Näin hoidat ihon suojakerroksen kuntoon

*Sisältää mainoslinkkejä

Ihonhoitotuotteiden iholle hyvää tuovissa ominaisuuksissa usein puhutaan siitä, miten ne suojaavat ja vahvista ihon omaa suojakerrosta eli suojabarriääriä. Mutta miksi?

Ihon suojakerros on erittäin tärkeä osa ihon hyvinvointia. Varsinkin nyt talven lähestyessä suojakerroksen ylläpitämiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Kun suojabarriääri vaurioituu tai sen toiminta heikentynyt seurauksena voi olla esim. ihottumaa tai ruusufinniä. Heikentynyt suojabarriääri voi näkyä ihossa myös kuivuutena, hilseilynä, punoituksena ja kutinana. Sen vuoksi sitä on tärkeää vahvistaa ja pitää hyvin kosteutettuna. Kun ihon suojakerros on kunnossa, iho voi hyvin.


Jos ihosi suojakerros on heikentynyt ja siinä on yllämainittuja oireita, kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti hyvän kosteusvoiteen valintaan. Valitse voide joka vahvistaa suojakerrosta ja tuo iholle lisää kosteutta. Kannattaakin valita tuotteita, jotka sisältävät mm. keramideja ja rasvahappoja, jotka tasapainottavat ihon toimintoja ja pitävät ihon hyvin kosteutettuna. 

PANOSTA (YLI 40 €)


Paula's Choicen silkkinen voide sisältää antioksidantteja, keramideja ja peptidejä. Voiteen erikoisuus on se, että se sisältää myös pienen määrän retinolia. Tästä huolimatta se soveltuu hyvin myös herkälle iholle.


Voide on pelastanut ihoni monesti talvisin. Koostumus on miellyttävän pehmeää. Sisältää ison määrän rasvahappoja, jotka auttavat pitämään ihon kosteustasapainon kunnossa kovillakin pakkasilla.

PIHISTÄ (ALLE 30 €)


Korealaisen brändin voide kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Koostumus on korealaisten tuotteiden tapaan todella miellyttävä ja se imeytyy ihoon nopeasti. Sisältää glyseriiniä, skvalaania ja keramideja. Pantenoli lievittää kutinaa ja lakritsinjuuriuute rauhoittaa ihoa.


Suosikkini kaikista Cliniquen voiteista. En edes muista, kuinka monta purkillista olen tätä käyttänyt. Niitä voiteita, joita ostan aina uudelleen. Toimii meikin alla, mutta myös iltaisin retinolin päällä vuoden ympäri. Koostumus on kivan "raikasta", vaikka voide kosteuttaa tehokkaasti. Sisältää peptidejä, pehmentävää vehnäuutetta ja kosteuttavaa skvalaania. 


Kiinnitätkö erityistä huomiota käyttämiisi kasvovoiteisiin?


Kuvat: Pexels

 1. Täytyy sanoa, että nykyään kiinnitän paljon enemmän huomiota ihoni hoitoon kuin nuorempana. Välillä harmittelen sitä, että olisi jo aiemmin pitänyt ottaa itseään niskasta kiinni ja kiinnittää huomiota paremmin ihon puhdistukseen ja erityisesti kosteutukseen.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas olin jo teininä ihonhoitoon hurahtanut. Ongelma vaan oli se, että hoidin aika paljon väärin, koska silloin tieto oli erilaista. 🤣

   Kivaa viikonloppua Outi. ❤️

   Poista
 2. Hei kiinnostaa kysyä sinulta medik8 tuotteisiin liittyen kysymys kun tiedät niistä paljon enemmän kuin minä. Käytin ennen liquid peptides seerumia ja se ei ärsyttänyt ihoa ollenkaan. Sitten menin ostamaan uutta pulloa samaa tuotetta ja lisäksi sen 3tr seerumin. Apteekissa suositeltiin vaihtamaan liquid peptides toiseen versioon eli siihen violettiin bakuchiol peptides pulloon, ostin siis sen sekä 3tr seerumin. Nyt ihmettelen että miksi tuo violetti versio laittaa ihon punoittamaan, olen käyttänyt sitä vasta hetken ja kun sitä käyttää 3tr välipäivinä yksinään niin silloin se ärsyttää ihoa. Eikö kannattaisi ostaa taas se perus liquidpeptides versio käyttöön? Se 3tr ei ärsytä ihoa.
  Vähän sekavan pitkä kirjoitus mutta toivottavasti ymmärrät :D
  Se erityisesti häiritsee että violettipullo vaikuttaa olevan "korvike" retinolille, kannattaako sitä edes laittaa ennen 3tr tuotetta...mutta apteekkari neuvoi niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja anteeksi, että vastauksessa on kestänyt normaalia kauemmin. Olin lomalla. 😊

   Pidän kyllä apteekin suositusta hieman outona, koska tuo Bakuchiol peptides on aivan eri tuote. Olen hämmentynyt, että sinun on ohjeistettu vaihtamaan tuohon. 😐 Vähintäänkin siellä olisi pitänyt kertoa, että se violetti seerumi on kasvipohjainen vaihtoehto retinolille. Se sisältää 1,25% puhdasta bakuchiolia, jota monet käyttävät silloin, jos iho ei siedä retinolia. Luulen, että tuo raaka-aine ei välttämättä sovi ihollesi. Liquid Peptides ei tuota raaka-ainetta sisällä. Lisäksi kun katson raaka-aine luetteloa, niin tuossa violetissa seerumissa ei edes sitä tehokasta peptidiyhdistettä joka on liguid peptidesin juttu. Olen todella pöyristynyt, ettei tämän vertaa olla osattu tuotteita ja niiden raaka-aineita, kun lähdetään korvaavaa tuotetta hakemaan. Eli ovat nyt kyllä myyneet sulle valitettavasti aivan erilaisen tuotteen.🙁 Ehdottomasti se vanha käyttöön ja antaisin kyllä sinuna myös apteekille palautetta. Nyt jos oltaisiin Amerikassa voisit palauttaa tuon ostamasi tuotteen, sen verran on harhaanjohdettu myyntitilanteessa.

   Itse en myöskään koskaan henkilökohtaisesti käyttäisi yhdessä kasvipohjaista retinolia sisältävää tuotetta yhdessä retinolin kanssa, siinähän iho ärsytysriskit kasvaa vaan, jos iho on herkkä.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta ja olet ihan oikeassa, kävin sen jälkeen ostamassa saman liquid peptides putelin ja sitä bakuchiolia en toista kertaa kokeillut kun se yksi kerta sai ihoni niin punaiseksi ettei tosiaan ole ikinä ennen niin käynyt. Iho rauhoittui parissa päivässä sen kokemuksen jälkeen.
   Nyt vaan harmittaa että turhaan ostin sen violetin putelin ja sen apteekin asiantuntioihin en valitettavasti luota enää.
   Silloin kun kävin ostamassa liquid peptides pullon uudestaan niin kyselin sieltä eri henkilöltä asiasta miksi kävi niin että iho oli punainen eikä osannut hän oikein sanoa mitään. Selitin myös että käytössäni on myös bioeffect egf seerumi ja se on vain tehnyt hyvää iholleni, siihen vastasi ettei ole tuttu merkki.
   Että huhhuh mitä palvelua.
   Täytyy kyllä kirjoittaa palautetta heille, kiitos vinkistä!
   Voisikohan sen bakuchiolin käyttää vartalolle ettei mene ihan hukkaan? Lähinnä säärille kenties?

   Poista
  3. Ole hyvä, ja hyvä jos minusta oli apua.

   Sait kyllä surullisen huonoa palvelua omaksesi, eikä suosittelija kyllä ollut ajatellut nyt asioita ihan loppuun asti.

   Käytä vaan vartalolle. Jos ärsyttää silti yksinään levitettynä, niin sekoita sitä vaikka käyttämääsi vartalovoiteeseen, niin on miedompi. Yleensä en suosittele sekoittamaan tuotteita keskenään, mutta tässä tapauksessa en näe vaaraa. Saisit arvokkaan tuotteen edes jotenkin käytettyä pois.

   Bioeffectin tuotteet ovat aivan ihania, koska niissä ei ole mitään ylimääräistä ja siksi niitä on helppo käyttää muiden tuotteiden kanssa samaan aikaan. Tota seerumia parempaa ihonkosteuttajaa ei mielestäni ole. 😍

   Kivaa viikonloppua.

   Poista
 3. Komppaan Outia, mä oon myös hoitanut ihoa säännöllisesti ja hyvin vasta n 10v vaikka olis pitänyt hoitaa jo 20v. Mutta onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä, vaikkakaan sitä hoitamatonta aikaa ei saa enää takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aloitin kyllä ajoissa, mutta no 90-luvun alussa ihonhoito oli aika erilaista kuin nykyään. 😅 Tänä päivänä en tekisi iholleni niitä juttuja, mitä sillon tehtiin. 😂Ainoa mitä kadun, on auringonotto, sen olisin nykytiedon valossa jättänyt mielelläni väliin. 🫣

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives