Ihonhoidon raaka-aineet – Kofeiini

*Sisältää mainoslinkkejä

Tällä kertaa ajattelin käsitellä ihonhoidon raaka-aine-postauksessa kahviholistin suosikkiraaka-ainetta – kofeiinia.

Ihonhoidossa kofeiini tunnetaan pintaverenkiertoa vilkastuttavasta vaikutuksestaan. Se toimii iholla antioksidanttina, joka suojaa ihoa ulkoisilta haittavaikutuksilta. Se voi auttaa vähentämään turvotusta, sekä pinnallisten verisuonten punoitusta, sekä haalentaa pigmenttiläiskiä. Varmasti eniten kofeiinia käytetään silmänympärys- ja vartalotuotteissa. Suurina pitoisuuksina kofeiini saattaa kuivattaa ihoa, joten jos iho tuntuu kuivalta, kannattaa tilannetta tasoittaa muiden tuotteiden hoitavuudella. 

Kofeiinia sisältävästä tuotteesta voi aamuisin saada pikaisen avun esim. kasvojen "pöhötykseen". 


Itsehän en käytä nykyään erillisiä silmänympärystuotteita juuri lainkaan. Kofeiinia löytyy paljon useammin silmänympärystuotteista kuin kasvovoiteista, joten aluksi koin raaka-aineen hyödyntämisen ihonhoidossani hivenen hankalana. Olen huomannut, että varsinkin aamulla iholle laitettuna kofeiinia sisältävä tuote saa aikaan kasvoille kivan fiiliksen, josta pidän. Ratkaisin asian niin, että aloin käyttämään koko kasvoille silmänympärysiholle tarkoitettuja tuotteita seerumin asemasta. Miksipä ei? Käytänhän minä kasvovoiteitakin silmänympärysiholle, joten asia toimii tietenkin myös toisinpäin. Tällöin tuotteiksi kuitenkin kannattaa valita melko edullisia tuotteita, jolloin koko kasvoille levittäminen pienen pakkauskoon vuoksi ei kirpaise liiaksi lompakkoa.  

Ohut emulsiomainen The Inkey Caffeine Eye Cream (9,99 €/15 ml) ei tee silmänympärysiholleni oikeastaan mitään, mutta koko kasvoille levitettynä kympin hintainen tuubi on silkkaa rakkautta. Kofeeiinin lisäksi tuote sisältää soijapapu-uutetta, kosteuttavaa skvalaania, glyseriiniä ja peptidejä. Joten itseasiassa silmänympärysvoiteena myytävä tuote on sisällykseltään loistava seerumi, josta löytyy myös ihoa kosteuttavia elementtejä. Kevyen pakkauksensa vuoksi tämä on loistotuote matkoilla.

Toinen suosikkini on *Skincity Skincaren Renewing Eye Cream (27 €/15 ml), jonka koostumus on hivenen paksumpi. Silmänympärysvoide on oikea tehopommi, sillä tuote sisältää kofeiinin lisäksi A-vitamiinia (muista päivällä aurinkosuoja!), peptidejä ja glyseriiniä. Lisäksi sen sisältämä mica antaa heleyttä. Meikin alle voide antaa kivan heleän pohjan. Jos siedät heikosti A-vitamiinia, kannattaa aloittaa kokeilu silmänympärystuotteista. Koska alue on muuta ihoa herkempi, valmistajat laittavat silmänympärystuotteisiin miedompia määriä retinolia kuin miedoimpinkaan kasvotuotteisiin. Joten tällöin vaikka kasvosi eivät sietäisi kasvoille tarkoitettuja retinolituotteita, saatat voida silti huoletta käyttää koko kasvoilla silmänympärysiholle suunnattuja retinolituotteita.

Kolmas suosikkini on *The Ordinaryn Caffeine Solution 5% + EGCG -seerumi (8,95 €/30 ml), jossa on antelias 30 ml:n pakkaus. Tämäkin tuote on tarkoitettu silmänympärysiholle, mutta toimii loistavasti koko kasvoilla. Kevyt seerumi on ohuen vesimäistä ja sisältää korkean pitoisuuden kofeiinia. Tämän lisäksi tuotteeseen on lisätty ihoa kosteuttavaa glyseriiniä, soijapapu-uutetta ja hyaluronihappoa. Vähentää turvotusta ja himmentää pigmenttiläiskiä. Ominaisuuksia, joita varmasti moni haluaa myös muuallekin kasvoille kuin vain silmänympärysiholle.

Kaikissa kolmessa on sisällöltään paljon samaa – kofeiinin lisäksi paljon kosteuttavia raaka-aineita tasapainottamaan kofeiinin mahdollista kuivattavuutta. Koostumukset sen sijaan ovat hyvinkin erilaisia. The Ordinary toimii keveytensä vuoksi parhaiten ihollani kesällä, samoin kuin The Inkey List. Näitä molempia suosittelisin myös rasvoittuvalle iholle. Skincity Skincaren voide on taas loistava talviaikaan tai silloin, jos iholle haluaa A-vitamiinia miedossa mahdollisimman miedossa muodossa. 


Etsitkö tuotteiden raaka-aineluettelosta kofeiinia?


Kuvat: Pexels

  1. Nolona myönnän, että harvoin luen pikkuprinttejä kosmetiikassa. Olen kyllä aiemminkin lukenut kofeiinin vaikutuksesta iholle, ihana juttu tällaiselle kahvifanille. Kaunista ystävänpäivää sinulle Jonna ❤️

    VastaaPoista
  2. Olipas kiva postaus, koska lempiaiheena kahvi ja kosmetiikka. Mahtavat nuo vinkit myös, sillä kivan edullisia silmänympärystuotteita. Kiitos vinkeistä Jonna ja ihanaa viikon jatkoa. <3

    VastaaPoista
  3. Kofeiinia en ole tainnut hirveästi ihonhoidosta käyttää! Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives