Keväinen kosmetiikkahaaste

*Sisältää mainoslinkkejä


Tämän haasteen aloitti aikoinaan Lipstick Loven Linda ja näitä on ollut niin kiva tehdä, että jatketaan tänään keväisellä kosmetiikkahaasteella. Haaste aloitettiin aikoinaan kesästä, joten nyt tullaan sitten vuodenkierron loppuun. Syksyisen haasteen kysymyksistä vastasi Charming Nailsin Taina. Haasteessa tarkoitus on vastata keväisiin kosmetiikkakysymyksiin.

1. Suurimmat muutokset ihonhoitorutiineissasi, kun talvi väistyy ja kevät alkaa?

Isoin muutos on varmaan se, että alan pikku hiljaa vaihtamaan kosteusvoiteen kevyempään. Ajankohdan kanssa kuitenkin pitää olla tarkka, sillä katupöly ja viima kuivattavat usein keväällä ihoani. Tällä hetkellä käytössäni on kaksi voidetta *Bioderman Sensibio Light Cream (19,49 €) ja varsinkin iltaisin retinolin päällä tykkään käyttää *Bioeffectin Hydrating Creamia (85,50 €), jossa on melko kevyt, mutta todella kosteuttava koostumus. Toinen asia mikä yleensä palaa keväällä ihonhoitorutiiniini on kasvojen pesu aamuisin. En ihan joka aamu pese, mutta useammin kuin talvella. Yöt lämpenevät ja aamuisin on usein nihkeämpi iho kuin talviaikaan. *Paula's Choicen Optimal Results Hydrating Cleanser (23,20 €) on ikuinen suosikkituotteeni aamupuhdistukseen. Kermainen paksu koostumus tuntuu aamuisin miellyttävältä kasvoilla. Iho jää pesun jälkeen pehmeäksi ja joustavaksi.

2. Millaisia sävyjä käytät meikeissä keväisin - viileitä vai lämpimiä, tummia vai vaaleita, neutraaleja tai värikkäitä?

Kaikki allekirjoittaneen tuntevat tietävät nykyisen meikkityylini. Se on samanlainen vuodenajasta riippumatta. Neutraalia, vaaleaa ja lämpimiä sävyjä.

3. Millainen meikkipohjasi on keväällä?

Meikkipohja on asia, jossa meikkauksessani on tapahtunut isoin muutos. Retinolin käytön myötä ihoni koostumus näyttää ainakin omiin silmiini paremmalta kuin koskaan ja se on johtanut siihen, että meikkipohja on muuttunut koko ajan kevyemmäksi ja kevyemmäksi. Enimmäkseen käytän *Jane Iredalen Pure Pressed Basea (64 €), joka kestää käytössä ikuisuuden. Tykkään puuterisesta pohjasta, koska sen läpi näkyy oma iho. Silti se peittää mahdollisia punoituksia. Pysyy paikoillaan koko päivän. Keväällä kuitenkin käy niin, että luovun jopa tuosta pohjasta. Usein levitän silmänalusille, nenänpieliin ja muihin punoittaviin kohtiin vähän *Sensain Highlighting Concealeria (35,70 €), jonka kiinnitän *Sensain Pressed Powderilla. (80,95 €) saadakseni mahdollisimman luonnollisen ja kevyen lopputuloksen.


4. Kevään parhaat luomiväripaletit?

Pärjäisin läpi vuoden kahdella luomiväripaletilla. *Jane Iredalen Naturalle Matte viisikossa (65 €) on kaikki matat sävyt, mitä no make up -meikkiin tarvitsee. Tykkään myös kimalluksesta, sitä varten minulla saman merkin *Naturally Glam paletti (65 €), jossa on viisi neutraalia hehkuvaa sävyä. Sävyt paleteissa ovat niin hyvin levittyviä ja pehmeitä, että olen tehnyt monesti meikkini pelkästään sormin, joskus käytän luomivaossa vähän häivytyssivellintä, jos olen hifistelytuulella. :D Itselläni on rasvoittunut luomet, mutta sävyt pysyvät koko päivän pakkautumatta luomivakoon. 

5. Mitä sävyjä löytyy kevätkynsistäsi?

Kirkasta ja pastellia. Käytän nykyään ainoastaan Essien kynsilakkoja ja keväällä suosikkisävyjäni ovat: mintunvihreä 99 Mint Candy Apple (9,50 €), pastellinen vaaleansininen 374 Saltwater Happy (9,20 €) ja kirkas korallinpunainen 72 Peach Daiquiri (9,20 €).

6. Parhaat hajuvedet/tuoksut kevääseen?

Tällä hetkellä lähes "kylven" *Ellis Brooklynin Sun Fruitissa (alk.24,50 €) Tuoksu vastaa kaikkea sitä mitä toivon keväiseltä tuoksulta – kirpeyttä, makeutta, eksoottisuutta ja iloisuutta. Klassikoista mielestäni *Dolce & Gabbanan Light Blue (alk. 50,20 €) toimii aina. Olen käyttänyt tuoksua vuosia työtuoksuna sen tasapainoisuuden vuoksi. Tasapainoisen raikas, jossa on kuitenkin mukana pehmeää makeutta.

7. Huulimeikkisi sävyt keväällä?

Käytin pitkään tosi värikkäitä huulituotteita, mutta nykyään pidän luonnollisista sävyistä, vaikka toisinaan vieläkin innostun värikkäämmästä. Ongelma on se, että haluan suojata keväälläkin huuleni ja värillisissä huulituotteissa on harvemmin aurinkosuojaa. Tämän vuoksi käytän keväisin todella paljon *Elizabeth Ardenin Eight Hour Cream Lip Protectant Stickeja (20,76 €), joissa on edes pieni SPF ja samalla huulille saa kunnolla sävyä. Koostumus on pehmeä ja kosteuttava.

8. Suihkugeelisuosikit kevääseen?

Käytän vartalolle pääsääntöisesti tuoksuttomia tuotteita. Käytössäni on päivästä toiseen *CeraVen Foaming Cleanser (9,35 €), mutta jos kaipaan jotain tuoksullista käännyn Molton Brownin suihkugeelien pariin. Osassa Molton Browneja on tosi vahva tuoksumaailma, mutta keväisen herkullinen *Delicious Rhubarb & Rose (23,20 €) on sieltä kevyimmästä päästä, joten sitä löytyy aina hyllystä. 


9. Onko aurinkosuoja käytössä viimeistään nyt keväällä?

Yksi asia mistä olen ylpeä, on se, että SPF kuuluu ihonhoitorutiiniini nykyään ympäri vuoden jokaisena päivänä riippumatta vuodenajasta. Se on aina viimeinen ihonhoitotuote, jonka aamuisin lisään. Se on ehdottomasti isoin asia, mitä olen ihoni ja terveyteni hyväksi viime vuosina tehnyt ja sen myös huomaa. Edelleen harmittelen sitä, että miksi vitkuttelin asian kanssa yli nelikymppiseksi. Olisi pitänyt aloittaa aiemmin. Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä aloittaa. Tiedän, että se on vaikeaa, sillä suorastaan vihasin aurinkovoiteiden tuntua aiemmin. Onneksi koostumukset ovat parantuneet viime vuosina huimasti.

10. Teetkö teemameikkejä esimerkiksi pääsiäisenä tai vappuna?

Ylläolevista vastauksista on helppo päätellä, että en. :D

Mitä sinä muutat ihonhoidossasi tai meikkauksessasi keväisin? 

Poimi ihmeessä haaste mukaasi.



Kuvat: Pexels, jutun tuotteiden hinnat ovat olleet voimassa sen kirjoituspäivänä.



  1. Tähän pitää yrittää vastata ;) Just sanoin yks päivä työkaverille että aina minua sanotaan Tanjaksi, mutta ei se haittaa, olen jo ihan tottunut siihen että olen Tanja ;D heh, en siis loukkaannu! En ole vielä muuttanut ihonhoitoa kun käytän vanhoja pois, meikit ajattelin vähän päivittää viikonloppuna, jotain kirkkaampaa ja huulimeikeistä sivuun kaikki tummat ja talviset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, mä oikein tarkistin eka, kun kirjoitin nimen, et se on Taina. Varmaan joku autocorrect vetänyt Tanjaksi, kun olen oikolukenut. 🤣😅 Mut nyt se on korjattu. 😆

      Tummat huulisävyt on kyllä niin talvea, jos sellaisia käyttää. Toki toisten tyyliin, ne on must, ympäri vuoden.

      Poista
  2. Aurinkosuojat käytössä ja meikistä tulee entistä kevyempää, siinäpä nuo minun muutokseni sitten ovatkin.
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
  3. Olipa kiva huomata, että oot vastannut näihin<3 Mun pitäisi ottaa mallia susta ton aurinkosuojan käytön kanssa, en edes tajua miten se voi olla muka niin vaikeaa.. Kuten säkin sanoit, noi suojat on kehittyneet tosi paljon ja ollaan tultu aika pitkälle siitä, kun sai etsimällä etsiä aurinkosuojaa, jota pystyi käyttämään esimerkiksi meikin alla! Ei siis oikeesti ole mullakaan mitään syytä, miksi en sitä aurinkosuojaa käyttäisi ihan päivittäin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ymmärrän sua niin hyvin, se oli mullekin niin vaikeaa, mutta sitten kun sain sen ekan pigmenttiläiskän otsaan muutama vuosi sitten, säikähdin ja tein muutoksen asiaan. Parasta on se, et sain läiskän hävitettyä, eikä se ole enää palannut. Mut tulis takuulla heti takas, jos en olis tosi tarkka aurinkovoiteen kanssa. 😅

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives