Viisi unohtumatonta tuoksua

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Hobbyhall.fi-verkkokauppa

Tuoksuja saa nykyään näppärästi tilattua verkosta, jos lähin myymälä ei ole lähellä. Tietyt brändit ovat ovat helposti saatavilla, mutta toiset brändit ovat eksklusiivisia, eikä heidän tuotteitaan saa ostettua ihan joka paikasta. Hobbyhall.fi-verkkokaupassa on valikoimissa kattava kokonaisuus eri merkkien tuoksuja – niitä ekslusiivisia brändejä kuin meille kaikille tuttuja. 

Valitsin verkkokaupan valikoimista viisi unohtumatonta tuoksua. Toisia niistä voisi sanoa modernin ajan klassikoiksi, mutta mukana on myös uudempia, ehkäpä tulevaisuuden klassikoita.


Chanelin tuoksuja ei pysty ostamaan ihan mistä vain, mutta ne kuuluvat Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimiin. Kun Chanelin tuoksuista puhutaan, uudemmista tuoksuista Coco Mademoiselle-tuoksut ovat nousseet todellisiksi 2000-luvun klassikoiksi. Tuntuu uskomattomalta, että Coco Mademoisellen lanseerauksesta on aikaa jo yli kaksikymmentä vuotta. Sen jälkeen suositusta tuoksusta on tehty erilaisia variaatioita, joista viitisen vuotta sitten lanseerattu Coco Mademoiselle Eau De Parfum Intense on itselleni se mielenkiintoisin. 

Itämaisen puinen tuoksu yllättää ripauksella hedelmäistä ja vaniljaista makeutta. Muistan, kun aikoinaan kokeilin tuoksua ensimmäisen kerran. Se ei heti räjäyttänyt tajuntaani, mutta vähitellen olin koukussa. Tietynlainen pehmeys, tekee siitä helposti lähestyttävän ja monipuolisen käyttää. Sopii käytettäväksi vuoden ympäri aamuin illoin. 

Tuoksun alku on raikkaan sitruksinen – appelsiinia, bergamotia ja sitruunaa. Sydämessä ruusua, hedelmäisiä vivahteita ja jasmiinia. Pohja on syvä ja pehmeä, hyvin chanelmainen – patsulia, vaniljaa, tonkapapua, myskiä ja labdanumia. 


Toinen klassikkomerkki verkkokaupan valikoimissa on Dior. Miss Dior Rose N'Roses on 2020-luvun mielenkiintoisimpia tuoksulanseerauksia ruusutuoksujen ystäville. Nimen kekseliäisyys saa vanhalle Gunnari-fanille hymyn huulille. Tuoksusta tulee ensinuuhkaisusta mieleen aamukasteinen ruusutarha. Rose N'Roses on raikkaan ruusuinen ja pirskahtelevan kirpeä tuoksu. Saatat pitää tästä, vaikka muuten et ruusuisista tuoksuista välittäisikään. Pidän tätä uuden ajan ruusutuoksuna, kaukana on ruusuinen puuterisuus, jota monet vierastavat.

Alkutuoksussa kurjenpolvea, mandariinia ja bergamotia. Sydäntuoksu on ruusuinen. Pohjalla pehmeää valkoista myskiä. 


Piti ihan tarkistaa, mutta olen käyttänyt Dolce & Gabbanan Pour Femme Eau de Parfumia lähes kymmenen vuotta. Tuoksussa viehättää sen monipuolisuus. Käytän sitä ympäri vuoden, fiiliksen mukaan. Tuoksu sopii täydellisesti deittituoksuksi. Se on pirskahteleva, leikkisä ja syötävän makea. Omalaatuinen ja rakastettava. 

Alkutuoksu alkaa mehukkaalla vadelmalla, nerolilla ja mandariinilla. Sydäntuoksu on kukkainen –  jasmiinia ja appelsiinin kukkaa. Pohja on suorastaan syötävän herkullinen ja pehmeä – vaniljaa, vaahtokarkkia, santelipuuta ja vaniljaiselta tuoksuvaa heliotrooppia.

Saan tuoksua käyttäessäni usein kehuja, mikä on nykyään harvinaista. Luulen, että tuoksun pehmeys ja tasapainoisuus tekevät siitä monen nenään sopivan. 


Vuosituhat ei alkanut yhtään hullummin, sillä silloin luotiin yksi tämän ajan tuoksuklassikoista Ralph Laurenin Ralph. Käytin Ralphia paljon parikymppisenä, mutta nenässäni se on kestänyt aikaa. Se istuu edelleen käyttööni yhtä hyvin parikymmentä vuotta sitten, vaikka välissä olikin pitkä tauko. Tuoksu edustaa minulle iloisuutta ja kepeyttä. Se saa aina hymyn huulilleni, mikä ei ole ollenkaan huono juttu. Tykkään käyttää Ralphia varsinkin aamuisin sen mieltä nostattavan pirteyden vuoksi. 

Ralph avautuu osmanthuksella, omenan lehdillä ja mehukkaalla mandariinilla. Sydän on raikkaan kukkainen – keltaista freesiaa, magnoliaa ja boroniaa. Pohjalla myskiä ja puuterista iiristä. Tuoksu on EdT, mutta se kestää iholla pitkään – kahdeksisen tuntia tai jopa enemmän. Tämä on niitä tuoksuja, joissa hinta/laatusuhde on enemmän kuin kohdillaan. 


Jos pitäisi listata tuoksujen TOP 10, niin Hugo Bossin Deep Red pääsisi sille listalle heittämällä. Olen käyttänyt tuoksua monta pullollista, joten kertokoon se jotain. Deep Red lanseerattiin 2000-luvun alussa, jolloin tehtiin monia tänäkin päivänä suosittuja tuoksuja. 

Deep Red on nimensä mukainen – tumma ja syvä. Se on tasapainoinen ja pehmeä. Jostain syystä tuoksu ei ikinä lopeta yllättämästä minua. Se on kiehtova, koska päivästä riippuen haistan siinä voimakkaammin eri vivahteita. Toisina päivinä se on nenääni erittäin vaniljainen, toisina päivinä taas hedelmäisempi. 

Alkutuoksu on mehukkaan hedelmäisen marjaisa – veriappelsiinia, mustaherukkaa, klementiinia, päärynää ja mandariinia. Sydän on hienostuneen kukkainen, pienellä mausteisella twistillä – inkivääriä, tuberoosaa, freesiaa ja hibiskusta. Pohja on makean pehmeä – santelipuuta, vaniljaa, myskiä ja seetriä

Deep Red on omaan makuuni talvituoksu. Sen lämpö ja pehmeys tekevät siitä täydellisen kirpeisiin pakkaspäiviin. Huomaan tarttuvani pulloon usein varsinkin joulunaikaan. 

Näitä ja monia muita uusia sekä vanhempia unohtumattomia tuoksuja voit tilata Hobbyhall.fi-verkkokaupasta TÄÄLTÄ.

Tilaatko tuoksuja netistä? Oliko ylläolevista tuoksuista sinulle jokin tuttu?



  1. Deep Red löytyy itseltä kuten tiedätkin :) Se kyllä pysyy iltaan asti iholla niin se on siitä hyvä. Ei ole liian voimakas vaan just sopiva <3 Olen nyt jotenkin ihastunut tuoksuihin ja voi olla että tulee joku hankittua, pitäisi käydä tuoksuttelemassa. Joskus se on vähän vaikeaa esim Emotionissa kun tuntuu että ne hajuvedet aina haisee niin voimakkaasti ja vaikea ottaa selkoa mikä tuoksuu miltäkin...
    Siitä D&G The Only Onesta tykkään. Töissä yksi nainen taitaa käyttää sitä, olen aika varma. On kyllä voimakas tuoksu että sen kanssa pitää olla varovainen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä pitäisin Deep Rediakin jo klassikkona, se on ollut niin pitkään myynnissä, enkä kyllä ihmettele miksi. Musta markkinoilla ei ole ainuttakaan toista tuoksua joka tuoksuisi lähellekään sitä.

      Muuten jos tykkäät siitä Dolce & Gabbanan tuoksusta, niin suosittelen kokeilemaan muitakin brändin tuoksuja. Tästä Pour Femmesta on olemassa Intense-versio l ja mulla on tunne, et voisit tykätä siitä. Se on syvempi ja tummempi kun postauksessa oleva. 😊

      Poista
    2. Kiitos vinkistä, voisi käytä tuoksuttelemassa ;)

      Poista
  2. Tykkään tosi paljon lukea kirjoittamiasi tuoksupostauksia. Kaksi eniten viimeaikoina käyttämääni tuoksuani on sinun kehujen perusteella hankittu:) Tuoksujen ostaminen on niin vaikeaa, kun harvoin käy missään siten, että niitä voisi kaupassa testailla ja kun käy, niin ei kovinkaan montaa pysty kerrallaan kokeilemaan. Siksi on ihan tosi ihana saada aina jotain vinkkiä siitä, mitä voisi tilaisuuden tullen haistella (tai jopa sokkona tilata...). Varsinkin kun siis tuntuu, että jossain määrin tuoksumakumme osuu yksiin:D Näistä tässä jutussa olleista tuoksuista en omista yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana kuulla. Aina mietin, et ketkä näitä lukee, kun tuoksupostaukset on sellaisia, että niistä välillä tosi vanhatkin nousevat vuoden luetuimpien joukkoon, sillä ne kestää ihan eri tavalla aikaa kuin monet muut aiheet. Luultavasti monet just etsivät sit tietoa eri tuoksuista, jos ovat sokkona tilaamassa.

      Mä en muista oliko se max 3-5 tuoksua, mitä pystyy kerralla haistelemaan, jos kaupassa on kahvipapuja kipossa, kannattaa nuuhkia niitä välillä, ne ikäänkuin nollaa hajut. 😅

      Mahtavaa, et jollakin tuntuu olevan samanlainen maku. Mähän tykkään tosi eri tyyppisistä tuoksuista. Ainoastaan tosi voimakkaat itämaiset tuoksut ei oikein ole mun "heiniä". Samoin monet näistä hienommista Niche-brandeistä on liian voimakkaita mun nenään, tulee ihan huono olo, kun ne haistaa itsessään koko päivän. Tom Fordilta esim. en pysty käyttämään kuin yhtä tuoksua, ne on niin voimakkaita.

      Poista
    2. Minun on pakko tähän vielä kommentoida, että ostin tänä keväänä Tom Fordin Eau de Soleil Blanc hajuveden, josta olit kirjoittanut muutama vuosi sitten. Olin matkalla Espanjassa ja näin kyseisen hajuveden siellä kaupassa kivaan hintaan. Muistelin, että olet ehkä siitä joskus kirjoittanut ja siellä sitten hajuvesihyllyjen välissä googlailin blogiasi ja löysin etsimäni ja ostin tuon tuoksun. Ja se oli sitten minulla tämän kesän tuoksuna:)

      Poista
    3. Se on edelleen se ainoa Tom Ford, mitä pystyn käyttämään. 😄 Se on jotenkin erilainen, pehmeä, eikä niin hyökkäävä. 😍

      Tosi kiva, et löysit sen täältä ja vielä tykkäsitkin. ❤️ Onhan se esim. vielä hienostuneempi kuin Guerlainin Terracotta. Ostin muuten just Aerinin Hibiscus Palmin, jota verrataan usein näihin kahteen, kun se on tyyliltään samantapainen. Teen siitä vielä syksyn aikana arvostelun. Voisin vaikka siinä vähän kertoa, miten se eroaa, musta noista kahdesta.

      Poista
    4. Kiva, innolla odotan postausta!

      Poista
  3. Ihanaa lukea taas tuoksupostausta ja vielä näin monesta eri tuoksusta! Saan aina hyviä vinkkejä näistä :) Tällä kertaa eniten kiinnosti Dolce & Gabbanan tuoksu, se kuulostaa ehdottomasti sellaiselta, joka mun pitäisi päästä tuoksuttelemaan ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tosi kiva kuulla. 💗

      Dolce & Gabbana on ihan sun tuoksu, mitä sun tuoksumakua tiedän. 🤭

      Poista
  4. Tämäpä sattui, sillä oon juuri lähdössä laivalle ja sieltä tulee usein ostettua tuoksu mutta en koskaan muista mistä olen kiinnostunut lukemani perusteella ja tuoksuttelu on haastavaa, kun ei kovin montaa voi kokeilla yhdellä kertaa. Dolce & Gabbanan Pour Femme Eau de Parfumia taidan nuuhkaista koska The One on mun yksi vanhimpia lempituoksuja, tuon Miss Diorin ostin viimeksi lentäkentältä ja se on kyllä ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jään seuraamaan löytyikö sun mukaan tällä kertaa jotain tuoksua. Mä uskon, että voisit tykätä Dolce & Gabbanasta.😊

      Poista
  5. Tilaan melkeinpä säännöllisesti Hobby Hallista lempparituoksuani Lanvinin Marry Me. Tuoksu on selektiivisistä tuoksuista edullisimmasta päästä, ja Hobby Hallin hinta on varmaan edullisin, minkä olen löytänyt. Nyt minulla on kaksi avaamatonta kotona ihan siltä varalta, että Lanvinin tehdas palaa tms niin on mielenrauhaa nytte. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, et muutkin käyttää Hobby Hallia tuoksujen hankintaan. 😊

      Lanvinin Marry Me on tosi kiva tuoksu. Lanvinin tuoksut on kyllä edullisia moniin muihin verrattuna. Mä olen käyttänyt Lanvinin Sunny Magnolia - tuoksua paljon tänä kesänä. Se on aivan ihana - raikas ja hedelmäinen. 😍

      Haha, toivotaan, ettei niiden tehdas pala, mut oot ainakin varautunut tuotannon katkoksiin. 😄

      Kivaa viikonloppua.

      Poista
  6. Tuo Deep Red on ollut himotuslistallani jo vuosia, tosin hulluuttahan tässä olisi yli sata tuoksua omistavana ostaa yhtään enää lisää...

    Eikös Stockakin myy Chanelia? Vai mistä mahtaa mun mies niitä mulle trokata, hän kun ei käytä nettikauppoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihana. Aloin käyttämään sitä aikoinaan kun se ilmestyi, kun mun työkaverilla oli sitä ja se tuoksui aivan vastuttamattomalta. 😍😆

      Joo Stocka myy Chanelia ja myös Sokos kivijalassa, mut niiden verkkokaupoista sitä ei löydy.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives