Ihonhoitorutiini alle kympin tuotteilla!

*Sisältää mainoslinkkejä

Ihan aluksi kiitos Sannille loistavasta postausideasta! Oma ihonhoitorutiini ja siinä käyttämäni tuotteet ovat hyvin erilaisia Sannilla. Rutiiniini ei kuulu erilliset silmänympärysvoiteet -tai puhdistustuotteet, en myöskään juurikaan käytä öljyjä. Retinolin käytön myötä myös kuorintojen käyttö on loppunut lähes kokonaan. Less is more rutiinissani. Ajattelin, että olisi hauska tehdä versio omasta ihonhoitorutiinista, jossa kaikki tuotteet maksaisivat alle kympin. Voin kertoa, että nykyisillä hinnoilla tämä oli todellinen haaste. Varsinkin C-vitamiinituotteet maksavat, ne ovat kuitenkin olennainen osa, enkä voisi ajatella ihonhoitorutiinia ilman C-vitamiiniseerumia. Jos ottaisi mukaan paljon The Ordinaryn tuotteita, tehtävä olisi helppo. Koitin kuitenkin valita mukaan suosikkituotteitani eri brändeiltä. Lisäksi totuus on, etten käytä kovinkaan montaa The Oridaryn tuotetta (vaikka olen kokeillut useita), joten olisin huijannut. :D Oletteko muuten huomanneet, että The Oridaryn hype on aika tavalla ohi? Päätin tarttua haasteeseen uteliaisuuttani, sillä ajattelin, että pienen budjetin ihonhoitorutiineille on varmasti kysyntää.

HUOM! Jutun tuotteiden hinnat vaihtelevat kaupoista riippuen, mutta linkit vievät ostopaikkoihin, joissa on tuotteen perässä mainittu hinta tällä hetkellä, kun kirjoitan postausta.


KAKSOISPUHDISTUS

Ensimmäisen vaiheen puhdistaja: *CeraVe Hydrating Cleanser 8,10 € tai misellivesistä pitäville *CeraVe Micellar Cleansing Water 9,60 € CeraVen Hydrating Cleanser ei ole puhdistuote, jolla saisi minkäänlaista elämyksellisyyttä ihonhoitoon, mutta se tekee tehtävänsä. Ostan sitä lisää säännöllisin väliajoin. Poistaa yksin kevyen meikin, mutta tykkään käyttää sitä enemmän iltaisin ensimmäisen vaiheen puhdistukseen tai sitten aamuisin yksinään. 

CeraVen misellivesi on todella tehokas puhdistaja, jolla saa hyvin irroitettua esim. vahvempaa silmämeikkiä. Puhdistaa, mutta samalla myös kosteuttaa ihoa. 

Toisen vaiheen puhdistaja: *CeraVe Foaming Cleanser 9,60 € tai vaahtoputsareista pitäville *L300 Moisture Cleansing Mousse 5,86 €

Foaming Cleanser on eniten käyttämäni tuote CeraVen valikoimista. Pesen tuotteella myös vartalon ihon. Vaahtoaa kevyesti ja irroittaa meikin. Ei kuivata. Toimii hyvin myös ihokarvoja höylätessä. Kesällä käytän aamuisin tarvittaessa kasvojen puhdistukseen. Talviaikaan valitsen ennemmin Hydrating Cleanserin. 

L300 vaahtopuhdistajassa on pehmeä ja täyteläinen vaahto. Inhoan lirua vaahtoa. Ei kuivata vaan iho jää käytön jälkeen pehmeäksi.

KASVOVESI


Todellinen monitoimituote! Tuote, jota minimalisti ihonhoitaja rakastaa. Misti rauhoittaa, kosteuttaa ja suojaa ihoa. Lisäksi se sopii myös meikin kiinnityksen. Rasvoittuvalle iholle suosittelen mattapinnan antavaa *Novexpert Trio-Zinc Face 6 € mistiä.

SEERUMIT JA TEHOAINEET


Edullisista retinoleista paras kokeilemistani. Retinolin kanssa kannattaa pitää maltti, sillä jo pienillä prosenteilla saa tuloksia, vaikka siinä voi kestää hieman kauemmin. Näin vältät parhaiten mahdolliset ihoärsytykset. Tuotteen pohjana oleva skvalaani kosteuttaa ihoa.


Huijaustuote, koska hinta ylittyy. En kuitenkaan halua suositella tuotteita, joita en voi allekirjoittaa hyviksi, esim. The Oridaryn jauhe, jolla olisi hintaa alle kympin. En nykyisin kannusta ketään sekoittelemaan ihonhoitotuotteita itse. Koen sen lähinnä ongelmallisena. Suosittelen mieluummin käyttämään mutaman euron lisää. The INKEY listin tuotteessa on lyömätön hinta/laatusuhde. Sillä C-vitamiinin lisäksi samasta tuotteesta saat EGF:n anti-age -vaikutukset kaupan päälle. Kevyt geelimäinen koostumus toimii ympäri vuoden. 


Talviaikaan yön ajaksi jätettävä kosteuttava kasvanaamio on loistava lisä ihonhoitorutiiniin. Taikan naamio sisältää erilaisia öljyjä ja glyseriiniä, sekä lempiraaka-ainettani – keramideja. Loistava hinta/laatusuhde. Jos jätät naamion yön ajaksi, muista levittää ohuehko kerros ja anna imeytyä hetki ennen nukkumaan menoa.

KASVOVOITEET


Erityisesti herkälle iholle sopiva sisältää rauhoittavaa kauraöljyä ja E-vitamiinia. Light-versio soveltuu hyvin myös meikin alle. Superhyvä perusvoide, joka on loistavan sisällyksensä vuoksi vähän enemmän kuin perusvoiteet normisti.

HUULET 

Levitän retinolia tai happoja lukuunottamatta kaikki hoitotuotteet aina myös huulille. Niiden tuoma kosteus on hyvä lukita lopuksi huulille, jolloin huulet saavat osakseen myös tehokasta kosteutusta. Paras kosteuden lukitsija huulille on vanha kunnon *vaseliini 1,50 €.

Ihonhoitorutiinin kokonaissummaksi tulisi halvimmillaan 54,66 € tai kalleimmillaan 59,90 €, joten alle 60 eurolla on mahdollista saada ihonhoitoideologiani kaltainen rutiini.

EXTRA

Suosittelemani SPF alle kympillä * Nivea Sun Face Shine Control Cream SPF30 8,40 €


Suositko edullisia tuotteita ihonhoidossasi?

Kuvat: Pexels

  1. Kiitos tästä postauksesta. Todellakin suosin, koska minun tuloilla ei ole varaa laittaa montaa kymppiä esim. ihon puhdistusaineeseen.
    Kaunista sunnuntaita sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhdistusaine onkin sellainen tuote, missä voi hyvin säästää. Se kuitenkin huuhdotaan iholta pois.

      Kivaa viikkoa Outi. ❤️

      Poista
  2. Pähkäilin itse tämän saman aiheen parissa useamman tunnin, tein siis postausta aiheesta :D Oli tosi vaikea! Hyviä juttuja valitsit, CeraVen tuotteet on kyllä edullisia ja tuo miselli just ihan huippuhyvä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siis oikeasti ollut todellakaan helppo tehdä tätä. Halusin kuitenkin tuotteiden olevan sellaisia joita itse olen käyttänyt ja käytän, enkä vain laittaa tuotteita, jotka alittaa hinnan. 😅

      Poista
  3. Kiitos loistavista vinkeistä, ihan uusia tuttavuuksia mulle <3.

    VastaaPoista
  4. Kiitos näistä vinkeistä. Tein heti tilauksen Inkeyn c-vitamiiniseerumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä. Mahtava juttu. Toivottavasti tykkäät. Mulle se on tuote, jota tilaan The Inkey Listilta itselleni, mutta annan myös lahjaksi, koska siinä on kaksi suosikki raaka-ainetta samassa. 🙂

      Poista
  5. Minulla on tällä hetkellä käytössä hieman tyyriimmät tuotteet, mutta on totta että edullisemmistakin löytyy hyviä ja saatan hyvinkin turvautua jatkossa niihin, kun hieman koluan tuotteita enemmän. Sain tästä ehkä itsellenikin postausidean :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsehän sekoittele huoletta kalliimpia ja edullisia tuotteita. Suurin osa käyttämistäni tuotteista on kuitenkin nykyään edullisia tai keskihintaisia. Bioeffect ja Sensai sitten edustavat toista ääripäätä omassa Ihonhoidossa. 😄

      Poista
  6. Olipa mielenkiintoinen postaus ja kiinnostavia tuotteita listalla! Hetken aikaa jo mietin, että voisin tämän tehdä itsekin, mutta taitaisi kaatua mulla jo putsareihin tämä, kun mun öljyputsarit on kaikki vähän päälle kympin ja se on kuitenkin ehdottoman tärkeä tuote mulle :D CeraVe:n tuotteita mun pitää kokeilla kyllä pikimmiten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olisi kiva, jos säkin tekisit tän. Haaste on vähintäänkin haastava. 😅 Monet K-Beauty tuotteet joista pidän maksaa yli kympin, niin ei voinut pistää. Öljyputsaria on vaikea, mut lähtisin varmaan liikkeelle kropalle tarkoitetuista, ne kun käy kasvoillekin. 😄

      Poista
  7. Rakastan tällaisia pieni budjetti -tyyppisiä postauksia, kiitos! Tuo mainittu aurinkosuojakin on superhyvä. Siitä tulikin mieleeni kysyä, kun aurinkosuojan käytöstä liikkuu niin paljon ristiriitaista tietoa... Eli näihin aikoihin, kun Suomessa UV-indeksi on 0, niin onko se syy spf-tuotteiden käytölle (äly)laitteiden ja avaruuden säteily vai miten se menee? Postauskin tästä voisi olla kiva ja hyödyllinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, koitan tehdä näitä jatkossa enenemissä määrin. Lisäksi edullinen vinkki - postaus tulee aina, kun löydän jonkin edullisen huippu hyvän tuotteen.

      Mä muuten sivusin tuota aihetta tässä postauksessani kesällä: https://keyword-love.blogspot.com/2022/08/auringonpolttama-miten-hoitaa.html?m=1

      Julkaisun kommenteista kannattaa lukea Dzinnin kommentit, jossa just sivutaan myös tuota säteilyasiaa. Lyhyesti, saamme säteilyä aina ja siksi suojakerrointa on hyvä käyttää ympäri vuoden, meilläkin. 😄

      Poista
    2. Tää on kyllä ihan superkiinnostavaa... Jäin miettimään, tuleeko siis UV-säteilyä muista lähteistä kuin auringosta (+ tietynlaisista lampuista) vai onko kyseessä jokin toisentyyppinen säteily? Suojaako UVA/UVB-voide myös muulta säteilyltä ja heijastaako fysikaalinen aurinkosuoja kaikentyyppistä säteilyä, siis muutakin kuin UV:ta ja sinivaloa?

      Poista
    3. Hyviä kysymyksiä. 😄 Pitää tutkia tätä asiaa enemmän. 😅

      Poista
  8. En näköjään saa nimeäni tähän kommenttiin, tai ainakin näyttää vielä tätä kirjoittaessani "Nimetön", vaikka olen neljä kertaa jo syöttänyt nimeni ja blogin URLin :D Mutta siis hauska lukea sinun listauksesi, Jonna! Mielenkiintoisia valintoja! :) Tältä listalta mulla on käytössä mainitsemasi Nivean aurinkovoide, se on kyllä hyvä :) Myös Novexpertin Magnesium Mist löytyy kylppäristä.

    Tuo CeraVen Hydrating Cleanser putkahtelee näkyviin siellä täällä ihmisten suosikeissa. Kun testasin sen vuonna 2018 en itse tykännyt siitä kasvoilla (käytin sen lopulta käsi"saippuana"..! :D). Mulla on "vaikea" suhde maitomaisiin putsareihin, tykkään vain harvoista. Ne on mulle jotenkin liian pliisuja.

    Inkey Listin C-vitamiiniseerumi kuulostaa kyllä hyvältä! :)

    Sanni / Karkkipäivä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maitomaiset puhdistajat olivat mullekin tosi pitkään erittäin vaikeita. En tykännyt niistä yhtään. Essen Sensitive sarjan putsari oli eka, johon ihastuin. Siitä sit pikkuhiljaa opin käyttämään ja nykyisin maitomaiset on mun lemppareita. Varsinkin, jos käytän aamulla puhdistajaa. 😍

      The Inkey Listilla on pitkä lista loistavia tuotteita. Peptidivoide on heiltä kans usein käytössä.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives