Mikä kosmetiikassa maksaa?


Oletteko ikinä ajatelleet, mikä siinä kosmetiikassa oikein maksaa? Minä olen useinkin, joten ajattelin koota tähän hieman seikkoja mitkä vaikuttavat kosmetiikkatuotteiden hintaan. Haluan vielä muistuttaa, että hyvää voi saada halvallakin, eikä kallis hinta suinkaan takaa laatua. Joten onkin ihan asiallista pohtia, mistä sitä sitten maksaa, kun jotain kalliimpaa ostaa. Mikäänhän ei tässä maailmassa ole ilmaista.

1. Mainoskamppanjat

Luksusbrändit käyttävät markkinoinnissaan paljon huippumalleja ja kuuluisia näyttelijöitä, onkin selvää, että heidän palkkansa siirtyy kuluttajien maksettavaksi. Samoin bloggaajille promomielessä järjestettävät illanistujaiset. Esim. Benefit on vienyt tämän Tarten kanssa äärimmilleen, isoja youtube-staroja lennätetään eksoottisiin kohteisiin, jossa julkkarit kestävät useita päiviä. Tämä ei todellakaan ole ilmaista. 

2. Koostumus

Kalliimmissa tuotteissa koostumus hiotaan viimeiseen asti, että tuote tuntuisi mahdollisimman miellyttävältä ja sitä olisi helppo levittää iholle. Partikkelikoko voi esim. olla pienempi ja sen työstäminen peinemmäksi tietenkin maksaa. Myös tuotteiden tehoaineiden pitoisuudet voivat vaihdella. Uusille tuotesarjoille kehitellään usein eksoottisista ainesosista koostettuja koostumuksia. Näiden valmistus ja tutkimukset uusien ainesosien vaikutuksesta ihoon ei ole edullista puuhaa. 

3. Tuoksu

Oletteko ikinä ajatelleet, että myös tuotteen tuoksu voi maksaa? Miksi esim. juuri Sensain tuotteiden tuoksumaailma on tietynlainen tai Guerlainin? Luksusbrändeille tuoksut luodaan usein Ranskassa käsityönä ja tietenkin yksinoikeudella. Sehän ei ole ilmaista hommaa ollenkaan, koska prosessi voi kestää kuukausia. Laadukas tuote tuoksuukin usein miellyttävälle.


4. Pakkaus 

Lasi maksaa aina enemmän kuin muovi. Jos tähän lisätään vielä pumppu, pipetti tms. erikoista, hinta nousee hieman lisää. Varsinkin tuoksupulloja suunnittelevat huippusuunnittelijat, samat saattavat luoda ulkonäön myös uudella ihonhoitosarjalle. Kun taas edullisissa tuotteissa usein törmää samalta liukuhihnalta tulleisiin samanlaisiin pakkauksiin.

5. Brändi

Varmasti jokaiselle on selkeää, että maksamme brändin luomasta imagosta ja mielikuvasta. Itse mietin aina tämän asian kohdalla sitä tarjoaako se mielikuva itselleni tarpeeksi ylellisyyttä, jollekin imago saattaa tarkoittaa myös eettisyyttä tai kotimaisuutta, koska tuotteen tehoa ja laadukkuutta ei nimi kuitenkaan takaa. 



Oletteko koskaan pohtineet näitä? Mistä olette valmiita maksamaan enemmän?





  1. Tämä on kyllä todella mielenkiintoinen ja minulle juuri ajankohtainen aihe! Sillä olen siirtynyt, osaksi budjetti syistä, etsimään edullisempia tuotteita. Käytän nyt tyytyväisenä esim Lidlin alle 3 e silmänympärysvoidetta ja LV:n n 6 e kosteusseerumia. Se mihin olen kuitenkin valmis panostamaan, ovat tuotteet, joilla on "ihmeitä tekevä vaikutus" ikääntyvän ihon hoidossa. Epäilen, että nämä tuotteet juurikin maksavat tuotekehityksen, käytettävien aineosien ja myös visuaalisen tuotepakkauksen vuoksi. Kipuraja minulla on kyllä näissäkin tuotteissa, joten jos vain hyväksi havaittu, edullisempi tuote löytyisi, olisin valmis käyttämään! t. HennaA p.s Kiitos Bio2You tyrniyövoiteen esittelystä, hankin ja olen super tyytyväinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Henna, itsekin käytän juuri sekaisin, varsinkin ihonhoidossa on paljon sellaisia tuotteita, mistä todella kannattaa maksaa enemmän esim. Bakel, ymmärrän mikä siinä maksaa, siinä on ne ainesosat hiottu ihan viimeiseen päälle, mutta löytyy niistä tosiaan hyviä budjet-versioita, joista omat ovat lähes pääsääntöisesti sitten luonnonkosmetiikkaa. Todella kiva kuulla, että vinkkini tuotteesta on ollut osuva, tykkään itse voiteesta todella paljon, siinä on aivan loistava hinta/laatusuhde mielestäni. :) Oletko muuten kokeillut LV:ltä misellivettä, se on halppiksista ehdoton oma suosikki?

      Poista
  2. Nykyään saa todella laadukkaita tuotteita myös markettipuolella, näin ei ollut omassa nuoruudessa ja esimerkiksi silloin ripsarin täytyi aina olla selektiiviseltä puolelta ja aika monen muunkin. Kynsilakkojenkin. Onneksi on nykyään semiselektiivisiä merkkejäkin, vaikka sitten essie. :) Hauskaa myös on, että esimerkiksi todella edukas essence voi olla hitti ja heillähän on useitakin loistavia tuotteita ja mikä tärkeintä hauskat pakkaukset ja nopeasti vaihtuvat tuotteet.

    Siltikin selektiivinen vaan tuo sen luxustunteen, eikä se ole vain korvien välissä, selektiivisen tuotteen useimmiten erottaa edukkaammista, tuplalasitetut painavat purkit, tuoksut, design, kaikki viimeisen päälle mietitty ja luxustunne tulee täydellisestä kokonaisuudesta. Pääsääntöisesti tuoksujen saralla tuoksun tulee olla selektiivivistä, vain mist tyyppiset tuoksut toimivat ihollani edukkaammista noin karkeasti sanottuna.

    Ihanaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksujen kanssa on just toi, et halvan haistaa. Ne on vain pelkkää alkoholia iholla. Vartalomistit on ainoat, jotka niissä jotenkin toimivat. :)

      Aurinkoista päivää Tiia! <3

      Poista
  3. Olipa mielenkiintoinen aihe! Kosmetiikassa ja meikeissä käytän sekä edullisia että hintavampia. Mitään hirmu kallista en käytä, ainoastaan kynsilakat ja kynsituotteet on sellaisia joissa voisin sanoa käyttäväni selektiivisiä merkkejä tai tuotteita.
    Edullisissa merkeissä hinnan huomaa pakkauksista jotka ovat yleensä yksinkertaisia. Myös puuterimaisten tuotteiden pöllyävyys tai huulikiiltojen paha haju kielii halvasta hinnasta.
    Kynsilakoissa lompakkoa avaamalla saa upeampia glittereitä, vähemmän myrkyllisiä ainesosia ja parempaa laatua. Halpislakoissa tökkii laatu ja halpa ulkoasu. Tosin aina lakoissa hinta ja laatu ei kohtaa, joskus kahden euron lakassa voi olla parempi laatu kuin kaksikymppiä maksavassa. Se on ihan mistä itse tykkää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksumaailmasta oikeasti helposti huomaa halvat tuotteet, varsinkin halppis luomivärit tuoksuu musta usein hirveältä. :D Toi on totta, että halvoissa lakoissa usein ulkonäkö on vähän niin näin, mut tosiaan Chanelin kynsilakat ovat hyvä esimerkki, että rahalla ei saa aina laatua. ;) Sitä ei kaunis pullokaan pelasta, kun lakka lohkeilee samana päivänä, kun sen on kynsilleen saanut.

      Poista
  4. Yksi päivä kaupassa katselin jotain halpisvoidetta, jossa oli tosi ruma etiketti. Jäin miettimään että onhan tämänkin joku suunnitellut ja siihen on edes jonkun verran aikaa käytetty. Joten eikö samalla vaivalla olisi voinut piirtää pikkuisen kauniimman tuubin. Okei, en tiedä kyllä mitään pakkausten suunnittelusta, mutta ei kai edes vähän kauniimpi fontti voi maksaa maltaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa tulen itsekin miettineeksi, kun on kuitenkin ihan todistettua, että edullisesti voi saada myös esteettisesti kauniita pakkauksia, niin miksi 95% on tehty hiveän sekavan näköisiksi? :D

      Poista
  5. Luettelemasi tekijät ovat varmaan ihan just noin. Itse olen enemmän marketti-ihminen/sekakäyttäjä nykyään, nuorempana käytin enemmän selektiivistä/semiselektiivistä, kumma kyllä;) Hinta ja laatu eivät aina korreloi keskenään, kuten totesitkin, ja sen takia käytän ihan tyytyväisenä enimmäkseen edullisempia tuotteita, tosin luonnonkosmetiikkaakin saa edullisesti, ja sitä en lue markettikategoriaan;) Panostan mieluiten hoitolakäynteihin ja muihin kauneuspalveluihin ja tyydyn kotikäytössä edullisempiin vaihtoehtoihin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on hyvä valinta panostaa kauneuspalveluihin. :) Elämä on valintoja, itse myönnän aina olleeni enemmän sellainen, että panostan kotona käytettäviin tuotteisiin ja palvelut ovat jääneet vähemmällä, johtuen varmasti aika antisosiaalisesta persoonastasi. ;)

      Poista
    2. Sama homma, täällä toinen sellainen, joka mielellään kotona värkkäilee kotihoitotuotteiden parissa ja kauneushoitolat jää muille. Töissä ja opiskelussa joutuu olemaan sosiaalinen, joten kiintiö tulee siellä täyteen... ;) Kait sitten olen myös hieman semmoinen introvertti/epäsosiaalinen pohjimmiltaan vaikka työminän saa siihen sosiaaliseen moodiin viriteltyäkin.

      Poista
    3. Tää on just niitä juttuja, joissa ihmiset yleensä valitsee, panostavatko kotihoitoon vai käyttävätkö sitten hoitolapalveluita. Kaikille se hoitolapalvelu ei ole sellaista rentoutumista vaan enemmänkin se kotona hemmottelu. :)

      Poista
  6. Niina/Oh so many reasons2. heinäkuuta 2017 klo 12.43

    Mielenkiintoinen aihe! Mulla on tiettyjä halpistuotteita, joita ostan, esim.kynsilakat. Niistä en suostu maksamaan kymppejä, kun ne tosiaan lohkeilevat siinä missä edullisemmatkin. Ihonhoitotuotteissa panostan laatuun, mutta onneksi markkinoille on tullut esim.Ordinary, jotka ainakin tuntuvat hyviltä, vaikka eivät maksa melkein mitään. Niissähän ei ole todellakaan panostettu purkkien ulkonäköön eikä mainontaan tmv.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalliimmista lakoista vain YSL ja Guerlain ovat laadultaan sellaisia, jotka pysyvät loistavasti, varsinkin YSL:lla on välillä aika uniikkeja sävyjä, mutta kyllähän niille dupet löytyy helposti sitten halvemmista Essien tai OPIn valikoimista. :)

      Poista
  7. Hei mielenkiintoinen postaus! Lisataan viela aiheeseen etta kosmetiikassa maksaa myos esim. tuotteiden 'turvalliseksi tunnistaminen' tama tarkoittaa melko hintavia labra testeja ja dokumentteja tuotteen turvallisuudesta ennen sen tuomista markkinoille. Myoskin tuotteiden lahettaminen maksaa esim. tuotanto kiinassa voi joskus jopa maksaa enemman jos esim. lasi pulloja lahtee sielta lennattamaan eurooppaan. Mita painavampi kosmetiikan pakkaus sita enemman se yleensa maksaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti juuri nuo sanomasti ja luonnonkosmetiikassa erinäisten sertifikaattien hankkiminen maksaa. :)

      Poista
  8. Minulla kun tuota rahaa ei ole juurikaan ylimääräistä, niin meikit on sellaisia, että niihin en upota rahaa paljon. Ainoa mihin panostan on silmienympärysvoiteet.
    Onneksi nykyään saa hyviä ja mielestäni myös laadukkaita tuotteita ihan kohtuu hintaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sy-voide on ehdoton, jos se alue on ongelmallinen, nuorempana tuli hyvin toimeen ohuilla koostumuksilla, mutta nykyään tarvitaan järeämpiä "aseita". :D Meikeissä saa loistavia tuotteita hieman edullisemminkin. :)

      Poista
  9. Lueskelin äsken auringossa Guerlainin suojakertoimella kuorrutettuna. Iho ei ole lähmäinen ja liukas, ale-hinnalla oikein jees, suomi-hinnalla ehkä ei kuitenkaan.
    Ja sehän jaksaa ihmetyttää, miten euroopan sisälläkin hinta erot kosmetiikassa on niin valtavat. Luulisi valmistuskustannusten olevan samat, vai ovatko ääkköset tekstissä niin kalliit 😀. Ja vasta nyt tuntuu nämä isoimmat suomalaiset verkkokaupat ottaneen kalliimmat merkit valikoimiin. Onko sitten ollut joku ulkoinen este, mutta ei minusta se Dior ole sen hienompi liikkeestä ostettuna. Maailmalta voi tilata 500€ rasvan luottokorttia vilkaisemalla, jos pätäkkää riittää 😉

    Siihen asiaan. Kropparasvat, dödöt ym. halvemmalla. Naamarasvat, seerumit, meikit, tuoksut ja hiustuotteet kalliimmalla. Tuntuu vaan että koostumus, toimivuus ja usein vähempi tarvittava määrä tasaa hintaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa tuotteiden hintaa nostaa takuulla verot, kuljetuskustannukset tänne Euroopan laidalle sekä korkeat työvoimakustannukset. ;) Tuota en tosiaan ole ikinä ymmärtänyt, miksi nyt vasta pikku hiljaa luksusbrändejä on alettu myymään meille verkkokaupoissa, ehkä ne haluttiin pitää täällä jotenkin exclusiveina vain kaupoissa, en keksi siihen mitää muuta syytä, koska muualla maailmassa kaikkea voi samalla tavalla ostaa netistä kuin kaupastakin.

      Kuulostat kuluttajana ihan minulta, itsekään en maksa dödöistä tai kropparasvoista. Se on asia, missä säästään. :p Varsinkin hiustuotteissa tuo koostumus ero on huima, halppiksia saa usein hölvätä ihan älyttömästi, kun joku Kérastasen shampoopullo kestää itselläni pienen ikuisuuden, niin että alan jo tympääntymään siihen. :D

      Poista
  10. Mä sekä panostan, että pihistän. Ja esim. selepuolelta ostan mielummin meikkejä, kuin ihonhoitoa. Ihonhoidossa sitten luonnonkosmetiikka ja hoitolamerkit on pop :) Vaikka vaikutankin ehkä vähän höveliltä ja jopa elitistiseltä kosmekäyttäjältä, niin oikeasti syynään tarkkaan kaikki alet, etukupongit jne. :) Olen myös oppinut sen, että halvalla saa hyvää, mutta ei todellakaan aina. Ei siitäkään ole mitään iloa, että ostaa halvalla paljon tuotteita, jotka jäävät käyttämättä. Esim. mulla on muutamat luomiväripaletit jääneen vaan nurkkiin pyörimään, kun on edullisesti ostanut ja laatu onkin ollut kuraa :P

    Mutta siis yhteenvetona, tykkään panostaa erityisesti ihonhoitoon, hiustenhoitoon ja meikkeihin, vartalotuotteissa mieluusti pihistelen :D Kynsilakkoja ostan niin harvoin, että ostan mielummin tuotteen, joka toimii, kuten esim. essie.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kanssa tykkään hoitolakosmetiikasta just ihonhoidossa, jos ei lukuun oteta Sensaita. ;) Mulla on sama ostan alesta ja alekupongeilla, oon ihan haukka niiden kanssa. :D

      Poista
  11. On se käynyt kyllä mielessä, että miksi maksaa jostakin vain ulkonäön vuoksi, mutta kosmetiikka on kyllä sellainen esteettinenkin nautinto. Toisaalta meidät on varmasti huijattu ajattelemaan niin. Ylellinen kosmetiikka tuo tunteen, että tämä toimii, vaikka sama tuote muovipullossa voisikin ajaa saman asian. Ollaanko me vähän höpöjä?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi monessa tuotteessa maksetaan muustakin kuin ulkonäöstä, varsinkin ihonhoidossa. ;) Mutta joo hinta ei silti ole laadun tae.

      Poista
  12. Mä oon useinkin miettinyt kosmetiikkatuotteiden hintaa. Myös kaikki testit ja muut maksavat todella isoja summia. Selektiivinen kosmetiikka on mun mielestä aivan ihanaa ja niitä kun joskus ostelee, tulee sellainen ihanan ylellinen olo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän ne maksaa ja luonnonkosmetiikalla erilaiset sertifikaatit, joista pitää maksaa yhä uudestaan, että saa ne pidettyä.

      Poista
  13. Tuotteessa maksaa myös mahdolliset sertifikaatit kuten luonnonkosmetiikan ja eläinkokeettomuus/vegaanisertifikaatit. Nämä vievät vähintään työaikaa ihmisiltä jotka niitä hoitavat eli palkkaa. :) Tässä onkin jo tullut monia muita hyviä pointteja, mutta Suomessa hintoihin täytyy leipoa sisään ihan kaikki: alvit, verot, tuontikustannukset, mahdolliset tullimaksut, tarroitusmaksut, myynti, markkinointi... Ja jos haluaa sertifioitua luonnonkosmetiikkaa,siinä on tosiaan luultavasti vielä kalliimpia raaka-aineita, kuten tässä on jo todettu. :)

    Ja tästä sitten katteella katetaan yrittäjän tai työntekijöiden palkat ja mahdolliset liiketilojen vuokrat. Itse pyrin ostamaan ihan periaatesyistä vähillä rahoillani kosmetiikan Suomesta, sillä tiedän miten tiukassa työpaikat täällä ovat ja miten tärkeää pien/keskisuuri-yritykselle ovat pienetkin purot. :) Kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin kuinka sanoit, tossa yllä olikin puhetta näistä. :) Mielenkiintoista ja kivaa keskustelua aihe herättänyt, monikaan ei todella tule miettineeksi. Nuo sertifikaatit on just kalliita, koska nehän testit pitää läpäistä tietyin väliajoin, että sen saa pitää ja sehän sitten maksaa joka kerran uudestaan euroja.

      Poista
  14. Loistava aihe ja hyvin sait kiteytettyä tähän kaiken, mikä kosmetiikassa oikein maksaa :) Itsekin on tullut mietittyä tätä aina välillä. Suomessa tosiaan tuotteiden hintoja nostaa paljon juurikin nuo Eevan yllä luettelemat jutut eli pelkästään alvit ja verot. Ei siis ihme, että ulkomailla sama tuote saattaa maksaa paljon vähemmän. Ja luonnonkosmetiikassa tottakai maksaa ne sertfikaatit, joista yllä oli myös puhetta. Itse oon valmis satsaamaan laadukkaisiin ja hintavampiinkin tuotteisiin, varsinkin jos tuote on tuttu ja tiedän, että se toimii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama juttu, olen valmista maksamaan laadusta ja tuote toimii, niin korkeampi hintakaan ei haittaa. :)

      Poista
  15. Hyvin sait avattua sitä, mistä ylipäätään tuotteiden hinnat koostuu ja etenkin kosmetiikan hinnat! Ilman näiden lisäämistä tuotteen hintaan ei oikein myyntiä syntyisi ja ainut josta voisikin nipistää (jotkin muutkin kuin kosmetiikkabrändit köh) on brändin arvo - ymmärtää toki sen että sillä tienaa, mutta joidenkin tuotteiden kohdalla se tuntuu vain kuluttajien riistolta ja myyntiä voisi jopa tehdä enemmän ellei tuote olisi brändin nimen takia niin kallis.

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no just toi brändistä maksaminen on sellaista mikä on sitten oma valinta, se on sama kaikessa, merkkivaatteissa, laukuissa, kengissä jne... :D Pitää saada joku perustelu minkä vuoksi jokin myydään kalliimmalla ja perustelu on brändi. :D

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives