Herkän ihon pelkistetty ihonhoitorutiini

 *Sisältää mainoslinkkejä, tuotteet omia

Talven aikana varmasti meistä monen iho on aivan erilainen kuin kesäaikaan. Kylmyys, tuuli ja lämpötilan vaihtelut rasittavat helposti ihoa. Vaikka itsellä onkin nykyisin normaaliksi lueteltava iho, niin kyllä sillekin talvi on jälleen kerran asettanut omat haasteensa ja sen herkkyyden huomaa. Iho kuivuu ja ärsyyntyy helpommin. Voisikin varmaan diagnosoida, että minulla on normaali, mutta herkkä iho, sillä se reagoi helposti ympäristön vaikutuksiin. Silloin tuotteita on muutettava sen mukaan, mitä iho kulloinkin tuntuu tarvitsevan. 

Jos koen, että ihoni kaipaa erityisen hellävaraista hoitoa, saatan tehdä niin, että karsin vaikkapa viikon ajaksi ihonhoitorutiinista kaikki tehotuotteet pois, jolloin tuotemäärä vähenee. Samalla muutan ihonhoitorutiinin mahdollisimman hellävaraiseksi ja yksinkertaiseksi. 

Yksinkertainen ihonhoitorutiini onnistuu helposti vain neljällä tuotteella – puhdistuote, hoitovesi, seerumi ja kasvovoide, näistäkin tarvittaessa voisi jättää seerumin, sekä hoitoveden pois, mutta näin yksinkertaiseen rutiinin en koe tarvetta, jos tuotteet ovat oikeat. Kun iho on ärtynyt, tärkeintä on laittaa sille tuotteita jotka rauhoittavat, vähentävät punoitusta ja kosteuttavat tehokkaasti.


*Laponie of Scandinavian Gel Cleanserista tuli yksi luottotuotteistani muutamia vuosia sitten, heti sarjan lanseerauksen jälkeen. Tuoksuton kohtuuhintainen kirkas geeliputsari on erittäin matalavaahtoinen, se poistaa iholta öljyn ja kevyen meikin. Ei kuivata vaan iho jää miellyttävän pehmeäksi. Kun iho on herkän oloinen, teen kaksoispuhdistuksen samalla tuotteella. Sisältää mm. glyseriiniä ja xylitolia, jotka kosteuttavat ihoa. Geeliä voi käyttää myös syväpuhdistavasti muutaman kerran viikossa. Anna tuotteen olla hetken iholla, pyörittele ja huuhtele pois.

Pyunkang Yulin Essence Toner on mielestäni markkinoiden paras rauhoittava hoitoneste, jonka vuoksi sitä löytyy minulta aina kaapista varapullo. Kulttituote sisältää vain seitsemää ainesosaa. Hoitoveden pohjana toimii 91,3% Coptis Japonica -uute, joka rauhoittaa ihoa. Ohut geelimäinen neste rauhoittaa, kosteuttaa ja pehmentää. Tällä saa iholle kunnon plumped skin -efektin, jos nestettä kerrostaa vaikkapa meikin alle kolme kerrosta. Jos silmänympärysiho on ärtynyt, kaada hoitonestettä runsaasti vanulappuihin ja aseta naamioksi silmille. Vähentää ärsytystä välittömästi. 

Dr. Jart+:n Cicapair Tiger Grass Re-pair Serumin hankin jo syksyllä talvea varten. Vihreä ohut geelimäinen seerumi vähentää punoitusta ja rauhoittaa ihoa välittömästi. Sen sisältämä tiikeriruoho vahvistaa ihoa. Seerumissa on nerokas automaattipipetti, joka on helppo käyttää, eikä suttaa. Omaan nenääni tuote on oikeastaan tuoksuton, ehkä ihan mieto laventelinen tuoksu, jos oikein tarkasti haistelee. Tosin iholle levitettynä seerumi ei tuoksu enää miltään. Vaikka seerumi sisältää laventeliöljyä, olen kokenut sen todella hellävaraiseksi, eikä se ole ärsyttänyt ihoani millään tavalla. Jos sinulla kuitenkin on ongelmia eteeristen öljyjen kanssa, en suosittele tuotetta.

*La Roche-Posayn Toleriane Ultra -voide on kaikessa yksinkertaisuudessaan loistava tuote. Pumppupulloa on helppo käyttää ja voiteen saa käytettyä loppuun viimeistä pisaraa myöden. Ulkopuolelta on helppo seurata pullon sisällä olevan voidepussin tyhjentymistä. Koostumus on sopivaa, ei liian ohutta eikä paksua. Toimii niin meikin alla päivävoiteena kuin yövoiteenakin. Tuoksuton voide sisältää kosteuttavaa glyseriiniä ja sheavoita. En edes muista, monesko pullo minulla on tuotetta jo menossa.


Reagoiko sinun ihosi talveen? 

Kuvat: Keskimmäinen kuva Pexels, muut omia


 1. Todellakin reagoi. Iho kutisee helposti ja on jotenkin pintakuivempi kuin muuten. Olen ihan reippaasti joutunut lisäämään kosteutusta iholleni.
  Kauneutta viikkoosi Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kohta tulee kevät, jos vähän helpottaisi.❤️

   Poista
 2. Iho meni epäpuhtaammaksi ja on selkeästi kuivempi, elottomampi. Aamuin illoin pitää hoitaa huolella :) kangasnaamioita voisi käyttää vaikka joka ilta :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivuus ja elottomuus ovat täälläkin talvella ongelma, kesällä iho sellainen heleä. Tosin viime kesän jatkuva kuumuuskin oli jonkin verran haastava. 😅

   Poista
 3. Mulla on iho selkeesti kuivempi aina talvisin, vaikka kuivaksi sitä voisi luokitella ihan läpi vuoden. Toi Laponien tuote kuulostaa tosi hyvältä! Rakastan geeliputsareita, mutta liian usein ne vaan kuivattaa ihoa entistä enemmän, mutta toi täytyy ehdottomasti pitää mielessä. Brändin tuotteet kun kiinnostaa muutenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laponien putsari on ihana. Toimii hyvin yksinään aamuputsarina kun ei kuivata. Miinus siitä, et pakkaus ei meinaa pystyssä kylppärin kaapissa. Isompi korkki voisi olla ratkaisu ongelmaan. 😆

   Poista
 4. Oma iho on pahemmassa kunnossa kuin ikinä ja lisänä vielä hormonaaliset näpyt. Essen 30-päivän kokeilu päällä ja tuloksia on tullut, mutta ei taida tämän ihon kuntoon laittamiseen riittää vielä ihan tuo 30-päivää. Mutta ihana tunne ja on kyllä rauhoittanut ihoa paljon. Samoin La Roche Posayn tuhdeimmat kreemit ovat olleet hyviä myös.

  Ihanaa viikonloppua Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, uskon, et ilmojen lämmetessä voi vähän helpottaa. Tosin hormonit vaikuttaa varmasti myös tilanteeseen.

   Poista
 5. Mun iho on talvisin yleensä hyvässä kunnossa, kuten nytkin. Kunhan kosteuttaa taropeeksi, niin pintakuivuuskin pysyy poissa. Täytyykin ottaa tuo Laponien geeliputsari välillä käyttöön, tykkään siitä mutta oon vähän himmaillut nyt geeliputsarien kanssa ettei ihoa taas ala kuivumaan.

  Iloa viikonloppuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laponien putsari on kyllä tosi hellävarainen, mulla se ei ole koskaan kuivattanut. Monet muut geeliputsarit kyllä saa helposti ihon kiristeleen.

   Samaa sinne.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives