Kestävän huulimeikin salaisuus


Moniko teistä käyttää huulipunan alle tarkoitettuja pohjustajia? Löysin tuohon tarkoitetut tuotteet vasta muutamia vuosia sitten aika samoihin aikoihin, kun aloin käyttämään enenemissä määrin mattapunia, jotka vaativat alleen hyvässä kunnossa olevan huulten ihon. Se automaattisesti käänsi katseeni siihen suuntaan, että mitä huulille pitäisi ensin tehdä, että puna niiden päällä näyttäisi mahdollisimman kauniilta.

Huulimeikkiä tehdessä kannattaa huomioida, että jos huulet ovat todella kuivat, ne kannattaa kuoria jo edellisenä iltana ja levittää yöksi jotain todella hoitavaa tuotetta. Huulille on muuten olemassa omia naamioitakin yön ajaksi, oletteko kokeilleet? Haluan heti sanoa, että kenenkään ei tarvitse omistaa huulipunan pohjustajaa, sillä hätätapauksessa peitevoide ajaa asian. Tässä postauksessa olevista tuotteista pari on kuitenkin sellaisia, joita käyttäessä huomaan aivan selkeän eron huulimeikissä ja sen kestossa, jonka vuoksi huulipunan pohjustaja löytyy aina meikkipussistani. 

Postauksessa olevasta neljästä tuotteesta yksi ei ole oikeastaan pohjustaja lainkaan vaan balmi, joka tekee huulista pehmeät ja hyvän näköiset, jos huulet ovat siinä kunnossa, ettei niille tee punaa mieli edes pistää. Kaksi tuotteista sopii taas loistavasti varsinkin mattaisten punien alle ja yksi creme-laatuisten alle lisäämään kestoa.

*Elizabeth Arden ja Lumene PR-näytteitä, saatu blogin kautta, muut omia. 


Elizabeth Arden Lip-Fix* – Jos minun pitäisi valita näistä neljästä itseltäni tuotteesta yksi, jonka toivoisin löytyvän jokaisen meikkipussista, se olisi tämä. Todellinen must-have -tuote, joka mullisti aikoinaan maailmani. Tuoksuton Lip-Fix on melkein ohuen emulsiomaista, se levitetään huulille ja annetaan kuivua. Tuote tekee huulille saman kuin primer kasvoille. Kun tuote on kuivunut huulille, huulet näyttävät sileämmiltä ja hieman mattaisilta, mutta ne eivät silti tunnu kiristäviltä. Pinta on mielestäni aivan aavistuksen tahmea, joka on pelkästään loistava asia huulipunan tarttuvuuden kannalta. Varsinkin creme-laatuisten punien alla käytettynä huomaan huulipunan kestossa huulilla aivan huikean eron, se ei kulu niin nopeasti pois kuin ilman pohjustajaa. Jos huuleni ovat todella kuivat, tämä ei tuo mielestäni tarpeeksi kosteutta, että käyttäisin tätä mattapunien alla. Sen sijaan huulten ollessa hyvässä kunnossa tämä toimii mattaistenkin kanssa.

Lumene Lip Perfector Balm* – Lumenen tuote ei ole näistä varsinainen pohjusta, mutta halusin ottaa sen juttuun mukaan, koska se on omassa kategoriassaan loistava tuote. Marjaisalta tuoksuva huulivoide sisältää persikkaisia ja pinkkejä väripigmenttejä, joten se korostaa nätisti huulten omaa sävyä. Koostumus on mukavan täyteläistä ja huulet näyttävät heti levityksen jälkeen hehkuvilta ja täyteläisiltä. Niin kuin aina myös Lip Perfector Balm on minulle monitoimituote, käytän tätä usein huulipunien päällä niin, että taputtelen tuotetta kevyesti sormella huulten keskelle luodakseni illuusion täyteläisemmistä huulista tai sitten niin, että väritän koko huulet rajauskynällä ja lisään tällä hieman hehkua huulten keskiosaan.

Sensai Lip Base – Sensain melkein tuoksuton SPF 15 -aurinkosuojan sisältävä pohjustusvoide jättää huulille todella liukkaan ja kosteutetun tunteen. Tuote sisältää Defocus Powder -puuteria, joka häivyttää huulilta juonteita. Läpinäkyvää pohjustusvoidetta voi käyttää ihan yksinään huulilla, mutta itse pidän tuotteesta varsinkin mattapunien alla. Jos huulet tuntuvat kuivilta, tämä silottaa ne välittömästi. Liukas koostumus tekee sen, että muiden kuin mattaisten punien alle koen tuotteen koostumuksen liian liukkaaksi.

YSL Top Secrets Lip Perfector – On Lumenen tapaan huulivoide, mutta sitä voi käyttää myös meikin eli huulipunan alla. Koostumus on todella jämäkkää ja tuote saa näyttämään huulet välittömästi täyteläisemmiltä ja tuntumaan hyvin kosteutetuilta. Koska voide ei jätä huulille makuuni liian liukasta pintaa, tämä sopii mielestäni todella hyvin kaikkien punien alla käytettäväksi, jos huulet ovat kuivat ja  kaipaavat mahdollisesti lisää kosteutta. Itselleni must have -tuote talvella mattapunien alle. Tuoksu on mieto kukkais-hedelmäinen.


Kun pohja on kunnossa, huulet kannattaa rajata. Jos haluat huulimeikin kestävän niin silloin huulet kannattaa värittää ensin kauttaaltaan huultenrajauskynällä. Tämä siksi, että väri kuluu tuolloin tasaisemmin pois. Olen laiska ja jaksan harvoin arkena levittää huulipunan siveltimellä, mutta silloin kun haluan meikin kestävän, käytän sivellintä. Muuten olisiko teillä vinkkejä hyvistä huulipunasiveltimistä? Itselläni on sellainen vielä hakusessa. Huulimeikin kestoa lisäämään voi lopuksi päälle laittaa aavistuksen puuteria. Saatavilla on myös erilaisia "lip fix" -tyylisiä tuotteita, joilla puna ikäänkuin sinetöidään huulille, itse en ole näitä kokeillut. Ne sisältävät usein paljon alkoholia ja voivat olla kuivattavia, joten käyttäisin niitä vain erikoistilanteissa huulia säästääkseni. ^_^

Käytättekö pohjustajia? Mikä on paras kikkasi kestävään huulimeikkiin?


*Lumene ja Elizabeth Arden PR-näytteitä, saatu blogin kautta, muut omia.


 1. En käytä, mutta pitäisi kyllä oikeastaan hommata joku pohjustaja. Mun kikka kestävään huulimeikkiin on meikkivoide/peitevoide, puuterointi, vedenkestävä huultenrajauskynä, huulipuna, blottaus, puuterointi, yksi kerros punaa ja vielä blottaus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin toisinaan jos "jaksan" kerrosta just noin, mutta ton EA:n primerin kanssa olen huomannut ettei tarvi, se tekee jotenkin sellaisen jännän pinnan huulille, et niihin tarttuu kaikki paremmin. :D

   Poista
 2. En kyllä käytä varsinaisia pohjustajia ikinä, mutta yritän pitää huulet sopivan kosteutettuina mutta ei liian, jotta huulimeikki myös tarttuu huuliin. :) Ja kuorin huulet esim. hammasharjalla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Sensai ei tosiaan toimi liukkaampien punien alla musta, koska jättää niin liukkaan pinnan, tuntuu, että puna ei tartu kunnolla huuliin, mutta mattapunien kanssa se on ihana, jos huulet on kuivat esim. talvella.

   Poista
 3. En käytä varsinaisia pohjustajia, mutta olen huomannut, että aavistus meikkivoidetta huulilla, pitää huulipunan aloillaan paremmin, ainakin ensimmäiseen isompaan ruokailuun saakka:) Kuten totesit, myös huultenrajauskynä on aivan ehdoton:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikkivoide tosiaan auttaa hyvin ja huultenrajauskynä tekevät hyvän pohjan. ^_^

   Poista
 4. Mä en käytä huulipunaa,
  mutta piti käydä kurkkaamassa mitä blogiisi kuuluu.
  Oikein aurinkoista ja kivaa sunnuntai päivää sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun tulit kurkkaamaan! <3

   Aurinkoista ja ihanaa kesäpäivää sinne!

   Poista
 5. Nuo pohjustukset löytyykin ja jos lähden Helsinkiin tai on juhlat, niin käytän, mutta jokapäiväisessä käytössä laiskottaa liikaa ja käytän huulikiiltoja. Ihqua päivää ihanuus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu itsellä arkena laiskottaa, mutta esim. talvella kyllä mattapunien kanssa tartun näihin helpommin. :D Aurinkoista sunnuntaita Tiia. <3

   Poista
 6. En ole koskaan käyttänyt pohjustajaa huulille. Joskus käytän rajauskynää koko huulille, jos haluan kestoa lisää, mutta yleensä huulirasva on mun hoitava pohjustus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EA:n Lip Fix on kyllä näistä sellainen, mikä oikeasti avaa silmät sille, että aah, mulla voikin olla tällaiselle tuotteelle käyttöä. :D Rajauskynä on kyllä paras kikka, jos haluaa pysyvyyttä lisää.

   Poista
 7. Tuo Ellun tuote taisi mennä mulla ostoslistalle :) Mulla on Kicksin pohjusatja, mutta se pruukasi ehkä vähän muuttaa punien sävyä huulilla, ja jossain jopa koostumustakin? Jidenkin punien kohdalla se oli hyvä asia, joidenkin huono :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, suosittelen, se on oikeasti sellainen tuote, missä eron huomaa ja tajuaa, miksi tuollaista on hyvä käyttää, jos haluaa kestävän huulimeikin. ^_^Jos pitää yksi tuote ostaa niin se on todellakin tuo EA.

   Poista
 8. Mä en ole koskaan omistanut yhtään huultenpohjustajaa, mutta ehkäpä munkin olisi korkea aika sellainen hankkia! Lähestulkoon joka päivä sitä huulipunaa kuitenkin huulilta löytyy ja uskon kyllä siihen, että noi sekä parantavat huulipunan kestoa että saavat sen ylipäätään näyttämään huulilla paremmalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne sen kyllä tekee, varsinkin tuo EA:n on huippu ja luulen, että soveliain jokaiselle. Talvella itse tykkään sitten käyttää jotain liukkaampaa todella mattaisten punien alla. :)

   Poista
 9. Voi mulla on pohjustajia, mutta arvaa vaan, että tuleeko käytettyä? Tiedän, että pitäisi, koska huulipunaahan käytän aina. Nyt otan itseäni niskasta kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ei tietenkään. Mulla oli sama vika itsellä ennen. Viime aikoina olen saanut hyvin otettua niskasta kiinni itseäni tämän suhteen. :D

   Poista
 10. Minä myönnän, että aikalailla tulee laitettua se värivoide pohjustukseksi huulille, en vain ole saanut hankittua huulille omaa pohustusta, vaikka tiedän, että se olisi oikeasti loisto tuote :)

  Itse tykkään tuosta Lumenen Lip Perfector Balmista, siinä on todella kaunis sävy<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumene on kiva, se on just hyvä, jos ei halua meikata, mutta haluaa huulille kuitenkin jotain extraa. :)

   Poista
 11. Itseltä löytyy kaikki muut paitsi tuo Ardenin. Käytössä ovat varsinkin silloin, kun haluan punan pysyvän hyvänä.

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives