6.3.2017

LÖYTÖ – Kuuden euron poskipunapaletti
Siitä on jo muutama kuukausi aikaa, kun vloggaajat alkoivat hehkuttamaan e.l.f.:n poskipunapaletteja. Niin paljon kuin poskipunista pidänkin, en omistanut yhtään palettia, ainoastaan yksittäisiä sävyjä. Käytän kuitenkin poskipunaa aina meikatessani, joten ei ihme, että kiinnostuin näistä hehkutetuista paleteista. Olen vuosien aikana käyttänyt aika paljon e.l.f.:n tuotteita ja oma kokemukseni on se, että niiden laatu vaihtelee melko dramaattisesti. Joukossa on ihan huippuja juttuja, mutta myös sellaisia tuotteita, joita en tarjoaisi edes pahimmalle vihamiehelle. 

Paletin hankkiminen kuitenkin viivästyi useaan otteeseen, sillä aina kun tilasin iHerbistä vitamiineja ja olisin ollut sujauttamassa palettia samaan pakettiin, se oli loppu. Näin kävi ainakin kolmesti, kunnes minua jokin aika sitten vihdoin onnisti ja sain sujautettua kuuden dollarin eli nykyisellä kurssilla kuuden euron hintaisen paletin ostoskoriini. Toki palettia on saanut koko ajan niin Showstopperin kuin Pretty.fi:n verkkokaupoistakin, ongelma vaan itselle on ollut se, että niissä paletti maksaa 15.95 euroa. Melkein kolminkertainen hinta on kyllä liikaa, kun kyse on e.l.f.:n tuotteesta. Varsinkaan, kun en tiennyt yhtään onko koko paletti edes kuuden euron arvoinen. Tuplahintaa olisin voinut vielä hampaita kiristellen harkita.  


Aluksi vaikutuksen teki se, että punat ovat pakattuina tyylikkääseen mustaan neliskanttiseen rasiaan, joka ei tunnu kädessä heppoiselta vaan siinä on jopa vähän painoa. Lisäksi paletin sisällä on iso peili, joka kuuluu yleensä vain hieman kalliimpien tuotteiden ylellisyyksiin. Tämä antoi luvan odottaa myös sisällykseltä paljon. 

Usein halvemmissa puuterimaisissa tuotteissa on tosi tymäkkä jopa pistävä ei mitenkään miellyttävä muovimainen tuoksu, eikä tämäkään ole tuoksuton, mutta haju on siedettävä. Tuote ei kuitenkaan haise, kun sitä levittää poskille, mutta asettaessa paletin nenän alle, sen kyllä haistaa helposti. Tämä ei siis tuoksu kukilta tai miltäkään muilta ihanuuksilta.


Paletteja on kahta sävyä, kuvissa näkyvä Light ja Dark. Heti paletin avattua voi huomata, miten ylärivin ja alarivin sävyt ovat erilaisia pintakuvioltaan. Ylärivin matat sävyt näyttävät sileämmiltä, kun taas alarivin sävyissä menee tuollaisia selkeitä isoja raitoja. En olisi uskonut, mutta tämä tarkoitti myös laatueroa. Ylärivi on laadukkaampi. Tämä harmitti minua välittömästi, koska alarivissä oikealla oleva sävy oli se, johon iskin heti silmäni. Kaikki sävyt tuntuvat kermaisen pehmoisilta ja napeista tuntui irtoavan väriä hyvin. 

Ylärivin vasemmalla oleva sävy on todella kaunis kylmä pinkki, jossa on selvä häivähdys violettia. Laadusta täysi kymppi, ei mitään moitittavaa. Sen vieressä oleva ruskea sävy muistuttaa todella paljon yhtä poskipuna suosikkiani Jane Iredalen Flawlessia. Ruskeaa suositellaan myös varjostuksiin, mutta omaan makuuni se on hieman liian lämmin sävyltään siihen käyttötarkoitukseen. Laatu on priimaa. Sitten murheenkryyni eli alarivi, vasemmalla oleva kylmä liilan sävy on koko paletin heikoin lenkki. Väriä ei saa siirrettyä iholle nimeksikään ja lopputulos on epätasainen ja laikukas, sävy ei levity millään tavalla kauniisti ja pigmentti on onneton. Tätä ei ikinä uskoisi, kun katsoo tuota nappia. Lopuksi sävy jolta odotin eniten, sillä tämä muistutti pannussa todella paljon Narsin Orgasmia. Iholla sävy on kuitenkin Orgasmia pinkimpi. Väri on persikkainen pinkillä vivahteella ja kultahippusilla höystettynä. Tästä sentään irtosi pigmenttiä iholle paremmin kuin vierustoverista, mutta tämäkin tahtoo olla hivenen epätasainen, eikä levity yhtä pehmeästi kuin ylemmät sävyt. Kerrostamalla tästä saa ihan kelvollisen. Harmi, sillä sävy on todella kaunis ja ehdottomasti ruskean kanssa suosikkini koko paletista.

Loppuyhteenvetona voisi sanoa, että paletissa on kaksi loistavan laatuista sävyä, yksi kelvollinen ja yksi huonolaatuinen. 


Maksoin tästä kuusi euroa ja sillä hinnalla tämä on löytö jota suosittelen, mutta maksaisinko tästä 16 euroa, en. 

Onko e.l.f.:n tuotteet tuttuja? Suosikkeja?
30 kommenttia:

 1. Kiva lukea arvioita tästä! Mä oon itseasiassa tilannut tummemman version, mutten ole käyttänyt sitä kertaakaan vielä. Elf on yksi mun suosikkimerkeistä. Jos olisi pakko nimetä heiltä yksi suosikki, olisi se Acne Fighting Foundation. Siinä on loistava täysin peittävä meikkivoide todella hyvään hintaan :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos arviosta! Olen käyttänyt E.L.F.in luomivärin pohjustajaa, joka on ihan hyvä ,joskin vanhenee nopeasti. On kuitenkin huokean hintainen ja myynnissä lähi apteekissani, joten se tulee usein ostettua. - Heljä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Heljä! Itsellä on vieläkin vaikeuksia tottua tuohon, että e.l.f.:iä saa Suomesta apteekistakin, mutta tosi kiva, että saa. Apteekeissa on muutenkin tuotekanta laajentunut parin viime vuoden aikana valtavasti.

   Poista
 3. Elfin vastaavat varjostus-/korostuspaletit on myös hyviä, mutta Suomesta ostettuna tietysti tuplahinta tarjouksessakin;) Niin se vaan on:) Tykkään paleteista ihan melkein sikana;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on Suomessa suhteessa vielä kalliimpia kuin moni muu, jos jossain selektiivisessä on 20% lisää hintaa ulkomaihin, niin näissä on tosiaan esim. tän kohdalla triplat, joka on kyllä vähän liikaa. :D

   Poista
 4. Elf:n tuotteissa on tosiaan todella paljon vaihtelua enkä Suomen hinnoilla itsekään kovin hevin lähtisi kepillä jäätä kokeilemaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, alkuperäisillä hinnoilla on helppo kokeilla kepillä jäätä ja jos pari euroa meni haaskaan, niin ei se niin tarkkaa ole. Ymmärrän, että Suomeen tuodessa pitää maksaa verot yms. mutta kyllä kolminkertainen hinta tän laatuisesta tavarasta on hiukan liikaa mielestäni.

   Poista
 5. Oi tää on kyllä nätti! Täytyy ehkä tilata seuraavassa iHerb-tilauksessa : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti! Varsinkin noi hyvän laatuiset sävyt on tosi nättejä. <3

   Poista
 6. Elfistä olen kuullut hyvää että huonoa, on vähän sellainen halpa fiilis niin ei ole tullut kokeiltua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. E.l.f.:llä on jopa tuotteiden paketeissa tosi paljon eroja, osa on ihan kamalia rimpuloita, mutta sitten toiset pakkaukset ovat laadukkaita, kuten tämä. Pitää tosiaan selvittää aina tuotteet, mitä ihmiset kehuu, ettei tule kamalia huteja. Niitä on tullut itse tehtyä tän sarjan kanssa paljon vuosien aikana.

   Poista
 7. Olen kuullut tästä kehuja, mutta en ole ainakaan vielä kokeillut ja itsekin ostaisin tämän mieluummin iHerbin hintaan. Ostin elfiltä Mineral lipstickin, joita käytin paljon noin viisi vuotta sitten, joten toivottavasti laatu on pysynyt yhtä hyvänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan Mineral Lipstickin korvan taaksen, jos seuraavaan tilaukseen ja kokeilisi niitä. ^_^

   Poista
 8. Mä olen jättänyt monet elfin tuotteet väliin juuri siksi, että niiden laatu on aika epätasaista, vaikka kokeileminen ei juuri kauheasti maksaisikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella epätasaista, jopa paletin sisällä niin kuin tästä nyt ihan näkee.

   Poista
 9. Tuossa on ihan täydelliset sävyt ja mikä hinta! Aika pitkälle samat sävyt on omassa Nyx jättipaletissa ja on oma tämän hetken suosikki. Ihqua päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, hinta kuusi euroa on aivan naurettava. :D

   Poista
 10. No ei ainakaan suurta lovea lompakkoon tee! Pitääkin muistaa tämä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei todellakaan tee, kaksi sävyistä on kuitenkin loistavia, yksi menettelee ja no, yhdellä ei tee mitään. :)

   Poista
 11. Onpa todella kauniit värit 💜 Olin juuri ajatellut harjoitella tilausta rapakon takaa, tällä paletilla Iherbistä vois aloittaa harjoittelun 😊 Miten mulla ei oo tullu mieleen, et laatu vois vaihdella samassa paletissa samalta merkiltä?? 😨 No se ei nyt kyllä paljon hidasta mun vauhtia kun näppäilen tilauksen... 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kanssa, harmi kun kaikki ei ollut priimaa. Voi tosiaan vaihdella, esim. Diorin viisikoissa, kun niitä aikoinaan "keräilin" oli hyvin vaihteleva sisältö, saattoi olla kolme huippua sävyä ja kaksi selkeästi heikompaa, sen vuoksi varsinkin selektiivisiä paletteja ostaessa olen tosi tarkkana, ettei mene rahat hukkaan. ^_^ Tässä sei ei kuudella eurolla tosiaan niin haittaa kuin 60€:n arvoisessa tuotteessa. :D

   Poista
 12. Mää tilasin aikoinaan jatkuvasti elfiltä, kun sai vielä Briteistä suht halvalla ja kun niillä oli jatkuvasti hyviä tarjouksia. En ole pysyny uutuuksissa enää juurikaan mukana, mutta ainakin siveltimiä on tullut ihan älyttömän paljon lisää ja ne tuntuu olevan poikkeuksetta todella hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, melkein kuukausittain lähti tilaus, kun jo 20€:lla sai monta tuotetta. :D Se tais olla raja vai oliko 25€ ettei tullut edes postikuluja. Pakko varmaan testata noita siveltimiä.

   Poista
 13. Tossa paletissa on kyllä ihan hurjan kauniit värit, harmi että laatuerot sävyjen välillä oli noinkin suuret :/ Mulla on kokemusta ihan vaan muutamasta hassusta elfin tuotteesta eikä niistä oikein yksikään oo ollut hyvä millään tavalla ajateltuna. Mutta oon ymmärtänyt, että tuotteissa on tosi paljon laatueroja, eli ehdottomasti voisin vaikkapa juuri jotain elfin poskipunia lähteä testaamaan :) iHerbistä noita kuitenkin saa tosi edullisesti, Suomesta en ikinä lähtisi noita elfin meikkejä ostamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän suuret, varsinkin yksi sävy levittyy kyllä niin epätasaisesti, että käyttämättä jää. Näiden kanssa pitää etsiä netistä tosi paljon tietoa, ennen ostopäätöstä, ettei tule täyttä hutia, tosin voi käydä niin, että kaikkien vloggaajien hehkuttama paletti, ei kyllä puhtain paperein selvinnyt omasta seulasta, johtuu siitä, että olen ihan hirmu tarkka kaikesta. :D Tiedän, että jollekin toiselle tässä ei varmaan olisi mitään vikaa. ^_^

   Poista
 14. No höh, että tuo alarivi on noin laaduton :P Mä ostin kerran merkiltä kulmapaletin ja joo, taisin traumatisoitua iäksi :'D Jotenkaan en vaan enää uskalla ostaa, kun pelkään että saan vaan toimimatonta kosmea :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano. Näkee ihan kädelläkin eron selvästi, kahdessa ensimmäisessä ei laikukkuudesta mitään tietoa, kaksi muuta selvästi sellaisia. Persikkaa sentään pystyy kerrostamalla saada nätiksi, mutta tuo yksi sävy on mahdoton. Ikävä kuulla, että olet saanut elinikäiset traumat. :D

   Poista
 15. Mä tilasin tän myös vasta iHerbistä. Mulla ei oo mitään tollasia viiruja noissa pannuissa, mutta pikaisten swatchien perusteella oon aika samaa mieltä sun kanssa noiden laadusta :) Kasvoille en ole vielä palettia testannut, pitää huomenna yrittää muistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli viirut ei vaikuttanut laatuun, mutta selvästi on kahta laatua, kiva, että en ole ainoa, jolla on paletissa eroavaisuutta. ^_^

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown