Ihonhoito matkalla


Eilisessä postauksessa vähän vihjasinkin, että tällä viikolla tulen hieman raottamaan sitä, miten hoidan ihoani matkoilla. Vaikka rakastankin kotona monipuolista usean tuotteen ihonhoitoa, pyrin pysymään matkoilla hieman yksikertaisemmalla linjalla. En vain halua raahata mukanani hirveää määrää tuotteita, mutta silti en halua tinkiä laadustakaan. Ongelmallisinta on löytää mukaan sopivan kokoisia tuotteita. Itselle useat matkakoot ja kaupoissa myytävät täyttöpullot ovat viikon reissulla liian pieniä, viikonloppureissuilla ne riittävät toki hyvin. Oikeasti 10-15ml:ä voidetta ei ole kovinkaan paljoa, jos levität sitä kasvoille, kaulalle ja decolteelle. Sen sijaan 100ml:n puhdistustuotteet riittävät helposti, vaikka kahden viikon reissuun ja saa tuoda vielä pullot puoliksi täysinä kotiin. Joten otan mukaan mieluummin hieman isommat pullot, vaikka ne tilaa veisivätkin, tingin sitten tuotteiden määrästä. 

Valitsen matkalle mukaan vain yhden voiteen, joka käy kaikkeen: on tarpeeksi kosteuttavaa käytettäväksi yövoiteena, mutta sopii myös meikin alle. Tärkeää on myös se, että voidetta voi huoletta laittaa myös sy-iholle. Puhdistustukseen on tietenkin oltava oma tuote, sekä mahdollinen kasvovesi. Näiden lisäksi mukanani on aina puhdistusliinoja, joita en muuten käytä koskaan. Niillä voi suorittaa kaksoispuhdistuksen ensimmäisen vaiheen iltaisin. Viikko ilman naamiota olisi itselleni aivan kummallinen ajatus, varsinkin jos matkakohde on aurinkoinen. Yksittäispakatut kosteuttavat ja rauhoittavat naamiot ovat helppoja ottaa mukaan, eivätkä ne vie paljon tilaa. Tärkein juttu kasvojen ihonhoitoon on aurinkosuoja, olin sitten kaupunki- tai rantalomalla. Kun lähden Suomesta pois, en käytä kasvoilla SPF50:ä pienempiä kertoimia, Suomessa vähän luistan ja valitsen usein alhaisemmat kertoimet. 


Sain valita reissuun mukaan Greencoshopista tuotteita, jotka täyttävät laatukriteerini matkakosmetiikalta ja samalla sain testattua niiden toimivuuden myös käytännössä. Suoraan sanottuna en voisi olla tyytyväisempi valintoihini, sillä pieneen tuotejoukkoon mahtui kaksi tuotetta, jotka nousivat välittömästi suosikeiksini. Päädyin tällä kertaa Être bellen tuotteisiin, koska kaikissa tähän asti kokeilemissani sarjan tuotteissa on ollut mielestäni todella hyvä hinta/laatusuhde. Sarja on keskihintainen ja koen, että siinä saa rahoilleen vastinetta.

Olen joskus puhunut sitä, että hyaluronihapolla voi myydä minulla mitä vain, joten ei ihme, että valitsin ihonhoitotuotteikseni être bellen hyaluronic³ -sarjan tuotteita. Sarjan nimi tulee siitä, että tuotteet sisältävät hyaluronihappoa kolmen kokoisina molekyyleinä, mikä mahdollistaa kosteuden imeytymisen porrastetusti ihoon. Vaikka ihoni voikin lämpimissä aurinkoisissa olosuhteissa paremmin kuin täällä Suomessa, lentokoneen ilma ja hotellien ilmastointi kuivattavat ja varsinkin auringossa oleilun jälkeen iho kaipaa eniten juurikin kosteutta ja sitä nämä tuotteet todella tarjosivat. 

Cleansing Mousse on koostumukseltaan samettisen pehmeää. Puhdistusvaahdot saattavat olla usein omalle iholle liian kuivattavia, mutta tämä on todella hellävarainen. Poistaa hyvin meikin ja epäpuhtaudet iholta. Koko hyaluronic³ -sarjassa on miellyttävän raikas tuoksumaailma. Ehdottomasti yksi parhaista puhdistusvaahdoista, mitä olen koskaan käyttänyt. 

Sarjan erikoisuus on Hyaluronic Tonic Mousse, joka on vaahtomainen kasvovesi. Itse pumppasin yhden pumppauksen vaahtoa vanulapulle, jolla pyyhin kasvot. Vaahto kosteuttaa ihoa ja jättää sille raikkaan tunteen. 

Toiseksi suosikkituotteekseni nousi Hydra Flash 24h Moisture Fluid, joka piti ihoni koko loman ajan hyvin kosteutettuna, pehmeänä ja kimmoisan oloisena. Koukutuin tuotteeseen niin, että tätä on saatava heti lisää. Tuote sopi loistavasti myös meikin alle. Tuotetta voi käyttää seerumin tavoin, mutta koostumus on sen verran paksuhkoa, että se riitti minulle hyvin voiteeksi yksinään, vaikka ihoni on pintakuiva. 

Être belleltä löytyy mukava valikoima erilaisia yksittäispakattuja kangasnaamioita, joita myydään viiden kappaleen pakkauksissa. Oma valintani lomalle olivat Hydro Mask Aloe Vera Moisture Maskit, jotka rauhoittavat ja tasapainottavat rasittunutta ihoa. Sopivat erityisesti kuivalle ja herkälle iholle. Kun on viettänyt päivän auringossa, on rentouttavaa levittää hetkeksi kasvoille viilentävä ja kosteutta tuova kangasnaamio. Naamio kannattaa laittaa vasta hieman ennen nukkumaan menoa ja antaa vaikuttaa 15-20 minuuttia, ottaa pois ja hieroa ylimääräiset iholle imeytymättömät herkut kunnolla ihoon. Käytön jälkeen kasvoja ei missään nimessä pestä vaan aineet kannattaa jättää muhimaan kosteusvoiteen alle yön ajaksi.


Kaikista tärkein juttu on kuitenkin kasvojen (toki myös muun ihon) suojaaminen auringolta. Tästä asiasta en tingi pätkääkään. Jos tiedän, että olen menossa ovesta ulos, jotain suojaa on kasvoille laitettava. Être bellen Multi Protection Sun Cream SPF50 on herkälle iholle tarkoitettu aurinkovoide. Voide on valkoista, mutta se levittyy iholle helposti ja hyvin levitettynä se ei jätä iholle valkoisena hohtavaa pintaa. Tulos on himmeä, ihan mattaa ihoa tämä ei jätä, mutta ei liian kiiltävääkään. Pinta ei tunnu levityksen jälkeen yhtään tahmealta. Mietin kauan, miksi tässä on niin tuttu ja jotenkin turvallinen tuoksu, sitten keksin, tämä tuoksuu aivan Nivealta. ^_^

Miten hoidatte ihoa matkoilla? Väheneekö purkit?

Greencosilta haluttiin antaa lukijoilleni todella kiva kesätarjous. Kun ostat mitkä tahansa kaksi hyaluronic³ -sarjan tuotetta, saat valitsemasi Multi Protection Sun Cream -aurinkovoiteen KAUPAN PÄÄLLE (arvo 28,50-30,50€). Lisää haluamasi être bellen aurinkotuote ostoskoriin ennen kassalle menoa. Tuotteen saat  kaupan päälle, kun syötät kassalla kuponkikoodin AURINKO16, tarjous on voimassa 31.7.2016 asti. 



Tuotteet lehdistönäytteitä. Jutun linkit eivät ole mainoslinkkejä, enkä saa klikkauksista rahallista korvausta. Alekoodin käytöstä en hyödy mitenkään.



  1. etrebelle on kyllä ihan uusi merkki. Vähenee todella paljon ja meikitkin eli perusmeikkisetti, mutta kyllä se silti aika kauhea määrä kamaa eli kosmea on mukana. Kun sitä tarvitsee niin montaa juttua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan, tosi laadukkaita tuotteita ja voiteissa on yleensä ihanan kevyet koostumukset ja raikas tuoksumaailma. Meikit mullakin vie matkoilla melkein enemmän tilaa kuin ihonhoito, mitä on hyvin vaikea uskoa. :D

      Poista
  2. être bellen tuotteet ovat ihania ja oli kiva kuulla näistä tuotteista lisää. Tuo kasvovesi kuulostaa mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä niistä mitä olen kokeillut. Paljon mielenkiintoisia tuotteita jäljellä, kuten kultasarja. :)

      Poista
  3. Ei tuo merkki ole täälläkään suunnalla tuttu mutta uskosin että extra-kosteus ei oo lainkaan pahitteeks auringossa olon jälkeen ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi tuotteet on kosteuttavia, mutta silti kevyitä koostumukseltaan, ei yhtään rasvaisia. :)

      Poista
  4. Mulle on aina haaste pakata matkalle tarpeeksi vähän kosmetiikkaa, juurikin siksi että näytekokoiset eivät aina riitä. Ja random-näytekoot ovat siitä jänniä, että ei voi tietää, tykkääkö iho niistä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on just se hankaluus, musta kans näytekoot on aivan liian pieniä, eikä niitä jaksa raahata kymmeniä mukana. Pitäisi tehdä kokoja, jotka on jotain niiden matkakokojen ja normaalien välistä. Muutamilta sarjoilta löytyy just sopivan kokoisia, mutta aina se on sellaista metsästystä, kun täysikokoiset on aina ihan liian isoja raahattavaksi laukussa. Ja todellakin itse en myöskään haluaa mitään sekalaista sakkia mukaan. :D

      Poista
  5. Mä taidankin tästä mennä tutustumaan noihin tuotteisiin ^_^ Kuulostavat ihastuttavilta! Ja haha, sä taidat muistaa, kuinka onneton pakkaaja meikäläinen on :D No okei, ehkä vastaavanlaiselle reissulle joo saatan saada karsittua tavaraa, mutta jos kulkuvälineenä on oma auto, en osaa pakata minimalistisesti :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No omassa autossa ei ole painorajaa. :D Jos tunnen sun ihoa yhtään, sä tykkäisit ihan varmasti tosta Moisture Fluidista yhtä paljon kuin minäkin. <3

      Poista
  6. Minäkin tulen toimeen matkoilla yhdellä kosteusvoiteella ja aurinkosuojalla. Naamiota en tulisi ikinä laittaneeksi reissussa sen enempää kuin silmänympärys- tai jalkavoiteitakaan, ne jätän kotiin. Kunnollisesta puhdistuksesta en tingi, varsinkin kun käyn yleensä kaupunkilomilla: hotelliin palattua puhdistan ensimmäiseksi päivän liat kasvoilta ja menen suihkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse käytän naamioita, varsinkin aurinkolomilla, noi yksittäispakatut on näppäriä. Jalkavoiteita tms. en todellakaan raahaa mukana, mahdollisimman vähillä purkeilla koitan tulla toimeen. Kaupunkilomilla toi puhdistus on kyllä tosi tärkeää. :)

      Poista
  7. Saatan ehkä luistaa ihonhoitorutiineista reissun päällä, enkä siis välttämättä lataa ihoon kaikkea niitä tuotteita mitä kotona ollessa. Ja se kyllä aika usein kostautuukin sitten :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä kaupunkilomalla olen tiukempi, mutta aurinkoisissa olosuhteissa iho voi niin paljon paremmin, että voi mennä hieman kevyemmällä kuormalla. :D

      Poista
  8. Minä olen mökkiolosuhteissa niin onneton ihoa hoitamaan, että tämä postauksesi oli kuin suoraan minulle kirjoitettu; vaikka matkalaisille sen tarkoitit. Huomaan siellä usein, että nyt iho kaipaisi kosteutta lisää, tuntuu taas niin kuivalta. Hydra Flash 24h Moisture Fluid, alkoi kovasti kiinnostaa minua.
    Kiitos hyvästä esittelystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo näillä tuotteilla tulee myös hyvin mökillä toimeen, suosittelen myös niitä puhdistusliinoja sinne. :) Moisture Fluid on sellaista, että se on näin kesällä tarpeeksi kevyttä, mutta kosteuttaa silti tosi tehokkaasti, ne ominaisuudet, jotka tekee siitä ihan yksinäänkin loistavan tuotteen.

      Poista
  9. Kyllä mä sitkeästi yritän vähentää sitä purkkien määrää ja olen pikkumatkoille ottanut noita Dermalogican miniputeleita sekä näytepusseja, joita voi huoleti ottaa mukaan vaikka myös matkustamoon. Mutta nyt kun tytöt käyttää myös kosmetiikkaa, yritetään ottaa yhteisesti aurinkovoiteet ja muut shampoot, jottei tulisi sitä tavaraa liikaa! On sitä silti aina turhiakin puteleita, mutta nyt otan tästä postauksesta opikseni, kun alamme pakata viikon päästä matkaaa varten:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tykkäisin, että olis tosiaan enemmän tollaisia 100ml:n kokoisia tuotteita, niistä riittää hyvin, mutta eivät vie niin paljon tilaa kuin täysikokoiset ja toihan on just se koko jonka voi viedä matkustamoonkin mukana. Toi on ihan järkevää ottaa kaikille yhteiset shampoot ja aurinkotuotteet. :)

      Poista
  10. Tulin just viikon lomalta ja mukana oli kyllä lähes kaikki tuotteet mitä käytän normaalistikin. En oikein osannut karsia mitään :D. Kasvonaamio oli oikeastaan ainoa mitä kaipasin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mä olen yllättänyt itsenikin, miten vähällä pärjään lomalla, mutta kyllä kotona on sitten ihana palata hieman monimutkaisempaan rutiiniin. :D

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives