TUOKSUARVOSTELU – Escada Chiffon Sorbet

*Sisältää mainoslinkin

Huh, huh mikä tammikuu! Suurin syy hiljaisuuteen on ollut se, että olen ollut jo kolme viikkoa flunssassa. Ei ole sitä k:lla alkavaa, mutta jokin muu todella sitkeä. Viikonloppuna kokeilin pitkästä aikaa mennä töihin, kun tuntui, että tauti vihdoin irroitti edes vähän otettaan. En silti ole vieläkään ihan täysin terve, mutta olo on parempi. Muutakin on tapahtunut, hyviä juttuja, mutta niistä lisää myöhemmin. Helmikuusta on kuitenkin tulossa kiireinen, joten olisi kiva päästä eroon tästä ikuisuusflunssasta, joka on hallinnut tammikuuta. 

Vuoden alun mahtavimman lanseerauksen teki Escada. En voinut uskoa silmiäni, kun huomasin, että Escada lanseeraa kaikkien aikojen ensimmäisen kesätuoksunsa uudelleen. Totuushan on se, että omasta mielestäni parhaat kausituoksut tehtiin 90-luvulla ja vuosituhannen vaihteen molemmin puolin. Sen jälkeen pikkuhiljaa ne alkoivat toistamaan makuuni liikaa toisiaan. Sitä ennen jokainen tuoksu oli todella uniikki. Ne olivat jollakin tapaa syvempiä ja vivahteisempi kuin uudemman kesätuoksut. 

En varmasti ole ainoa, joka toivoo, että Escada tulee jatkamaan tätä linjaa ja julkaisee näitä vanhempia tuoksujaan vuosittain tästä eteenpäin uudestaan, koska niissä on todella sitä jotain. Onhan se nyt hienoa, että nuorempi sukupolvikin pääsee nauttimaan tuoksuista, joista itse nautin teini-ikäisenä.


Vuoden 2024 Escada Chiffon Sorbet on erittäin uskollinen vuoden 1993 edeltäjälleen, olen jopa hämmentynyt kuinka saman tuoksuisen ovat saaneet tehtyä. Heti kun suihkautin tätä ensimmäisen kerran, muistin, miksi nämä 90-luvun tuoksut olivat erilaisia ja parempia. Monivivahteisuus tuli heti esiin – hedelmäisyyttä, puuterimaisuutta, trooppisuutta, vaniljaisuutta, kukkaisuutta ja myskisyyttä. Montako eri vivahdetta saa yhteen pulloon laitettua? Monta, vanhemmat kausituoksut ovat tästä hyvä esimerkki. 

Viileään kesään 1993 toivat lämpöä kasetilta soivat Bad Boys Blue, Kaija Koo, Ace of Bace ja Haddaway. Samalla kun ilmassa leijui Chiffon Sorbet.

Tuoksu alkaa mehukkaasti punaisella omenalla, mustaherukalla, mangolla ja vadelmalla. Tuoksun sydän on kukkainen ripauksella hedelmäisyyttä – jasmiinia, orvokkia, orkideaa, ruusua ja viikunaa. Pohjalla ambraa, seetriä, myskiä, vaniljaa ja santelipuuta.

Ensisuihkaisusta lähtien tuoksu on mielenkiintoinen, siinä on samaan aikaan hedelmäisyyttä ja kukkaisuutta, mutta omena tuo ripauksen kirpeyttä. Hetken iholla oltuaan varsinkin vanilja, puuterimaisuus ja myskimäisyys alkavat nousta esiin. Ambra tuo tuoksuun syvyyttä. Kesto ihollani on kuutisen tuntia, jonka jälkeen sitä voi huoletta lisätä. Vaikka kyse on kesätuoksusta, syvyytensä vuoksi tämä sopii loistavasti käytettäväksi ympäri vuoden. Se sopii hyvin kaikkiin tilanteisiin. Tämä on niitä tuoksuja, joka on helppoa valita, kun ei tiedä, mitä haluaisi pistää. Sillä Chiffon Sorbetista tulee aina hyvä fiilis.


Tuoksua myy *Lyko (ale nyt -25%, 30 ml 35,92 € ja 100 ml 67,12). 

Joko olet tuoksutellut Escadan Chiffon Sorbetia? Mitä pidit?


Jutussa mainitut hinnat voimassa julkaisuhetkellä, enkä vastaa niiden muutoksista.

  1. Hitsi kun tästä Instassa vinkkasit, laivalta yritin löytää, mutta ei. Ihan pakko päästä tuoksuttamaan. Mähän pääsin näiden pauloihin vasta vuonna 2004 eli en tiedä miltä nämä ysäri upeudet tuoksuu, mutta luotan sun makuun.

    En malta odottaa, että pääsen tätä tuoksuttelemaan. Pitää varmaan käydä Lykon liikkeessä.

    Ihanaa päivää Jonna ja parane pian. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä ihana, mut ihan joka paikaan ei ole ehtinyt vielä tulla. Jotenkin heti kun haistoin tätä, niin tajusin miksi nää vanhemmat tuoksut oli niin hyviä.😍

      Kivaa viikon jatkoa Tiia. 💙

      Poista
  2. Ai sullakin noin pitkä flunssa? Outs, toivottavasti on jo ohi... Mulla oli sama juttu ja se vaan kesti ja kesti. Ei ollut koronaa.

    Tuo tuoksu kuulostaa hyvältä, olen heikkona vähänkin puuterisiin viboihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tosiaan ma tulee 4vkoa, jos ei mene siihen mennessä ohi. Ihan jäätävä, kun ei nosta mulla edes korkeaa lämpöä, millä vois mennä ohi. 😔

      Tää on Escadan tuoksuksi yllättävän puuterinen. 😊

      Poista
  3. Tää oli kyllä hyvä, toivottavasti mies otti vinkistä vaarin, kun sanoin ja laitoin ihan kuvankin, että tää vois olla kiva synttärilahja :D Ostin itse sen Brisa Cubanan, mutta tää pitää hankkia myös, jos ei lahjaksi tule saatua.

    Mun mielestä on aivan mahtavaa, jos jatkossakin tulisi näitä vanhempia tuoksuja uudestaan myyntiin! Säkin oot niin kehunut just näitä ensimmäisiä Escadan tuoksuja, että itse oon jo senkin takia innolla odottamassa myös tulevia vuosia, jos saadaan näitä mahdollisesti lisääkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, toivotaan, et mies ostaa, olisit kyllä nyt niin ansainnut tän. 😉

      Musta tää oli Escadalta ihan mieletön veto. Toivottavasti jatkuu, itken sinä päivänä, jos Sunny Frutti uudelleen julkaistaan. 😄😭

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives