40+ vartalon ihonhoito

*Sisältää mainoslinkkejä

Siinä missä kasvojeni ihonhoito on ollut vähintäänkin intohimoista pitkänä jatkumona teini-iästä lähtien, suhteeni vartalonhoitoon on vaihdellut paljonkin vuosien aikana. Siitä huolimatta, että vartalon ihonhoito on tietenkin yhtä tärkeää, sillä onhan iho ihmisen suurin elin. 

Parikymppisenä vartalon ihoon tuli kiinnitettyä todella paljon huomiota, koska käytin tuohon aikaan lähes vuoden ympäri itseruskettavia. Kuivalla tai karhealla iholla lopputulos ei olisi ollut kovinkaan nätti. Joten ihoa tuli kuorittua ja kosteutettua pieteetillä. Siihen lisäksi vielä itseruskettavalla lutrailut. Tätä jatkui kolmekymppiseksi asti. Siitä muutama vuosi eteenpäin ja vartalonhoito jäi lähes tyystin joksikin aikaa, muutamia satunnaisia innostuksenpuuskia lukuunottamatta. Sen kyllä huomasi, iho tuntui aina kuivalta ja muistan, että säärten iho saattoi välillä jopa hilseillä. 

Nelikymppisenä löysin vartalon hoitamisen uudestaan. Pidän nykyään asiat mahdollisimman simppelinä, ettei homma alkaisi tuntua "työltä". Vartalon ihonhoito kuitenkin ottaa oman aikansa halusi tai ei. Olen aiemminkin puhunut sitä, etten käy suihkussa joka päivä, jos en hikoile. Pesaisen vain kainalot, jalkaterät ja muut kriittiset paikat, mutta koko suihkuihin en näe päivittäin järkeä. Se vain kuivattaa turhaan enemmän ihoa. Varsinkin jos iho on entuudestaan kuiva, ahkera suihkuttelu voi pahentaa tilannetta. Kuumaa suihkua kannattaa myös vältellä. Pesenkin yleensä vartalon ja kasvot kädenlämpöisellä tai haalealla vedellä.  



Käytän puhdistukseen pääsääntöisesti tuoksuttomia tuotteita tai sitten hyvin miedosti hajustettuja. Toiset nauttivat voimakkaasta tuoksumaailmasta vartalonhoidossa, mutta koska käytän tuoksuja muuten, en halua lisätä tuoksukuormaa ja päällekkäisyyksiä. Yhdistelen edullisia ja arvokkaampia tuotteita. Tykkään kevyistä koostumuksista niin peseytymisessä kuin kosteuttamisessakin. En juurikaan vaihtele nykyään enää tuotteita, koska nykyiset riittävät vartaloni ihon tarkoituksiin hyvin. Panostan vartalonhoidossa kuten kasvojenkin ihonhoidossa tehokkuuteen.

Vartalon ihon puhdistukseen suosikkejani ovat *CeraVen Foaming Cleanser (12,60 €) jolla puhdistaa helposti samalla myös kasvojen ihon. Kesäaikaan käytössäni on ollut vuosikausia *Yves Rocherin Monoi (7,90 €) jonka tuoksu tuo mieleen kesän. Otan tuotteen aina myös mukaan matkoille, koska sillä voi pestä tarvittaessa myös hiukset. Suihkugeeli tekee myös hiuksista pehmeän oloiset miedon koostumuksensa ansiosta.

Käytin vuosia vartalonkuorintaan erilaisia mekaanisia kuorintoja, kunnes vaihdoin ne Paula's Choicen iholle jätettävään *Skin Revealing Body Lotion with 10% AHA (35 €) kemialliseen kuorintaan. Voide levitetään puhdistetulle ja kuivalle iholle suihkun jälkeen. Päälle voi halutessaan vielä levittää kosteuttavan vartalovoiteen. Tuote sisältää 10% glykolihappoa, joka kuorii ihoa. Ihosta tulee pehmeä. Lisäksi voide parantaa ihon sävyä ja tekee siitä kimmoisamman oloisen. Ihan loistava tuote. Vähän kuin kasvojen ihonhoitoa mutta vartalolle. Kannattaa kuitenkin välttää levitystä iholle heti esim. säärikarvojen ajelun jälkeen. Tuotetta voi käyttää päivittäin, mutta itse levitän tätä kerran viikossa. Jos kärsit epäpuhtauksista kropassa, siihen suosittelen mieluummin Paula's Choicen toista iholle jätettävää kemiallista kuorintaa *2% BHA Body Smoothing Spot Exfoliantia (35 €)

Kosteutuksessa vaihtelen neljän tuotteen välillä. Jos haluan sellaista ylellistä puhdasta elämystä elämääni, käytössäni on *Sensain Body Firming Emulsion (92 €). Todella ohut emulsio kosteuttaa koostumuksestaan huolimatta todella tehokkaasti ja tekee ihosta pehmeän. En varmasti koskaan kyllästy tuotteen puhtaan raikkaaseen tuoksuun. Arjen sankarina toimii *CeraVen tuoksuton Moisturising Lotion (14,60 €) Kevyt koostumus joka imeytyy nopeasti. Jos iho on todella kuiva tämän kosteutehot eivät ihan riitä, siksi vaihdan talviaikaan tämän usein paksumpaan *Moisturising Creamiin (21,70 €) Pari kertaa vuodessa käytän kuuriluontoisesti *Bioeffectin EGF Body Seerumia (94,50 €), jonka tehokkuus on omaa luokkaansa. Kun otan tuotteen käyttöön, huomaan jo parin käyttökerran jälkeen säärien ja dekolteen ihon olevan kosteutetumpi, kimmoisampi ja joustavampi. Seerumi on hajusteeton. Sisältää  EGF:n lisäksi mm. kosteuttavaa glyseriiniä ja hyaluronihappoa. Vinkki! Levitä aina kostealle iholle. Retinolia ikääntyvälle vartalon iholle? Kyllä kiitos! *Paula's Choicen Skin-Smoothing Retinol Body Treatmentissa (35 €) on kevyt koostumus, joka imeytyy nopeasti. Kiinteyttää ihoa ja parantaa sen rakennetta. Iho tuntuu hyvin kosteutetulta ja pehmeältä. Mietin pitkään, että miten saisin käytettyä retinolia myös kaulan iholle, koska sen herkkä iho ei tahtonut millään sietää kasvoille levitettäviä tuotteita. Tätä hellävaraisempaa vartalolle tarkoitettua tuotetta myös kaulani iho on oppinut sietämään. Brändi myös lupaa, että tuotetta voi käyttää yhdessä sarjan vartalolle tarkoitettujen happokuorintojen kanssa, mutta en ole vielä comboa kokeillut, sillä haluan välttää liiallista hoitamista.


Miten sinä hoidat vartalon ihoa? Suosikkituotteita?


Kuvat: Pexels

  1. Nykyään tykkään paljon vartaloöljyistä ja ihan suurin suokki ollut The Body Shopin Mandarin & Bergamot Boost and Shine for Hair and Body. Ei varmaan tuoksuvalinta yllätä, mutta tämä jopa rauhoitti kutinaa ja toimi mahtavasti mun iholla, kun taas tuoksujen vuoksi kaikkia The Body Shopin buttereita en voi käyttää tai muidenkaan merkkien, kun iskee hirveä kutina. Tuoksu tässä fantastinen! Sitten tietenkin löytyy La Roche Posayt, Ceravet ja muut perusvoiteet, jotka just lievittää kutinaa.

    Huono hoitamaan ihoa, oikeastaan rasvaaminen jo tuntuu työläältä, paitsi tuolla ihanalla Body Shopin öljyllä ihanan tuoksun takia.

    Ihanaa marraskuuta Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo oikein koskaan ollut vartaloöljyjen ystävä. Se liukas tunne minkä ne jättää, ei oo mun juttu. Yleensä niissä on myös aika voimakas tuoksumaailma. Mut ymmärrän m, miksi toiset pitää. 🙂

      Kivaa marraskuuta sinnekin. ❤️

      Poista
  2. Ihon pesuun olen nyt kuukauden päivät käyttänyt kosteuttavaa Aveenon pesuainetta, tykkään! Lisäksi kuorin ihoni kerran viikossa ja rasvailen ihan Nivean rasvalla. Ei kovin hienoja hoitoja, mutta sopivat minun iholleni :)
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se Aveenon pesuaine on tosi kiva, tykkään kans. 😍

      Samaa sinne Outi. ❤️

      Poista
  3. Nyt hävettää mutta en hoida vartalon ihoa millään tavalla. Joskus laitan sääriin TBS vartalovoita jos kutittaa sheivaamisen jälkeen. Suihkussa pesen vain vartalonpesuaineella mitä milloinkin sattuu olemaan avattuna :) ei ole kuiva iho enkä jaksa kun paleltaa aina suihkussa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just toi, et varsinkin kesällä iho ei tunnu itselläkään niin kuivalta, niin heti vartalon ihonhoitoon panostaminen tuntuu työläältä. 😅

      Poista
  4. Voi miten mahtavaa mahtaa Sensain tai Bioeffectin vartalotuotteet olla. Cerave on yks suosikkini talveen La Roche Posayn rinnalla. Olen atoopikko, joten ilahduin kuin lääkäri kirjoitti 70 purkkia Ceralan plus ja Acon voidetta myös. Kesällä vaihdan kevyempään ja Madarat tai Korres on ollut suosikkini silloin. Nyt löysin ihan Prismasta Garnierin vartolovoiteta tai kevyitä Body buttereita alesta ja ihastui . Ostin avokadon ja aloin ja ovat oikein hyviä. Onneks Prismassa oli myös Ziajaa ka ostin monta tuubia käsivoidetta alella. On ihan uskomaton määrä miten paljon rasvaa käytän vuodessa. Säästin tänä vuonna purkkiroskat, että saan niitä ihmetellä kiinnostuneiden kanssa instassa. @helsinginanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No 70 purkilla pitäis päästä alkuun. 😆🤭 Mut kyllähän atoopikon iho syö rasvaa ihan eri tahtia kuin normaali iho.

      Poista
  5. Aloen siis..ei aloin. Kirottu oikeinkirjoitus säätö.

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives