TOP5 Parhaat primerit


Nykyisin varmaan jokainen meikeistä kiinnostunut tietää mikä on primer, mutta oletteko koskaan ajatelleet, että primer eli meikinpohjustustuote on oikeastaan aika uusi juttu, mikä on löynyt itsensä läpi vasta muutamia vuosia sitten. Kun aloitin 90-luvun alussa meikkaamisen, ei tällaisista tuotteista puhuttu yhtään mitään. Meikkivoide levitettiin suoraan puhtaalle iholle, jonka päälle oli korkeintaan levitetty voide tai seerumi, usein ei niitäkään, tunnustan. Ilmankos meikkivoiteet näyttivät usein aika paakkuisilta ja epätasaisilta kasvoilla. ^_^ Vielä kymmenenkin vuotta sitten oli primer itselleni tuntematon käsite, mutta sen jälkeen hiljalleen niitä alkoi puskea markkinoille tiiviiseen tahtiin eri tarkoituksiin. 

Tänä päivänä aika harva meistä tekee enää meikkiä ilman pohjustajaa, joka tasoittaa, mahdollisesti korjaa värivirheitä tai heleyttää sekä valmistelee ihon meikkivoidetta varten. Oikeanlaisen pohjustuksen käyttö pidentää aina meikin kestoa. Primereitä on nykyisin saatavilla kaikkien ihotyyppien tarpeisiin ja sopivaa tuotetta kannattaakin lähteä etsimään ihotyypin mukaan. Jos sinulla on täysin normaali iho, et ehkä hyödy primereiden käytöstä samalla tavalla kuin esim. kuivan tai rasvoittuvan ihon omaava. Toki se sinullakin meikin kestoa pidentää, mutta normaalissa ihossa harvoin on mitään "korjattavaa". Siinä ei ole isoja ihohuokosia, kuivuutta, rasvaisuutta eikä se välttämättä kaipaa lisää heleyttäkään. 

Kuivalle iholle kannattaa valita tuote joka sisältää kosteuttavia ja heleyttäviä ainesosia, kun taas rasvoittuva iho hyötyy primeristä joka hillitsee kiiltoa, antaa mattapinnan ja blurraa ihohuokosia piiloon. Pohjustusvoidetta ei tarvitse välttämättä levittää koko kasvoille, varsinkin blurraavia tuotteita voi levitellä vain paikkoihin jotka kiiltävät helposti. Toki kunnon hifistelijä kuten minä, saattaa levittää kasvoilleen kerralla jopa kahta primeriä. Itse laitan usein t-alueelle hieman kiiltoa kontrolloivan tuotteen ja muualla kasvoille heleyttävän. 

*Tuotteista Giorgio Armanit PR-näytteitä, saatu blogin kautta, muut omia.


Jane Iradale Smooth Affair for Oily Skin – Jane Iredalen primer on koostumukseltaan miellyttävän kevyt. Se tasoittaa ihoa hillitysti, estää kiiltelyä, mutta jättää silti pohjan aavistuksen heleäksi. Tuotteessa on paljon ihoa hoitavia ominaisuuksia, joten se rauhoittaa helposti punoittavaa ihoa tehokkaasti. Tykkään erityisesti siitä miten raikkaalta tuote tuntuu kasvoilla. Tekee mielestäni kasvoista myös hieman täyteläisemmän oloiset, joten sopii loistavasti ikääntyvälle iholle. Itse levittelen tuotteen huoletta koko kasvoille. 


Giorgio Armani Maestro UV* – Tuotteesta ainutlaatuisen tekee se, että tämä sisältää korkean SFP 50 -suojakertoimen. Maitomainen ylellisen tuoksuinen pohjustaja imeytyy nopeasti, ei jätä tahmeaa tunnetta suojakertoimesta huolimatta vaan iho tuntuu ja näyttää sileältä. Itse tykkään varsinkin kesällä meikittöminä päivinä käyttää tätä ihan yksinään suojakertoimen vuoksi, samalla saa hieman tasaisemman ihon. Suosittelen tuotetta kuivalle, pintakuivalle ja normaalille iholle. Rasvoittuvalla iholla tämä ei välttämättä toimi, koska koen tuotteen todella kostauttavana, eikä isoa blurraavaa vaikutusta ole. Maestro UV:sta voit lukea lisää täältä.


Sensai Smoothing Water Make-Up Base – Korkkasin juuri toisen pulloni tätä. Sensain tuote on jokaisen kuivaihoisen unelmatuote. Erittäin kevyen melkein vesimäisen koostumuksen omaava kosteuttava tuote, joka tekee ihosta sileämmän ja kiinteämmän tuntuisen. Tämä ei heleytä eikä blurraa vaan antaa nimenomaan paljon kosteutta, jota kuiva iho janoaa. 


Clarins Instant Light Radiance Boosting Complexion Base – Ei kannata säikähtää tätä nimihirviötä, sillä Clarins on oikea tuote kaikille, jotka haluavat pohjustajaltaan heleyttä. Sopii erinomaisesti kuivalle iholle. Saatavilla on kolme sävyä. Oma suosikkini on 02 Champagne, mutta todella kalpeiden kannattaa valita 01 Rose, sen sijaan 03 Peach on itselläni käytössä ainoastaan kesällä, jos olen päivettynyt. Tuote tuo kasvoille runsaasti valoa, mutta se myös häivyttää ihon epätasaisuutta ja Champagne lämpimän persikan sävyisenä häivyttää ihosta myös punaisuutta. Lopputulos on heleä, ei matta. 


Giorgio Armani ArmaniPrima Glow-on Moisturizing Balm* – Armanin tuote on koostumukseltaan balmimaista ja se toimii niin kasvovoiteena kuin pohjustustuotteenakin. Tuoksu on ylellisen kukkainen. Levittäessä tuote sulaa iholle, lopputulos on se, että iho näyttää täyteläiseltä, sileältä ja tasaiselta. Ihan kuin ihon päällä olisi melkein näkymätön filtteri, joka tekee siitä paremman näköisen. Sopii kaikille ihotyypeille. Tuotteesta voit lukea lisää täältä.

Mikä on teidän primer suosikki? Oliko joukossa tuttuja tuotteita?


*Giorgio Armani -tuotteet PR-näytteitä, saatu blogin kautta, muut omia.


 1. Olikohan se juuri tuo Janen primer, joka mulla on... No, joka tapauksessa en sarjan tuotteisiin ole vielä kertaakaan pettynyt. :) Sen sijaan primeria tulee käytettyä säännöllisen epäsäännöllisesti, tällä hetkellä suosin Neal'sin mattaistavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jane Iredalen tuotteet ovat loistavia, pitäisikin tehdä joskus juttu omista suosikeista. ^_^

   Poista
 2. Jane Iredalen meikkejä oon halunnut testata jo pitkään, joten ehkäpä juuri toi primer voisi olla ensimmäinen kokeiluni merkiltä :) Too Facedin primereista oon tykännyt oikein kovasti, harmi vaan kun niiden saatavuus on niin huono.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on loistava, vaikka tuote on tarkoitettu rasvoittuvalle iholle, niin itse suosittelisin sitä kaikille, jostain syystä se toimii myös omalla pintakuivalla iholla, ehkä siksi, että ei ole liian mattaava. Too Facedia saa kyllä Suomeen tilattua heikosti.

   Poista
 3. Muita en ole testannut, kuin tuota jane iredalea, mutta pakko sanoa, että tykkään siitä valtavasti. <3 Ihanaa päivää Jonna <3

  VastaaPoista
 4. Muistan ensimmäisen kerran törmänneeni luomivärinpohjustajaan 90-luvulla, mutta ei silloin tosiaankaan ollut vielä primereita juurikaan. Tykkään huokoset täyttävistä/peittävistä primereista ja tietysti kuivaihoisena primeri on oiva apu meikkivoiteen kanssa muutenkin. Kovin silikoonisia primereita olen yleensä välttänyt, mutta en enää nykyisin. On niilläkin hyvät puolensa. Mitään erityisen korkeatasoisia primereita en ole käyttänyt, koska "hintatietoisena" en raaski kovin paljon primereihin rahaa laittaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kanssa muistelen, että näin luomivärinpohjustana ennen primeriä, joka tuntuu suorastaan hurjalta, kun asiaa nyt ajattelee. :D Aluksi primerit olivat usein vain rasvoittuvalle iholle tarkoitettuja, vaikka kuiva iho hyötyy oikeanlaisesta todella paljon. Onneksi nykyään on varaa mistä valita. ^_^

   Poista
 5. Oih, saat kyllä tuon Maestron kuulostamaan todella houkuttelevalta... Mä olen hypännyt vähän jälkijunassa tähän primerasiaan, kun jotenkin tuntui, että alussa oli tarjolla vain rasvaisen ihon tuotteita, joilla en siis tee yhtään mitään. Nyt, kun valikoma ulottuu meihin kuivanahkaisiinkin, niin olen ihan myytyä naista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mun kesäsuosikki, päivinä jolloin ei jaksa meikata saa aurinkovoiteen ja hieman ihoa tasoittavan tuotteen samassa. ^_^ Muistelen kanssa tuota, että alussa oli vain rasvaiselle iholle tarkoitettuja ja kaikki todella blurraavia, ja niissä usein oli se vika, että pintakuivalla iholla ne ainakin vaan rullasi meikin alla. Nykyään myös blurraavista löytyy kuivallekin iholle sopivia kuten tän jutun Jane Iredale ja ArmaniPrima.

   Poista
 6. Täällä on oltu jo pitkään jumissa siihen YSL:n blurraavaan pohjustajaan mut se alkaa uhkaavasti huveta ja pitäs alkaa metsästää uutta! Ehdotuksia blurraavista? :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ArmaniPrima on omalle iholle paras blurraavin mitä olen käyttänyt. Varmaan joku tosi rasvoittuvan ihon omaava voi kaivata vieläkin enemmän blurraavan, mutta omalle iholle tuo on paras.

   Poista
 7. Tuo clarins kuulostaa kiinnostavalta! En ole vielä omaa suosikkia löytänyt. Ruusufinni hankaloittaa meikkituotteiden valintaa. Tosin nyt se on rauhoittunut, mutta pitää silti olla varovainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä, jos haluaa heleyttä. Ruusufinni on kyllä ikävä riesa, sen saa rauhoittumaan, mutta sitten se voi ottaa taas yhtäkkiä nokkiinsa jostakin ja ärtyä uudestaan. :(

   Poista
 8. Nämä kaikki ovat tuntemattomia, tällä hetkellä käytän itse Dermalogican ja Bellápierren primeriä. Smashboxin primerin ostin mutta en ole vielä kokeillut sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla itseasiassa voisi olla joku minikoko tota dermalogicaa, en muista mitä kautta tuli. Pitääkin kokeilla sitä. ^_^

   Poista
 9. Mulla on monia hyviä primereita, mutta en ole ehkä käyttänyt sellaista tuotetta joka saisi sukat pyörimään jaloissa. Mutta yleensä mulla toimii erittäin silikoniset ja paksut pohjustajat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli pitkään sama, näistä Clarins oli sellainen eka johon rakastuin kolmisen vuotta sitten oikein kunnolla.

   Poista
 10. Kosmetiikan hevijuuserinakaan en ole useista kokeilemistani pohjustajista löytänyt sellaista, jota kokisin tarvitsevani. Ehkä mulla on sitten mainitsemasi normaali iho. Meikkivoiteet ovat nykyisin niin hyviä, että omistani ainoastaan Lumenen CC ei pysy ihollani koko työpäivää hyvänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla varmaan on juurikin normaali iho. Koska mun pintakuivalta sekaiholta alkaa kyllä kaikki meikkivoiteet sulamaan ihan parissa tunnissa ilman pohjustajaa. :D

   Poista
 11. Minähän on ollut eka käyttämäni pohjustaja? Apua, ei mitään muistikuvaa! Olisikohan ollut Lumenea tai TBSia ellei L'orealia? Mun suosikkini on se Clarinsin pikakaunistaja ja TBS:n Instablur. Tuota Armanin purkissa olevaa pohjustajaa aion kyllä kokeilla seuraavaksi, taskussa polttelee etuseteli 😄

  VastaaPoista
 12. Ehdottomasti parhaat löytyy dermalocigalta.. mulla on kaikki kolme erilaista ja käytössä sen mukaan mitä iho tarvii. Tuo Sensai oli näistä ainut tuttu, mutta lahjoitin sen hyväihoiselle kaverilleni, mulla se ei tehny mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dermalocigaa on kyllä pakko kokeilla itse jossain vaiheessa, monet tuntuvat tykkäävän. Sensai tosiaan antaa vain kosteutta. :)

   Poista
 13. Rimmelin mattapohjustaja on aivan käsittämättömän hyvä, niin edullinen kuin onkin. Meikkivoide tarttuu siihen kuin tarrapaperiin. Hakkaa kalliin Benefitin primerin ihan kuus nolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää laittaa tuo korvan taa niille, jotka tykkää Benefitistä. Helpommin saatavillakin. :)

   Poista
 14. Janen primerit on tuttuja ja niistä olen tykännyt ja samoin Guerlainen, mutta muihin en ole tutustunutkaan:)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives