Tehokkaimmat raaka-aineet ikääntyvän ihon hoitoon

*Sisältää mainoslinkkejä

Kun muutamia vuosia takaperin aloin yksinkertaistamaan ihonhoitoani radikaalisti, kiinnitin huomiota tuotteiden määrän sijaan siihen, että ne sisältäisivät raaka-aineita. joilla todella olisi vaikutusta ihoon. En käytä päällekkäin tuotteita, jotka sisältävät monia voimakkaasti aktiivisia raaka-aineita, koska haluan ihonhoitoni olevan tehokkuudesta huolimatta hellävaraista. Tällä hetkellä ihonhoitorintamalla hivenen ärsyttää se, kun ihonhoitoon keksitään joku "must" raaka-aine, sitä aletaan tunkemaan jokaiseen tuotteeseen puhdistuksesta aurinkosuojaan. Tämä tekee sen, että tuota raaka-ainetta tulee nopeasti kerrostettua aivan liikaa iholle. Ongelma on se, että eivät edes turvalliset ja hyvin siedetyt raaka-aineet sovi kaikille. Muutama vuosi sitten hyaluronihappo oli se juttu. Tällä hetkellä se on niasiiniamidi, josta tiedän toisten saavan iholleen kutinaa. Koittakaapa löytää ihonhoitotuote, joka ei tällä hetkellä sisältäisi niasiiniamidia, vaikeaa on. 

Täytän tässä kuussa 47 vuotta ja on selvää, että ihonhoidossani kiinnitän eniten huomiota raaka-aineisiin, jotka sopivat parhaiten juuri ikääntyvän ihon tarpeisiin. Vuosien saatossa olen päässyt aika hyvin jyvälle niistä raaka-aineista, jotka koen tehokkaiksi ja joiden huomaan todella vaikuttavan ihon kuntoon ja ulkonäköön. 


Ikääntyvälle iholle suositellaan usein happoja. Pienimolekylinen ja siten helpommin ihoon imeytyvä glykolihappo on ehdottomasti raaka-aine, jolla saa nopeastikin tuloksia. Ihoa kirkastavan ja pehmentävän vaikutuksen saa jo yhdellä käyttökerralla, mutta pidemmän ajan kuluessa glykolihappo auttaa vaalentamaan pigmenttiläiskiä ja parantamaan mahdollisia auringon aiheuttamia vaurioita. Se myös parantaa ihon rakennetta, kuorii hellävaraisesti ja saa ihon näyttämään kiinteämmältä. Käytän glykolihappotuotetta parina iltana viikossa, silloin kun en käytä retinolia. Glykolihappotuote kannattaa levittää suoraan puhtaalle kuivalle iholla ja levittää päälle hoitava yövoide. Suosikkituotteitani ovat *Kiehl'sin Ultra Pure High-Potency Serum 10% Glycolic Acid (TARJOUS 21,60 € norm. 27 €), ohut geelimäinen tuoksuton seerumi sisältää vain seitsemää ainesosaa. Siinä ei ole mitään turhaa, vaan se on tuote, jolla saa irti kaiken hyödyn glykolihapon tehoista. Toinen tuote jota käytän on *Paula's Choicen Skin Perfecting 8% AHA Gel (TARJOUS 31,20 € norm. 39 €), joka sisältää 8% glykolihappoa.

Retinoli on kuitenkin se raaka-aine, jolla on ollut isoin merkitys ihoni kuntoon. Suosin retinolituotteissa hellävaraisempia vaihtoehtoja, koska olen saanut niilläkin hyviä tuloksia ajan kuluessa, enkä koe, että olisi järkevää ärsyttää ja kuivattaa ihoa liian voimakkailla pitoisuuksilla. Viime aikoina olen ollut eniten ihastunut *Dermaceuticsin Serum Activ Retinol 0,5 (42,90 €) kevyen emulsiomaiseen seerumiin. Tuotetta myydään myös 1% pitoisuudella, mutta tykkään enemmän miedommasta versiosta, koska se ei koskaan ärsytä tai kuivata ihoa. Pitkäaikaisempi suosikkini on *Medik8 Crystal Retinal 3 (TARJOUS 51,90 € norm. 68 €), jonka teho perustuu retinolin johdannaiseen. 

Kolmas tärkeä osa ihonhoitoani ovat peptidit. Kun haluan hemmotella ihoani ja antaa sille lisäkosteutta, peptidejä sisältävät tuotteet ovat tärkeässä roolissa. Peptidejä sisältävät tuotteet sopivat hyvin käytettäväksi muiden tehokkaiden raaka-aineiden kanssa, tuomaan iholle kaivattua lisäkosteutta. En tiedä onko tässä kategoriassa itselleni *Medik8 Liquid Peptides -seerumin (TARJOUS 51,90 € norm. 67 €) voittanutta tuotetta. Geelimäinen seerumi kuuluu luottotuotteisiini vuodesta toiseen. Tuotteessa on peräti 30% peptidisekoitus, jollaista ei muista tuotteista löydy. Tekee ihosta pehmeän ja kimmoisan näköisen.

Neljäs tehokkaaksi toteamani raaka-aine on C-vitamiini, jota laitan kasvoilleni aina aamuisin aurinkosuojan alle. Edullisista tuotteista vakio-ostokseni osuu usein *Klairsin Freshly Juice Vitamin Dropin (TARJOUS 29,60 € norm. 37 €) kohdalle. Tuote sisältää 5% askorbiinihappoa, kosteuttavaa glyseriiniä ja rauhoittavaa rohtosammakonputkea. Panostaessa tuotteeseen, C-vitamiinituotevalintani on *SkinCeuticalsin C E Ferulic (TARJOUS 152 € norm. 175 €), joka on harvoja markkinoilla olevia C-vitamiinituotteita, josta on tehty edes jonkinlaisia kliinisiä tutkimuksia sen tehosta. L-Askorbiihapon 15% lisäksi tuotteeseen on lisätty feruliinihappoa, joka suojaa ihoa vapailta radikaaleilta. 


Mihin raaka-aineisiin sinä luotat ihonhoidossa?

Tuotteiden hinnat ovat olleet voimassa jutun kirjoitushetkellä, enkä vastaa niiden muutoksista.

Kuvat: Pexels




  1. Retinolia kàytàn minàkin viitenà iltana viikossa ja kahtena muuna iltana kuorivia tuotteita. Ainakaan silmànympàrykset eivàt ole rypistyneet lisàà. Oletko sinà kuullut, ettà olisi tulossa laki, joka kieltàà Eu:ssa vahvemman retinolin kàytòn? Olikohan raja 0,3%, minà olen alkanut hamstraamaan sità vàhàn varastoon. Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo olen, taas näitä EU:n typeryyksiä, et kun jotkut saa ärsytystä, mihin auttaisi se, et lopettaa tuotteen käytön, niin EU päättää tehdä näitä omia rajoituksiaan... En muista oliko siirtymäaikaa tää vuosi vai miten se se meni, mut joo 0,3% on se uusin suurin pitoisuus. 🙄

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives