Ikääntyvän ihon tehotuotteet

*Sisältää mainoslinkkejä


Täytän ensi kuussa 46 vuotta. On todella pysäyttävää kirjoittaa oma ikä. Jos totta puhutaan, en nykyään juurikaan ajattele sitä. En koe itseäni viittäkymppiä lähenteleväksi. 

Kun täytin neljäkymmentä, aloin tietoisesti hoitamaan ihoani ikääntyvänä. En näe tässä mitään pahaa, ikääntyminen kuuluu elämään ja kun sen pystyy hyväksymään, on elämä vieläkin parempaa. Aloitin säännöllisen ihon hoitamisen jo teini-ikäisenä ja tuohon mennessä oli tullut kokeiltua vaikka mitä. Olin tullut siihen pisteeseen, että halusin tehdä ihonhoidostani tehokasta, hellävaraista ja yksinkertaista. Oikeiden tuotteiden löytäminen vei muutaman vuoden, mutta nyt kolmisen vuotta ihonhoitoni on ollut sellaista, että tiedän tasan tarkkaan millaisia tuotteita haluan käyttää. Tietyt tehotuotteet kuuluvat olennaisena osana ikääntyvän ihon hoitooni. 

Ikääntyvän ihon hoidon ei tarvitse olla mutkikasta. Päinvastoin, muutamalla hyvällä tehotuotteella ja säännöllisyydellä pääsee pitkälle. Rutiiniin kuuluu tietenkin kaksoispuhdistus iltaisin. Aamulla vain kasvojen huuhtelu tai miedolla puhdistustuotteella pesu. Lisäksi käytän joka päivä aurinkosuojaa, tuote, jota ei kannata unohtaa milloinkaan. Aurinko aiheuttaa ihoon ne suurimmat vauriot ja ikääntymisen merkit. Näiden perusjuttujen lisäksi on käytössäni tehotuotteet. Ne tuotteet, joiden käytön huomaa ihon kunnossa, tekstuurissa ja ulkonäössä. Kokeilen välillä uusia tuotteita, mutta tietyt tuotteet ovat nousseet luottotuotteisiini ja niistä en luovu. Viimeisin brändi-ihastukseni on *Neostrata, sarjan tuotteet ovat kuin tehtyjä ikääntyvälle iholle. Lisäksi olen alkanut hyödyntämään ihonhoidossani yhä enemmän K-Beauty -kosmetiikkaa, koska niistä moni tuote sopii hyvin nykyiseen ihonhoitofilosofiaani.


C-VITAMIINI

En muista milloin olisin tehnyt aamun ihonhoitorutiinini ilman C-vitamiinituotetta. Laitan sen aina aamuisin aurinkosuojan alle. C-vitamiini vahvistaa ja suojaa ihoa. Ennalta ehkäisee pigmenttiläiskiä, suojaa ihoa UV-säteilyn haittavaikutuksilta ja vähentää punoitusta. Lisäksi se lisää kollageenin tuotantoa, joka auttaa ihoa pysymään kimmoisampana ja joustavampana.

PANOSTA


PIHISTÄ


HAPOT

Hapoilla tarkoitan lähinnä AHA, BHA ja PHA -happoja. AHA-hapot kuorivat tehokkaasti ja heleyttävät ihoa, samalla ne auttavat ihoa sitomaan kosteutta. BHA-hapoilla on kuoriva ja tulehduksia lievittävä vaikutus. BHA-hapot auttavat myös ihon pigmenttimuutoksiin. PHA on joukon miedoin. Sopii herkälle iholle, jossa on ongelmia. Kuorii hellävaraisesti ja tasapainottaa ihon kosteustasapainoa. Toimii myös andioksidanttina ja siten suojaa ihoa vapailta radikaaleilta. PHA-happoa sisältäviä tuotteita voi käyttää päivittäin, mutta kahden muun kanssa kannattaa käyttää malttia. Itse en käytä happoja koskaan samaan aikaan retinolin kanssa. Lisäksi hapot kuuluvat itselläni vain illan ihonhoitorutiiniin. Käytän happotuotteita rutiinissani 1-2 iltana viikossa, ihoani kuulostellen.

PANOSTA


PIHISTÄ


PEPTIDIT

Peptidit ovat pienimolekyylisiä, joten ne pääsevät syvemmälle ihoon ja näin antavat myös tuloksia. Ihonhoidossa käytetään useita erilaisia peptidejä, koska niillä jokaisella on eri tehtävä. Peptidistä riippuen ne kiinteyttävät, kosteuttavat, siloittavat, rauhoittavat, kirkastavat ja tasoittavat ihon värivirheitä. Raaka-aineluettelosta voi esim. hakea seuraavanlaisia nimiä: Matrixyl eli Palmitoyl Oligopeptide, joka on tunnetaan juonteita vähentävästä vaikutuksestaan. Argireline eli Acetyl Hexapeptide, joka rentouttaa lihaksia ja saa siten ihon näyttämään kimmoisammalta, sekä vähentää juonteita. Ihoa kiinteyttävä peptidi on Palmitoyl Tripeptide, kun taas kosteutta iholle antaa Myristoyl Pentapeptide. Ihoa uudistava peptidi on Hexanoyl  Dipeptide. Tästä onkin helppo päätellä, miksi varsinkin ikääntyvän ihon tuotteissa käytetään usein peptidejä. Koitan ainakin kerran viikossa pitää ihonhoitorutiinissani yhden illan, etten laita iholleni happoja, enkä retinolia. Silloin pakkaan iholleni kosteutta peptidien avulla. Tuotteet toimivat loistavasti silti myös yhdessä iltaisin retinolin kanssa. Usein teen niin, että laitan peptidiseerumin ensin kostealle iholle ja vasta sitten sen kuivuttua kunnolla retinolin. Tämä ehkäisee retinolin mahdollisesti aiheuttamaa ärsytystä. Seerumit ovat tarpeeksi ohuita, joten retinoli kyllä toimii niiden läpi iholla. Ainoastaan erittäin paksujen voiteiden päällä, sen teho jää heikoksi. Vaikka retinoli neuvotaan usein levittämään ensiksi, tätä ohjetta ei tarvitse noudattaa, varsinkin, jos ihosi on herkkä ja kuivuu retinolista helposti.

PANOSTA


PIHISTÄ


RETINOLI

A-vitamiini toimii antioksidanttina vapaita radiakaaleja vastaan, stimuloi ja korjaa kollageenintuotantoa, säännöstelee talin eritystä ja vähentää auringon aiheuttamia pigmenttimuutoksia. Retinoli onkin yksi tehokkaimpia ja tutkituimpia raaka-aineita. Varsinkin ikääntyvä ihossa sen hyödyt näkyvät, mutta sillä voidaan hoitaa mm. aknea. Kun ihoni alkoi vihdoin sietämään raaka-aineitta, huomasin, että pystyin luopumaan monista ennen muka tärkeinä pitämistäni ihonhoitotuotteista. Jos ihosi ei siedä retinolia, ei hätää. Jo edellä mainittujen raaka-aineiden lisääminen ihonhoitorutiiniin auttaa mullistamaan ihonhoidon.

PANOSTA 

*Neostrata Comprehensive Retinol 0,3% Serum (70 €, erittäin herkälle iholle)

PIHISTÄ

La Roche Posay Redermic Retinol (31,50 €, erittäin herkälle iholle)



Mitä tehotuotteita sinä käytät?

Kuvat:Pexels




  1. Kaikkea kosteuttavaa käytän. Tänään juuri miehelleni valitin ihoni pintakuivuutta. Huomenna onkin kauneuspäivä, pitää vähän kuoria ja kosteutella :)
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomaan, että toi katupöly kuivattaa ihan älyttömästi ihoa. Saa laittaa kosteuttavia tuotteita tällä hetkellä paljon.

      Kivaa viikkoa Outi. ❤️

      Poista
  2. Oli kiva katsoa sun tuotesuosituksia. Kiitos hyvästä koosteesta:) Paula's Choicea olen pitkään halunnut testata, kiva oli nähdä niiden tuotteita tässä. Itse olen kovin aina jännittänyt retinolin käyttöä, muutama retinolituote odotellut jo jonkin aikaa käyttöön pääsyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla. 🙂

      Paula's Choice on loistava brändi. Hinnat jonkin verran nousseet, mutta kyllä vielä hinta-laatusuhde on kohdillaan ja onneksi Skincitylla on usein - 20%, jota hyödynnän itse paljon.

      Aurinkoista viikkoa.

      Poista
  3. Samoja merkkejà kuin mità minà kàytàn. Olen kokeillut myòs Neostratan tuotteita. Ostin pussukan pienià kokoja ja nyt testailen niità, hyvià, kun ovat tuoksuttomia. Medik8 olen pitànyt, mutta nyt ovat nostaneet ihan àlyttòmàsti hintoja ja ajattelin kokeilla vaihtaa crystal retinol 6:n Environin retinoliin. Tààllà Italiassa jo kaksi kosmetologia on kehoittanut jàttàmààn kesàllà retinolit kaappiin, mità mieltà sinà olet? Kàytàn kuitenkin aina aurinkosuojaa. Jos jàtàn retinolin kesàaikaan pois, niin sitten pitàà alkaa totuttaminen aina uudestaan syksyisin..
    Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on tosi hyviä, ehdottomasti uusin brändi-ihastus. Kaikkia tuotteita en niihin vaihtaisi, kun kaikissa jotain happoja, joka onkin sarjan idea. Mut yksittäisiä tuotteita on ollut kiva lisätä omaan käyttöön.

      Mä en aiemmin käyttänyt retinolia kesäisin, mut viimeiset pari vuotta olen. Jos ottaisin aurinkoa, en luultavasti käyttäisi kesäaikaan. Mutta kun en ota, niin en näe mitään syytä miksi en. Pitää vain olla tarkka aurinkosuojan kanssa. Tässä on kait kahta koulukuntaa, mutta itse olen siirtynyt ympärivuotiseksi käyttäjäksi. Viime kesän etelän reissullakin oli retinoli mukana. 😃

      Poista
  4. Come on! Me ollaan hädin tuskin puolivälissä. Ei tässä mitään syytä pysähtymiseen ole 😀 Itse täytän 47 kohta puoli.

    En käytä mitään tehoaineita, en ole löytänyt mitään, mikä sopisi. Tässä listassa on kaikki sellaista, mihin ihoni on reagoinut tavalla tai toisella huonosti. La Roche Posay Redermic Retinol on ainoa, mitä voin käytä joskus varovasti. Joten tämä osio on edelleen työ alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehoaineet ovat kyllä sellaisia, että niiden kanssa pitää olla tarkka ja kuulostella mitä oma iho sanoo. Itse kun jätin tuoksuvat tuotteet lähes kokonaan pois kasvojen ihonhoidosta, niin samalla iho alkoi sietää paremmin aktiivisia-aineita. En tiedä kuormittuko oma iho noiden kahden yhteiskäytöstä jotenkin liikaa. 🤔

      Poista
    2. Minä en huomannut samanlaista vaikutusta. Olen vuosia kokeillut kaikenlaisia yhdistelmiä apteekkikosmetikasta ja nyt myös Q+A:ta, joka on väriaineeton ja tuoksuaineeton biokosmetiikka. En silti voi sanoa, että kokeillut menisi putkeen. Äsken ostin italialaisen Dermolab apteekkikosmetiikan C-vitamiini. Saman sarjan voiteet menivät hyvin kaupaksi. Katsotan, miten käy tehoaineen kanssa.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives