TOP5 Parhaat häätuoksut


Jatketaanpa pitkästä aikaa tänään Top5 -postaussarjaa. Tällä kertaa halusin ottaa aiheeksi häätuoksut. Häätuoksu on aina hyvin henkilökohtainen valinta. Toisille valinta on varmasti vaikeampi kuin toisille, osalla ihmisistä sillä ei varmaan ole mitään merkitystä hääsuunnitelmissa. Jos tuoksun valitsee, tärkeintä on tietenkin se, että se tuoksu minkä tuona tärkeänä ja herkkänä päivänä itselleen valitsee, on sellainen, että siinä itse viihtyy. 

Halusin vinkata viisi tuoksua, jotka sopivat minusta kaikki erinomaisesti juurikin hääpäivään ja varsinkin kesähäihin, koska niissä kaikissa on omanlaistaan herkkyyttä ja omalaatuisuutta, minkä vuoksi ne jäävät myös mieleen, eivätkä huku tuhansien tuoksujen kirjossa massaan. 

Itsehän olen juhlinut elämässäni kahdet omat häät, toisissa oli reilut sata vierasta, toisissa kaksi, silti molempiin häihini häätuoksun valinta oli yksi tärkeimpiä asioita mitä mietin, ihan yhtä tärkeä kuin puku. Tuoksumuistoni ovat vahvoja, joten tuoksun tuli olla sellainen, josta muistan tuon tärkeän päivän ja jota olisin valmis käyttämään myös joskus muulloin, kun haluan palauttaa tuon päivän mieleeni. Autoin aikoinaan myös parasta ystävääni löytämään itselleen häätuoksun. Olin otettu, kun hän kysyi minulta neuvoa. Koska tunsin hänen makunsa hyvin, vinkkasin hänelle kolme tuoksua, joita hän kävi kaupassa tuoksuttelemassa ja yksi niistä tuntui heti niin omalta, että hän päätti ottaa sen hääpäivän tuoksukseen.

Häätuoksua valitessani itselläni oli muutamia asioita mitä pohdin. Tärkein oli tietenkin se, että tuoksun oli tunnuttava omalta ja minun oli koettava, että se sopii myös itse häätilaisuuteen. Itse valitsin tuoksun myös sen mukaan ovatko häät kesällä vai talvella. Jos minulla olisi ollut häät talvella, olisin varmasti päätynyt joihinkin tummempiin vaihtoehtoihin, mutta molemmat hääni ovat olleet kesällä. Minulle ei ole ollut väliä onko tuoksu vasta hääpäivänä ensimmäistä kertaa käytössä, vai onko se jo entuudestani käyttämä tuoksu. Tätäkin asiaa on kuitenkin hyvä miettiä. Ensimmäisellä kerralla käytin tuoksua vasta hääpäivänäni kaupassa kokeilua lukuunottamatta, toisella kerralla tuoksuni oli tuoksu, joka oli muodostunut vuosien aikana tietynlaiseksi signature-tuoksukseni. Mietin tuoksua valitessani myös sitä, mitä halusin tuoksullani viestittää. Tuoksun kesto oli myös tärkeä kriteeri, en suinkaan halunnut sellaista tuoksua, joka kestää iholla vain pari tuntia, vaikka toki pullo kulki hääpäivinäni tietenkin varmuuden vuoksi mukana. 

*Tuoksuista Chanel ja Jo Malone omia, muut PR-näytteitä, saatu blogin kautta.


Chanel N°5 L`Eau – Puhdas, pehmeän utuinen, raikas ja hivenen saippuainen olemus kietoutuu naiselliseen kukkaisuuteen. Tuoksussa on pelkistettyä kauneutta. Alkutuoksu: sitruunaa, mandariinia, appelsiinia, nerolia ja aldehydeja. Sydäntuoksu: ruusua, ylang-ylangia ja jasmiinia. Pohjatuoksu: Orris juurta, myskiä, seetriä ja vaniljaa.

Gucci Flora Gorgeous Gardenia* – Marjaisa, hivenen eksoottisen kukkainen tuoksu, jossa ripaus mehevää makeutta kuin kesäinen puutarha. Alkutuoksu: punaisia marjoja. Sydäntuoksu: frangipania ja gardeniaa. Pohjatuoksu: patsulia ja ruskeaa sokeria.

Elizabeth Arden White Tea* – Raikkaan kukkainen, hieman saippuainen ja ilmavan puhdas tuoksu, jossa on ripaus lohduttavaa puista lämpöä. Alkutuoksu: mandariinia, salviaa, saniaista ja sea breezea, joka tuo tuoksuun merellistä vivahdetta. Sydäntuoksu: valkoista teetä ja iiristä sekä matea. Pohjatuoksu: ambraa, puuta ja tonkapapua.

Jo Malone Blackberry & Bay – Originelli kukkais-hedelmäinen tuoksu, jossa ripaus koukuttavaa vihreyttä ja puun lämpöä. Tuoksu sisältää: karhunvatukkaa, seetriä, greippiä, laakerinlehteä, vetiveriä ja kukkaisia nuotteja.

Ralph Lauren Tender Romance* – Itämais-kukkainen tuoksu kätkee sisäänsä vastustamatonta makeutta, ripauksella modernia otetta. Alkutuoksu: päärynää, inkivääriä ja bergamotia. Sydäntuoksu: jasmiinia, valkoista inkiväärililjaa ja magnoliaa. Pohjatuoksu: myskiä, benzoinia ja kashmir-puuta.


Mikä oli häätuoksunne? Jos ette ole naimisissa, oletteko jo miettineet valmiiksi millaista tuoksua haluaisitte käyttää?

*Ralph Lauren, Gucci ja Elizabeth Arden PR-näytteitä, saatu blogin kautta, muut omia.

 1. Itsellläni ei ollut varsinaisesti mitään häätuoksua, mutta jos menisin vielä naimisiin (mitä ei todellakaan enää tule tapahtumaan, koska kolmas kerta toden sanoi;) ) valintani olisi ehdottomasti Chanel 5 L'Eau<3 Ruusu, ylang-ylang ja jasmiini<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden kolmen yhdistelmä on kieltämättä aika vastustamaton. <3

   Poista
 2. Jos ikinäkään sattuisi käymään niin hassusti, että joutuisin naimisiin (hehe, no ei. Menisin.), olisi häätuoksuni Guerlainin L'Heure Bleue. Se on mielestäni yksi romanttisimpia nuuhkimiani tuoksuja, olematta kuitenkaan platku tai turhan pehmo. Se on pehmeä, mutta siinä on jotain erikoista. Olen jo vuosia sitten korvamerkinnyt sen tähän tarkoitukseen. Muuten en juuri häitä ajattele, koska se ei ole ajankohtaista. Mutta tuoksun olen valkannut. Yllättävää, eikö..:`D

  Tuo Ralph Lauren näyttää paperilla yllättävän hyvältä! En ole ikinä perustanut Ralphin tuoksuista, mutta tuo pitää melkeinpä käydä nuuhkimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että sulla on jo valmiiksi tuoksu merkittynä, eipä tule valintaongelmaa eteen, kun aika koittaa. ;) Toi Ralp Laurenin Tender Romance on todella poikkeava Lauren-tuoksu mielestäni, esim. alkuperäiseen Romanceen verrattuna se on aivan eri maata.

   Poista
 3. En oo naimisiin menossa mutta tuota Ellua pitäs päästä tuoksuttelemaan.Tykkään noista Ardenin tuoksuista lähes poikkeuksetta ja se kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mene ihmeessä, se on meinaten varmasti yksi upeimpia tuoksuja mitä vähään aikaan on ilmestynyt. Olen jotenkin ällikällä lyöty sillä EA on tuonut viime aikoina markkinoille ihan mielettömiä laadukkaita ja aika uniikkeja tuoksuja, mitä kummallisinta, ne eivät edes maksa selektiiviseksi tuoksuksi paljon mitään. White Tea on ollut yksi tämän kesän omia lempituoksujani ja se melkein vaatisi oman postauksen. ;)

   Poista
 4. Ensimmäiseltä kerralta en kyllä edes muista mikä oli häätuoksuni. Kun toisen kerran vuoro tulee, on jo suunnitelmissa, niin häätuoksulla tulee olemaan paljon enemmän merkitystä. Sillä ei ole niinkään väliä, miten juhlitaan, mutta päivässä pitää olla jotain erityistä. Näistä top5 tuoksuista luulen tuon Tender Romancen olevan eniten minua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tender Romance sopii jotenkin nimensä puolestakin häihin. ;) Itse valitsin ensimmäisellä kerralla vähän senkin perusteella tuoksuni, mutta siitä tulen kirjoittelemaan sitten lisää tuoksumuistoja postauksessa myöhemmin kesän tai syksyn aikana.

   Poista
 5. Ihana aihe! Mullekin tulee olemaan häätuoksun valinta tosi tärkeä asia, niinkuin arvata saattaa :D Ihan vielä se ei kuitenkaan ole ajankohtaista, mutta ehkä sillekin on oikea hetkensä :) Näistä tutuin on tuo Gucci.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmasti tulee, voin vaan kuvitella. ;) Gucci on tosi upea kukkaistuoksu, jossa on kuitenkin hiven persoonallisuutta. :)

   Poista
 6. Mun tarvii varmaan kans kääntyä sun puoleen, jos joskus vihille menen enkä keksi itse sopivaa ^_^ ^_^

  VastaaPoista
 7. Tuo Gucci kuulostaa semmoiselta, jonka voisin itselleni haluta. Tuskin tulen koskaan häätuoksua tarvitsemaan, mutta tuota pitäisi kyllä käydä nuuhkimassa. :)

  VastaaPoista
 8. Minun häätuoksuni oli Tresor...ihana tuoksu <3
  Näistä tuoksuista Gucci Flora Gorgeous Gardenia on aivan ihana tuoksu myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana häätuoksu sulla on ollut. Tuoksu johon itsellä liittyy aivan hirveästi muistoja, sillä se oli ensimmäinen selektiivinen tuoksu jonka ostin itselleni olisko ollut vuonna -91? <3

   Poista
  2. Joo muistaakseni Trésor ilmestyi vuonna 1990, eli kohta huikeat 30 vuotta täyttää!

   Poista
 9. Näen nyt jo painajaisia häätuoksun valitsemisesta :D Tuoksut, kun ovat mulle tärkeitä, varmaan tiedätkin :D, niin hääpäivänä tuoksu on vielä tärkeämmässä osassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan tää on tosiaan aika piankin edessä, onnea valintaan. :D

   Poista
 10. Minulla oli häätuoksunani iki-ihana Ralp Laurenin Romance, jonka olin hankkinut aiemmin keväällä alkukesän häitäni varten v. 2001. Häistä tulikin yllättäen toisenlaiset kuin olimme suunnitelleet, mutta tuoksu pysyi samana. Tuo Cuccin Flora Gorgeous Gardenia tuoksu voisi olla myös ihana, minulla on jokin muistimielikuva siitä kun olen sitä tuoksutellut hajuvesiosastolla, vaikka rakastankin enemmän ruusun, magnolian ja pionin sekä tiettyjen liljojen tuoksua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli minunkin valinta ekoissa häissäni, siitä tulee lisää vielä tuoksumuistoja -postauksessa myöhemmin tänä vuonna. ;)

   Poista
 11. Hih, aikamoinen, sillä en ole ikinä kuullutkaan termiä häätuoksu! Pitäisiköhän tätä edes tunnustaa... Ei siis mitään käryä tuoksustani häissäni, kai minulla oli sitä mitä muutenkin käytin. Nyt en ole vuosiin enää käyttänyt lasten vuoksi ja tuntuu, että siihen on niin tottunut, että monesti muidenkin hajuvedet yskittävät tai herkistävät. Mutta taas opin uuden termin sinulta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tietysti pitäisi! :D Tuota just tarkoitin ensimmäisellä lauseella, että kaikille tällä ei ole väliä. ;) Näistä White Tea olisi sun tuoksu, jos tuoksut helposti herkistää tai yskittään, myös apteekkimerkki Louis Widmeriltä on tullut tuoksuja, joista on poistettu allergeenejä aiheuttavia ainesosia, ne kannattaa ehdottomasti testata. :)

   Poista
 12. Nämä kuvat, täydellisyyttä ja tuoksut ovat kyllä juurikin oivia häätuoksuiksi. Olen varmaankin kaikkia tuoksutellut. Omalla toivelistaslla on tuo Malone, se on täydellinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää ehdottomasti tuoksuttaa toi Tender, se olisi ihan sun heiniä, samanlaista makeutta kuin BonBonissa. ;)

   Poista
 13. Oi miten ihania tuoksukuvauksia <3 Näiden perusteella valitsisin varmasti joko Jo Malonen tai Guccin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo Malone on aivan ihana, kohta muuten voi nuuhkutella Kicksissä, joten ei tarvi lähteä ulkomaille tai tilata netistä sokkona. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives