20.10.2016

Date Night & tilitystä


Olen ottanut kuvat ja päättänyt postausaiheen seuraavan päivän postaukseen. Tarkoitus olisi puhella kevyestä aiheesta, itseäni ilahduttaneesta vegaanisesta kynsilakasta. Ympärilläni kaikki vouhottavat I love me -messuista, jotka ovat vuoden The juttu kauneusmaailmassa. Messut, jotka eivät voisi itseäni vähempää kiinnostaa. Sinne tungokseen minua ei saisi tällä hetkellä kirveelläkään uhaten. Soimaan ajatuksesta hieman itseäni ja tunnen itseni jotenkin huonommaksi, kun en pysty astelemaan ruuhkaan muiden mukana. Tuleehan niitä messuja tulevaisuudessakin, lohdutan itseäni.

Aamun kuitenkin kruunaa Facebook, jossa seinälläni on uutinen joka pysäyttää, hyppää jälleen kerran nenälleni kertomaan kuinka sairaaksi tämä itsellesi ennen niin rakas maa nimeltä Suomi on muuttumassa. Ennen kerroin ylpeänä olevani Suomesta, en ole kertonut enää aikoihin. Lukiessa uutista tunnen oloni etovaksi. Mahassani sisuskalut alkavat kiemurtelemaan ympyräänsä, huimaa, tekisi mieli käydä oksentamassa. Joku heittikin asiaan hyvän sarkastisen kommentin, jolle jopa vähän sarkastisen huumorin ystävänä naurahdin. "Enää ei puutu kuin valtion jakamat eutanasiapillerit köyhille." Siinä sitä päästäisiinkin kerralla varmasti eroon isosta osasta porukkaa, jotka eivät enää jaksa tätä hulluutta, joka tuntuu riivanneen päättäjät. Luulen, että yllä olevan suunnitelman mahdollisesti läpi mennessä, varmaan aika moni päätyy epätoivoisiin ratkaisuihin. Valitettavasti. Vahvinkin väsyy joskus. 

Mihin on kadonnut maalaisjärki ja aito viisaus? Välittäminen. Ihmisillä jotka tienaavat kuussa enemmän kuin minä vuodessa, ei tunnu aivoissa liikkuvan kovinkaan montaa osaa vai kumiseeko siellä korvien välissä peräti pelkkä tyhjyys? Miksi tehdään älyttömiä leikkauksia, kun voitaisiin vaikka korjata tällaista epäkohtaa, joka oikeastaan konkreettisesti estää työttömiltä pätkätöiden vastaanottamisen. Siitä olisi hyötyä aivan kaikille niin työntekijöille kuin työnantajillekin. Sen sijaan näperrellään kaikkea älytöntä, missä ei ole päätä eikä häntää. Löydään lyötyjä. Empatian loppu. 


Nyt kun sain sanottua sanottavani yhteiskunnassa vallitsevasta tilanteesta, voidaankin siirtyä tästä ilahduttavan "kevyestä" aasinsillasta tähän löytämääni vegaaniseen ja gluteenittomaan kynsilakkaan, jonka sain jokin aika sitten goodie bagista. En ollut ennen kokeillut vegaanisia kynsilakkoja vaan Treat Collectionin Date Night* oli ensimmäinen kynsille lakkaamani. Treatin lakat ovat pakattuina kauniisiin neliskanttisiin paksua lasia oleviin pulloihin ja kauniin ulkomuodon kruunaa kultainen korkki. Tuotetta pullossa on 15ml:ä. Lakat ovat 5 -free eli ne eivät sisällä formaldehydiä, formaldehydi resiiniä, tolueenia, kamferia, dibutyyliftalattia eivätkä TTP ja TPHP:ta.

Date Night rusehtavan tummanpunainen lakka, jossa on vienosti metallista hohdetta. Luonnonvalossa (kuvissa) se näyttää syvältä viininpunaiselta. Oletteko ikinä juoneet jotain todella ikääntynyttä viiniä, niissä on yleensä ruskea vivahde ihan kuin tässäkin. Lakka on pigmenttistä, sivellin sopivan leveä ja sillä on helppo levittää lakka kynsille tasaisesti. Koostumus on hyvin levittyvää, mutta olin havaitsevinani, että se oli myös hieman venyvää. Sen huomasi varsinkin lakatessa toista kerrosta, jolloin levityksen kanssa piti olla aavistuksen nopeampi kuin ensimmäisellä kerralla. Lakka peittää täysin kahdella kerroksella. Kuivumisessa kesti mielestäni aavistuksen kauemmin kuin muissa lakoissani ja pinta tuntui jonkin aikaa nihkeältä. Laitoinkin lopuksi päälle Essien päällyslakkaa, että sain kynnet kuivumaan nopeammin. Lakka on pysynyt kynsillä hyvin jo muutamia päiviä. Kärjissäkään ei ole kulumaa. Joten kaiken kaikkiaan oikein miellyttävä uusi tuttavuus tämä Treat.


Treat Collectionin lakkoja voi ostaa ainakin Biodellylta ja PÜR:in verkkokaupasta. Hintaa lakoilla on 19 euroa.

Kiinnostaako vegaaniset kynsilakat? Aiotko mennä viikonloppuna messuille?

PS. Charming Nailsin Tainakin innostui lakkailemaan tällä samalla lakalla tällä viikolla, joten käykäähän kurkkaamassa, miltä lakka hänellä näyttää täältä.


*Lakka saatu goodie bagista.26 kommenttia:

 1. Ainakin kiusauksilta ja rahanmenolta välttyy jos ei mene messuille. ;) ja onhan se tungos aika inhottavaa, en itsekään viihdy kovassa tungoksessa vaikka messuille nyt menenkin.

  Oon katsellut noita kynsilakkoja, mutta hinta kirpaisee. :D Ehkä sitten joskus kun tuntee että haluaa oikein hemmotella itseään, mutta toistaiseksi pysyn halvemmissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei toi on ainakin positiivista. :D

   Melkein 20€ on tosiaan aika paljon, mutta muistaakseni Biodellylla on joskus aina -20%, sitten hinta on enää OPI:n luokkaa.

   Poista
 2. Mä olen jättänyt mun uutisten lukemisen aivan minimiin juuri mainitunkaltaisten uutisten vuoksi. :( Mutta kiva lakka! (Näin ilman mitään aasinsiltaa :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin yritän vältellä, mutta sitten aina välillä osuu noita silmiin. :( Hih, aina ei tarvi aasinsiltaa. :D Mä tykkään tästä väristä ihan mielettömästi se on upea ja näyttää eri valoissa erilaiselta.

   Poista
 3. Mua taitaa ahdistaa enemmän se meneillään oleva ja tuleva I love me-messuaiheisten postausten tulva kuin itse messut, joille aion huomnenna lähteä käymään, kun on poikkeuksellisesti vapaapäivä.

  Mikään muu siellä ei itseäni kiinnosta kuin luomu- ja terveysosastot, joilta tein viime vuonna kivoja löytyöjä. Mm. kauniiseen ruskeaan pahviin pakattua luomuproteiinipastaa ja näkkileipää :D. Vähän niitä naureskelin kotona. Että pitikö sitä oikein kauneusmessuille asti lähteä niitä hankkimaan, mutta niille on mulla enemmän käyttöä kuin koruille tai kosmetiikalle.

  Mua ahdistaa nykyään lähes kaikki uutiset niin paljon, että olen alkanut tietoisesti pysytellä uutispimennossa. Muuten menee viimeisetkin yöunet, koska olen sen sortin mestarimurehtija, että pyörittelen kaikkea päässäni niin, ettei siitä tule loppua.

  Vegaaninen lakka kuulostaa kivalta. Ja jos vielä pysyy hyvin, niin aina parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita postauksiakin kieltämättä näkyy newsfeedillä melkein yliannostukseen asti, mutta hyviä vinkkejähän niistä saa on messuille menossa. :)

   Mut hei messut on just tollaisia paikkoja, mistä tarttuu yleensä kaikkea älytöntä mukaan, tai se on ainakin oma kokemus. :D

   Ainakin Treatissa tuntuu olevan kesto kohdillaan, ihan heti ei ole lähtenyt lohkeamaan.

   Poista
  2. Voi Annukka rakas <3 pahoittelen tulvaa, mutta olen ihan virallisesti töissä, joten nähdään blogissa, kun messuhuuma takana. Jonnalle tuhat <3

   Poista
 4. Itseäkin aavistuksen ahdistaa jo valmiiksi se tungos mikä huomenna messuilla on vastassa, mutta toivon, että se olisi lievempää kuin viime vuoden lauantaina.

  Ja kyllähän nuo päättäjät aikamoisia päätöksiä aina välillä tekevät.. o.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että pe on helpompi päivä kuin la, se on tunnetusti ollut se pahin aina.

   Poista
 5. Juu uutiset ahdistaa. En lue enkä katsele niitä kovin paljon.
  Olen menossa messuille! Ystävän kanssa yhdessä, täältä on bussikuljetus. Parasta on just lähteä yhdessä ja päästä höpöttämään kaikkea. Tungokselle olen tullut immuuniksi aikoinaan Lontoossa, vaikka eihän se kivaa ole, jos ei pääse sinne pöytien ääreen. Mutta kovasti odotan reissua! :)
  Ja kaunis lakka! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En lue minäkään juuri siksi, kun on mennyt ihan hulluksi koko touhu. Päätöksiä, joilla viedään ihmisarvo. Välillä sitten osuu aina silmään ja kuitenkin pidän itseäni sen verran yhteiskuntatietoisena ihmisenä, että ajattelen, että yleissivystykseen kuuluu tietää, mitä ympärillä tapahtuu. :)

   Mahtavaa, että on ihan bussikuljetus järkätty, matkat taittuu noin tosi mukavasti, eikä tarvitse kyytiä miettiä. :)

   Poista
  2. Kyllä minäkin yritän pysyä perillä maailman tapahtumista, ja yritän huolehtia yleissivistyksestä, mutta välttelen sellaisia "turhia" uutisia, joita esim. Iltasanomien sivuilla on. Tai toki niitäkin voi lukea, mutta ihan turhaan kovin paljon. :)

   Poista
  3. Just näin. Ilta-Sanomat täälläkin pannassa. :)

   Poista
 6. En ole menossa vaikka kutsu kävi :D kivahan se olisi mutta on pitkä matka ja muuta sovittua menoa. Joo mä selaan kaikki messupostaukset ohi kun ei ne kiinnosta. Mutta tämä lakka on silkkaa ihanuutta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulla ei tosiaan ole Helsinkin ihan parin tunnin päässä. Lakka on upea! <3

   Poista
 7. Muakin alkaa helposti ahdistamaan kaikki uutiset, joten olen jättänyt uutisten lukemiset tosi minimiin. Välillä törmään tietysti joihinkin jaettuihin juttuihin facebookissa, mutta muuten en enää mene uutissivustoille ja ala lukemaan kaikkea mitä täällä tapahtuu. Tuntuu, että vellotaan niin negatiivisissa aallokoissa ja mä en negatiivisuutta elämääni kaipaa. Olen just sellainen ihminen, joka alkaa miettimään asioita syvemmin ja kantaa muiden murheita mukanaan. Äkkiä sitten vellon itsekin samassa mudassa. Joten ihan oman hyvinvoinninkin kannalta pyrin jättämään uutiset minimiin. En siis ole välinpitämätön, vaan just ehkä liiankin empaattinen ja pohtiva. Siksi näin.

  PS. Tosi kivan värinen syyslakka! Ei tosiaan mikään perinteinen viininpunainen tai ruskea. Kaunis väriyhdistelmä kumpaakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, tosi minimissä, mutta aina ei voi välttyä ja sit jos on omaa sydäntä lähellä oleva asia, niin mun on selkeästi vaikeampi olla lukematta, koska haluan muodostaa asiasta oman mielipiteeni. Itse en enää jää niin vellomaan yhdessä asiassa, mutta sitten kun näitä tulee nykyään joka päivä niin...

   On tosiaan jännä, on todella ruskeaan taittava viininpunainen ja metallihohde tekee siitä vielä aika uniikin. Näkyy eri valoissa erilaisena.

   Poista
 8. Heh, määkää en messuille lähe just sen tungoksen ja siitä aiheutuvan ahistuksen takia. Muutenki ois liikaa kaikkea: ääniä, valoja, kaikenlaisia ärsykkeitä.

  Ja joo, nuo uutiset. Mää en ymmärrä yhtää, kuinka tuommosilla päätöksillä parannetaan työllisyystilannetta. Työttömäthän on työttömiä, koska heillä ei ole töitä. Työttömyys ei parane syyttämällä työttömiä siitä! Ja toisekseen, eikö töitten pitäis olla semmosia, että niitä tekee ilolla? En ite ainakaan halua tehä semmosta työtä, joka ahistaa ja vituttaa. Mietin myös, että kuinka iso osa työttömistä on sellaisia ku minä: sairaslomapäivät loppu, kuntoutustukea ei saa koska Kelan mielestä työkykyinen, joten oon työttömyysrahalla koska en oo työkykyinen.

  Mutta hei! Tuo kynsilakka on kyllä nätti ku mikä. Onneksi elämässä on tällaisia ihania materiapiristeitä ja ilonaiheita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, täynnä ärsykkeitä. Sitä ne mullekin on, niin ei sitten pysty ollenkaan nauttimaan niistä kiinnostavista asioista.

   Veikkaan, että työmarkkinatuella olevista työttömistä varmaan melkein puolet ovat just näitä, eivät ole työkykyisiä, mutta eivät kuulu työkkäriinkään, mutta ei ole muuta vaihtoehtoa, kun KELA tai vakuutusyhtiö eivät myönnä kuntoutustukea tai eläkettä. Sitten vaan pyörivät tossa systeemissä ja ahdistuvat ja masentuvat entisestään. Mietin miten perustulo poistaisi tuon ihmisten kyykyttämisen ja jokaisen hieman heikomman mahdollisuuden yrittää tehdä itselleen sopivia töitä oman työkyvyn mukaan.

   Se on tosi nätti, joskus pitää vetää pienestä materiasta onnea, kun kaikki muu kaatuu päälle.

   Poista
 9. Olen kanssasi samaa mieltä tuosta, että maalaisjärki puuttuu kokonaan samoin kuin empatia. En pysty ymmärtämään näitä päättäjiä, en millään. Helppo se on varmasti tehdä tuollaisia päätöksiä, kun itsellä ei ole minkäänlaista kosketuspintaa asiaan.

  Kynsilakkaan sitten :) Väri näyttää todella hyvältä, en ole ennen Vegaanista lakkaa kokeillutkaan. Minä olen niin ihastunut essien nopeasti kuivuviin lakkoihin, etten oikein malta odottaa muiden lakkojen kuvivumista ;D
  Minä menen käymään messuilla kun sattui vapaviikonloppu, mutta jos tänään ois pitänyt lähteä, olisi jäänyt käymättä, sen verran väsy olo.

  Ihanaa loppuviikkoa Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se todellisuuden taju tuntuu hämärtyneen aivan kokonaan ja arvomaailma tuntuu olevan täysin vääristynyt omasta näkökulmasta.

   Essien lakat on kyllä huippuja, tykkäisit varmasti myös OPI:sta kuivuvat yhtä nopeaan.

   Mukavia messuja ja rentoa viikonloppua! <3

   Poista
 10. Me kyllä rämmitään nyt sellaisessa suossa, että kestää kauan, ennenkuin päästään taas kantavalle maalle! Nämä päättäjät jotenkin unohtavat kaiken järjen koettaessaan hyötyä vain itse mahdollisimman runsaasti ajasta, jolloin olivat vallassa. Brutaalia, kerrassaan!

  Kynsilakka näyttä tyylikkäältä ja värisävykin on sellainen syksyinen! Omat kynteni ovat niin kamalat, että ärsyttää! Ja joo olin messuilla ja herramajee, miten kamala tungos siellä oli. Ei kunnolla saanut kuvattua ja monta juttua jäi näkemättä tuon tungoksen takia. Harmitti, että en ottanut perjantaita vapaaksi ja mennyt messuille silloin, koska muuthan olivat silloin töissä:) Ei koskaan enää lauantaina sinne!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se vallanhimo ja ahneus kun pääsee valtaan ja ajataan vaan niitä omia etuja ajavia asioita, ajattelematta vähempiosaisia ja yhteistä hyvää pidemmällä tähtäimellä. :/

   Tummilla lakoilla saa yleensä "kamalat" kynnet hyvin piiloon. Varsinkin kun on tosi lyhyet kynnet, niin tummat sävyt näyttää niissä makeilta, mutta sulla oli muistaakseni ainakin kun viimeksi nähtiin tosi pitkät. :) Lauantai tuntuu olevan se karmein päivä, kuka jaksaa jonottaa tuntia yhdelle pisteelle, ei kukaan. :D

   Poista
  2. Heh! Mä ihailin sun kynsiä tuossa kuvassa ja pätkäisin omanai ja lakkasin mustiksi ja nyt rulettaa! Kiitti vinkistä:D

   Poista
  3. Kiva kuulla! Eikö näytäkin tummat lakat jotenkin älyttömän hyviltä juuri tällaisissä tosi lyhyissä kynsissä? :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown