Viisi tehokasta C-vitamiiniseerumia

*Sisältää mainoslinkkejä, Mádara saatu, muut omia

Vielä muutamia vuosia sitten en olisi uskonut, että C-vitamiinista tulee yksi suosikkiraaka-aineistani, mitä tulee ihonhoitoon. Olin kyllä kiinnostunut siitä, mutta koin sen haastavaksi raaka-aineeksi. Sitä se on toki vieläkin. C-vitamiinituotteita valittaessa pitää todella tietää, mitä etsii, jotta saa toivottuja tuloksia. Kokeilen mielelläni uusia tuotteita, kunhan niiden ainesosaluettelot miellyttävät silmiäni. Käytän C-vitamiinia sisältäviä tuotteita aamuisin päivittäin, joten niitä kuluu. Onkin helppo kokeilla toisinaan uusiakin vaihtoehtoja, niiden vanhojen jo hyväksi havaittujen tilalle, joita ostan aina uudestaan.

C-vitamiini on voimakas antioksidantti, joka kirkastaa ihoa. Se ennaltaehkäisee mm. pigmenttiläiskiä. Suojaa ihoa UV-säteilyn haittavaikutuksilta ja vähentää punoitusta. Ikääntyvä iho nauttii siitä, että raaka-aine parantaa kollageenin tuotantoa, pitäen ihon kimmoisampana ja joustavampana. Tasapainottaa ihon toimintaa. 

C-vitamiini on haasteellinen raaka-aine, kuten edellä mainitsin. Askorbiinihapon eli C-vitamiinin käyttäminen kosmetiikkatuotteissa on haasteellista, koska se menettää tehonsa altistuessaan vedelle, valolle tai ilmalle. Tämähän tarkoittaa sitä, että tietyn ajan kuluttua kosmetiikkatuote sisältää joko hyvin vähän tai ei jopa ollenkaan C-vitamiinia, riippumatta siitä, kuinka iso pitoisuus sitä on alunperin tuotteessa ollut. Nykyään ongelma on kuitenkin ratkaistu stabiloimalla raaka-aine tekemällä erilaisia johdannaisia, että tuotteista saadaan kaikki tehot irti. Lisäksi esim. ferulahapon, E-vitamiinin ja askorbiinihapon liitto on todettu vakaaksi. Tämän vuoksi etsin pääsääntöisesti tuotteita, joissa on yhdistettynä edellämainittuja ainesosia. 

Monet uskovat, että tuotteen pitää nimenomaan sisältää aitoa askorbiinihappoa, eikä johdannaisia, jotta tuote oikeasti toimisi. Johdannaisista ei ole samalla tavalla tutkimustietoa kuin askorbiinihapon vaikutuksista, mutta kyllä niidenkin avulla saa itselleen kirkkaamman ihon. On myös paljon puhetta siitä, että C-vitamiini on ns. itsekäs raaka-aine eli se toimisi parhaiten yksinään. Tämän vuoksi en sekoita sitä esim. retinolin tai happojen kanssa, oli väitteessä perää tai ei. Tämän vuoksi aamu on valikoitunut sille oivaksi käyttöajankohdaksi. 

Jos sinulla on erittäin herkkä iho ja saat oireita askorbiinihappoa sisältävistä tuotteista, silloin kannattaa kääntyä johdannaisia sisältävien tuotteiden puoleen. Ne ovat usein hellävaraisempia. Lisäksi olen laittanut merkille sen, että johdannaisia sisältävät tuotteet ovat usein edullisempia, kun taas varsinaista askorbiinihappoa sisältävät tuotteet ovat järjestäin arvokkaampia. Tavallaan ymmärrän tämän, koska raaka-aineen saaminen stabiiliksi ei varmasti ole kaikista edullisinta toteuttaa.

Ajattelin, että jaan teille viisi tehokkaaksi kokemaani hyvinkin erilaista C-vitamiinituotetta, jotka ovat kaikki hieman eri hintaryhmistä.

*Paula's Choice C15 Super Booster – 15% C-vitamiini on yksi voimakkaimpia markkinoilla olevia, joten tulokset ovat nopeita. Boosteriin on lisätty myös E-vitamiinia ja ferulahappoa, jotka luovat iholle suojan iho ikäännyttäviä vapaita radikaaleja vastaan. Tiivistetty seerumi sopii kaikille ihotyypeille. Se on koostumukseltaan jouksevan ohutta, eikä tuoksu millekään pullossa. Sen sijaan iholla ollessa siitä lähtee lievä rautainen tuoksu, kuten usein ison pitoisuuden C-vitamiinituotteista. Jos tuoksu tuntuu liian tujulta, boosteria voi sekoittaa myös muutaman tipan toisen seerumin tai voiteen joukkoon. Tällöinkin se toimii ihoa kirkastavasti, mutta tulokset eivät ole yhtä nopeita kuin jos laitat sen yksistään puhdistetulle iholle ja lisäät päälle voiteen. 

*SkinCeuticals C E Ferulic – On harvoja arvokkaampia ihonhoitotuotteita, joista olen nykyisin valmis maksamaan, sillä minulle se on yksinkertaisesti markkinoiden paras C-vitamiinituote. Joskus kuitenkin haluan pihistellä tai muuten vain käyttää jotain muuta. Silloin käännyn muiden tuotteiden puoleen. Kokeilujen jälkeen palaan kuitenkin aina tähän. SkinCeuticalsin C E Ferulic eroaa muista tuotteista myös siten, että se on yksi harvoja C-vitamiinituotteita, jonka teho on todistettu kliinisissä tutkimuksissa. Seerumi on formuloitu todistetusti stabiiliksi ja sen käyttöikä avattuna on huimat 12 kuukautta. Esim. Paula's Choice säilyy vain kolme kuukautta avaamisen jälkeen. Vaikka tuotteen sävy muuttuu matkan varrella, se on silti edelleen täysin käyttökelpoista. Seerumi on erittäin riittoisaa ja sitä kannattaa annostella varovasti. Ohut vesimäinen tuote imeytyy ihoon välittömästi, mutta tekee ihon pinnasta miellyttävän pehmeän tuntuisen. Päälle voi helposti lisätä voiteen ja vielä aurinkosuojan. Sopii loistavasti meikin alle. Tuoksu ei ole rautainen vaan sellainen jännän makeahko. Jos ihosi on todella herkkä, suosittelen, että aloitat käytön *Serum 10:llä. Se sisältää miedompana 10% askorbiinihappoa, jota iho sietää paremmin.

*Klairs Juiced Vitamin Drop – Klairsin tuote on hellävarainen ja loistava niille, jotka eivät ole aiemmin C-vitamiinituotteita käyttäneet. Sisältää 5% askorbiinihappoa. Pieni pitoisuus ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö tämäkin olisi tehokas tuote, päinvastoin. Monissa ihonhoitotuotteissa viiden prosentin pitoisuus vaikuttavissa raaka-aineissa on usein juuri ideaalein toimivuuden kannalta. Alempi pitoisuus kuitenkin parantaa siedettävyyttä. Sisältää lisäksi ihoa tehokkaasti rauhoittavaa rohtosammakonputkea, sekä kosteuttavaa glyseriiniä.

*Medik8 Super C Ferulic – Tuotetta voisi kutsua lähes identtiseksi SkinCeuticalsin tuotteen kanssa, sillä toimintaperiaate ja koostumukset ovat hyvin samanlaiset. Isoin ero on kuitenkin se, että Medik8 sisältää 3-o-ethyl askorbiinihappoa, joka tunnetaan uuden sukupolven stabiilimpana askorbiinihapon muotona. Tämän lisäksi vesimäiseen tuotteeseen on lisätty E-vitamiinia ja ferulahappoa. Sisältää kurkumaa, joka on raaka-aineiden osalta seuraava iso nouseva trendi. Kurkumaalla on loistavia antioksidanttisia ominaisuuksia, mutta se ehkäisee myös tukkeutumia epäpuhtaalla iholla. Seerumi sopiikin loistavasti myös epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.

*Mádara Vitamin C Intense Glow Concentrate –  Yksi parhaista, jos ei paras C-vitamiinituote, jonka olen onnistunut luonnonkosmetiikan puolelta löytämään. C-vitamiinina toimii Ascorbyl Glucoside, joka on vesiliukoinen C-vitamiininjohdannainen. Se ei tietenkään ole yhtä voimakas kuin askorbiinihappo, mutta koostumus mahdollistaa miellyttävän seerumimaisen olomuodon. Mádaran tiiviste onkin koostumukseltaan iholla miellyttävän tuntuista keltaista emulsiomaista seerumia. Tuotteeseen on lisätty myös ferulahappoa ja E-vitamiinia.


Käytätkö C-vitamiinituotteita ihonhoidossa?


 1. Moi! Et luultavasti ole ostamassa mitään, mutta olisi hienoa jos voisit tukea kauppaani ja vierailla verkkosivullani https://www.mtinx.com. Myyn tyylikkäitä joukosta erottuvia mustia kangaskasseja timanttikuvioilla. Kiitos käynnistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, täytyy käydä kurkkaamassa. 🙂

   Poista
 2. Minulla on tuo Paula´s choice myös, joten kerrankin voin sanoa, että käytän (lue tämä sellainen ylpeys äänessä) :D
  Ihanaa viikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
 3. Oi miten hyvä tietoisku C-vitamiinista ihonhoidossa! Tässä tuli paljon uutta tietoa itselleni, kiitos Jonna :) Mulla on C-vitamiinituotteet jääneet aika vähälle omissa ihonhoitorutiineissa, mutta ehdottomsti tuotteet kuitenkin kiinnostavat ja taannoin käytin esimerkiksi Murumurun C-vitamiiniseerumia. Jotenkin tuntuu ettei mulla tällä hetkellä ole oikein mitään ns. kokonaisvaltaista suuntaa oman ihon hoidossa, kun käyttelen lähinnä noita boksien sun muiden mukana tulleita tuotteita. Toki oma ihotyyppi huomioiden, mutta eipä sitä pahemmin tule tällä hetkellä itse kohdistettua ostoksia johonkin tiettyyn tuotteeseen tms. kun koitan vaan saada varastoja tyhjemmiksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kans sellainen vaihe muutama vuosi sitten, etten juurikaan käyttänyt C-vitamiinia. Pari vuotta sitten löysin uudestaan, enkä ole enää luopunut. 😄

   Poista
 4. Mielenkiintoista luettavaa! Uskalsin vihdoin ottaa käyttöön oman c+e seerumini, ensimmäisen viikon perusteella tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla, että seerumisi on toiminut.

   Aurinkoista viikkoa. 🙂

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives