Ihonhoitorutiini matkalla

*Sisältää mainoslinkkejä

Olen sanaton miten tämä kesä on tuntunut ikuisuudelta, samaan aikaan päivät vaan ovat vilahdelleet ohi. Vuosi on ollut hurja. Helmikuussa myytiin asunto, jossa olimme asuneet 15 vuotta. Maaliskuussa muutettiin uuteen asuntoon. Sen jälkeen alkoi totuttelu uuteen. Itselläni otti aikansa, itseasiassa reilut pari kuukautta, että aamulla olin edes kartalla, missä heräsin. Vapun tienoilla tuli takatalvi. Toukokuun puolessa välissä alkoi kesä, joka jatkuu vaan tänäkin päivänä. Heinäkuun lopussa alkoi loma ja Instagramissa minua seuranneet saattoivatkin huomata, että lähdimme heti loman aluksi matkalle. Rodoksesta on vähitellen tullut toinen kotimme, jossa mieli lepää. Siellä pääsee irti arkisista askareista ja ajatuksista. Matkalta kotiuduttua elämä oli pari päivää yhtä pyykinpesua ja tavaroiden järjestelyä. Tottakai koti piti myös siivota parin viikon pölyistä. Kesälomani jatkuu vielä tämän viikon, mutta ensi viikolla alkaa taas arki.

Ennen matkoilla ollessa ihoni saattoi mennä jopa huonompaan kuntoon. Kuntoon vaikuttaa helposti ilmasto, erilainen vesi jne. Pahinta on, jos vielä muuttaa omaa ihonhoitorutiiniaan ja ottaa mukaan uusia tuotteita. Matkat eivät ole oikea hetki uusien tuotteiden kokeilemiseen. Joten tälläkin kerralla otin mukaan vain suosikkituotteitani.  

En ole ottanut lähes kymmeneen vuoteen lainkaan aurinkoa. Mutta tärkein tuote on silti tietenkin aurinkosuoja. Kasvoille ei ole Riemannin P20 SPF 50+ (13,50 €) voittanutta. Voiteen kun levittää kasvoille aamulla, sitä ei tarvitse enää päivän aikana lisätä. Tuote on vedenkestävä, eikä sisällä hajusteita. Olen aiemmin käyttänyt tästä kasvoille tarkoitettua SPF 30+ -versiota, mutta se on ilmeisesti lopetettu ja ainoastaan SPF 50+ on saatavilla. En tykkää yhtä paljon tämän koostumuksesta kuin pienemmän suojakertoimen versiosta. Tämä jätti kasvot huomattavasti kiiltävimmiksi ja jouduin lisäämään päälle mineraalimeikkipuuteria, etten olisi kiiltänyt kilometrin päähän. Joten en voi suositella tätä versiota rasvoittuvalle iholle. Muuten voide toimi yhtä hyvin kuin pienemmän suojakertoimen tuote. Vaikka kävelimme paljon ja istuimme luonaalla terassilla, ei kasvojen ihosta ottaneet maksaläiskät valtaa. 

Huulien suojaus on asia, jonka moni unohtaa. Suojakertoimellista huulivoidetta pitää lisätä lähes jatkuvasti, koska se kuluu esim. vettä juodessa. Tykkään kiinteämmän oloisista tuotteista, jotka kestävät edes vähän kuumuutta. Mikään ei ole kamalampaa kuin sulatunut huulivoide. Tällä kertaa mukana oli *Labellon Sun Protect Lip Balm SPF 30 (3,90 €), joka on todella hyvä peruspuikko. Yleensä nämä suojakertoimelliset eivät ole niitä kosteuttavampia tuotteita, ei tämäkään ja siksi minulla onkin yötä varten sitten aina ihan eri tuote huulille mukana. 

En voisi edes kuvitella lähteväni matkalle ilman *Elizabeth Arden Eight Hour Creamia ( TARJOUS 27,90 € norm. 36,95 €). Matkalle kannatta ottaa aina yksi monitoimituote, joka toimii oikeastaan mihin vain. Tätä kun siveli iltaisin huulille, pysyivät huulet pehmeinä. Sopii hyvin mahdollisiin auringonpolttamiin, pieniin arpiin, ihon kuiviin kohtiin, olenpa kiinnittänyt tällä jopa pieniä hiussuortuvia ja kulmakarvojanikin. Sandaaleissa kuivuvat kantapäätkin rakastavat voidetta.


Ihonhoidon pidin simppelinä. Aamuisin aurinkosuojan alle levitin *Paula's Choicen 25% Vitamin C + Glutathione Clinical Serumin (TARJOUS 55,20 € norm. 69 €). Seerumi on kevyttä emulsiota ja se levittyy iholle miellyttävästi. Pitää ihon kirkkaana ja kimmoisana. 

Matkalla olo tuo ihonhoitorutiiniini yhden välivaiheen, jota kotona ei välttämättä ole. Päivän jälkeen ennen illalliselle menoa käyn suihkussa ja puhdistan kasvot, en tietenkään tässä välillä tee vielä iltaihonhoitoani, koska tykkään tehdä illalliselle aina kevyen meikin. Nautin, kun minulla on kerrankin aikaa siihen. Niinpä tässä välissä teen vain kevyen preppauksen iholle, jonka tarkoitus on antaa lisäkosteutta ja rauhoittaa ihoa ennen meikin tekoa. Kasvovetenä minulla oli mukana *Pyunkang Yulin Mist Toner (11.10-16 €). Matkoilla mistit toimivat parhaiten, koska niitä voi suihkuttaa suoraan kasvoille. Toki myös kämmenille, josta sitten tuotteen voi taputella kasvoille. Lisäksi suihkeella voi kiinnittää mineraalimeikille hehkuvamman pinnan. Toimii myös vartalolle suihkuteltuna. Pyunkang Yulin suihke on ennenkaikkea ihoa rauhoittava, eikä se sisällä kuin viittä eri ainesosaa. Tuotteesta 91,9% on kultalankauutetta, jolla on ihan mieletön määrä hyviä vaikutuksia ja sitä käytetäänkin itämaisessa lääketieteessä. Vähentää punoitusta ja virkistää ihoa. Lisäksi suihkeessa on hyaluronihappoa ja glyseriiniä, jotka kosteuttavat ihoa. Koostumus on todella kevyt lähes vesimäinen, mutta kosteuttava. 

Suihkeen päälle ihon ollessa vielä kostea lisäsin *SKIN1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Blue Seerumin (27 €). Kevyt, jopa aavistuksen geelimäinen seerumi kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Muratinlehtiuute elvyttää ja pehmentää ihoa. Iho oli näiden kahden tuotteen jälkeen pehmeä ja hyvin kosteutettu. Meikki levittyi kuin unelma. Pidän tosi tärkeänä auringossa olon jälkeen nimenomaan sen, että tuotteet olisivat rauhoittavia ja kosteuttavia. Tässä vaiheessa iho ei todellakaan vielä kaipaa mitään tiukkoja aktiivisia raaka-aineita.


Illalliselta tullessa teen sitten vasta lopullisen illan ihonhoitorutiinini. Matkoilla illat venyvät usein niin, että hotellilla ollaan vasta puolen yön aikaan. Puhdistustuotteet valitsen niin, että niiden on oltava hellävaraisia, mutta niiden on irroitettava hyvin vedenkestävä aurinkovoide ja meikki. Olen aikoinaan ostanut *Cliniquen Take The Day Off Cleansing Balmia (10,50-35 €) pienen purkin, jota sitten täyttelen nykyään matkoille isommasta purkistani. Luottotuote, jolla irtoaa varmasti ja hellävaraisesti kaikki epäpuhtaudet iholta. Toisen vaiheen puhdistajana tykkään geelimäisistä tuotteista kesäaikaan. Plussaa myös siitä, että *CeraVen Foaming Cleanserilla (6,95-9,95 €) voi pestä tarvittaessa vaikka koko kropan. Tässäkin tuotteessa pieni pakkaus maksaa enemmän, joten olen ostanut sen kerran ja täytän sitten pikkupurkin aina isosta matkalle lähtiessä. 

Puhdistetulle kuivalle iholle levitin jo viime reissulta tutun *The Inkey Listin Mandelic Acid Treatmentin (14,50 €). Emulsiomainen tuote pitää ihon kirkkaana ja pehmeänä. Se on niin hellävarainen, että sitä voi huoletta laittaa joka ilta, ilman, että se kuivattaisi tai ärsyttäisi ihoa. Sisältää mantelihappoa ja pienen määrän retinolia. Pieni tuubi (15 ml) on älyttömän riittoisa ja olen jatkanut tuotteen käyttöä kahden viikon jälkeen myös kotona.

Tykkään kesäaikaan kosteuttavista, mutta kevyemmän koostumuksen omaavista voiteista. *SKIN1004 Madagascar Centella Cream (TARJOUS 23,90 € norm. 31,95 €) on juuri tällainen tuote. Koostumus on ohuehkoa geelimäisen kermaisen oloista emulsiota. Voide rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Ihotuntuma on miellyttävän raikas. Tässä on hyvin mieto tuoksu, joka tulee tuotteeseen lisätyistä eteerisistä öljyistä. Sisältää mm. glyseriiniä, skvalaania, sheavoita ja niasiiniamidia.

Miten kesäsi on mennyt? Miten hoidat ihoasi matkoilla?



  1. Kesä meni nopsaan. Olisin voinut jatkaa lomailua vielä vaikka kuukauden! Reissuissa tuli käytyä. Olin juuri ennen Varsovaa värjännyt hiukseni ja heti ekan pesun jälkeen kuontalosta tuli selkeästi punaisempi (mitä en olisi halunnut). Jotain se vesi teki hiuksille. Samoin kasvoista huomasi, että oli tarvetta useampi suihkautuskerros aamuin illoin hoitovedellä. Reissuissa minulla on kyllä oikeastaan aika lailla samat tuotteet kuin kotona. Olen siirtänyt niitä matkakokoisiin pulloihin. Jotain seerumi- ja voidenäytteitä saatan ottaa mukaan, jos olen vain käsimatkatavaroilla liikkeellä. Ihoni ei ole kuin kerran reagoinut yhteen voiteeseen, niin uskallan ottaa tuotenäytteiden muodossa uusia tuotteita mukaan.
    Tuo monitoimivoide oli hyvä idea. Sillä saisi lyhyellä reissulla korvattua muutaman tuotteen. Täytyy tutustua tuohon aurinkovoiteeseen ensi kesänä. Sitä on paljon kehuttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on sama fiilis, vielä olisi voinut lomaa vähäsen jatkaa. Toi aurinkovoide on ihan paras, koska sitä ei oikeasti tarvitse lisätä. Aamulla kun pistää, niin sitä ei tarvitse miettiä koko päivänä, vaikka olisi kuinka tullut oltua auringossa, koska kestää hikoiluakin. Harmittaa, että SPF50 on jotenkin rasvaisempi ja kiiltävämpi iholla kuin se kasvoille tarkoitettu SPF30, joka ilmeisesti on lopetettu, koska sitä ei löydy enää mistään.

      Poista
  2. Hyvia vinkkejà. Myòs minulla lomilla kuluu enemmàn kosteuttavia aineita, kun kày suihkussa rannalla makoilun jàlkeen ja sitten vielà myòhemmin meikkienpesu. Otan aina reilusti kosteuttavaa kasvovettà mukaan ja joskus viilennàn ihoa myòs aloe vera tai avocado kangasnaamioilla. Olen ajatellut testata noita Centella-tuotteita, nyt kun kirjoitit niistà tiedàn ettà ovat varmasti hyvià! Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kosteuttavat tuotteet ovat lämpimässä kyllä ihan must. Jotenkin tuntuu, että päivän jälkeen iho imisi itseensä vaikka kuinka paljon lisää kosteutta. Centella-tuotteet ovat ihan parhaita, kun rauhoittavat ja kosteuttavat. <3

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives