Hoida stressaantunut iho kuntoon!

*Sisältää mainoslinkkejä

Uskon, että jokaista stressaa joskus, myös sairastuminen voi aiheuttaa stressitilan. Tämä vaikuttaa usein myös ihon kuntoon. Stressaantunut iho menee herkkään tilaan. Solutoiminnot hidastuvat, joka voi aiheuttaa turvotusta. Samaan aikaan ihon pinta voi silti kuivua. Se tuntuu kireältä ja aralta. Ennestään hyväksi haivaitut tuotteet eivät välttämättä enää toimi. Tällöin säännöllinen hellävarainen hoito on tärkeää. Tärkeintä onkin löytää iholle tasapaino, jotta se voisi taas hyvin. Voimakkaat aktiiviset raaka-aineet kannattaa unohtaa. Tuotteiden koostumuksiin kannattaa kiinnittää huomiota, myös voimakkaasti hajustetut tuotteet kannattaa unohtaa.

Puhdistus on asia, johon on hyvä panostaa. Samalla hoitotuotteet voi pitää mahdollisimman vähäisinä. Vältä myös ihon mekaanista hankausta.


Aamuisin ihon puhdistukseen riittää pelkkä vesi. Jos kuitenkin haluat käyttää ihon puhdistukseen aamuisin jotain tuotetta, valitse mahdollisimman hellävarainen. Omia suosikkejani ovat *Kiehl'sin Ultra Facial Cleanser (24 €), joka sopii loistavasti iltaisin myös toisen vaiheen puhdistajaksi. Mieto vaahtoava puhdistaja poistaa iholta lian kuivattamatta sitä. Toinen kiva tuote ja todellinen luksusvaihtoehto on *Dr. Barbara Sturmin Cleanser (63 €) -puhdistuvaahto, joka ei häiritse ihon omaa pH-tasapainoa. Sisältää ihoa rauhoittavia ja kosteuttavia raaka-aineita.

Iltaisin ensimmäisen vaiheen puhdistukseen parhaita ovat erillaiset balmit. Ainakin itsestä tuntuu, että öljyt tarvitsevat enemmän pyörittelyä iholla, kun taas balmit sulautuvat ihoon ja tuntuvat siten hellävaraisimmilta. Puhdistusbalmeista hyviä vaihtoehtoja ovat *Cliniquen Take The Day Off Cleansing Balm (24,90 €), joka on puhdistusbalmien klassikko. Hajusteeton hellävarainen balmi sulaa iholle ja puhdistaa tehokkaasti vahvemmankin meikin. *Puriton Avocado Cleansing Balm (26,90 €) soveltuu täydellisesti hellävaraiselle iholle. Sisältää avocadoöljyä, joka kosteuttaa ihoa.

Kun iho on stressaantunut, vähennän hoitotuotteet kahteen, rauhoittavaan seerumiin ja voiteeseen. *Paula's Choicen Omega+ Complex Serum (45 €) rauhoittaa ihon välittömästi, samalla sen sisältämät omegat kosteuttavat tehokkaasti. Ihon yksinkertaiseen tehokkaaseen kosteutukseen sopii hyvin *Medik8 Hydr8 B5 -seerumi (57,50 €), joka sisältää vain seitsemää ainesosaa. Sen sisältämä panthenol rauhoittaa ja hyaluronihappo kosteuttaa herkkää ihoa. Voiteista ehdoton suosikkini on *Peter Thomas Rothin Water Drench Cloud Cream (50,90 €). Voiteessa on ihastuttavan kevyt, mutta todella tehokkaasti kosteuttava koostumus. Kevyen geelimäiseltä ja raikkaalta iholla tuntuva voide vähentää ihon punoitusta ja rauhoittaa välittömästi. 

Jos ihosi on todella kuiva ja hilseilee, kuorinta on välttämätön. Kuollut pintasolukko on saatava pois, ettei iho tukkiudu ja hoitotuotteet pääsevät paremmin imeytymään. Tykkään käyttää stressaantuneelle iholle kuorintageelejä, koska ne ovat tilanteeseen hellävaraisin vaihtoehto. *Round Labin Dokdo Peeling Gel (22 €) ei ärsytä ihoa. Poistaa kuolleita ihosoluja rasittamatta ihoa ja jättää sen pumpulin pehmeäksi.

Miten hoidat stressaantunutta ihoa? Suosikkituotteita?

Jutussa mainitut hinnat ovat olleet voimassa kirjoitushetkellä, enkä vastaa niiden muutoksista.

Kuvat: Pexels


 1. Musta tuntuu, että mulla on aina jostain asiasta vähän stressaantunut olo :D Joten en tee ihonhoidossa muutoksia stressitilojen vuoksi. Nuorempana mun iho reagoi todella voimakkaasti stressiin: Iholle nousi välittömästi kipeitä finnejä. Silloin otin aina tehokäyttöön jonkin BHA-tuotteen.

  Onneksi tuo stressireaktio ei enää jostain syystä aktivoidu ihossa. Kiitos kroonisen stressin, iho on siedättynyt? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla vaan kuivuu, joten onneksi se on suht helposti hoidettavissa oleva ongelma. 😅 Joo voi olla luontainen siedätys kyseessä. 😅

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives