Parhaat vinkit syksyn ihonhoitoon

*Sisältää mainoslinkkejä

Voiko syyskuussa sanoa, että on syksy? Ainakin minulle syyskuu on syksykuukausi ja ehdottomasti kaikista mieluisin niistä. Syyskuu on ollut tänä vuonna todella lämmin, eikä minun toistaiseksi ole tarvinnut vaihtaa ihonhoitotuotteitani. Tiedän, että se on edessä viimeistään silloin, kun keskuslämmitys alkaa kuivattamaan huoneilmaa. Viilentyvä ilma ja navakka tuuli vaikuttavat nopeasti ihoni kuntoon. 

Noudatan nykyään melko minimalistista ihonhoitoa ja muutokset vuodenaikojen mukaan ovat melko pieniä. Käytän samoja vaikuttavia aineita ympäri vuoden, mutta syksyn tullen alan antamaan iholleni lisää kosteutta. Hoistovedestä tulee paras ystäväni ja kosteuttavia naamioita tulee käytettyä aiempaa enemmän. Panostan myös silmänympärysihoon joustavuuteen.


Hoitovesistä suosikkini on jo vuosia ollut *Bioeffectin EGF Essence (tarj. 72 € norm. 90 €) Tuote on hintava, mutta pullo kestää käytössäni vuoden. Tämän hintaisista tuotteista etsin aina parhaat tarjoukset, en muista olenko maksanut koskaan tuotteesta normaalia hintaa. Tykkään siitä, miten pullo annostelee tuotetta kädelle niin, ettei sitä tule koskaan liikaa, joten arvokasta tuotetta ei mene hukkaan. Vaikka koostumus on lähes vesimäistä, se on todella riittoisaa. EGF Essence on varmasti yksi kosteuttavimpia hoitovesiä, mitä markkinoilla on. Kerrostan hoitovettä aina kolme kerrosta meikin alle, ennen C-vitamiiniseerumin lisäämistä. Iho on jo pelkän hoitoveden laiton jälkeen huomattavasti kimmoisamman oloinen. Iltaisin kerrostan hoitovettä retinolin tai kosteutta tuovan seerumin alle ennen muita tuotteita. 

*Sensain Prime Solution (138,50 €) on koostumukseltaan enemmän ohut maitomainen seerumi kuin hoitovesi, mutta hoitovetenä Sensai tuotetta myy. Omasta mielestäni Prime Solution on Sensain paras hoitovesi, muiden en koe tekevän iholleni mitään ihmeitä, mutta varsinkin pakkasilla Prime Solution on ihon pelastus. Koostumuksestaan huolimatta hoitovesi onnistuu olemaan todella kevyttä ja helposti imeytyvää. Ihan kuin muitakin hoitovesiä, tätäkin voi kerrostaa. Olen joskus kokeillut laittaa tätä 2-3 kerrosta, eikä tuote silti lähde rullautumaan. Puhtaan raikkaan tuoksuinen hoitovesi sopii hyvin kuivalle, pintakuivalle ja ikääntyvälle iholle, mutta jos ihoni olisi rasvoittuva, en empisi kokeilla tätä ainoana kosteustuotteena meikin. 

Jos pitäisi käyttää vain yhtä naamiota, valitsisin *Paula's Choicen Radiance Renewal Maskin (39 €) sen monipuolisuuden vuoksi. Yöksi jätettävä geelimäisen raikas naamio tekee kaiken – kosteuttaa, kirkastaa, rauhoittaa ja parantaa ihon tekstuuria. Hintaansa nähden todellinen löytö. Olen aina aamuisin hämmentynyt, miten ison eron naamio tekee ihoon yön aikana, vaikka minulla on hyvä iho. 

Olen usein kertonut, etten käytä erillisiä silmänympärysvoiteita vaan levitän kaikki tuotteet retinolia ja C-vitamiiniseerumia lukuunottamatta myös silmänympärysiholle. Varsinkin hoitoveden kerrostamista alueelle suosittelen kaikille, se auttaa pitämään ihon kimmoisana ja kosteutettuna. Tykkään käyttää usein aamuisin lisänä silmänympäryslappuja. Ne ovat sellainen "pahe", mistä en halua luopua. Ne virkistävät ja tuovat lisäkosteutta. Yleensä pidän niitä sen aikaa, kun syön aamupalaa, jonka jälkeen muut ihonhoitotuotteet on helppo levittää päälle. *Peter Thomas Rothin Water Drench -silmänympäryslaput (tarj. 53,90 € norm. 62,50 €) ovat todella kosteuttavat ja madaltavat hetkellisesti siten juonteita. Sisältävät kollageenia ja keramideja. Kofeiini auttaa laskemaan turvotusta, jos sellaisesta kärsii. Käytätkö samoja tuotteita ympäri vuoden vai lisäätkö joidenkin tuotteiden käyttöä syksyn tullen?


Kuvat: Pexels

  1. Hyviä vinkkejä :) mulla iho on jotenkin rasvoittunut enempi taas yhtäkkiä vaikka kuinka yrittää hoitaa :D kylläpä ne nämä kuumat kelitkin tekee osansa, ei meinaa meikkipohja oikein jaksaa pysyä. Silmänalusnaamiot on kyllä ihania, haaveissa aina käytän niitä joka aamu mutta tosiasia että ei neljän aikaan jaksa. Viikonloppuisin sitten tai ennen meikkiä jos menoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen kans, et tää kuuma ja ainakin täällä tosi kostea ilma tekee tehtävänsä, että rasvoittuu. Mulla on tähän aikaan yleensä kuivempi iho, mitä nyt.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives