PIHQA – Kuusenpihkavoide


Sain jokin aika sitten PR-toimistolta sähköpostia, jossa tiedusteltiin halukkuuttani testata uutta tuotetta. PIHQA Kuusenpihkavoidetta mainostettiin suomalaisena vastineena niin paljon rakastamalleni Eight Hour Creamille, joten olihan sitä pakko päästä kokeilemaan, olisiko uutuudesta horjuttamaan vuosikymmeniä kestänyttä rakkaussuhdettani. Tuotteessa kiehtoi myös se, että siinä oli käytetty kuusenpihkaa. Pihkatuotteistahan minulla oli jo entuudestaan hyviä kokemuksia Pihkaseerumin osalta viime kesältä. Joten luottoni siltä osin tuotteeseen oli kova.

Mikä parasta Pihqa-tuotteilla on Avainlippumerkki ja ne valmistetaan Tuusulassa. Tuotteen sisällys on hyvin yksinkertainen: valkovaseliinia ja 10% suomalaista kuusenpihkaa. Tuotteessa ei ole alkoholia ja se on hajustamaton, tuotteen metsäinen tuoksu tuleekin pihkan luonnollisesta tuoksusta.


Itse olen jo vuosia kiinnittänyt todella paljon huomiota siihen, miten eri tuotteita markkinoidaan ja pakko antaa tunnustusta siitä, että Pihqan kanssa oli kaikki ajateltu loppuun asti. Tämä ei itseasiassa ole ollenkaan itsestään selvä juttu, vaikka monet niin voisivat ajatella. Tuote lähetettiin kotiin kauniissa pienessä paperikassissa ja mukana oli muutama kuusen oksa, joiden väliin tuote oli pakattuna tiedotteineen. Kun pakkauksen avasi ja kuusen tuoksu tulvahti nenään, sai heti fiiliksen siitä, mitä oli mahdollisesti tulossa. Logo on todella kekseliäs ja myös brändin Instagram- ja Facebook -sivut jatkavat todella harkittua ja kaunista linjaa, joka kolahtaa ainakin itseeni lujaa. Todella taitavaa markkinointia siis, jota ei voi kuin ihailla. Eikä siinä ole mitään väärää myöntää, että tällaisilla jutuilla varsinkin uuden tuotteen kohdalla on todella paljon merkitystä. Ihmisille pitää saada tietty mielikuva, että tuote menee kaupaksi. 

Mutta mennään itse tuotteeseen. Tuliko siitä Eight Hour Creamin korvaaja? Aluksi on pakko sanoa, että Pihqa tuoksuu miljoona kertaa paremmalta kuin EHC. Kun otin vaaleaa paksua vaseliinimaista tuotetta ensimmäisen kerran sormeeni, tuli tuoksusta välitön mielikuva joulukuuseen. Tältä tuoksuu tuore juuri sisään tuotu kuusi. Joulufanina en kait voi muuta kuin rakastaa tuoksua. 

Käytin tuotetta samalla tavalla kuin EHC:a. Iltaisin huulille ja kynsinauhoihin, hoidin tällä myös säärissäni olevia pieniä inhottavia nirhaumia, mitä epilointi välillä kovasta kuorinnasta huolimatta aiheuttaa. Huulilla tuntuma on huomattavasti mukavampi kuin kilpailijalla, koska Pihqan koostumus on jähmeämpää, levittäessä se sulaa ihon lämmöstä, mutta jää silti kiinteämmäksi. Joten tunne huulilla on todella miellyttävä. Valitettavasti en huomannut huulillani ihan samoja kosteustehoja kuin EHC:lla. Kosteutti, mutta ei omaan makuuni tarpeeksi. Sen sijaan kynsinauhoissa tämä toimi, tehden ne selvästi pehmeämmiksi. Parhaan tuloksen sainkin sitten säärten nirhaumiin, jotka alkoivat parantua ihan huimaa vauhtia muutamalla levityskerralla. Punoittavat jäljet katosivat yksi kerrallaan. 

Omien kokemuksien kautta suosittelenkin tuotetta yöksi pehmentämään kynsinauhoja sekä kaikenlaisten pienten nirhaumien hoitoon. Huulien kosteuttamiseen Eight Hour Cream on silti edelleen ykkönen. En malta odottaa ensi kesää, kun pääsen testaamaan tätä hyttysenpuremiin. Tuleeko kutinaan helpotusta?


Pihqaa on saatavilla omat tuotteensa myös lemmikkieläimille. Se ei sovi hartsiyliherkille, eikä sitä suositella käytettäväksi alle 3-vuotiaille tai raskauden tai imetyksen aikana. 

Tuotetta saa ostettua syys-lokakuun vaihteesta alkaen hyvinvarustelluista apteekeista, Prismoista sekä sekatavarataloista kuten Puuilo ja Tokmanni. 

Kiinnostaako suomalainen uutuus?

Suositushinta:
PIHQA 27,5ml, n.20€


Tuote PR-näyte.

 1. Vastaukset
  1. Tää on jotenkin ihan mahtava juttu. Plussaa aina sille, että tuote tehdään Suomessa.

   Poista
 2. Kuulostaa varsin pätevältä tuotteelta. Jos se käy nirhaumien hoitoon, niin voisin kokeilla ja jättää vakkarini Bepanthenin jäähylle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti sopii mielestäni juuri parhaiten nirhaumiin, mutta käy ihan kaikkeen muuhunkin. Eniten itse odotan ensi kesää, koska ainakin pihkaseerumi tehosi tosin hyvin hyttysenpistojen kutinaan ja laski turvotusta, joten jos tämä pystyy samaan niin mahtava juttu, sillä tässä saa useamman tuotteet kerralla.

   Poista
 3. Entisessä työpaikassa maaseutulääkäri määräsi haavaumiin pihkaa hoidoksi ja sehän tepsi, eli ei yllätä Pihqan haavanhoito-ominaisuudet 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös sitä maalla tiedetä, mikä toimii? :) Mahtavaa, että joku jalosti tästä nyt sitten tällaisen kaikille sopivan tuotteen.

   Poista
 4. Ihana tuo paketti, missä voide tullut. Pihkaseerumia käytetty ja todettu loistavaksi, joten tämä kiinnostaa myöskin. Suuret peukut kauniille ulkoasulle, sillä vaan on merkitystä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihkaseerumi on loistava hyttysenpuremiin, tän kanssa pitää odottaa ensi kesään, että pääsee testaamaan sitä ominaisuutta. Pihqa on siitä vähän näppärämpi, koska koostumus on paksumpaa niin helppo käyttää vaikka mihin. Ja kyllä, ulkoasulla on todella merkitystä! :)

   Poista
 5. Tuo voisi olla sellainen mitä minäkin voisin kokeilla.
  Ei muuta kuin Tokmanniin.
  Oikein hyvää tiistai päivää sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on todella simppeli tuote ja hyvä, että sitä saa sitten todella monista paikoista, joten on useimpien tavoitettavissa. Myyntipaikkoja tulee tulevaisuudessa varmasti lisää.

   Aurinkoista tiistaita sinnekin! :)

   Poista
 6. Eikös pihka ole vanha suomalainen poppakonsti vähän kaikenlaiseen vaivaan? Eli ei ihme, että toimii! Nappaan vinkin talteen, ainakin ensi kesää ja niitä perhanan hyttysenpuremia varten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla, mutta ei kyllä turhaan, sillä tuntuu toimivan! :) Tää on kyllä oivallinen mökkituote.

   Ei muuten ihme, että myrkyt ei viime kesänä toimineet niin kuin ennen. Luin jostain, että sitä myrkyn määrää on säädöksien takia laskettu 25%!!! niissä tuotteissa, ihmettelinkin, että myrkystä huolimatta hyttyset pörräs jatkumattomana laumana koko ajan ympärillä. :(

   Poista
 7. Tätä ihastelin jo silloin, kun vilautit Instassa :) Kyllä kiinnostaa, brändäys on todellakin onnistunut! Mulla on pihkavoidetta jossain, täytyykin kaivaa se esille sillä loman jäljiltä jalat on ihan täynnä itikanpuremia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihka kyllä auttaa itikanpuremiin loistavasti! :)

   Poista
 8. Kiinnitinkin huomiota instassa näkyviin kuviin kauniista paperipussista ja kuusen oksista. Niin yksinkertaista, mutta idea saa aikaan oikeita fiiliksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan mitään turhaa vaan juuri oikeita fiiliksiä. Itse fiilistelen tällaisia tosi onnistuneita markkinointijuttuja.

   Poista
 9. Jo tätä lukiessa tuli ihan kuusen tuoksu nenään♡

  VastaaPoista
 10. Ihan mielenkiintoinen tuote. Olen kuullut, että tällaisilla pihkavoiteilla olisi arpien hoidossa hyötyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihka tosiaan auttaa arpii, parantuu nopeammin, samoin pienet nirhaumat. :)

   Poista
 11. Juuri tänään ostin testiin tämän! Olen yleensä ostanut luontaistuotekaupoista kuusenpihkavoidetta, koska se on ihan parasta kynsinauhoille. Nyt sattumalta löysin tätä merkkiä apteekista ja ostin testiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä tietää, että tätä jo saa. Tosiaan tiedotteessa oli, että syys-lokakuun vaihteessa pitäis tulla myyntiin. :)

   Poista
 12. Voi apua, kuuselle tuoksuva tuote, voiko parempaa olla..? Voisin melkein pelkästään tuon vuoksi harkita ostavani =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano! Mieti, että nyt voi haistella joulukuusta ympäri vuoden. <3

   Poista
 13. No joo, ihan nätti pakkaus ja ajatus, mutta mikäköhän pointti on sekoittaa pihka vaseliiniin..? Markkinoilta löytyy monia kuusenpihkavoiteita, jotka ovat luonnontuotteita, tämä ei ole. Eivät suoranaisesti väitä niin, mutta hiukan harhaanjohtavaa mainontaa silti. Eipä siinä, tällekin on varmasti ostajansa, itse ostan mieluummin luonnollista pihkavoidetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaseliini itseänikin tässä mietitytti, koska sehän ei iholle yksinään mitään tee. ;) Tuotteen tehot perustuvat tuohon pihkaan. :)

   Poista
 14. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Markkinointi on tärkeä osa tuotetta, et varmasti olisi saanut samaa fiilistä jos tuote olisi ollut sellaisenaan paketissa. Kuusen tuoksu vaikuttaa ihanalta! :)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives