Parhaat tuotteet hyperpigmentaation hoitoon

*Sisältää mainoslinkkejä


MISTÄ HYPERPIGMENTAATIO JOHTUU?

Hyperpigmentaatio aiheutuu ihon melaniinin ylituotannosta. Syynä tähän voi olla useat eri tekijät. Auringolle altistuminen, geneettiset tekijät, ikä, hormonaaliset muutokset, ihovauriot ja tulehdukset. Esim. tulehdustilaista hyperpigmentaatiota esiintyy usein aknen jälkeen. Hyperpigmentaation näkee ihossa erilaisina tummempina ruskeina läiskinä, väritys voi vaihdella vaaleanruskeasta jopa mustaan. Niitä on useimmiten kasvoissa ja käsissä. Yleensä neljänkymmenen ikävuoden kieppeillä monet alkavat havaitsemaan pigmenttimuutoksia ihossaan. 

MITEN HOITAA HYPERPIGMENTAATIOTA?

Kaikki muut hoidot ovat turhia, jos et käytä aurinkosuojaa vuoden ympäri. Lisäksi kannattaa minimoida ihon altistuminen UV-valolle. Yksi tehokkaimmista hoitokeinoista on laser. Siinä valoenergia tuhoaa ylimääräisen pigmentin. Pienempiin muutoksiin auttaa se, että omaksut ihonhoitorutiinin, jossa on kasvojen hyperpigmentaatioon vaikuttivia ainesosia, jotka tasoittavat ihon sävyä ja siten häivyttävät iholla olevia pigmenttiläiskiä. Näitä ainesosia ovat mm. C-vitamiini, niasiiniamidi, azealiinihappo, salisyylihappo, kojihappo, a-vitamiini ja hydrokinoni. Näistä varsinkin C-vitamiinin ja azealiinihapon olen kokenut omassa käytössä erittäin tehokkaiksi, unohtamatta tietenkään a-vitamiinia. Lisäksi Paula's Choicelta ja Nivealta löytyy huipputuotteet hyperpigmentaation häivyttämiseen. Molemmissa on käytetty uudenlaista teknologiaa ja ne todella toimivat. Itse tykkään käyttää enemmän Paula's Choicea, koska se ei sisällä hajustetta, mutta jos hajusteet eivät ole ongelma Nivean tuote on lompakkoystävällisempi vaihtoehto.


Huomasin ensimmäisen hyperpigmentaatioläiskäni vuosia takaperin hiusrajassa otsassani. Myönnän, että järkytyin hivenen. Sillä tumma läiskä otsassa ei ollut mitenkään kivan näköinen. Ensimmäinen asia mitä tein, oli se, että lopetin auringossa oleilun kokonaan. En ole kohta kymmeneen vuoteen ottanut lainkaan aurinkoa. Välttelen lisäksi auringossa oloa 12-15 välillä. Sn sijaan, että olisin käyttänyt aurinkosuojaa vain keväällä ja kesällä, aloin käyttämään sitä vuoden jokaisena päivänä. Lopuksi aloin hoitamaan ihoani tuotteilla, joilla sain hyperpigmentaation lopulta talven aikana häivytettyä kokonaan. Olen ottanut siitä lähtien ihonhoidossani huomioon alttiuteni pigmenttimuutoksille. Kyseinen läiskä ei ole enää palannut ja myöskään uusia ei ole ilmaantunut. Ajattelin, että voisin jakaa tämän hetken omat suosikkituotteeni, joilla olen saanut pidettyä hyperpigmentaationi kurissa. Uusia tehokkaampia tuotteita tulee jatkuvasti markkinoille, joka on meille hyperpigmentaatioalttiille huippu juttu. Laitan oheen aina myös halppisvaihtoehdon, jotta suositukset kävisivät mahdollisimman monen lompakolle. 

SUOSIKKITUOTTEET HYPERPIGMENTAATION HOITOON

C-vitamiini

Panosta: *SkinCeuticals Serum 10  (100,50 €)

Pihistä: *Purito Vitamin C Serum (26 €)

Supertuotteet <3

Panosta: *Paula's Choice Discoloration Repair Serum (56 €)

Pihistä: *Nivea Luminous630 Anti Dark-Spot Day Fluid (26,50 €)

Azealiinihappo

Panosta: *Paula's Choice 10% Azelaic Acid Booster (43 €)

Pihistä: *The Inkey List Azelaic Acid 10% Serum (23,90 €)Suosikkituotteesi hyperpigmentaation hoitoon?


Kuvat: Pexels

Lähetä kommentti

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives