Minimalistin aamun ihonhoitorutiini

*Sisältää mainoslinkkejä


Parin viimeisen vuoden aikana ihonhoitoni on muuttunut niin yksinkertaiseksi, että aletaan olla jo todella lähellä "skin minimalismia". Se on näkynyt myös täällä siinä, että ihan hirveän monista eri kategorioista en ole voinut teille tuotteita esitellä, koska en yksinkertaisesti käytä niitä enää. Käytän silti edelleen muutamia tuotteita, joita skin minimalistien koulukuntaan kuuluvat tuskin käyttäisivät. Toisaalta, en edes halua päästä niin minimaaliseen ihonhoitoon vaan haluan nauttia ihonhoitorutiinissani edelleen tietyistä tuotteista. Vapaapäivinä en yleensä meikkaa ja silloin ihonhoitorutiinini täyttää skin minimalismin piirteet lähes täysin. Vaikka olen näistä nykyisistä tavoistani monissa postauksissa kertonut, ajattelin, että voisin selventää ihonhoitorutiinejani vielä omissa postauksissa, jos nämä ovat jääneet joitain ihmetyttämään. 

Ylläolevassa kuvassa näette ne tuotteet, joita käytin tänä aamuna ja ovat kasvoillani postausta kirjoittaessa. Kyllä, olen käyttänyt aamulla vain kolmea ihonhoitotuotetta. Jos totta puhutaan olisin pärjännyt kahdella, mutta minulla on syyni kolmanteen tuotteeseen. 

Aamun ihonhoidossa ehkä suurin muutos vuosien saatossa on tullut ensimmäiseen vaiheeseen. Aluksi pesin aina kasvot normaalisti puhdistustuotteella. Jätin tämän pois ja aloin käyttämään aamupesuun misellivettä. Seuraava vaihe oli siirtyä pesemättömyyteen. Nykyään en pese kasvojani aamuisin pääsääntöisesti lainkaan. Ainoat poikkeukset tulevat silloin, jos olen hikoillut öisin normaalia enemmän ja myös kesäaikaan hellekausina koen, että kasvot kaipaavat aamulla freesausta yön jäljiltä vesipesun merkeissä. Joskus haluan puhdistaa kasvot myös ennen meikkausta. Tuolloin käytän aina jotakin todella mietoa ja hellävaraista puhdistustuotetta. Suosikkejani ovat *CeraVen Hydrating Cleanser -ja *Foaming Cleanser, sekä *Laponie of Scadinavian Gel Cleanser. *Paula's Choicen Resist Optimal Results Hydrating Cleanser on myös paljon käytössä. 

Olen huomannut pesemättömyydellä, joka monesta saattaa kuulosta jopa inhottavalta, positiivisia vaikutuksia ihoon. Miksi turhaan pestä kasvoilta pois niitä illalla laitettuja hyviä aineita ja ihon omaa talia? Joka aamuisten pesujen pois jättäminen lopetti myös ihoani vuosia vaivanneen pintakuivuuden, joka luultavasti johtui liiallisesta pesemisestä. Yön aikana iholle ei kuitenkaan kerry sisätiloissa samalla tavalla poispestävää likaa kuin päiväaikaan. 

Yksi tärkeimpiä elementtejä ihonhoidossani ovat erilaiset antioksidantit ja raaka-aineet, joista iho oikeasti hyötyy. Tämänkaltainen tuote on löydyttävä aina sekä aamu-, että iltarutiinistani. Aamuisin tuote on nykyisin aina C-vitamiini, niin tänäkin aamuna. C-vitamiinituotteiden kanssa olen erittäin tarkka, enkä käytä mitä tahansa. Pyrin siihen, että C-vitamiinituotteet sisältäisivät nimenomaan askorbiinihappoa, eikä johdannaisia, sekä mielellään lisäksi ferulahappoa. Löytyy kuitenkin poikkeus, minkä olen kokenut tehokkaaksi tuotteeksi, vaikka se sisältääkin C-vitamiininjohdannaista, eikä askorbiinihappoa. *Medik8 Super C Ferulic sisältää askorbiinihapon sijaan stabiilia 3-o-ethyl ascorbic acidia, joka on l-askorbiinihappojohdannainen. Tehty rakennemuutos suojaa ionisaatiolta ja siten tuotteen hapettumiselta. Seerumia kannattaa kokeilla, jos askorbiinihappoa sisältävät tuotteet ärsyttää ihoa, koska johdannaiset koetaan iholle hellävaraisimmiksi.

Blogiani pitkään seuranneet varmaan tietävätkin jo C-vitamiinisuosikkini, mutta luetellaan ne nyt vielä. SkinCeuticalsin C-vitamiinituotteista on tehty eniten tutkimusta ja siksi ne ovat hinnastaan huolimatta luottotuotteitani. Käytän vaihtelevasti *C E Ferulicia ja *Serum 10:a. *Transderman C on myös loistava. Edullisimmista suosikkeihin lukeutuu *Paula's Choicen C15 Super Booster ja *Klairsin Freshly Juiced Vitamin Drop. Useissa käyttämissäni tuotteissa on kuivaöljymäinen tunteen iholle jättävä koostumus. Yksikään ei kuitenkaan jätä ihoa rasvaiseksi vaan imeytyvät ihoon heti. Tällöin ne eivät kaipaa päälle enää erillistä päivävoidetta, varsinkaan, jos et ole pessyt kasvoja, joka saattaa saada ihon haluamaan lisäkosteutta. Jos vielä aurinkosuoja sisältää myös ihoa hoitavia ainesosia, on päivävoide turha.

Toinen tuote on tottakai – aurinkosuoja. Jos jotain asiaa näin yli nelikymppisenä ihonhoidossani kadun, on se, etten aloittanut aurinkosuojan säntillisempää käyttöä aiemmin. Jos olisin aloittanut, tuskin tarvitsisi yhtä paljon kesällä "pelätä" mahdollisia pigmenttiläiskiä ja kuljeskella mieluummin varjoisilla paikoilla. Aurinkosuojia vaihtelen vähän sen mukaan, mikä kulloinkin tuntuu hyvältä. Välillä haluan kuulaamman lopputuloksen (varsinkin meikin alle), mutta meikittöminä päivinä tykkään aurinkosuojista, jotka jättävät iholle mattaisemman lopputuloksen. Alle kolmenkymmenen suojakertoimia en käytä lainkaan. Mattaisen lopputuloksen antava tuote on *V 10 Plus Water Base Sunblock SPF 40, jota on ilo käyttää. Voiteessa on hyvin kevyt seerumimainen ohut koostumus. Sisältää fysikaalisen suojan ja aluksi se näyttääkin jättävän vaalean ihon, mutta lopulta tuote katoaa ihoon täysin. Tämän ominaisuuden vuoksi en valitettavasti voi suositella tätä tummemman ihon omaaville. Toimisi, jos tuotteeseen lisättäisiin jokin kunnon sävy, mutta sellaista ei toistaiseksi ole. Fysikaalisen suojan omaavista tuotteista tämä on varmasti iholla yksi kevyimmältä tuntuva, jonka vuoksi tykkään siitä todella paljon. Aurinkosuoja sisältää ihoa kosteuttavaa glyseriiniä ja C-vitamiinin johdannaisen. Lopputulos on matta. Toinen koostumukseltaan ohut ja mattaisen tuloksen jättävä suoja on *Garnierin Super UV Anti-Dark Spots Anti-Pollution Fluid SPF 50. Jos haet aurinkosuojalta heleyttä (ei rasvaista) jättävää pintaa, niin *Avènen Intense Protect 50+ (sopii koko vartalolle!), La Roche-Posayn Anthelios UVMUNE Ultra Light SPF50+ ja *Sensain Silky Bronze Cellular Protective Cream for Face SPF 50 ovat hyviä vain muutamia mainitakseni.

Kolmantena tuotteena käytän suojakertoimen sisältävää huulivoidetta. Kyllä, kasvoille tarkoitettua huulivoidetta voi käyttää myös huulilla, mutta niiden koostumukset eivät ole yleensä kovin toimivia huulilla. Suojakertoimelliset huulivoiteet ovat paksumpia ja siten pysyvät huulilla paremmin, jonka vuoksi valitsen huulille erillisen tuotteen. Suosikkejani ovat Blistexin edulliset suojakertoimelliset huulivoiteet.

Pienellä määrällä tuotteita saa aamuisin ihonhoidon tarvittaessa hoidettua nopeasti, tinkimättä kuitenkaan tehokkuudesta ja ihon suojauksesta päivän haasteita vastaan.

Millaisia tunteita vain kolmen tuotteen käyttäminen herättää tai kasvojen pesemättömyys?

 1. Minulla on jo vuosia ollut vain muutamia tuotteita käytössä, joten olen kai tietämättäni ollut minimalisti kosmetiikkatuotteiden suhteen :)
  Kaunista viikonloppua sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä,oot ollut muotia edellä jo vuosia. 👍😃

   Ihanaa viikkoa! ❤️

   Poista
 2. Samoin hyvät perustuotteet riittävät. Toki ne ovat laadukkaita myös. Seerumit ovat suosikkejani. Naamioita käytän jonkin verran, ja tyttäret ovat itsellä hyviä kosmetiikan opastajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös laadukkaista tuotteista. On sekaisin arvokkaampaa ja halvempaa, lähinnä sisältö ratkaisee ajatuksella. ☺️

   Mahtavaa, et kotijoukoista löytyy opastajia.

   Mukavaa viikkoa.

   Poista
 3. Aamuisin huuhtelen kasvot vedellä tai miselliin kastellulla vanulapulla. Pesua en koe tarvitsevani. Aurinkosuojan voisin ostaa isommalla sk:lla....se on ehkä huono tapa josta laistan, koen ne niin niljakkaiksi meikin alla. En toisaalta ota aurinkoa mutta kyllähän sitä väkisin saa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli tosi vaikeaa aluksi opetella isompiin kertoimiin, onneksi niitä tulee hyvillä koostumuksilla koko ajan lisää. Olen varma et tykkäsit tästä v 10 plussasta just meikin alla, sen verran matan pinnan jättää,, eikä oo lainkaan rasvainen.

   Poista
 4. En missään tapauksessa voi kuvailla omia ihonhoitotottumuksiani minimalistisiksi, mutta aiheesta on aina kiinnostava lukea. Parasta näissä sunkin postauksissa on, kun olet niin selkeästi perustellut aina miksi juuri ne tietyt tuotteet on sulla käytössä ja miksi et esimerkiksi koe aamuisin putsaria välttämättömäksi :) Mä näen itse aina punaista, jos jossain lukee kuinka kasvot on _pakko_ pestä aamuisin jonkin puhdistustuotteen ja veden kanssa. Miksi olisi? Kuivaihoisena se vesipesu ei todellakaan välttämättä tuo omalle iholleni mitään hyvää, päinvastoin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putsari ikäänkuin jäi vaan turhana pikku hiljaa pois. Viime kesänä tuli tosin käytettyä paljon, kun yöt oli niin tuskaisia kesä-heinäkuun. 😅

   Inhoan kans noita kiveenhakattuja ohjeita, koska ihonhoidossa niitä on lopulta aika vähän.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives