Kolme raaka-ainetta jotka mullistavat ihonhoidon

*Sisältää mainoslinkkejä

Ihonhoitotaipaleeni teinivuosista tähän päivään on ollut pitkä ja vähintäänkin vaihderikas. Ikääntyminen on tuonut viime vuosina kuvioon omat haasteensa. Viimeisen parin vuoden aikana olen imenyt itseeni tietoa ihonhoidosta enemmän kuin koskaan ennen, sillä seurauksella, että ihonhoitorutiini on muuttunut radikaalisti, jos sitä vaikkapa vertaa viiden vuoden takaiseen. 

Radikaalein muutos oli varmasti se, että käytän nykyään hyvin vähän tuotteita, joihin on lisätty hajusteita. Monet blogia alusta asti seuranneet saattavat muistaa, että ennen ihonhoidossani oli todella tärkeää se, miltä tuotteet tuoksuivat. Ei enää. Tuoksukuorman määrä vähenee tälläkin hetkellä koko ajan. Lisäksi en käytä enää lainkaan ns. luksusbrändien ihonhoitotuotteita ja tarkoitan tällä sellaisia brändejä kuten esim. Chanel, Guerlain, Lancôme... Joiden fokus ei alunalkaen ole ollut ihonhoidossa. Toiseksi isoin muutos on ollut se, että vähempi on todellakin enempi. Ei enää kymmeniä purkkeja vaan enemmän keskittymistä muutamiin tehokkaisiin raaka-aineisiin. Tulos on se, että ihoni on 44-vuotiaana paremmassa kunnossa kuin koskaan. Tiedän, että syynä ovat osaksi ihonhoitooni tekemäni muutokset, mutta tietenkin myös pienoinen tuuri ja geenit, sillä ihonhoidossa kahdella jälkimmäisellä on aina oma osuutensa, halusimme tai emme.

Minimalistisempaan ihonhoitoon siirtyessä oli itselläni tärkeää kiinnittää huomiota siihen, mitä vaikuttavia raaka-aineita käyttämäni tuotteet sisältävät. Kokeilujen kautta varsinkin kolmella raaka-aineella olen havainnut todella suuren vaikutuksen ihoni kuntoon. Kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää vaikuttavien raaka-aineiden päällekkäiskäyttöä, silloin mahdollisuus ihoärsytykseen vähenee huomattavasti.

 

C-VITAMIINI

Suhtauduin raaka-aineeseen pitkään varauksella, mutta viime vuodet ovat omalla kohdalla osoittaneet, että jokapäiväinen käyttö kannattaa. Tuotteet antavat iholle hehkua ja saavat sen tuntumaan kimmoisammalta. Puhumattakaan siitä, miten aurinkosuojan alla C-vitamiini ehkäisee auringon aiheuttamia vaurioita, samalla vahvistaen ihon kollageenirakennetta. C-vitamiinia käytänkin aina aamuisin, mutta mikään ei estä käyttämästä sitä myös iltaisin, mutta vain silloin, jos et käytä retinolia samaan aikaan.

SUOSIKKITUOTTEET

*Paula's Choice C15 Super Booster

*Medik8 Super C Ferulic

*SkinCeuticals C E Ferulic

*Elizabeth Arden Ceramide Capsules Vitamin C


PEPTIDIT

Käytän peptidejä sisältäviä seerumeja aina iltaisin, joko yhdessä retinolin kanssa tai sitten yksinään, jos haluan pitää välipäivän retinolista ihon tuntuessa kuivalta. Retinolin kanssa yhdessä käytettynä peptidejä sisältävä tuote voi vähentää ihoärsytystä, koska peptidit suojaavat ihoa. Tällöin kannattaa levittää iholle ensin peptidituote ja antaa kuivua kunnolla. Sen jälkeen lisää päälle retinoli ja kosteuvoide. Peptidejä on useita erilaisia ja niillä on tietenkin eri käyttötarkoitukset. Palmitoyl Oligopeptide (tunnetaan myös nimellä Matrixyl, neuropeptidi joka vähentää juonteita), Acetyl Hexapeptide (Argireline, lihaksia rentouttava peptidi), Palmitoyl Tripeptide (ihoa kiinteyttävä peptidi), Myristoyl Pentapeptide (tunnetaan ihoa kosteuttavana peptidinä), tai Hexanoyl Dipeptide (soluja uudistava peptidi). Joko menit sekaisin? 

SUOSIKKITUOTTEET

*Paula's Choice Peptide Booster

*Medik8 Liquid Peptides

*Peter Thomas Roth Peptide21 Wrinle Resist Serum

*Skincity Skincare Peptide Second Concentrate


RETINOLI

Retinolin saaminen osaksi ihonhoitorutiinia oli vuosien taistelun tulos. Jos sinulle joskus aiemmin ei ole retinolituote sopinut, kannattaa joskus myöhemmin koittaa uudelleen. Tämän opin kantapään kautta, sillä olin jo vähän luovuttanut, että ihoni tulisi koskaan A-vitamiinituotteita sietämään. Iho on kuitenkin voinut muuttua ajan saatossa. Ennen kuivuutta ja ihoärsytystä aiheuttanut raaka-aine voikin toimia. Syy voi olla myös siinä, että löydät vihdoin ihollesi retinolin kanssa yhteensopivat tuotteet. Pari vuotta sitten aloin huomaamaan, että ihoni alkoi vihdoin sietämään retinolia. Ensin kerran-pari viikossa, sitten joka toinen päivä ja lopulta päivittäin. Silloin tällöin edelleen tulee vieläkin hetki, että ihooni saattaa tulla kuivuuden tunnetta. Silloin katson iltaisin parhaaksi jättää retinolin hyllylle ja jopa seuraavanakin, kunnes palaan normaalin päivittäiseen käyttöön. Yleensä kuivuus tulee iholleni helposti leukaan alahuulen alle. Koitankin estää kuivumista levittämällä iholle ohuesti vaseliinia juuri tuohon kohtaan ennen retinolin levitystä. Retinolia käytettäessä onkin aina tärkeää kuunnella ihoa. 

Miksi sitten jaksoin vuosia taistella raaka-aineen puolesta, että sain sen osaksi ihonhoitorutiinia? A-vitamiini toimii antioksidanttina vapaita radiakaaleja vastaan, stimuloi ja korjaa kollageenintuotantoa, säännöstelee talin eritystä ja vähentää auringon aiheuttamia pigmenttimuutoksia. Retinoli onkin yksi tehokkaimpia ja tutkituimpia raaka-aineita. Varsinkin ikääntyvä ihossa sen hyödyt näkyvät, mutta sillä voidaan hoitaa mm. aknea. Kun ihoni alkoi vihdoin sietämään raaka-aineitta, huomasin, että pystyin luopumaan monista ennen niin tärkeinä pitämistäni ihonhoitotuotteista. Jos ihosi ei siedä retinolia, ei hätää. Jo kahden edellä mainitun raaka-aineen lisääminen ihonhoitorutiiniin auttaa mullistamaan ihonhoidon.

SUOSIKKITUOTTEET

*Paula's Choice Clinical 1% Retinol Treatment

*Paula's Choice 1% Retinol Booster 

*Medik8 Crystal Retinal 3

*Elizabeth Arden Ceramide Capsules Retinol

La Roche-Posay Redermic Retinol

*Kiehl's Retinol Daily Micro-Dose Treatment


Käytätkö aktiivisesti jotain näistä raaka-aineista ihonhoidossasi?


Ylin kuva Pexels, muut JonnaH.

 1. Sinun postausten ansiosta olen nyt tutkinut noita minulta löytyviä tuotteita ja retinolia sekä c-vitamiinia tuntuu olevan aika monessa tuotteessa jota käytän.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. C-vitamiini on kyllä loistava raaka-aine meille vähän vanhemmille.

   Aurinkoista sunnuntaita Outi. ❤️

   Poista
 2. Ostin sun suosituksesta ton LRP:n Redermic retinolin, ja oon tosi tyytyväinen jo kolmen kuukauden käytön jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on aina tosi ihana lukea, että joku oma suosikki toimii muullakin. LPR:ssa on loistava hinta-laatusuhde ja tykkään, et se on melko hellävarainen, silti tulee tuloksia. Todella harmi, etteivät myy tota Suomessa. 😐

   Aurinkoista kevättä! ☀️

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives