Minun piti esitellä blogissani tänään eräs uutuustuoksu, (joka varmasti on aito), mutta siirrän sen huomiseen. Tämän päivän aiheen sain, kun luin ystäväni Ma Petite Vien blogia.
Tiedän, "kopsaahan" esim. H&M, Zara ja muut ketjuliikkeet mallistojaan catwalkeilta tai ainakin ottavat niistä vahvasti vaikutteita. Tämä on mielestäni hiukan eriasia, joten ei puhuta nyt siitä. Puhutaan nyt kosmetiikasta, feikkikosmetiikasta.
Eräs monissa blogeissa nähty ulkomaalainen yhteistyökumppani, jonka nimeä en tässä viitsi edes mainita. On alkanut myydä tökerösti väärennettyjä Urban Decayn Naked 2 paletteja ja lähettänyt niitä myös bloggaajille. Onpa kyseistä tuotetta jopa mainostettu blogeissa. Nykyäänhän kosmetiikassa väärennetään mitä vain: hajuvesiä, O.P.I:n kynsilakkoja, jotkut MAC:in meikeistä ovat niin hyvin väärennettyjä, että voin rehellisesti myöntää, etten itse ensimmäisellä vilkaisulla edes tajuaisi niitä feikeiksi. Sen perusteella mitä netissä olen kuvia nähnyt.
Feikkibisnes on kumma bisnes, sitä ei saada kuriin, vaikka se on kiellettyä toimintaa. Esim. Huuto.net kieltää sivuillaan tuoteväärennysten ja piraattituotteiden myynnin, silti listoilla keikkuu koko ajan laukkuja, hajuvesiä, kenkiä yms. jotka erehdyttävästi muistuttavat jonkun tunnetun brändin tuotteita, myyjät vielä laittavat perään merkinnän, ei aito. Siis mitä ihmettä?!? En edes viitsi alkaa puhua kirpputoreista, jotka antavat asiakkaidensa myydä feikkituotteita myyntipöydissään.
Tiesittehän, että tuoteväärennösten tuonti maahan omaankin käyttöön on laitonta. Siitä voi saada sakot ja tuotteet voidaan määrätä hävitettäviksi. Joten kannattaa jättää ne feikkilaukut lomamatkoilla sinne kojuihin. Useille väärentämisestä tuleekin mieleen juuri ylellisyystuotteet ja huippumuoti, jotka ovatkin suosittuja väärennyskohteita, mutta myös arkisempia tuotteita väärennetään, kuten elintarvikkeita, hehkulamppuja, savukkeita, kosmetiikkaa, lääkkeitä... lista on loputon.
Ainakin Google kieltää väärennettyjen tuotteiden myymisen tai mainostamisen omissa palveluissaan Youtube mukaanlukien, joten Bloggerin blogipohjalla bloggaavien pitää kyllä olla tarkkana tässä asiassa, eikä suhtautua asiaan kevyesti. Olen hämmentynyt ilmapiiristä, että varsinkin nuorempien bloggaajien keskuudessa feikkituotteiden mainostaminen tuntuu olevan ok. Se, että sinulla on yhteistyö jonkun firman kanssa, ei tarkoita sitä, että suostut mainostamaan mitä tahansa.
Laittaisitko sinä feikkikosmetiikkaa kasvoillesi? Väärennetyistä tuotteista ei ole tutkittua tietoa, joten ne voivat aiheuttaa allergiaa tai jotain vielä pahempaa. Et voi tietää, mitä myrkkyjä niihin on laitettu ja vastuuta ei ole ottamassa kukaan. Väärennökset syövät aitojen tuotteiden markkinoita, sen seuraksena Euroopassa menetään arviolta 100 000 työpaikkaa vuodessa.
Henkilökohtaisesti en voisi koskaan mainostaa blogissani väärennettyjä tuotteita, enkä kauppaa, joka sellaisia myy. Se on mielestäni hyvän maun vastaista, sekä tietenkin eettisesti väärin.
Mitä mieltä te olette feikkituotteista?
Kuva: itp.net
Tärkeä aihe! En ole jotenkin edes ajatellut että kosmetiikkaakin väärennetään noin. Mut nyt mua kiinnostaa mikä toi firma on? Laita vaikka sähköpostiin?
VastaaPoistaLaittelin sulle yksäriä. Väärennetty kosmetiikka on mielestäni vaarallista, et voi tietää, mitä kasvoillesi pistät.
PoistaNo ei kyllä tulisi mieleenkään käyttää feikkikosmetiikkaa... Kunhan sen tosiaan sitten tunnistaisi feikiksi! :D En myöskään ymmärrä ollenkaan, kuinka joku voi ostaa näitä feikkilaukkuja ja -vaatteita. Myönnän kyllä, että itsekin n.14-vuotiaana kinusin reissusta yhtä Calvin Kleinin laukkua ja sain sen, olihan CK iso juttu sillon ysärin puolella. Aika pian kuitenkin aloin hävetä laukkua, koska tiesin, ettei se todellakaan ole aito, ja häpeän tätä tahraa menneisyydessäni edelleen. :D
VastaaPoistaJoo no teinin himotuksen johonkin feikkituotteeseen saatan vielä ymmärtääkin, paineet omistaa "jotain" ovat kovat.
PoistaEn ostaisi mitään feikkiä, piste. Kantani feikkikosmetiikkaan tulikin aika selväksi tuossa postauksessani, mutta lyhyesti tiivistetään se nyt niin, että varsinkin kosmetiikassa feikkien ostaminen on suoraa idiottimaisuutta ja omalla terveydellään leikkimistä. Miksi kukaan haluaisi tehdä niin?!
VastaaPoistaFeikkilaukuista ja muista puhuttaessa yllä mainittu kantani pitää: se on idioottimaista ja vaikkei nyt suoraan terveyttä vaarannakaan, niin ainakin sillä saa itsensä näyttämään typerältä. Feikkituotteet on pääosin tehty tosi huonosti ja ne hajoavat jo parin käyttökerran jälkeen. Sen lisäksi feikkien ostamisella tukee rikollisuutta ja lapsityövoimaa. Jos taas kyseessä on hyvin tehty feikki, on sen hinta yleensä niin korkea, että vähän lisärahaa satsaamalla saisi sen aidon tuotteen. Tähän kaikilla ei ole mahdollisuutta ja se on ihan ymmärrettävää, mutta silloin ne rahat ennen kaikkea kannattaa käyttää fiksusti ja ostaa vaikka aitonahkainen laukku pienemmältä/vähemmän tunnelta valmistajalta kuin feikki jostain katukaupasta.
On se brändin voima uskomaton, että se saa ihmiset sortumaan älyttömään asioihin. Itse omistan yhtä kielteisen asian feikkeihin kuin sinäkin.
PoistaNiinpä! Sellaistahan on ollut aina (mm. omasta lapsuudestani muistan, että ne ainot, "oikeat" farkut oli Levikset), mutta ehkä tää nettiaika ja varsinkin blogien suosio vielä alleviivaa tätä.
PoistaEn ikinä käyttäisi feikkiä, en meikkejä enkä muutakaan. Varsinkin feikkilaukkuja ostaessa tulee siinä samalla tukeneeksi järjestäytynyttä rikollisuutta, sitä eivät ehkä kaikki tule ajatelleeksi.
VastaaPoistaJa sen lisäksi että se on väärin, kosmetiikassa jopa vaarallista, niin se on vaan no, noloa. En voinut uskoa, kun yksi työkaveri kerran kysyi että onko mun Vuiska aito. Tuli ihan sellainen olo, että kuvitteletko sä että mä käyttäisin väärennettyä laukkua?! :D
Nolous on hyvä sana kuvaamaan feikkejä, en ymmärrä, miten jotkut ihmiset eivät koe sitä käyttäessään niitä. Ehkä heiltä puuttuu se "noulousgeeni". :D Apua, ton työkamun kysymystä.
PoistaMulta on myös kerran kysytty opiskeluaikoina, tuona kuuluisana köyhäilyn aikakautena, Guessin laukusta, että onko se aito. Olin ihan hämmentynyt, sillä Guessithan eivät kuitenkaan maksa tuhansia, vaan muutaman satasen. Tulin kyllä jälkeenpäin miettineeksi, että pitikö kysyjä minua niin köyhänä, etten voisi laittaa 200 e yhteen laukkuun? o.O
PoistaJohanna
Guessin laukkuja väärennetään kyllä hirveästi! Taitaa olla yhtä yleistä kuin Vuittoneiden väärentäminen.
PoistaKannattaa olla tarkkana kosmetiikan ostopaikan suhteen. Ehkä huutonet ei ole se paras ostopaikka.
VastaaPoistaEn tiennytkään, että näitä feikkituotteita yritetään saada esille myös blogeissa.. kerrassaan uskomatonta! En ikinä käyttäisi väärennettyjä tuotteita. Nehän voi sisältää ihan mitä vaan.
No en tiennyt minäkään kunnes ystäväni tuon bongasi, erikoisinta on se, että bloggaaja itse, eikä osa lukijoista näe asiassa mitään outoa... Olen katsellut tuon puljun vaatteita blogeissa jo jonkun aikaa ja ihan pika katsauksella kauppa on vaikuttanut vähintäänkin "harmaalta". Kiinnostuneena Googletin lisätietoa puljusta ja sitä löytyi, paikan rätit saattavat näyttää ihan joltain toisen merkin vaatteelta, mutta merkkilappu on leikattu pois, vähintäänkin kyseenalaista toimintaa. Tuo Naked 2 -feikkipaletti oli kyllä viimeinen tikki kyseistä kauppaa kohtaan, toivon todella, että tunnetut bloggaajat lopettaisivat puljun kanssa yhteistyön tuon feikkitoiminnan vuoksi.
PoistaNetissä suosittelen itse ehdottomasti alkajalle EU:n alueella shoppausta. Brittien kaupat ovat usein luotettavia, samoin Saksalaiset kaupat. Heti, kun mennään edemmäs itään tai länteen alkaa touhu usein vaikuttamaan "oudolta".
I buy cosmetics and perfumes in the audited areas - for example lookfantastic.com , chemistdirect.co.uk .... etc. (in UK) and on iHerb .
VastaaPoistaI think that there is no fakes ....
UK & Germany shops are usually safe, iHerb is great!
PoistaKiitos hyvästä kirjoituksesta! Itsekään en ymmärrä feikkien ostamista varsinkaan kun se tehdään ihan tietoisesti. On myös käsittämätöntä, että sitten niitä esitellään internetissä tyyliin, "katsokaa tätä ostamaani UD:n palettia, onhan se varmaan feikki, mutta hei UD!!" Joo-o, kyllä se minusta on edelleen ihan joku random-tuote, jossa nyt vaan sattuu lukemaan jonkin tunnetun valmistajan nimi päällä. Ei se -tuote- itsessään silti ole merkkikamaa. Eihän se Fiatkaan nyt Mersuksi muutu vain sillä, että piirtää johtotähden konepeltiin.
VastaaPoista"Ei se -tuote- itsessään silti ole merkkikamaa. Eihän se Fiatkaan nyt Mersuksi muutu vain sillä, että piirtää johtotähden konepeltiin."
PoistaEipä tuohon ole mitään lisättävää. :)
Bloggaajien moraalia kyllä ihmettelen. Onko muutama ilmainen vaate kuussa niin tärkeä, että suostuvat mainostamaan tuota puljua?
Tuntuu, että nuorilla nuo feikkilaukut menee ajattelemattomuuden tai hölmöyden piikkiin, mutta aikuisilla se vasta noloa onkin.
VastaaPoistaNimenomaan noloa, oudointa on, että siinä tulee itsellekin nolo-olo, vaikka ei ole edes syytä
PoistaJust näin, katsoo laukkua ja huomaa yleensä heti jos feikki ja kääntää nolona katseen pois. Tytär on hauska, välillä kysyy "äiti onks toi aito" ja aika usein joudun pudistamaan päätä, ainakin täällä Hyvinkäällä. Tuntuu, että Helsingissä ei ole niin paljon feikkejä, tai sitten oon kulkenu sokeena.
PoistaSamalla tehtaalla tehtään ne feikit ja aidot, samat lapset tekee kumpaakin! Ihmiset saa sentään työpaikan niistä. On ihan yhtä älytöntä ostaa feikkiä kuin ylikalliita aitoja laukkuja! P.s.en osta kumpaakaa
VastaaPoista