Erilainen viikko


Aurinkoista tiistaita kaikille! Minulla on vatsanpohjassa tällä hetkellä sellainen positiivisen myönteinen kihelmöinti, vaikka yhtenä yönä näin suorastaan "karmivaa" painajaista. Painajainen ei liittynyt blogimuuttooni vaan siisteyteen. En tiedä johtuiko painajaiseni siitä, että eräässä FB-ryhmässä keskusteltiin yhtenä iltana ihmisten erilaisista siisteyskäsityksistä.

Minut tuntevat tietävät, että minun siisteyskäsitykseni ovat ehkä hieman korkeammalla kuin normaalisti. Syytettäköön siitä vaikka sukuani, josta varmaan puolet on tehnyt ammatikseen siistijän/laitoshuoltajan töitä. Olen tehnyt noita hommia myös itse kesätöikseni useana kesänä. Olen tottunut lapsesta asti siihen, että ympärilläni on siistiä. Sellaiset asiat mitkä eivät normaalin siisteyskäsityksen omaavaa haittaa, haittaavat minua.

Painajaisessani olin onnistunut olemaan kuulematta yhtä erittäin tärkeää ilmoitusta radiosta. Ilmoituksessa oli varoitettu lähestyvästä pölypilvestä, jonka yli mennessä kaikki ikkunat pitäisi olla suljettuna. Pilven tultua, minulla oli tietenkin jokainen ikkuna asunnosta auki ja sieltä sitä pölyä sitten tuli ja tuli. Kaikki kotini pinnat olivat harmaina. Olin niin ahdistunut unessani, että säpsähdin siitä hereille tippa linssissä ja puristus rinnassa, kun panikoin, miten kamala siivoaminen olisi edessä. Helpotus oli ihan mieletön, kun tajusin olevani omassa sängyssä ja siivousurakkaa ei olisikaan edessä. :D

Kerroin unesta aamulla miehelleni. Hän tuumasi: "Nyt on varmaan tarpeen ottaa ihan rennosti." Olen samaa mieltä. Tällä viikolla on edessä blogimuutto ja se tietää sitä, että täällä ei ole luvassa normaaliin tapaan postauksia, koska siirron tekniset asiat vievät sen verran paljon aikaani. Anteeksi muuten kaikille, jotka seuraatte blogiani Bloggerin lukulistan kautta, oli pakko eilen illalla spämmätä, että sain julkaistuksi myös Bloggerin puolella Purkkimafian aikana kirjoitetut postaukset. Tein asian tarkoituksella myöhään illalla, jotta siitä koituisi mahdollisimman vähän haittaa. Keyword: Love alkaa päivittymään täysin normaalisti (su-to) ma 1.6 alkaen osoitteessa: http://keyword-love.blogspot.fi Toivottavasti jaksatte odottaa siihen asti.

En ole hirveästi perehtynyt unien tulkintaan, vaikka niitä on käyty välillä myös terapiassani läpi. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että siivoaminen unessa on ihan hyvä juttu. Se kertoo siitä, että olen setvimässä asioitani perinpohjaisesti ja heittämässä pois vanhaa. Niinhän tässä on juuri tapahtumassa? 1. Lady of The Mess
  tiistai 26. toukokuu 2015 at 11:05 (1 päivä ago)
  Hyvä kun muistutit – lukulistalle lisätty uusvanha blogisi ja tämä poistettu;)
  Aurinkoisia pölynhuiskintapäiviä!

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 26. toukokuu 2015 at 11:14 (1 päivä ago)
  Juu sitä uus/vanhaa pääsee kurkkiin ihan normisti jo jos haluaa, mutta postauksia sinne alkaa ilmestymään vasta 1.6 alkaen. :)

  Vastaa

  Tiia K
  tiistai 26. toukokuu 2015 at 11:11 (1 päivä ago)
  Jokin uhka tuo pölypilvi voisi olla, mutta siltähän voi suojautua… Vaikka unessa et pystynytkään. Ehkä oli kaikkien ongelmien kohtaaminen ja niiden läpi meneminen…

  Tai sitten liittyy vain siivoamiseen, teillähän ollut rempan myötä paljon pölyä ja se voi tulla uniinkin.

  Täällä ollaan ja ensiviikolla viimesitään bloggerissa. <3

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 26. toukokuu 2015 at 11:15 (1 päivä ago)
  Mäkin mietin, että pölypilvi on uhka, mutta taas siivoaminen on positiivista. No niin kuin tiedät, niin viime aikoina niitä uhkiakin on ollut. ;)

  On kyllä ollut jännä fiilis laittaa tota Bloggeria kuntoon, ei vielä 3,5 kuukaudessa ollut muistista täysin se pohja unohtunut. :)

  Vastaa

  Salla
  tiistai 26. toukokuu 2015 at 11:49 (24 tuntia ago)
  Unet on tosi kiinnostavia. Mä näen toistuvasti unta, jossa olen joko lentokentällä tai matkalla sinne tai kävelemässä lentokoneeseen. Paikka on lähes aina erilainen, mutta teema sama. Mitähän ihmettä se tarkoittaa? Ja yksi hassu juttu muuten, joka kerta unessa käyn tax freen kautta ja ostan pussikaupalla karkkia :´D

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 26. toukokuu 2015 at 13:08 (23 tuntia ago)
  Ei pussikaupalla karkin osto unessa voi olla pahaksi. En ainakaan usko. :D Mullahan on esim. kolme painajaista, joita näen säännöllisesti, olen nähnyt niin kauan kuin muistan. Yhdessä unessa pääosassa on ruumiit, toisessa käärmeet ja kolmannessa olen sodassa. Ihan yhtä kaameita kaikki. Noi unet on vielä sellaisia, että vaikka nousen keskellä yötä sängystä ja pidän itseäni tarkoituksella vähän aikaa hereillä, ne jatkuvat välittömästi, kun saan silmäni uudestaan kiinni. :o

  VastaaPoista
 2. Kaisuli / SiameseLipstick
  tiistai 26. toukokuu 2015 at 13:02 (23 tuntia ago)
  Mä näen myös paljon unia, mutta usein ne ovat tosi hämäräiä ja outoja. Kai niistä kuitenkin voisi jotain päätellä. Usein kyllä illalla ennen unille menoa somessa nähdyt jutut tulevat uniin, monesti ihmiset tulevat tilapäivityksiensä ansiosta vierailemaan uniini :D

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 26. toukokuu 2015 at 13:09 (23 tuntia ago)
  Hah, pitääkin varoa, mitä seuraavaksi päivittää Facebookiin. :D

  Vastaa

  Mohn
  tiistai 26. toukokuu 2015 at 14:20 (21 tuntia ago)
  Minä kun olen aina ollut kovin kiinnostunut vähän kaikesta niin joskus nuorena kiinnostuin unista ja niiden tulkinnasta ja otin asiasta selvää, tapani mukaan. Enää en tosin muista hölkäsen pöläystä silloin oppimastani. ;-) Minulla oli lapsena usein toistuvia, samoja unia ja joskus nyt aikuisiälläkin olen saattanut niitä samoja nähdä, onneksi hyvin harvakseltaan koska ne ovat vähintäänkin painostavia ja ahdistavia, jotkut ihan painajaisia. Liittyvät usein autolla ajoon/kyydissä olemiseen (en pysty hallitsemaan autoa, se vaan menee) tai veteen tai putoamiseen liittyviä. Minulla on myös näppäilykammo niin unissa kuin oikeassakin elämässä, jos pitää kiireessä ja välttämättä näppäillä esim. puhelinnumero ja se on todella tärkeää niin en meinaa milään saada näppäiltyä numeroita oikein, aina menee joku numero vikaan.

  Nukun nykyään niin sikeästi, että harvemmin muistan uniani mutta toisinaan muistan ja usein silloin on joku stressaava tilanne elämässä tai on tapahtunut jotain erityistä tai olen lukenut/nähnyt/kokenut jotain jollain tapaa normaalia enemmän koskettavaa. Joskus useampi täysin toisiinsa liittymätön asia yhdistyy unissa vähän ahdistavaksi kokonaisuudeksi joka yleensä on aivan älytön.

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 26. toukokuu 2015 at 19:47 (16 tuntia ago)
  Kiva kuulla sunkin unikokemuksia. Itselläni on ollut lapsesta asti kolme painajaista, jotka toistuu yhä uudestaan ja uudestaan.

  Itse muistan uneni yllättävän usein, mutta on ollut joskus aika, etten niin muistanut. Nykyisin monena aamuna viikossa herätessä, muistan, mitä unta näin. :D

  Vastaa

  Virpi
  tiistai 26. toukokuu 2015 at 15:15 (20 tuntia ago)
  Älyttömän kiva kuva sinusta, jotenkin uneksiva, odottava ja hieman täpinöissään.
  Ei kai ole ihme, jos kaiken remontin keskellä näkee kauhu-unta suuresta pölypilvestä! Varsinkin jos on ahkerasti siivoava ihminen. Minä pidän siisteydestä, mutta en yhtään sen toteutuspuolesta. Olen silti yrittänyt kasvattaa itseäni siihen ja vakuutella, ettei siihen tarvitse liittyä mitään tunteita.

  Meidän äiti pakotti aina minut vanhimpana töihin riitelemällä ja huutamalla ja siitä on jäänyt kammo erityisesti tiskaamiseen ja imurointiin. Nyt tietysti ymmärrän, ettei se kolmen lapsen työssäkäyvänä äitinä kaikkea olisi ehtinyt itse tekemäänkään, mutta tapa oli kyllä väärä.

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 26. toukokuu 2015 at 19:50 (16 tuntia ago)
  Kiitos Virpi!

  Sama, mä en mitenkään kamalasti tykkää siitä siivoamisesta, mutta pakko, kun sotku ympärillä on sitten vielä astetta isompi kauhistus. Myönnän, että monta kertaa on tullut vedettyä imuria perässä itku kurkussa ja tehnyt mieli heittää koko vekotin parvekkeelta alas. :D Ei ihme, että sulla on jäänyt vähän siivoamiseen traumat, vaikka ymmärrätkin hyvin syyt, miksi olet joutunut hommiin.

  Vastaa

  Marina
  tiistai 26. toukokuu 2015 at 19:25 (16 tuntia ago)
  Voi kuinka kaunis oletkaan <3

  Itse olen kanssa nähnyt nyt lähiaikoina ihan ihmeellisiä unia.

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 26. toukokuu 2015 at 19:51 (16 tuntia ago)
  Kiitos Marina. <3

  Unet ovat kyllä tosi merkillinen ja mielenkiintoinen juttu.

  VastaaPoista
 3. Helena
  keskiviikko 27. toukokuu 2015 at 00:03 (12 tuntia ago)
  Mun reaktio siinä vaiheessa kun luin unessasi olevasta pölypilvestä ja aukinaisista ikkunoista: AI KAMALA :D Ehkä ihan vähän samanlaista ”vikaa” (meissä mitään vikaa ole!) siis täälläkin ;)

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 27. toukokuu 2015 at 08:17 (3 tuntia ago)
  Helena hyvä kuulla, etten ole ainoa panikoija. :D

  Vastaa

  Päivi
  keskiviikko 27. toukokuu 2015 at 11:04 (38 minuuttia ago)
  Todellakin aivan ihana kuva sinusta <3

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 27. toukokuu 2015 at 11:25 (17 minuuttia ago)
  Kiitos Päivi. <3

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives