30.5.2016

Pera Granita


Guerlainilla on tapana tuoda kesäksi myyntiin uusi Aqua Allegoria -tuoksu. Keväisin suurinta jännitystä itselleni onkin odottaa, millaisen tuoksu Guerlain tuo kesäksi kauppojen hyllyille. Pari vuotta sitten hurmaannuin täysin kipakan raikkaaseen Limon Verdeen, mutta viime vuoden Teazzurra ei iskenyt täysin tuoksuhermooni, vaikka se ihan kiva tuoksu onkin. Sen sijaan kun kuulin tämän kesän uutuuden Pera Granitan sisältävän nimensä mukaisesti yhtä suosikkinuoteistani herkullista päärynää, toiveeni olivat korkealla, enkä joutunut pettymään. 

Pera Granita on iloinen ja luonnollinen hyvän mielen tuoksu. Mikä voisikaan olla täydellisempi kesään? Se on kuin aurinkoinen drinkki nautittuna päärynäpuiden varjossa, se hiljainen hetki kun keräät mieleesi muistoja kuin aarteita pimeää ja pitkää talvea varten.


Tuoksu alkaa iloisen pirteänä ja raikkaana. Alku on sitruksinen; greippiä, sitruunaa ja bergamotia. Raikkaan alun jälkeen tuoksu näyttää makean puolensa, sillä sydämestä löytyy mehukasta päärynää, ostmanthus-kukkaa aprikoosisine vivahteineen sekä appelsiinin kukkaa. Pohjalla tulee vastaan metsäisyys; sammalta, seetripuuta ja pehmeää myskiä. 

Tuoksu on pakattu tuttuun Aqua Allegoria -sarjan tuoksupulloon, jonka korkkia koristaa mehiläinen. Vaaleanpunainen tuoksuneste luo pullolle hempeän ulkonäön. 

Omaan nenääni tuoksussa tulevat esiin parhaiten alun sitrustuoksut, sydäntuoksun päärynä, sekä lopun myski sekä seetripuu. Minulla Aqua Allegoria -sarjan tuoksut ovat yleensä olleet iholle melko pitkäkestoisia, eikä tämä tehnyt poikkeusta. Haistoin vielä lopun pehmeän metsäisyyden, sekä makean päärynän kahdeksan tunnin jälkeen ranteestani. Tuoksu ei ole silti mitenkään voimakas vaan todella helposti lähestyttävän pehmeä.


Tuoksun nenänä on toiminut La Petit Robe Noire -tuoksun luoja Thierry Wasser. Vaikka Thierry tunnetaankin nykyään Guerlainin tuoksutalon legendaarisena nenänä, pitää muistaa, että mies on näiden lisäksi kehitellyt sellaisia tuoksuja kuin upean Calvin Kleinin Truthin, joka mielestäni on edelleen tuoksuna melkoinen taidonnäyte sekä Lancômen klassikon Hypnosen, puhumattakaan Christian Diorin Dior Addictista

Oletteko ehtineet tutustua Pera Granitaan? Mitä piditte?

Suositushinta:
Aqua Allegoria Pera Granita 75ml, 75,40€

Tuoksu lehdistönäyte.10 kommenttia:

 1. Niin kauniit kuvat, niin ihana tuoksu ja tuo pullo kauneudellaan hakee kyllä vertaistaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia!

   Tuoksu on kyllä mahtava, ihan täydellinen kesäpäiviin. <3

   Poista
 2. Tätä olisi ihana nuuhkaista! Rakastan sitruksen raikkautta ja päärynän makeus kuulostaa mahtavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on kyllä tosi hyvässä tasapainossa makeus ja raikkaus. :)

   Poista
 3. Oi kun kuulostaakin ihanalta tuoksulta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onkin ihana, kerrankin tulee päärynä tuoksussa kunnolla esiin. <3

   Poista
 4. Pullo ja kuvat ovat niin kauniita! En ole hetkeen päässyt kaupungilla kiertämään joten on jäänyt tuoksuttamatta, mutta kuulostaa kyllä hyvältä :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Agua Allegorioissa on kyllä makeet pullot, henkivät oikein klassista Guerlainia. <3

   Poista
 5. Ostin tämän laivareissulta. Aivan ihana tuoksu ja kaunis pullo <3

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown