16.7.2017

Ihonhoito matkalla ja mökillä


Itselleni niin kuin varmasti monelle muullekin on välillä haasteellista pohtia, miten hoitaisi ihoaan matkalla tai mökillä. On ihan ymmärrettävää, että kumpaankaan ei jaksa välttämättä raahata mukanaan samanlaista tuotearsenaalia kuin kotona vaan ainakin itse yksinkertaistan ihonhoitoani reilusti niin matkalla kuin mökkeillessäkin. Yksi mistä en kuitenkaan ole valmis luopumaan on laatu tai tuotteet jotka olen kotikäytössäkin hyväksi havainnut. 

Ehkä yksi suurimmista virheistä mitä monet tekevät on se, että matkalle tai mökille otetaan mukaan mahdollisesti näytekokoja tuotteista mitä ei ole ennen käyttänyt tai jämäpurkkeja tuotteista, jotka ovat jääneet muuten käyttämättä. Sanoisin, että jos tällaisten tuotteiden mukana ollessa iho riehaantuu, ei syyllistä tarvitse hakea kaukaa. 

Olosuhteiden muutos, matkustaminen, erilainen vesi matkakohteessa tai mökillä, siinä on jo iholle kolme vaativaa asiaa, miksi kuormittaisit sitä vielä uusilla tuotteilla, joista et voi olla varma, miten ne iholla toimivat?


En halua raahata isoa määrää tuotteita mukana. Otan mukaan yleensä aina vain yhden ainokaisen voiteen, sellaisen mikä sopii niin päivä- kuin yövoiteeksikin, käy meikin alle ja mitä voi huoletta myös silmänympärysiholla. Puhdistukseen on tietenkin oltava omat tuotteensa ja mieltymyksen mukaan hoito- tai kasvovesi. Pakkaan mukaan myös aina puhdistusliinoja, joita muuten käytän hyvin harvoin. Puhdistustuotteita kuluu enemmän, joten niitä otan mukaan isommat pakkaukset, kun taas voiteita saa helposti riittämään pitkäksikin aikaa näytepusseista tai näytekokoisista tuotteista. Usein kun ostan jotain suosikkituotettani, saan samalta sarjalta muista käytössäni olevista tuotteista näytekokoja mukaan. Joskus saatan myös oston yhteydessä kysyä rohkeasti myyjältä löytyykö näytekokoja, jos niitä ei suoraan tarjota. Näinpä minulla onkin suosikkituotteistani aina jemmassa pieniä kokoja reissuja varten. Naamioiksi otan mukaan sheet maskeja, niiden litteät pakkaukset mahtuvat helposti laukkuun. Aurinkosuoja on tietenkin tärkeä ottaa kassiin niin mökille kuin matkallekin. Jos reissu kestää kauemmin kuin viikon, otan mukaan aina kuorinnan, jota varten olen hankkinut pieniä täytettäviä pakkauksia. 

Kaupoissa myytävät matkapurkit ovat mielestäni ihan älyttömän kalliita (kyllä, olen jossain asioissa todella pihi, kuka olisi uskonut ^_^), niinpä tilaan omat tyhjät purkkini Pakkaustukusta, josta saa täytettäviä pieniä erikokoisia tuubeja, purkkeja ja pulloja. Hinnat ovat jotain aivan muuta kuin mielestäni ylihinnoitellut kaupassa myytävät tyhjät muovipurkit. Lisäksi valikoima on huimasti laajempi, uutuutena huomasin valikoimiin tulleen pikkuisia lasipurkkejakin, joiden hinta lähtee muutamasta kymmenestä sentistä ylöspäin. Postikulujen takia tilaan aina isomman määrän kerralla. Löysin paikan aikoinani, kun etsin Googlen kautta edullisia pieniä pakkauksia mihin voisin laittaa tuotteita koehenkilöilleni sokkotestejä varten. Tämä ei ole maksettu mainos, kaikki tilaamani tuotteet olen maksanut aina itse. Minun on pitänyt vinkata Pakkaustukusta teille jo pidempään, nyt siihen tuli oiva tilaisuus. 


Miten hoidatte ihoanne matkalla tai mökillä? 

*Postauksen kuvituksena sekalaisia tuotteita, joista kaikki muut omia paitsi iS Clinical PR-näyte, saatu blogin kautta. 18 kommenttia:

 1. Olen samoilla linjoilla näytepussien suhteen matkoilla. Minusta uudet näytteet on turvallisinta testata kotona normioloissa kuin tilan säästämiseksi ottaa matkoille mukaan, jolloin ei tiedä mitä iho niistä tykkää. Ikävä sitten perillä huomata, että pitääkin käydä kaupassa hakemassa jotain sopivampaa. Jos liikutaan omalla autolla, minulla on kyllä tapana raahata matkalle mukaan ihan normiarsenaali kosmetiikkaa, mutta ulkomaanreissuille pitää vähän rationalisoida, ja pakata mukaan vähän pienemmät koot:) Mökkeilyä en harrasta, ja hotelleista löytyy aina kyllä shampoot ja suihkutuotteet, joten lyhyille matkoille en sellaisia ota mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, varsinkin, kun iho on muutenkin erilaisessa tilassa kodin ulkopuolella kuin kotona. Siihen vielä uudet tuotteet niin ei välttämättä hyvä asia. Sama juttu autolla liikkuessa on helppo ottaa normikokoja, mutta ulkomaille on pakko karsia kovallakin kädellä. :D

   Poista
 2. Mä olen tällainen kotikissa, mutta jos käyn jossakin kodin ulkopuolella otan mukaan ihan normit tuotteet joita kotonakin käytän, ei ne kuitenkaan niin paljon vie tilaa, kun en niin paljon käytä tuotteita.
  Oikein mukavaa sunnuntai päivää sulle Jonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi olisi just hyvä, jos ei normisti käyttäisi niin paljon kuin esim. minä, niin voisi ihan tyytyväisenä ottaa kaikki vain mukaan. Nyt on pakko karsia. :D

   Aurinkoista sunnuntaita sinne!

   Poista
 3. Mulla on myös vähän sama periaate pienten näytekokojen kanssa, kun eihän niistä voi tietää sopivatko iholle! Toisaalta nyt taidan ottaa riskin ja pakata niitä seuraavan kerran mukaan, sillä en silti saa niitä käytettyä normiolosuhteissa ja pikkupusseja on kertynyt jo muhkea pussukka. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei voi, mutta yllättävän moni ottaa niitä ja sitten voi tulla yllätyksiä, kun on kaikkea muutakin muutosta siinä samassa, varsinkin vesijohtoveden muutos on kova rasite iholle. Itsellä on sellainen pahvinen laatikko, jossa on kaikki näytekoot, juuri hetken aikaa sitten siivosin sen, kun normioloissa ei tule näytekokoihin tartuttua niin menevät vanhaksi. Tai suosikit tulee, mutta ne uudet kokeiltavat jäävät hautumaan.

   Poista
 4. Mä koetan ottaa matkoille mukaan tuotteita, joista tykkään varmasti ja jotka ovat jo vähintään puoli tyhjiä, että ne voi jättää lähtiessä hotelliin tilan säästämiseksi. Viime reissulle otin mukaan ennestään tuntemattomia yövoiteita näytepusseissa, mutta merkit olivat vanhoja tuttuja kuten Laveraa, joten iho tykkäsi niistä vaikka tuotteet olivat uusia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse jätän usein just nuo kasvojen pudistusaineet hotelliin, ne kun usein jo mukaan ottaessa ovat vajaampia. Helpompi takaisin tullessa. :D

   Poista
 5. Täytyy myöntää, että omaan jonkun vanhan kansan aatoksen, että mökillä puhdistan ja kosteutan ja siinä se. :) Kuvittelen, että annan mökillä ihon hengittää ja olla ja en hoida ihoa juuri lainkaan. Eli mökillä mökkikosmetiikkaa, joka on mielellään vielä vesistöille ystävällisesti, etenkin jos ahkeraan pulikoin lammessa. :) Mutta noin yleensä mökillekin menee mukaan samat, mitä käytän arkenakin.

  Ihanaa päivää Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no eihän toi paha ole, hoidat kuitenkin jotenkin. :)

   Aurinkoista sunnuntaita Tiia! <3

   Poista
 6. Minullakin on yksi tuollainen yleisvoide aina mukana ja panostan ihonpuhdistukseen aina. Ostin itselleni pieniä täytettäviä purkkeja ja niihin saa kätevästi voiteita ja puhdistusaineita mukaan.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Jonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleisvoiteella tosiaan pääsee pitkälle. Ne täytettävät purkit on näppäriä, tilaan omani juuri tuolta Pakkaustukusta, koska ne on siellä niin edullisia.

   Ihanaa su-iltaa Outi. <3

   Poista
 7. Mä teen monta kertaa niin, että pakkaan mukaan sekä näytepussukoita mutta ne hyväksi havaitut tuotteet, jos iho jostain syystä hepuloikin näytepussin jälkeen :D Nyt tosin tein yhden yön reissun Kotkaan näytepussimeiningillä, kun ajattelin ettei yksi ilta voi aiheuttaa kriisiä ja sarja oli kuitenkin tuttu, ja tiedän ettei iho ole aiemmin saanut mitään pahoja hepuleita sarjasta :D Aiemman Kotkan reissun jälkeen munhan oli mentävä ostamaan se Diego Dalla Palman voide, kun ihastuin siihen näytepussin perusteella xD Huomaan kyllä sen, että pyrinkin pakkaamaan niiden tuttujen merkkien näytepussukoita, ihan ventovieraiden merkkien näytepussien suhteen muuten varmaan jänistäisinkin ja kokeilisin kotioloissa vaan :P

  Miltä muuten tuo Is Clinical vaikuttaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no yhdeksi yöksi uskaltaa ehkä ottaa riskiä, paitsi jos iho on tosi herkkä, niin en suosittele edes sitä. :D

   Mulla on iS Clinicalilta tällä hetkellä useampikin tuote testissä ja vaikuttaa ensi tunnustelujen perusteella tosi mielenkiintoiselta sarjalta. :) Toi puhdistusgeeli on jännä, se ei ole kuivattaunut ihoa ainakaan nyt kesäaikaan yhtään.

   Poista
 8. Aika hyvä kun juuri nyt mainitsit tuon Pakkaustukun. Tilasin itse juuri sieltä tukun lasisia pulloja/tölkkejä, joista teen uudet maustepurkit (katseenkestävät) 😁 Onneksi törmäsin ko. myymälään, olisin muuten maksanut itseni kipeäksi johonkin peruskauppaan, josta ei muuten olisi saanut edes niin monta purkkia kun tarvitsin 😁 Suosittelen 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti ihan loistava paikka, tilaan sieltä kuplamuovipussitkin, kun ne on siellä niin paljon halvempia. :D Toimituskin on muuten todella nopea, lähtee melkein heti tilauksen jälkeen. Monia kertoja tilannut, eikä mitään muuta kuin hyvää sanottavaa paikan toiminnasta. :)

   Poista
 9. Hyvä idea ottaa noita sheet maskeja mukaan matkoille :) Pistänkin korvan taa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se helpottaa kummasti, eikä vie tilaa, eikä tarvi tuoda niitä takaisin. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown