Kauneimmat ruusutuoksut


Niin kauan kuin olen tuoksujen maailmassa pyörinyt siis ihan varhaisteinistä lähtien, olen rakastunut tuoksuja, jotka sisältävät ruusua. Olikin aluksi todella hämmentävää huomata, että itselle rakas tuoksu onkin monelle muulle ehdoton ei. Vanhemmiten toki olen oppinut ymmärtämään tämän paremmin, että ruusu voi olla tuoksuna todella hallitseva ja siinä on aina tietty ehkä sellainen hieman vanhahtava vivahde. Ruusu onkin varmasti laventelin lisäksi yksi tuoksumaailman eniten mielipiteitä jakava tuoksu. Vuosien saatossa myös oma ruusumakuni on kehittynyt, aluksi pidin todella paljon sellaisesta ihan todella parinteisestä jopa hivenen mummomaisesta ruusun vivahteesta tuoksuissa. Nykyään makuuni ehdottomasti eniten ovat sellaiset, joissa ruusu on oikeasti kunnolla esillä niin, että tunnistan sen, mutta siihen ympärillä on osattu kehitellä muita nuotteja, jotka tekevät ruususta mahdollimman omaperäisen, eikä se ole välttämättä se ensimmäinen tuoksu, mikä tuoksusta tulee esiin vaan se ikäänkuin sulautuu kauniisti kokonaisuuteen. Haluan siis ruusun tuoksun olevan moninaisempi ja mutkikkaampi. Melkein kaikki suosikkituoksuni tänäkin päivänä sisältävät ruusua, joten jokin taika siinä nenääni on. 

Siksi ajattelinkin kerätä yhteen postaukseen teille viisi tämän hetkistä ruusutuoksu -suosikkiani. Kaksi tuoksuista edustaa ehkä aavistuksen perinteisempää linjaa, yksi on jotain siltä väliltä ja kaksi muuta ovat sitten melkoisen uniikkeja ja juuri sellaisia, mihin olen itse ehkä tällä hetkellä eniten ihastunut. Yhtä kaikki, nämä viisi tuoksua ovat sellaisia, joita käytän kaikkia mielelläni.

Dolce & Gabbana Dolce Rosa Excelsa* –  Herkkä, mutta samaan aikaan voimakas ruusutuoksu. Hienostunut ja erilainen, hivenen makea, kiitos pohjan kashmir -puun. Tässä tuoksussa sydän on täynnä ruusua. Tämä on se keskitien kulkija, ruusu ei tässä ole mielestäni ihan perinteisessä muodossa, mutta silti selkeästi aistittavissa. 

Alkutuoksu: Neroli ja papaijan kukka.
Sydän: Ruusua, turkkilaista ruusua, narsissia, vesililjaa ja amaryllista.
Pohja: Kashmir -puuta, myskiä ja santelipuuta.

Elie Saab Rose Couture* – Kaunis ja sykähdyttävän naisellinen kukkaistuoksu. Hienostunut ja pehmeä.  Edustaa melko perinteistä ruusutuoksua. Vanilja ja persikka tekevät tästä mielenkiintoisen.

Alkutuoksu: Bergamotia, appelsiinin kukkaa, pionia ja ruusua.
Sydän: Ruusua, jasmiinia, vaniljaa, persikkaa ja litsiä.
Pohja: Santelipuuta, karamelliä ja patsulia.

Giorgio Armani Si Rose Signature II* – Edustaa uudempaa ja uniikimpaa ruusutuoksujen linjaa. Ruusu on selvästi mukana, mutta kokonaisuutena tuoksu on sensuelli ja tasapainoinen. Siinä on pehmeää makeutta ja seksikkyyttä. Ihollani tämä on kermaisen pehmeä ruusutuoksu, joihin harvoin törmää. Koukuttavan kaunis. Tuoksu joka tekeytyy iholla aina vaan paremmaksi.

Alkutuoksu: Freesiaa, mustaherukkaa, mandariinia ja bergamotia.
Sydän: Osmanthusta, iiristä, turkkilaista ruusua ja ruusua.
Pohja: Patsulia, vaniljaa ja ambrettea.


Narciso Rodriguez Fleur Musc for Her* – Olen täällä ennenkin sanonut, että Narcison tuoksut eivät ole kaikille, niitä joko rakastaa tai jättää väliin. On kuitenkin sanottava, että tämä on mielestäni Narcison tuoksuista kaikista helpoiten lähestyttävä, mutta silti tässä on samaa henkeä kuin muissakin brändin tuoksuissa. Sitä samaa myskisyyttä ja saippuaisuutta, joista brändi on tunnettu. Tuoksu on myskinen, aavistuksen terävä, mutta iholle laskeuduttuaan pehmeä. Minulle tämä edustaa tuoksuna lämmintä romanttisuutta, mutta tämä on myös vahvan ihmisen tuoksu. Käytänkin tätä aina silloin, kun tarvitsen aamulla ripauksen potkua päivääni.

Alkutuoksu: Punapippuria.
Sydän: Ruusua, myskiä ja pionia.
Pohja: Patsulia, Ambraa ja orvokkia.

Oscar de la Renta Rose* – Tämä on varmasti yksi kauneimpia aitoja ruusutuoksuja, mitä on vastaani tullut pitkään aikaan. Vaikka tuoksussa on puhdas hyvin perinteinen ruusun tuoksu, se ei ole silti tylsä. Siihen on saatu pehmeää makeutta päärynällä ja ambralla, jotka tekevät siitä iholla kiinnostavan, ruusu myös tuoksuu kasteen raikkaana. Pullo on huikea, sen aaltoilevasta muodosta tulee mieleen Aalto-maljakko. 

Alkutuoksu: Päärynää, freesiaa ja kieloa.
Sydän: Damaskoksen ruusua, ruusua ja pionia.
Pohja: Myskiä, ambraa ja valkoisen puun vivahteita. 

Tykkäättekö ruusutuoksuista? Suosikkinne?

HUOM! 

Pidän blogista pienen kesätauon ja blogi palaa normaaliin rytmiin ma 31.7. En jätä teitä kuitenkaan ensi viikollakaan täysin, vaan yhtenä päivänä ilmestyy postaus (en paljasta minä) ja aiheena on teille niinkin kiva aihe kuin kesäarvonta, joten kannattaa pysyä kuulolla. 


*Tuoksut PR-näytteitä, saatu blogin kautta.



  1. Tykkään kyllä ruusu tuoksuista.
    Pitääpäs olla kuulolla arvonnat on aina niin kivoja, vaikka en ole voittanut kuin yhden kerran.
    Oikein mukavaa kesän jatkoa sulle Jonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jospa onni tällä kertaa suosisi. :) Itse en myöskään voita arvonnoissa oikeastaan ikinä, tosin osallistun aika harvoin. :D

      Ihanaa viikon jatkoa sinne! <3

      Poista
  2. Ihana kokoelma ruusutuoksuja<3 Ruusun tuoksu ei muhun yleensä oikein iske, mutta esimerkiksi tosta Dolce & Gabbanan tuoksusta tykkään oikein kovasti :) Mua melkein harmittaa, etten omista kovinkaan montaa hajuvettä, sillä noi pullot on todella kauniita! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksupulloista usein noi pullot menee koriste-esineitä, ainakin mun mielestä. Vaikka säilytänkin osaa tuoksuista aina pahvilaatikoissaan makkarin kaapissa niin muutamia nätimpiä pulloja kaivan aina välillä esille, kun niitä on kiva katsella, toki myös vaihdan käytössä olevia tuoksuja pari kertaa vuodessa. :)

      Poista
  3. Olen ollut myös yllättynyt, kun niin moni ei pidäkään ruusutuoksuista! Sehän on mitä imartelevin ja miellyttävin nuotti. Mutta kuten ehkä tiedät, rakastan ruusua. Ikisuosikkini on Stella, eikä sen voittanutta ole. Tällä hetkellä käyttelen minäkin tuota Narcisoa, se on ihan mainio. En ehkä ole ihan päätä pahkaa rakastunut siihen, mutta katsotaan. Tuo uusi Si kiehtoo, koska olen siihen alkuperäiseen todella kyllästynyt. (Ruusua siinäkin..)
    Aika monessa tuoksuhyllyni tuoksussa on ruusua. Se tekee usein raskaasta tuoksusta keveämmän, tai sitten päinvastoin kevyestä tuoksusta jotenkin täyteläisemmän. Jännä nuotti, siksi niin ihana. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stella on sellainen ikuisuussuosikki täälläkin, nää viisi on sellaisia hieman uudempia tuttavuuksia, mihin olen mieltynyt. Jännästi itse olen huomannut, että ruusu ei ole välttämättä edes tietoinen valinta, kerran huvikseni katselin tuoksukokoelmaani ja niitä mieluisampia tuoksuja niin melkein kaikissa on joko ruusua tai jasmiinia, ehkä ne on sitten sellaisia, jotka omaa nenää kiehtoo.

      Poista
  4. Dolce & Gabbana Dolce Rosa Excelsa on aivan ihana tuoksu. Ei liian ruusuinen, vaan juuri sellainen sopivan kukikas :D
    Ihanaa taukoa ja kivaa loppuviikkoa Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dolce on juuri sellainen kuin kuvailit sitä. <3

      Kiitos Outi! <3

      Poista
  5. Mun täytyy sanoa, että ruusu on sellainen tuoksu kosmetiikassa, josta en vaan tykkää. :-( Laventelia sen sijaan voisin yliannostella reippaasti..! :-D

    Hyvää taukoa, nauti lomasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mulla taas toisinpäin, mä "siedän" laventelia esim. tuoksuissa, jos en haista sitä paljoakaan. Mutta kaikki laventeliset öljyt yms. hyr. Mut esim. huuhteluaineessa sitten tykkään sen tuoksusta, joten olen laventelin suhteen hyvin ristiriitainen. :D

      Kiitos, nautitaan. <3

      Poista
  6. Hyvää blogitaukoa! Yleensä olen pitänyt kesällä jopa parin viikon blogitauon, mutta nyt olen reissuista huolimatta julkaissut pari tekstiä viikossa, mutta onneksi on ollut juttuja jemmassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mulla on yleensä joulun aikaa about vkon paussi, mut viime vuonna ei ollut kovin montaa päivää, niin ajattelin nyt sit kesällä hieman huilia, onhan tätä kuusi vuotta pakerrettu, välillä kiva olla lomalla blogistakin. :D

      Poista
  7. Mä kuulun just niihin ihmisiin, jotka vähän vierastaa ruusun tuoksua hajuvesissä :D Liian usein ruusun tuoksu on mun nenään juurikin mummomainen. Mutta poikkeuksia on tämänkin suhteen, koska esimerkiksi tuo Dolce Rosa Excelsa on ihana tuoksu ja pari muutakin tuoksua on, joihin olen ihastunut, vaikka niissä ruusua onkin. Taika taitaakin olla just siinä, miten se ruusu sulautuu kokonaisuuteen ja mitä muita tuoksunuotteja on käytetty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä ehdottomasti ei mummomainen on tuo Armani, eikä Stella McCartneyn Stellakaan ole musta yhtään mummo. :)

      Poista
  8. Tykkään todellakin ruusun tuoksusta. Joku ruusutuoksu olisikin kiva itselle hankkia. Vielä vaan ei ole sitä oikeaa tullut vastaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyääm ruusutuoksuja on tosi paljon, varsinkin tänä vuonna ilmestyneissä tuoksuissa, se on musta jopa trendinä, mikä on aika kiva juttu. Eiköhän vielä tule sinullekin se oikea vastaan. ;)

      Poista
  9. Armania en ole tuoksutellut, mutta tämän hetken ruusulempparini on Prada Rose, se on tarpeeksi kepeä ja iloitteleva ja muutakin kuin ruusu. Tuo Oscarin tuoksu on ihastuttava kyllä ja siitä tuli tyttären suurin suosikki, meni aivan sekaisin siitä. <3

    Ruusuista iltaa Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pradan Rose on kyllä kivan kepeä, aika perinteinen ruusutuoksu. Armani on upea, melko voimakasta, mutta asettuu iholla pehmeäksi unelmaksi. :)

      Mukavaa torstaita Tiia. <3

      Poista
  10. I want to to thank you for this fantastic read!! I certainly loved every little bit of it.
    I've got you book marked to look at new things you post…

    VastaaPoista
  11. Ruusu, laventeli, kyllä kiitos mulle 😄 Mä kyllä tykkään aika oudoistakin tuoksuista, esim.se yks niittykukka tuoksuu kamalan ihanalle!Sellainen keltainen, jossa on lanttimainen, kova kukinto..mutta täytyy näitä käydä ehdottomasti tuoksuttamassa 😄 Ja ihanaa lomaa teille! Mullakin alkoi tänään iltapäivällä loma, ja nyt matkalla lomakohteeseen 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne keltaiset muuten tuoksuu hyviltä, kirpeän voimakkailta. 😁👍❤️

      Poista
  12. Täällä myös yksi ruusu-fani. Sitä en myöskään voi käsittää, miten niin moni vihaa kielon tuoksua! Ja jotkut "hullut" jopa kookosta! :D

    Oscar de la Renta on ihana (ja suht edullinenkin litrahinnaltaan), mutta valitettavasti se katosi iholtani varmaan jo puolessa tunnissa, eli jäi sitten ostamatta. Itse asiassa joissain muissakin suht "yksinkertaisissa" ruusutuoksuissa on ollut samaa ongelmaa. Stella McCartneyn Stella on yksi ruusu-suosikkini, sillä se taas kestää pitkään iholla(ni). Tuo Armani jäi kiinnostamaan, joten pitää käydä haistelemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on ihan totta, että monet varsinkin sellaiset puhtaat ruusutuoksut saattaa kadota nopeasti iholta. Yleensä just Stellan kaltaiset muilla tuoksuilla höystetyt säilyy pisimpään. Armani on hurjan pitkäkestoinen, kestää itsellä jopa Stellaa kauemmin. 🙂

      Poista
  13. Ruusuntuoksu on myös mun suosikki! <3 Näitä pitää käydä tuoksuttelemassa, etenkin tuo D&G:n tuoksu vaikuttaa siltä että sitä pitää testata! <3

    https://taruanuelina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dolce & Gabbana on ihana, luulen, että se on eniten näistä se tuoksu, jos ei ruusun tuoksusta hirveästi pidä niin voisi pitää siitä, se on aika uniikki ja erilainen, mutta silti selkeästi hyvin ruusuinen. <3

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives