Glykolihappo – Supertehokasta ihonhoitoa

*Tuote PR-näyte saatu blogin kautta

Ideologiani ihonhoidossa on se, että hemmottelen ihoani, en rankaise. Tämä tarkoittaa sitä, että koitan välttää liian voimakkaita ainesosia, liikaa hankausta ja kohdella ihoani joka päivä kuin se olisi kallein aarteeni ja se sitä osin onkin. 

Joskus iho kuitenkin tarvitsee tehokasta syväpuhdistusta, jotta se pysyisi tasaisena ja heleänä. On kuitenkin ihan omasta ihotyypistä kiinni, kuinka usein tällaista toimenpidettä iholleen suorittaa. Käytän tehokkaampia aineita pintakuivalle iholleni yleensä noin pari kertaa kuukaudessa. Kesällä ihon ollessa lähes normaali, tehokas hoito voi olla mahdollista jopa kerran viikossa.


Glykolihappo on yksi tehokkaimmista hoitotuotteista, jos haluat nopeasti sileän, tasaisen ja hehkuvan ihon. Sopii varsinkin ikääntyvällä ja akneiholle. Jo yksi hoitokerta glykolihapolla parantaa ihon kuntoa huimasti, tämä on myös petollista, koska tunteeseen jää helposti koukkuun. Glykolihappotuotteita on markkinoilla monia eri vahvuuksia, kaikista vahvimpia ei todellakaan kannata käyttää edes viikottain, paitsi kuuriluontoisesti. Tämä saattaa olla vaikeaa, koska jo yksi käyttökerta tekee iholle uksomattoman sileän lopputuloksen. Se kuitenkin myös kuivattaa helposti, joten jos vahvimpien tuotteiden kanssa alkaa läträämään päivittäin, on lopputuloksena hyvinkin nopeasti kiristävä ja hilseilevä iho, sillä happo hillitsee talin tuotantoa. Joten tehokkaamman ihonhoidon kanssa vähempi on aina parempi. 

Glykolihappo kuuluu AHA-happoihin ja pieni molekyylisimpänä se kulkeutuu helpommin ihoon, stimuloiden solujen uusiutumista. Samalla se poistaa tehokkaasti pintakuivalta iholta kuolleet ihosolut tukkimasta ihoa, joten se pysyy heleänä. Lopputuloksen näkee heti.

Tehokkaimmat glykolihappotuotteet ovat usein geelimäisiä, mutta esim. The Ordinarylta löytyy nestemäinen kasvoveden tapaan toimiva tuote. Henkilökohtaisesti tykkään enemmän käyttää iholta pois pestäviä tuotteita. Mm. Académielta löytyy loistava 15% glykolihappokuorinta, jota olen käyttänyt vuosia. 


Sain kauneuden verkkokaupalta joitakin kuukausia sitten paketin erilaisia tuotteita testattavaksi. Ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista oli Byotean 18% Glycolic Acid Exfoliating Gel. Kyseessä on syväpuhdistava kuorintageeli, jota on tarkoitus pitää puhdistetulla iholla 3-7 minuuttia. Glykolihappotuotteet saattavat aiheuttaa pientä kihelmöintiä, mutta se on normaalia. Sopii myös couperosaiholla, mutta silloin vaikutusaika on maksimissaan 3-4 minuuttia. Itse en pidä tuotetta kerralla edes noin kauaa, koska ei tarvitse. Tykkään käyttää geeliä ikäänkuin puhdistustuotteena. Hieron geelin iholle annan olla ehkä n. minuutin, jonka jälkeen huuhdon sen iholta pois. Jo tuossa ajassa tulokset ovat näkyviä. Ihosta tulee äärettömän sileä ja pehmeä, huokoset ovat supistuneet. Mahdolliset epäpuhtaudekin laskevat. Tuotetta voi käyttää, kuten muitakin glykolihappotuotteita muutaman viikon ajan kuurina 1-2 kertaan viikossa. Itse tykkään käyttää jatkuvasti, mutta vain 1-2 kertaan kuukaudessa. Koska kyseessä on happo, käytön aikana ihon suojaaminen auringolta on äärimmäisen tärkeää. Suojaamista auringolta tulee jatkaa viikon kuluttua tuotteen lopetuksesta. Syy, miksi varsinkin kesäaikaan pidän hivenen taukoa näiden kanssa. 

Byotean Glycolic Acid Exfoliating Gel on mielenkiintoinen tuote, sillä glykolihapon lisäksi tuotteeseen on pakattu myös muita happoja – maitohappoa sekä malic- ja mandelic -happoja. Glyseriini kosteuttaa ihoa. Läpinäkyvä geeli on lähes tuoksuton. 

Italialaisen Byotean Glycolic Acid -sarjaan kuuluu muitakin tuotteita mm. naamio, kasvovoide ja puhdistusvaahto. Varsinkin sarjan puhdistusvaahto on tuote, jolla on helppo lähteä kokeilemaan, mitä oma iho tykkää näinkin tehokkaista tuotteista. Vaahdossa on n. 4% kuorivia happoja, joka sekin on jo melko korkea pitoisuus, enkä itse pysty vaahtoakaan käyttämään tehokkuuden vuoksi edes päivittäin, ehkä 2-3 kertaan viikossa. Sarjan tuotteiden hinnat ovat melko edulliset 23,50-35,00 euroa.


Juuri kun olin kirjoittanut jutun loppuun, huomasin, että tuote näyttää olevan useilta jälleenmyyjiltä loppu niin myös kauneuden verkkokaupasta. Ehkä jotain toimitusvaikeuksia? Löysin kuitenkin yhden kaupan, jossa tuotetta oli vielä jäljellä.

Käytättekö glykolihappoa ihonhoidossa?


 1. Multa on mennyt ihan ohi tämä glykolihappo, en tietääkseni ole käyttänytkään mutta mielnkiintoinen tuote.

  Mukavaa iltaa Jonna ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, jos haluaa todella tehokasta ihonhoitoa. :)

   Mukavaa viikkoa Maikku. <3

   Poista
 2. Enpä ole mitään happoputsareita käyttänyt. Tai en ainakaan tiedä käyttäneeni :D Voi hyvä tavaton tätä mun touhua, no tiedät mut...on vähän tämmöinen outo Outi.
  Olen aina ajatellut, että pitää kuoria ihoa, saadakseen syväpuhdistettua se. Välillä iho on kyllä kuin hiekkapaperi kuorintojen jälkeen. Ehkäpä tällainen putsari olisi parempi kuin se raastava kuorinta!
  Ihanaa alkavaa viikkoa sulle Jonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi, ei kaikkea voi tietää, en tiedä minäkään. Mutta jos iho kaipaa pikaista kirkastusta vaikka kesän jälkeen, niin glykolihappokuuri on ratkaisu. ^_^

   Mukavaa viikkoa Outi! <3

   Poista
 3. Käytän ja tosiaankin tän hapon kanssa saa olla tarkkana, siihen voi jäädä helposti koukkuun kun huomaa upeat vaikutukset, mutta liiallisella käytöllä saat kuivan ihon :D Mulla on ollut Diego Dalla Palman happotuote, mikä oli huippu, mutta myös se Academien tuote on ihastuttava :) Mulla on myös the Ordinaryn kasvovesi, mikä on ihan ok, mutta tykkään enemmän Academien tuotteesta ( joka on ehkä "hellävaraisempikin" )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Academien on kyllä jännä, niinkin voimakkaaksi, se on yllättävän hellävarainen, mikä tekee siitä kyllä hintansa arvoisen tuotteet ja kestäähän se iso pullo pitkään. Mullekin The ORdinaryn kasvovesi oli ok, en tykkää yhtä paljon kuin tästä Byoteasta tai Academiesta.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives