#TBT White Dress


Ensin meinasin, etten postaisi tänään ollenkaan, mutta sitten tuli sellainen tunne, että pakko. Löysin vanhoja kuvia selaillessani ylläolevan kuvan arkistoistani. Kyllähän meidän kaikkien tekee aina välillä mieli kurkistaa toisten ihmisten historiaan. Tehän tiedätte, että olen naimisissa toista kertaa. Toisella kerralla pukeuduin mustaan, mutta ensimmäisellä kerralla oli päällä perinteistä valkoista, aitoon prinsessa tyyliin.
Olin aina halunnut isot häät ja sellaiset myös sain. Vieraita oli n. 150 ja hääpäivä 19.6.1999 oli ihan tajuttoman helteinen (varjossa +25°C). Muistan, että marsipaani meinasi sulaa kakkujen päältä, koska häiden pitopaikassa vanhassa puurakennuksessa oli niin kuuma. Nesteitä kului ja juhlat jatkuivatkin aamuun asti. Taisin itse kömpiä sänkyyn joskus kuuden aikaan. Se siitä hääyöstä. :D
On jotenkin hauska katsoa tuota pukua nyt yli 15 vuotta myöhemmin. Hanskat on tosi ysärit, mutta ilman niitä tuo puku on minusta vieläkin kaunis, sen malli on kestänyt aikaa. Puku onkin minulla tallessa alakerran varastossa.Teetin hääpukuni Morsiuspukuliike Friiarissa Raumalla. Hinta taisi olla tuolloin 3000 markkaa. Epäilen, että tänä päivänä ei saisi mittojen mukaan teetettyä hääpukua 500 eurolla. Valitsin puvun kankaaksi raakasilkin, sen elävän pinnan vuoksi. Kangasta kului paljon, sillä puvussa on melko pitkä laahus. Kaula-aukon mallin bongasin ulkolaisesta morsiuslehdestä. Siihen kirjailtiin käsin koristeeksi kaksi riviä koristehelmiä. Helmikorvakorut joita käytin, olivat mummoni ostamat. Kynnet lakkasin Lumenen hempeän vaaleansinisellä kynsilakalla, nimeä en enää muista. En halunnut huntua, mutta halusin näyttävän tiaran. Sopiva löytyikin samasta liikkeestä, missä teetin pukuni. Tuoksuna oli Ralph Laurenin Romance. Häämeikkini- ja kampaukseni teki parturi-kampaamo koulun aikainen kaverini (kiitos vaan Mirva), joka opiskeli tuolloin meikkaaja-maskeeraajaksi. Meikki oli minusta todella onnistut ja tuntisin siinä oloni kotoisaksi tänäkin päivänä. Luonnollinen ja hehkuva. Onni on tuttu, joka tietää täysin sinun tyylisi niin ei ole pelkoa, että mentäisiin metsään. Putousmainen kimppu oli tehty valkoliljoista, kimpun mallin olin bongannut myös ulkolaisesta häälehdestä. Kun mummoni kuuli, että hääkimppuni koostuu valkoliljoista, hän tuumasi: "Hulluko olet, hautajaiskukkia häihin." Naureskelin tuolle pitkän aikaa. Nytkin se pistää hymyilyttämään.
  1. Salla
    torstai 14. toukokuu 2015 at 17:08 (2 viikkoa ago)
    Kaunis puku, ajaton niin kuin sanoitkin :)

    Enpä olisi ekana arvannut, että olet halunnut noin isot häät! Mutta tietty aikaahan tuosta on kulunut jo reilusti ja itsekin nuorena haaveilin juuri isoista prinsessahäistä. Nyt en haluaisi sellaisia mistään hinnasta :)

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 14. toukokuu 2015 at 17:18 (2 viikkoa ago)
    Niinpä, niin se mieli muuttuu. Toisella kerralla ei sitten ollutkaan kuin kaksi ystävää todistajina. :D

    Vastaa

    Fanni
    torstai 14. toukokuu 2015 at 17:14 (2 viikkoa ago)
    Mikä upea nainen!

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 14. toukokuu 2015 at 17:18 (2 viikkoa ago)
    Kiitos Fanni! <3

    Vastaa

    Jaana
    torstai 14. toukokuu 2015 at 17:15 (2 viikkoa ago)
    Tosi kaunis tuo puvun malli, menisi tosiaan nykypäivänäkin ihan hyvin! Omia häitä ja niiden suunnittelua odotellessa.. ;)

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 14. toukokuu 2015 at 17:18 (2 viikkoa ago)
    Ooh, onkos sellaiset tiedosssa? Kutsua odotellessa… <3 Mä en ole oikeasti ollut häissä vuosiin, joten hopihopi! :D

    Vastaa

    Marianne
    torstai 14. toukokuu 2015 at 17:46 (2 viikkoa ago)
    Hauska tuo kommentti kukista. Mulla oli hääkimpussa valkoista kallaa, siitä sain kuulla hieman samansuuntaista kommenttia, hautajaiskukkia. Meidän häistä on kesällä 9 vuotta ja kyllä se mieli on tosiaan muuttunut, ihan erilaiset häät haluaisin nykyisin kuin millaiset tuolloin vietettiin. Hirveä helle oli meilläkin. Kaunis ja ajaton on kyllä ollut tuo sinun pukusi. :)

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 14. toukokuu 2015 at 17:48 (2 viikkoa ago)
    Valkoiset kallat oli mun kakkosvaihtoehto, mutta liljat vei voiton tuoksun takia. :) Joten ei ollenkaan huono valinta! ;)

    Vastaa

    Virpi
    torstai 14. toukokuu 2015 at 18:09 (2 viikkoa ago)
    Niin ihana morsian! Jotenkin tuo tiara sopii kuin valettu kokonaisuuteen, olisinpa saanut itsekin joskus käyttää tiaraa;)

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 14. toukokuu 2015 at 18:33 (2 viikkoa ago)
    Halusin olla prinsessa. Muistan kun morsiuspukuliikkeessä koitettiin tarjota pienempää, mutta pidin pääni tuosta isosta helmikoristellusta valkoisesta. Se on vieläkin yllättävän kivan näköinen. Tää hääpukukokonaisuus on kyllä sellainen, mitä en kadu jälkeenpäin. :D

    Vastaa

    Liisa
    torstai 14. toukokuu 2015 at 18:15 (2 viikkoa ago)
    Kaunis morsian <3

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 14. toukokuu 2015 at 18:33 (2 viikkoa ago)
    Kiitos. <3

    Vastaa

    Päivi
    torstai 14. toukokuu 2015 at 18:26 (2 viikkoa ago)
    On kyllä kaunis puku! Ja kaunis morsian. :)

    Mulla oli valkoisia kalloja yo-kukkina. Muistan, että ne oli liian kalliita, mutta halusin niitä silti ehdottomasti.

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 14. toukokuu 2015 at 18:34 (2 viikkoa ago)
    Vähän erilainen valinta. :)

    Vastaa

    Tiia K
    torstai 14. toukokuu 2015 at 18:44 (2 viikkoa ago)
    Hääkuvia on aina mielenkiintoista katsoa. Niin kaunis ja mekko on ajaton ja iätön. <3 Kelpaa katsella vuosikymmenten jälkeenkin. :) Ajankuvaakaan ei kannata miettiä eli käsineet oli tuolloin muotia. <3

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 14. toukokuu 2015 at 19:25 (2 viikkoa ago)
    Sun puku oli muuten ihana! <3 Taisin sanoakin, kun se aikanaan blogissasi vilahti. :) Niinhän ne oli muotia, onneksi eivät olleet tuon pidemmät, eivätkä umpinaiset, vaan tollaiset kevyet. :)

    Vastaa

    Mousse / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi
    torstai 14. toukokuu 2015 at 18:58 (2 viikkoa ago)
    Kiva kurkistus menneeseen, eikä tyyli ole tosiaan vanhentunut ajan myötä. Hauska tuo kukkakommentti, koska joskus ihmisillä on selvät mielipiteet siitä mikä on sopivaa ja mikä ei :)

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 14. toukokuu 2015 at 19:26 (2 viikkoa ago)
    Mun mummolle neilikat, kallat ja liljat oli hautajaiskukkia. Kallojen ja liljojen lisäksi olisin saattanut haluta kieloja, mutta tuolloin niiden aika oli jo ohi. Olis pitänyt olla häät kuukautta aiemmin. :)

    VastaaPoista
  2. Sannak
    torstai 14. toukokuu 2015 at 19:05 (2 viikkoa ago)
    Onpa kyllä kaunis ja ajaton puku. Kaunis on morsiankin.
    Jännä noissa kukissa, kun itselläkin on sellainen mielikuva, että liljat, kallat ja neilikat on hautajaiskukkia. Mutta kukkiahan ne vain on ja jokainen saa valita mieleisensä.
    Tuo Laurenin tuoksu on ollut omakin lemppari aikoinaan :) Ja onhan ne prinsessahäätkin tullut kerran juhlittua. Jos joskus olisi toisten häiden aika, mitä epäilen suuresti, niin tyyli ja juhlien luonne olisi jotain ihan muuta. Voi olla, että tässä iässä ei enää sitä avioliittoa kaipaa suhdetta sinetöimään. Vai liekö se ikäkysymys laisinkaan? :)

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 14. toukokuu 2015 at 19:26 (2 viikkoa ago)
    Kiitos!

    Äläs nyt sano, ehkä vielä innostut… ;)

    Vastaa

    Nella / Neiti Minttukihara
    torstai 14. toukokuu 2015 at 22:15 (2 viikkoa ago)
    Olet ollut kaunis morsian :) Mikään ei ole ollut liian överiä, vaan just hillityn nättiä!

    Vastaa

    Jonna H.
    perjantai 15. toukokuu 2015 at 00:35 (2 viikkoa ago)
    Kiitos! Jälkeenpäin kuvia katsellessa täytyy sanoa, että vaikka tyylitajua en pahemmin omaa, niin hääpuvusta oli selvä visio ja tykkään siitä tänäkin päivänä paljon.

    Vastaa

    Myy
    perjantai 15. toukokuu 2015 at 20:42 (2 viikkoa ago)
    Oho, isot prinsessahäät! En olisi mäkään uskonut. :)

    Itsellä on omia ensikeväisiä häitä (tai no, hääjuhlia) varten hankittuna mekontekijä, meikintekijä ja tukantekijä, mutta ei yhtään mitään muuta. Mitä sitä nyt juhlapaikalla, ruualla tai vieraslistalla tekisi.. Asiat tärkeysjärjestykseen. :D

    Vastaa

    Jonna H.
    perjantai 15. toukokuu 2015 at 21:51 (2 viikkoa ago)
    Se oli mun lapsuuden haave niin kuin se parturi-kampaajakin, josta ei sitten tullut mitään… ;)

    No hei, ne muut tulee sitten siinä sivussa. :D

    Vastaa

    Katja
    maanantai 18. toukokuu 2015 at 08:38 (1 viikko ago)
    Kaunis puku ja todellakin ajaton! Piti tulla lukemaan tämä, kun nousi esiin fb:ssa yhteisen fb-kaverimme myötä. :)

    Vastaa

    Jonna H.
    maanantai 18. toukokuu 2015 at 10:02 (1 viikko ago)
    Kiva kun tulit! :) Täytyy sanoa, että tykkään siitä vieläkin. Ilmeisesti jossain edes makuni osui oikeaan. :D

    VastaaPoista
  3. Taru /HOME AT LAST
    maanantai 18. toukokuu 2015 at 22:23 (1 viikko ago)
    Tää postaus on tosi kiva, musta on aina kiva kurkistaa muiden menneisyyteen! :) Tuli hyvä mieli.

    Vastaa

    Jonna H.
    maanantai 18. toukokuu 2015 at 22:31 (1 viikko ago)
    Kiva Taru. jos tykkäsit. <3

    Vastaa

    Minna / Glitz & Glam
    perjantai 22. toukokuu 2015 at 01:26 (5 päivää ago)
    Oi, kaunis on! Ajaton puku. Kuten sanoit, hansikkaat paljastaa ajankohdan ja vaikka kampausta ei juurikaan näy, niin siitä huomaa myös, että ei eletä 10-lukua.

    Minäkin olin ensimmäisellä kerralla valkoisissa, joskin violetilla hieman maustettuna. Toisella kerralla sitten fuksiaa ja vähän mustaa. Jälkimmäinen on enemmän minua. :D Ekat häät olivat suuremmat, toiset intiimit, mutta sitäkin tunteikkaammat, kun toista kertaa sen tahdon sanoo samalle miehelle. :D

    Minulla oli muuten ensimmäinen kimppu putouksen mallinen ja se koostui valkoisista ruusuista, muratista ja violetista eustomasta. Toisella kerralla halusin joko kallasta tai liljasta, eli hautajaiskukista. :D Päädyin valkoiseen liljaan, koska tuoksu ja muutama ns. selittämätön kokemus liljan tuoksusta. <3 Kimppu oli tiivis, siinä oli valkoisia liljoja ja ruusuja kaikkine kivoine koristeineen.
    http://glitz8glam.purkkimafia.fi/wp-content/uploads/sites/10/2014/06/MG_6577-10x15cm.jpg

    Vastaa

    Jonna H.
    perjantai 22. toukokuu 2015 at 09:36 (5 päivää ago)
    No mutta toi violetti höystö ekalla kertoi jo vähän sun ”kapinoinnista” peristeistä kohtaan. ;) Teidän ne tokat häät oli aivan ihanat, ainakin sun blogikuvien perusteella, niistä välittyi sellainen aito intiimi fiilis! <3

    Vastaa

    Minna / Glitz & Glam
    perjantai 22. toukokuu 2015 at 23:53 (4 päivää ago)
    Totta! Olin vähän kapinallinen. :D Olisin kyllä halunnut mustan hääpuvun, mutta päätin kunnioittaa tuohon aikaan vähän vanhoillisen mieheni toivetta ja olin valkoisissa. Nykyään miehelläni ei ole ihan niin kaavoihin kangistunut. ;D

    Vastaa

    Minna / Glitz & Glam
    perjantai 22. toukokuu 2015 at 23:53 (4 päivää ago)
    Niin ja kiitos Jonna! <3 Se minun vielä piti sanoa. :)

    Vastaa

    Jonna H.
    lauantai 23. toukokuu 2015 at 08:27 (4 päivää ago)
    Sulla on ollut tehokkaat koulutusvuodet tossa välissä. ;)

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives