Menneen vuoden viisi parasta kosmetiikkatuotetta

*Sisältää mainoslinkkejä

En muista koska olisin viimeksi ostanut niin vähän kosmetiikkaa kuin viime vuonna. Kaikki uusi mitä ostin, oli todella tarkkaan etukäteen harkittua. Blogin kautta otin tuotteita vastaan vähemmän kuin koskaan. Vuosi vuodelta olen alkanut muutenkin miettimään kaikkia ostoksiani tarkempaan kuin aiemmin. Tästä huolimatta viime vuonna tuli silti löydettyä muutamia uusia tuotteita, jotka jäivät lopulta pysyvään käyttöön. Ajattelin kertoa teille, mitkä viisi itselleni uutta kosmetiikkatuotetta tekivät isoimman vaikutuksen vuonna 2023.

Ehdoton ykköslöytö oli *Elizabeth Ardenin Retinol Ceramide Line Erasing Eye Cream (tarjous 53,90 € norm. 66,50 €). Kun muutama vuosi takaperin ihoni alkoi vihdoin sietämään retinolia, seuraava vaihe oli löytää retinolia sisältävä silmänympärystuote, joka ei kuivata herkkää ihoani liiaksi. Pelkäsin, että muu kasvojeni iho ja silmänympärysihoni ovat pian täysin eri paria, koska muu kasvojen iho saa todistetusti tehokasta anti-age -ihonhoitoa, sy-ihon jäädessä tästä paitsi. :D Olen kokeillut vuosien aikana täällä ruudun takana monet tuotteet, mutta kaikki kuivattivat liiaksi, joten niistä ei enempää. Mikään ei muuten ole kivuliaampaa kuin korpuksi kuivunut ohut silmänympäryysalueen iho. Viime vuonna löysin vihdoin tuotteen, jota olen alusta asti pystynyt käyttämään joka ilta, ilman, että iho alkaa hilseilemään. Minulla ei ole silmänympärysalueella ollut koskaan mitään isompia ongelmia, mutta olen helpottunut, että pystyn nyt hoitamaan tätä aluetta yhtä tehokkaasti kuin muuta ihoa kasvoissa. Seuraava vaihe onkin sitten löytää kaulan ihoa ärsyttämätön retinolituote. Otan vinkkejä vastaan. Persikan sävyisen voiteen koostumus on miellyttävän pehmeää, eikä liian paksua. Heleyttää tummaa silmänympärysihoa, jos tummuus on ongelma. En kuitenkaan käytä voidetta ikinä päivisin vaan ainoastaan iltaisin. Sisältää kapseloitua retinolia, peptidejä, glyseriiniä, niasiiniamidia ja keramideja.

Vuoden paras brändilöytö oli korealainen SKIN1004. En tiedä onko heillä yhtään huonoa tuotetta, sillä kaikki tähän mennessä kokeilemani ovat priimaa. Koska käytän aurinkosuojaa päivittäin, sen kategorian tuotteita tuli käytettyä ehdottomasti eniten viime vuonna. Testaan aina uusia, kun vain löydän mielenkiintoisen tuotteen. *SKIN1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum (26 €) oli vuoden paras uusi aurinkosuoja. Koostumus on ohutta, lähes jouksevaa. Tuntuu kosteuttavalta ja rauhoittaa ihoa. Imeytyy hetkessä, eikä jätä tahmeaa pintaa. Sisältää ihoa kosteuttavan hyaluronihapon ja ihoa rauhoittavan rohtosammakonputken yhdisteen. Joten suoja on kuin tehty herkälle ja ärtyneelle iholle. Näiden lisäksi tuote sisältää hoitavia kasviuutteita ja tasapainottavaa niasiiniamidia.  Kun postasin tuotteesta, lukijani kyseli mitä eroa on tällä ja *Beauty of Joseonin Relief Sun SPF50 Rice + Probiotics -aurinkovoiteella (21,50 €). Tuolloin en ollut vielä käyttänyt BoJ:n tuotetta, mutta tilasin sen mielenkiinnosta, koska olin monen nähnyt kehuvan sitä. Suurin ero näissä kahdessa on mielestäni se, että Beauty of Joseon jättää iholle selvästi heleämmän pinnan ja tuntuu aavistuksen kosteuttavammalta. SKIN1004 ei missään nimessä ole täysin matta, mutta iholla selkeästi matampi kuin BoJ. Jos sinulla on tosi kuiva iho Beauty of Joseon voi olla parempi vaihtoehto, jos taas haluat matamman pinnan suosittelen SKIN1004. Pakkauksissa SKIN1004 voiteen pumppupullo vie Beauty of Joseonin epäkäytännöllistä tuubia 100-0. 

Vuoden tuoksulöytö oli Aerinin Hibiscus Palm (115 €). Otin tuoksun käyttöön Rodoksen lomalla ja kun olen loman jälkeen sitä säästeliäästi ihan parina päivänä käyttänyt, olen välittömästi takaisin kesälomalla. Aerinin Hibiscus Palm on trooppinen kesäpäivä pullotettuna. Hibiscus Palm on hienostunut tuoksu, jossa kukkaisuus, makeus, raikkaus ja trooppisuus ovat täydellisessä tasapainossa keskenään. Tuoksusta huokuu luksus, mikä ei välttämättä ole nykyään itsestäänselvyys arvokkaammissakaan tuoksuissa. Alku on raikkaan trooppinen, ripauksella pientä itämaisuutta – ylang-ylangia, hibiscusta, palmun lehteä, lootusta ja inkivääriä. Tuoksun sydämessä frangipania ja valkoisia kukkia. Pohja on pehmeän trooppinen – kookosta, vaniljaa ja myskiä. 

Yllättävin suosikki oli varmasti *Ole Henriksenin Strenght Trainer Peptide Boost Moisturizer (tarj. 44,90 € norm. 64,50 €). Tällä hetkellä menossa jo kolmas purkki. Voiteessa on tämän hetkiseen makuuni kaikki kohdallaan ja siitä on tullut luottotuotteeni. Tämä on harvoja hajustettuja ihonhoitotuotteita, jotka ovat aktiivisesti käytössä. Voiteessa on sulava koostumus, joka jättää ihon raikkaan ja kosteutetun tuntuiseksi, sekä saa ihon näyttämään kimmoisammalta. Voide sopii myös kuivempi ihoiselle meikin alle, mutta käytän sitä yövoiteena. Vaikka tuote on miedosti hajustettu, se toimii minulle myös silmänympärysiholla ärsyttämättä silmiä lainkaan. Toimii loistavasti yhdessä retinolin kanssa. Voiteen luvataan sopivan kaikille ihotyypeille ja oman kokemukseni mukaan voin allekirjoittaa tämän. Voide sisältää erilaisia peptidejä, keramideja, hyaluronihappoa ja niasiiniamidia eli kaikkea hyvää, mitä ikääntyvä iho kaipaa.

Vuonna 2023 *Bioearthin Elementa -sarjan seerumit veivät sydämeni. Jos haluat pihistää, mutta silti saada hyvän seerumin, suosittelen sarjan tuotteita lämpimästi. Alle 15 eurolla voi todellakin saada tehokkaan ja toimivan seerumin, jossa raaka-aineet ovat enemmän kuin kohdillaan. Tykkään myös siitä kuinka helppoa boostereita on yhdistellä muuhun ihonhoitoon. Suosikkeihini lukeutuvat; Coenzyme Q10, Vitamin C 2% ja Peptide + Hibiscus 2% -boosterit. Tänä vuonna on tarkoitus testata sarjan loputkin boosterit, joita en viime vuonna ehtinyt.


Mitkä olivat sinun parhaita kosmetiikkalöytöjä viime vuonna?


Kuvat: Pexels

  1. Dermalocigan Smart Response seerumi. Superkosteuttava ja riitaisa seerumi. Dermalocigan uudet ykkösvaiheen putsarit kans yllätti ja uusi herkän ihonkuorintajauhe. Jatka. Siis Dermalociga uskovaisena 2024😆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko testata toi seerumi jossain vaiheessa. 😄Olen katsellut noita kuorintajauheita, kun niitä on tullut Dermalogicalle erilaisia, kun saan mun Sisleyn loppuun, ostan jonkun noista uusista kokeeksi. 👌

      Poista
    2. Suosittelen tuo sinistä eli sitä herkän ihon versiota kuorinnasta. Kirjoittelin siis ipatilla tuon ekan kommenttini ja se tuli nimettömänä. Ja siis Smart Response kannattaa nyt ostaa Dermalocigan verkkokaupasta lahjapakkauksessa -20% & kaupan päälle tulee kiva setti minikokoja. Tilaisin itsekin, jos en olis just Thaimaassa😇

      Poista
  2. kiitos aurinkosuojavinkistä. Täytyy pitää mielessä ensi keväänä. Natura Estonica Sophora Japonica Hydrating Boost Face Tonic (onpas pitkä nimi...) on löytänyt tiensä päivittäiseen käyttöön Laveran kosteusveden kanssa. Ylipäänsä Natura Estonican tuotteet ovat olleet itselleni ilahduttavan sopivia. Sekä kasvoille että kukkarolle. Tallinnan reissuilla tulee näitä hamstrattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä. On yksi parhaita aurinkosuojia tohon hintaan. ☺️

      Kivaa viikonloppua. ❤️

      Poista
  3. Kiitos tuosta Ole Henriksen vinkistä, tämä purkki löytyy omasta hyllystä, mutta en ole sitä avannut.

    Ihanaa uutta vuotta Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on loistava, avaa ihmeessä! Samaa sinne Tiia. 💙

      Poista
  4. Itselläni paras kosmetiikka löytö oli rosmariiniöljy. Jättää ihanan tuoksun hiuksiin ja tekee niistä kiiltävät ja vahvat. Tuo *SKIN1004 Madagascar aurinko suoja kuulostaa just mun tuotteelta ensi kesään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi aurinkosuojaa, se on ihan huippu! 😍

      Poista
  5. Tuo BoJ:n aurinkosuoja on kiinnostanut jo jonkin aikaa, mutta nyt on jemmassa niin monta aurinkotuotetta, että katsotaan... Nuo Bioearthin seerumitkin kiinnostaisivat.

    Parhaimmat kosteuttajat olen viime vuonna löytänyt Numbuzinin valikoimista. Yksi parhaita löytöjä meikkipuolelta on myös Erborianin CC-voide.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tota Erborianin CC-voidetta mun on pitänyt kokeilla jo pitkään, joten jos sä tykkäät niin uskaltaudun ostamaan sen. 😄

      Poista
    2. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan sitä! En ole likikään ainoa, joka kehuu.

      Poista
  6. Täytyykin tutustua itsekin tarkemmin noihin Bioearthin tuotteisiin, sillä niissä on kyllä hyvän hinta-laatusuhteen seerumeita!

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives