisesti, ne tekevät sitä varmasti myös ulkoisesti. Essen tuotteita suositellaan käytettäväksi yhdessä, koska ne tukevat ja voimistavat toistensa vaikutuksia, mutta tärkeintä on kuitenkin käyttää Probiotic Serum+:aa aina yhdessä Essen probiootteja ruokkivan hoitovoiteen kanssa. Jos harkitset Esse-tuotteiden käyttöä, suosittelen aluksi käymään Esse-hoidossa, jolloin sinulle katsotaan tarpeittesi mukaiset kotituotteet ja samalla saadaan iho pohjustettua hoidon avulla hyville mikrobeille. Esse-testausjaksoni alkoikin luontevasti kasvohoidolla Kauneuskeskus Sinisessä Hetkessä Hyvinkäällä, jossa minut vastaanotti inspiroiva Sky Cidesco, erikois- ja ekokosmetologi Pia Isola. 

Oli todella mielenkiintoista kuunnella, miten Pia oli päätynyt kouluttautumaan ekokosmetologiksi sekä taustoista, miksi hän oli valinnut yhdeksi työsarjakseen juuri Essen. Pia kertoi saaneensa eräästä tilaisuudesta mukaansa näytekokoisia tuotteita, jotka saivat hänet kiinnostumaan sarjasta enemmän. Innostuneisuus omaa työsarjaansa kohtaan heijastui välittömästi minulle asti ja kyselinkin Pialta sarjaan liittyen kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Informaatiotäyteisen alun jälkeen minulla oli aluksi hieman vaikeuksia rentoutua itse hoitoon, mutta siinä vaiheessa kun Pia aloitti hoidon hieromalla jalkapohjiani, siirsin kaiken saamani tiedon aivosopukoihini ja keskityin vain rentoutumiseen. Reilun kahden tunnin hoito oli todellista hemmottelua, paljon hierontaa, Esselle tyypillistä hyvin erilaista, monipuolista ja aisteja hemmottelevaa tuoksumaailmaa, joka aiheutti sen, että minun teki mieli kysyä jokaisen tuotteen kohdalla, mitäs tämä sisältääkään, hillitsin kuitenkin itseni aika hyvin. Hoidon jälkeen ihoni näytti ihan mielettömän hyvältä. Eron todella huomasi. Ei olisi tullut mieleenkään laittaa meikkiä kasvoille, vaikka edessä oli junamatka kotiin Riihimäelle. Kotona jatkoin kuukauden verran Esse-hoitoa, kotiin saatujen hoitoa tukevien tuotteiden avulla. Tärkein combo kotihoidossani olivat kuitenkin ammattilaisen iholleni valitsemat Rich Moisturiser ja Probiotic Serum+. Sain myös myös mukaani matkakoot sarjan Gel-ja Cream Cleansereista, Cocoa Exfoliatorista sekä Clay Maskista. Matkakoot olivat käytössä todella riittoisia, kaikista riitti 4-5 käyttökertaan, joten yksi pitkä viikonloppu onnistuisi hyvin minituotteiden kanssa. 


Essellä on peräti 11 erilaista voidetta, tässä hyvä syy mennä sinne kosmetologille, että tulee varmasti omalle iholle sopiva tuote. Vaikka tiedänkin paljon ihonhoidosta, uusien sarjojen kohdalla tuotteen valitseminen on  minullekin aina vaikeampaa. Voiteeksi valikoitui Rich moisturiser, joka sisältää prebiootteja jotka ruokkivat kotihoitoon annetun seerumin sisältämiä mikrobeja. Tämän vuoksi tuotteita on tärkeää käyttää aina yhdessä. Rich on toiseksi kosteuttavin voide, joka oli tuolloin tosi pintakuivalle talvi-iholleni oikea valinta. Herkullisen kinuskivanukkaan näköinen voide sisältää myös marulaöljyä, välttämättömiä omega-6-rasvahappoja sekä yangukasvien omega-3-öljyä. Ihoon kosteutta sitoo voiteen sisältämä hyaluronihappo. Voiteessa on jännittävä hieman yrttinen, mutta pehmeän makea tuoksu, todella omanlaisensa, mutta miellyttävä. Annostuksen kanssa kannattaa olla tarkkana. Voide on paksua ja erittäin riittoisaa. Itse pistin tätä aluksi aivan liikaa ja mietin, kun meikki rullaantui kasvoilta, eikä voide tuntunut imeytyvän kunnolla. Juju onkin laittaa puolet siitä, mitä pistäisit  sitä normaalisti käyttämääsi kasvovoidetta. Tämän jälkeen ihon pinta jäi pehmoiseksi ja meikinkin sai levitettyä päälle ongelmitta. 


Voiteen kanssa käytin yhdessä ehkä koko sarjan tehokkainta seerumia Probiotic Serum+:aa. Yksi millilitra seerumia sisältää huimat yli miljardi elävää probioottimikrobia. Probioottimikrobit aktivoituvat tullessaan kosketuksiin iholla olevan kosteuden kanssa. Aktivoituneena ne auttavat ihoa korjaamaan epätasapainotiloja vahvisten ihon suojabarriääriä. Iho tuntuu kiinteämmältä, täyteläisemmältä ja kimmoisammalta. Seerumi sopii kaikille ihotyypeille, mutta se on todellinen pelastaja varsinkin ikääntyvälle ja stressaantuneelle iholle. Seerumi on pakattu pumppupulloon ja se on väriltään vaalean kellertävää. Tuoksu on aivan ihana toffeemaisen makea ja koukuttava. Ohut seerumi tuntuu iholle levittäessä hieman öljymäiseltä, mutta se imeytyy ihoon suht nopeasti. Vaikka voidetta ja seerumia pitäisi käyttää aamuin/illoin yhdessä, myönnän joskus aamuisin luistaneeni tästä ja käyttäneeni seerumia yksinään meikin alla, koska se tuntui iholleni tarpeeksi kosteuttavalta. Illalla lisäsin päälle kuitenkin aina voiteen, joka tehosti seerumin vaikutusta. 


Sitten ehkäpä koko Esse-sarjan suurin herkku, jonka maine on tainnut kiiriä jo aika monen korviin. Olen tässä kevään aikana siirtynyt hieman huomaamatta takaisin mekaanisesti kuoriviin kuorintoihin, pitkän entsyymikuorintajakson jälkeen. Suosin mekaanisissa kuorinnoissa kuitenkin kaikista hellävaraisinta linjaa ja juuri sellainen on Essen Cocoa Exfoliator. Ei varmaan tarvitse sanoa, että tämä tuoksuu aidosti suklaalta, jossa on ripaus vaniljaa? YUMMY! Onhan kaakao kuitenkin incilistassa kolmantena heti alun glyseriinin ja sokerin jälkeen. Kuorinnan aikana tuotetta tekisi mieli lipoa huulilta, sillä hoidan tällä pehmeällä ja hellävaraisella sokerikuorinnalla samalla myös huulten ihon kuorinnan. Koostumus on notkeaa ja kun kuorintaa hellävaraisesti työstää iholle, se alkaa sulamaan, minuutin päästä kuorinta on sulanut kokonaan iholle ja sen voi huuhdella pois lämpimällä vedellä. Iho tuntuma on jälkeenpäin äärettömän pehmeä, ei yhtään kiristävä. Kuorinta on tarpeeksi hellävarainen jopa omalle kosketusherkälle iholleni, eikä iho punoita kuorinnan jälkeen. 


Onko Esse tuttu? Mitä ajattelette tällaisestä uudenlaisesta ihonhoitofilosofiasta?

Esseä voi tilata maahantuojan Natural Goods Companyn verkkokaupasta täällä. Facebook-sivut löydät täältä.

Ekokosmetologi Pia Isolan hemmottelevat Esse-kasvohoidot voi varata Sinisestä Hetkestä täältä ja Sinisen Hetken Facebook-sivut voi kurkata täällä.


Kasvohoito saatu blogin kautta, kuvissa olevat tuotteet lehdistönäytteitä. Jutun linkit eivät ole mainoslinkkejä, enkä hyödy niistä rahallisesti.


 1. Vastaukset
  1. Esse on tosi mielenkiintoinen ja koukuttava sarja, idea ja tehot perustuvat niin eri asiaan kuin muilla. :)

   Poista
 2. Erityisesti tuo suklaakuorinta vaikuttaa oikeasti tosi ihanalta! Luin aamusilmilläni "onhan kaakao kuitenkin inholistalla kolmantena", piti ottaa uusiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana ja tosi kosteuttava, ihon pinta ei ole käytön jälkeen yhtään öljyinen, mutta sellainen, että ei välttämättä tarvisi mitään päälle.

   Hih, ei sentään, toi ei voi mitenkään olla mun tapauksessa mahdollista, varmaan se herättikin lukemaan uudestaan, outoja sanoja suklaaholistin suusta. :D

   Poista
 3. Olen kyllä tosi vakuuttunut Essestä! Pääsin vähän mutkan kautta tilaisuuteen, jossa Essen perustaja (itse kemisti) kertoi sarjasta, sen ideasta ja probioottien toiminnasta yleisemmin. Todella mielenkiintoinen luento, josta sain mukaani herkälle iholle suunnatun seerumin (sisältää kanssa eläviä probiootteja), puhdistusmaidon ja voiteen. Näitä kaikkia tosiaan riittää ihan pienen pieni määrä, mikä oli mulle laadukkaisiin hoitotuotteisiin tottuneena todellinen yllätys. Herkän ihon tuotteissa tarkoitus olisi myös että kun hoitojakso herkän ihon tuotteilla on ohi, siirrytään muihin sarjan tuotteisiin. Eli iho hoidetaan ensin kuntoon ja tasapainoon, ja sitten jatketaan muilla tuotteilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin. Itsehän aluksi yliannostelin voidetta, vaikka sen riittoisuudesta kyllä varoiteltiin, mutta kun sitä oikeasti tarvii vain puolet siitä mitä muita ihan seleluokan voiteita, mutta vanhasta tottumuksesta otin aina liikaa.

   Itsellä on nuo herkälle iholle tarkoitetut tuotteet tuolla kaapissa, nehän tuli markkinoille aika pian oman maaliskuisen kauneushoitolakäynnin jälkeen, silloin oli tiedossa tuotteiden tulo, mutta ei ollut ehtinyt vielä myyntiin. Toimivat kuin ihonhoidon detoxina ja ajattelin itse käyttää ne kuuriluontoisesti kesän jälkeen (kun iho varmasti kaipaa jotain tollaista) ja tehdä siten iholleni kunnon puhdistuksen. Tulee olemaan kyllä itselleni todella jännittävää käyttää vain kolmea tuotetta. :D

   Poista
 4. Esse kuulostaa aivan luonnonkosmetiikan taivaalta! Mulla odottaa pari Esseä testaamistaan, joilta odotan nimenomaan sitä TAIVASTA! <3 Tuntuu, et oon rakastunut näihin jo ennen kuin olen edes avannut purkkeja. Ihanat nuo sun kuvatkin, ihananainen! (Onko ihana päivän sana... hahah)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on taivas, tykkään aina siitä, että asioita ajatellaan eri tavalla. :) Kieltämättä toisten tuotteiden testausta on jopa hyvin hankala odottaa, koska haluaa päästä käyttämään heti. Suosittelen muuten myös sarjan savinaamiota, joka on myös ihana. Kerrankin savinaamio joka ei kuivata mun ihoa korpuksi. <3

   Poista
 5. Esse on ihana! Oma suosikkini on tuo kuorinta ja sitten myös kosteusvoide-en enää tähän hätään muista mikä niistä mulla oli 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olitkos sä kokeillut sitä savinaamiota? Se on myös ihan huippu, olin vähän epäileväinen, kun savinaamiot saa yleensä mun ihon ihan korpuksi, mutta ei Esse. :)

   Poista
  2. En oo kokeillut, mutta pidän sen mielessä :) Ei-korppumaisille savinaamioille on aina tilausta! ^_^

   Poista
  3. Se on oikeasti loistava, se samaan aikaan puhdistaa, mutta myös kosteuttaa. Pysyy koko ajan joustavana kasvoilla, aivan ihana!

   Poista
 6. Vaikuttunut näistä kuvista ja vakuuttunut tuosta suklaakuorinnasta, se kiinnostaisi nyt ihan ensimmäisenä. Myönnän sarjan purkitkin ihastuttaa. <3

  Aurinkoa päivään Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä suklaakuorinnalla on hyvä aloitella, se istuu jokaisen peilikaappiin mun mielestä. <3

   Aurinkoista päivää Tiia! <3

   Poista
 7. Esse kuulostaa tuotemerkiltä, joka on oikeasti vähän erilainen. Olisi hauska tietää miten on päädytty siihen, että hoksataan kokeilla pre- ja probiootteja iholle. Suklaakuorinta näyttää syötävän ihanalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on. Inspiraatio on saatu vuonna 2008 lanseeratusta ihmisen mikrobiomia tutkivan "The Human Microbiomia" -projektista, jonka mukaan mukaan mikrobit vaikuttavat enemmän selviytymisestä vastaaviin geeneihin kuin ihminen itse. :)

   Kuorinta on yhtä ihanaa, miltä näyttääkin. <3

   Poista
 8. Toi suklaakuorinta näyttää todella herkulliselta! ♡

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoisen kuuloinen sarja! Ja purkitkin näyttävät houkuttelevilta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esse on ihana ja erilainen. Noi uusitut purkit on tosi kivat, ne oli vielä ihan vähän aika sitten hieman erilaiset. :)

   Poista
 10. Itse olin huhtikuussa Essen kasvohoidossa. Se oli niin mahtava kokemus. Ne tuoksut ja se fiilis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se erilainen tuoksumaailma on ihan käsittämätön. <3

   Poista
 11. Ku käy miettimään ni ihan looginen lähestymistapa tällä merkillä ihonhoitoon :) Ja onpa herkullisen näkösiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, ihme, ettei kukaan muu ole tarttunut tähän. Tosin Esse uskoo, että tuo tulee olemaan ihonhoidon tulevaisuutta ja muutkin tulee vielä tarttumaan tuohon.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives