Ihon aseet pakkasta vastaan


Nyt kun tuota pakkasta tuntuu vihdoin riittävän niin ajattelin jakaa teille muutamia vinkkejä ja lempituotteitani, joilla olen saanut ihon pysymään kunnossa tähän haastavaan vuodenaikaan. Omat loistavat vinkkinsä ovat aiemmin antaneet mm. Ilona ja Salka. Käykäähän lukemassa. ^_^

Oma neuvoni on, että talvi on sitä aikaa vuodesta, kun ihonhoitoon kuuluu kolme asiaa: hemmottelu, hemmottelu ja hemmottelu. Kaikki järeät aineet kannattaa heittää kaapin perukoille odottamaan kevättä. Talvella ihoa pitää rakastaa enemmän kuin koskaan. 

Varmasti monelle suurin ongelma on ihon kuivuminen ja ärtyisyys. Niihin auttavat kaikki jutussa olevat tuotteet. 

Pesu kannattaa suorittaa jollakin mahdollisimman hellävaraisella tuotteella. L`Atelier des Delicesin Puhdistusmaito ei oikeastaan ole maitoa vaan paksuhkoa emulsiota, joka poistaa meikin tehokkaasti kuivattamatta ihoa. Tuote sisältää paljon ihoa helliviä öljyä. Aamun vesipesut kannattaa korvata misellivedellä. Koska iho kuivuu, sitä kannattaa ehdottomasti kuoria, jotta pinnalla oleva kuollut ihosolukko irtoaa, eikä iho tukkeudu vaan ihon pinta pysyy kirkkaana, jolloin voiteet ja seerumit imeytyvät paremmin. Mitään ronskia mekaanista kuorintaa ei kannata käyttää vaan herkän ihon suosikkeja ovat erilaiset entsyymikuorinnat. Yksi omia suosikkejani on Samparin Equalizing Foam Peel, jota käytän 1-2 kertaan viikossa. Tuotetta hierotaan hieman kostealle puhdistetulle iholle, jossa se ikäänkuin tuntuu hieman poreilevan. Annetaan vaikuttaa kaksi minuuttia ja emulgoidaan veden kanssa pois. Iho tuntuu käytön jälkeen pehmoiselta ja kirkkaalta.

Tiedän, että monesta voi kuulostaa hullulta, mutta saatan näin pakkasilla käyttää jopa kahta seerumia päällekkäin. Toki niillä on vähän erilainen käyttötarkoitus ja koostumus, enkä pistä esim. kahta kosteutta antavaa seerumia päällekkäin. On sanottava, että Payotin kosteutta aktivoiva kauniin punainen eliksiiri D`Eau antaa iholle säteilyä ja elinvoimaa yhdessä tehokkaan retinolia sisältävän Verso Skincaren Super Facial -seerumin kanssa. Tämä combo on ollut ihan käsittämättömän lyömätön. Ihoni ei ole hilseillyt viimeisen kahden viikon aikana yhtään, kunhan vain olen laittanut iltaisin näitä kahta. Tämä on suorastaan ennenkuulumatonta. Alle Payotia ja päälle Super Facialia. Joka toinen ilta olen lisännyt yöksi päälle vielä kolmanneksi tuotteeksi ohuen kerroksen Cliniquen Moisture Surge Overnight -naamiota tai jotain muuta yöksi jätettävää kosteuttavaa naamiota.

Silmänympärysiho on ohutta ja se on ainakin itsellä se alue, joka ottaa pakkasista ensimmäisenä nokkiinsa. Normaalisti käytössä olevat ja kovasti pitämäni ohuet voiteet eivät toimi vaan ainakin yöksi on laitettava jotain paksumpaa. Tämän talven ehdoton hitti on ollut Declèorin Gommeur Yeux 2 in 1, joka toimii samalla silmänympärysvoiteena ja yönaamiona. Paksu koostumus ja voiteen sisältämät kultapigmentit, hiivauute ja mandariiniöjy pitävät huolen, että herkkä silmänympärysiho on aamulla hyvin kosteutettu ja heleä.

Ulkoiluvoiteena suosikkini on Dr. Hauschkan klassinen Ruusuvoide. Ruusuvoiteen ainoa huonopuoli on se, että se ei sisällä suojakerrointa, joka on olennainen juttu vaikkapa ulkoliikuntaa keväisillä hangilla harrastaessa. Muuten paksu voide suojaa ihoa todella hyvin viimalta ja pakkaselta, samalla suojaten ja hoitaen herkkää ihoa. 

EXTRA: Kosteuttavat Mistit. Sisätiloissa oleskellessa mistit kannattaa pitää koko ajan käsillä ja suihkutella niitä kasvoille aina muistaessa. Omia suosikkejani ovat mm. Jane Iredalen Smell the Roses, Bakelin Hydramist, Absolutionin todella kosteuttava Monivaikutteinen kasvovesi sekä Sensain Hydrachange Mist. Huulille kosteuttava suosikki kesät-talvet on Elizabeth Ardenin Eight Hour Cream, mitään parempaa en ole vielä etsinnöistä huolimatta löytänyt.

Mitkä ovat teidän suosikkituotteet pakkasella?

Osa kuvan tuotteista lehdistönäytteitä, osa omia. Jutun linkit eivät ole mainoslinkkejä.

  1. Mistit tuttuja ja jane iredale mist, aah mikä tuoksu ja Jurliquen myöskin. Kaikki putkilot vieraita, mutta nyt pakkasilla olen tykännyt pHformulan SOS voiteesta ja L'occitanen Shea voiteesta. :)

    Ihanaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JI:n Misteissä on ihan parhaat tuoksut! Jurliquen ruusu on mun lemppari kans.

      pHformulan SOS-voide kuulosti hyvältä, kun kirjoittelit siitä, itse en ole sitä testannut.

      Mukavaa iltaa Tiia! <3

      Poista
  2. Mulla on varmaan siitä hyvä iho, ettei se ota itteensä pakkasella. Ei onneksi kiristä eikä näytä kuivalta. Huulet sen sijaan taas ottavat itseensä heti kun lämpötila laskee alle 0. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä onnellinen!!! Suosittelen huulille EA Eight Hour Creamia, niin paras. :)

      Poista
  3. Ajankohtainen postaus! Nyt tarvitaan kosteutta ja suojaa, joten käyössäni on paljon tuotteita, kuten kosteuttavia naamioita, seerumeita ja mistejä. Vesikin voi olla nyt liian tujua iholle, joten käytän misellivesiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa suoja ja kosteutus on ihan ehdottomat. :) Misellivedet on kyllä hyviä, niissä on kuitenkin ihoon kosteutta sitovia aineita, parempaa kuin vesi.

      Poista
  4. Tuntuu, että pakkanen aina yllättää ja olen sitten vasta ostamassa talvituotteita, kun niitä olisi tarvinnut jo viikon ajan :D. Mutta nyt suosikkejani on Lumenen Sensitive-sarjan voiteet, jotka rauhoittavat ihoa. Nuxen Creme Fraiche naamio on uusi tuttavuus, joka vaikuttaa ihanan kosteuttavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi tosiaan aloittaa jo syksyllä, vaikka ne ilmat ei silloin näyttäisi siltä, iho olisi tavallaan valmiimpi vastaanottamaan talven tai ainakin muutama päivä ennen, jos pakkasia on luvattu. Mutta ymmärrän vaikeuden. :D

      Poista
  5. Samparin tuotteet nyt kiinnostas yleisestiottaenki,on jotenki hauska merkki :) Nuo over night-hoitonaamiot on kyl loistava keksintö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korealaisilla on tainnut olla vaikka kuinka kauan noi over nightit, länsimaalaiset on keksineet ne vasta vähän aika sitten tai nyt niitä on alkanut näkymään laajemmin ehkä viimeisen puolentoistavuoden aikana. :) Samparin tuotteet on jänniä ja erilaisia.

      Poista
  6. Tarviipas kokeilla itsekkin kahta seerumia päällekkäin, ei ole tullut kyllä itsellä mieleen. Yönaamiot ovat kyllä meikäläisen luottotuotteita kesät ja talvet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, jos on kuiva iho, lupaan, että tykkää. :)

      Poista
  7. Olipa hyviä vinkkejä, kiitos! :) Osaatko suositella hyvää käsivoidetta luonnonkosmetiikasta?

    pienet.suloisuudet

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Absolution, ehdottomasti, taisi olla vuoden parhaissa mukana, jos haluaa suojakertoimen niin sitten Jane Iredalen HandDrink. Mia Höytön Pumpuli on just käytössä, mutta en ole vielä käyttänyt tarpeeksi, että osaisin sanoa siitä vielä mitään, mutta palaan asiaan. Laveralla on myös hyviä käsivoiteita, jos haluaa edullisempaa.

      Poista
    2. Kiitos vinkeistä! Tiedätkö, saako Absolutionia mistään liikkeestä vai ainoastaan verkkokaupoista?

      Pakkasenkestävää viikonloppua! :)

      Poista
    3. Nettikaupoista tosiaan saa, mutta muut jälleenmyyjät voi tarkistaa täältä: http://jolie.fi/jalleenmyyjat/

      Poista
  8. Hauschkan Ruusuvoide on myös yksin mun ihon pakkaspelastajista! ;) Tuo Payotin seerumipullo näyttää muuten myös aika houkuttelevalta. En ole vielä mitään tuotteita sarjalta kokeillut, mutta jospa nyt... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan ykkönen. Vielä kun sais jollain ilveellä siihen suojakertoimen niin ei tarvisi muuta. Payotin seerumi on myös hauskan väristä, punaista. :)

      Poista
  9. Aion ehdottomasti kokeilla kahden seerumin kerrostamista, kiitos vinkistä :)

    Mulla on aiemmin nenän iho kuivunut niin, että iho on ollut riekaleilla mutta nyt ei moista ole päässyt tapahtumaan. Ja varsinkin nyt tällä viikolla, kun olen urakalla kosteuttanut ihoa, se on ollut ihan yberhehkeä! Olen yrittänyt myös muistaa kosteussuihkeiden käytön, mulla on Dermalogican Age-sarjan misti sekä Jane Iredalen rasvoittuvalle iholle tarkoitettu misti, jälkimmäinen ei kuitenkaan ole mielestäni kuivattava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon seerumien kerrostamisen opin Bakelilta, sarjan seerumeillahan on järjestys miten ne laitetaan iholle, joten voi laittaa vaikka kaikkia kuutta kerralla, jos haluaa. :) Seerumien koostumukset on yleensä sellaisia, että ne ei lähde pyörimään iholla, vaikka kerrostaa.

      Musta kaikki JI:n suihkeet on myös kosteuttavia, jopa toi rasvoittuvalle iholle tarkoitettu, kiva kuulla, että toimii sekin, jos joku kysyy.

      Poista
  10. Sellaista ongelmaa ei olekaan, jota bepanthen ei paranna :D

    VastaaPoista
  11. Hyviä vinkkejä jälleen, kiitos! Tarkkana ollaan kuorintojen kanssa ja jytkymmät voiteet käytössä täälläkin. Huulet tuntuvat eniten kärsivän pakkaskeleistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kärsii, varmaan johtuu siitä, kun ulkonaollessa hengittelee ja sitten vesihöyry jäätyy just huuliin kiinni.

      Poista
  12. Kiitos vinkeistä. Mä olen joskus käyttänyt tuota kahden seerumis kerrostamista... olen miettinyt mielessäni, että voikohan niin tehdä, mutta näköjään voi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin voi tosiaan, tietenkin kaikki ei välttämättä toimi keskenään, jos "kemiat" ei kohtaaa, mutta aina kannattaa kokeilla. :)

      Poista
  13. Onneksi mulla on ollut nyt fiilistä panostaa ihonhoitoon ja iho tuntuu paremmalta kuin koskaan :) Ostin ihan ekan entsyymikuorinnankin, MyChelle-merkkisen ja sen testaamista odotan innolla. Pakkanen ja lumi on kivaa ja ulkoilu hyvin suojatulla ja hoidetulla iholla vielä mukavampaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ei tunnu kasvotkaan olevan niin "jäässä". Kiva kuulla, että olet innustunut panostamaan. ;)

      Poista
  14. Kyllä se iho raukka koville joutuu näillä pakkasilla:) Sinun ihosi näyttää aina niin hyvältä, mutta nytpä tiedän syyn: tuplaseerumi:) Täytyy itsekkin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo kerrostaminen on se must juttu pakkasella niin ihonhoidossa kuin vaatetuksessakin. ;)

      Poista
  15. Hemmottelu, kyllä! Olen laittanut nyt kolmena yönä peräkkäin Samparin yönaamiota, koska se vaan tuntuu niin hyvältä <3

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives