Iholle hyvää tekevät omegat


Reilu viikko sitten kirjoittelin iholle hyvää tekevistä öljyistä. Tänään paneudutaan iholle niin ulkoisesti kuin sisäisestikin hyvää tekeviin omega-3- ja 6 -rasvahappohin. Omega-rasvahapot ovat pehmeää tyydyttymätöntä rasvaa, joilla on monia suotuisia vaikutuksia elimistölle. Niitä saadaan kasviöljyistä, juoksevista margariineista, kalasta, pähkinöistä, manteleista ja siemenistä. Omega-6-rasvahappoja on runsaasti mm. rypsi-, auringonkukka-, pellavansiemen-, ja soijaöljyissä.

Omega-3-rasvahappojen puute näkyy iho-oireina, heikentyneenä näön tarkkuutena ja erinäisinä hermostollisina oireina. Omega-6-rasvahappojen puutosoireet näkyvät myös ihossa, ensioireena on yleensä ihon hilseily ja kuivuminen. Pitkäaikainen puutos voi aiheuttaa ihotulehduksen. Puutos ilmenee myös vähäisenä hiusten kasvuna, kynsien haurautena ja vammojen hitaana paranemisena. Näistä on jo helppo tehdä johtopäätös kuinka tärkeitä omega-3- ja 6-rasvahapot ovat meidän iholle. 


Niin tärkeää kuin on nauttia rasvahappoja sisäisesti, olen huomannut pintakuivalla ihollani tekevän niiden iholle erittäin hyvää myös ulkoisesti. Jos sinulla on kuiva, pintakuiva tai atooppinen iho, suosittelen ottamaan suositellun määrän rasvahappoja lisäravinteena, jos sinulla on tunne, että et saa nauttimastasi ruoasta tarvitsemaasi määrää tai ihosi hilseilee. Itse popsin yleensä talvella monen merkin suositteleman 2 kapselia päivässä, mutta kesällä vähennän yhteen, koska silloin tulee selkeästi syötyä eri tavalla ja myös ulkoiset puitteet iholle ovat erilaiset, joten ihoni ei silloin kaipaa lisäravinteita niin paljoa. 

Omega-3-rasvahappoja sisältäviä ihonhoitotuotteita löytyykin nykyään monelta brändiltä. Omia suosikkejani on Essen Omega Rich Moisturiser, joka on tarkoitettu tehokosteusvoiteeksi kuivalle ja ikääntyvälle ohuelle iholle. Olen huomannut voiteen olevan todellinen ihon tehokosteuttaja, sillä se tekee ihosta hetkessä pehmeän ja sileän. Tykkään käyttää voidetta öisin, vaikka sitä suositellaan meikinkin alle, mutta siihen koen sen itselleni olevan liian tuhti. 

Sain jokin aika sitten suomalaiselta Ekopharmalta testiin toisen kuivan ihon pelastajan Tyrni Q10 Kasvoöljyn*. Joka on kyllä lupauksiensa mukaan ollut todellinen kuivan ihon pelastus. Tyrni sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja. Lisäksi tuotteeseen on pakattu ubikinonia joka ravitsee ja kiinteyttä ihoa. Öljyssä on todella miellyttävä hieman hedelmäisen makea tuoksu. Koostumus on melko täyteläistä, mutta helposti levittyvää ja hyvin imeytyvää. Öljyä voi käyttää yksinään tai lisätä muutaman tipan kosteusvoiteen joukkoon. Sopii todella hyvin ikääntyvälle iholle näin talvella pakkasaikaan. 

Kolmas ehdottomasti mainitsemisen arvoinen tuote tässä yhteydessä on öljy-postauksessakin esiintynyt Dabban Rasberry Oil Elixir, joka sisältää runsaasti omega 3-, ja 6-rasvahappoja, jotka tuotteeseen tulevat vadelmansiemenöljystä. 


Syöttekö omegoja lisäravinteena tai käytettekö rasvahappoja sisältäviä ihonhoitotuotteita? Kokemuksia?*Ekopharma saatu blogin kautta, Esse oma.
 1. Omegaa olen syönyt vuosia ja uskon ainakin siihen, että siitä syystä kolesteroliarvot ovat niin hyvät. <3

  Ihanaa päivää Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehmeillä rasvoillahan tosiaan on ihan todettu olevan suotuisia vaikutuksia kolestroliarvoihin! Toimivat kyllä vaikka mihin. :)

   Ihanaa Lucian päivää Tiia! <3

   Poista
 2. Syön omegakapseleita joka päivä, mutten muista minkä valmistajan ne ovat. En osaa olla ilman, vaikken tiedä onko juuri niillä vaikutusta esim. ihoon. Uskon ja luotan, että tulevat tarpeeseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omega 6:han on linolihappoa ja sillä on tutkimuksissa jo 50-luvulla todettu parantavia vaikutuksia iho-oireiden paranemiseen imeväisiltä. Joten kyllä todella pitäisi olla suotuisia vaikutuksia. :)

   Poista
 3. Tän postauksen perusteella mun ois vissiin syytä syyä noita omegoita.

  VastaaPoista
 4. Nuo kapselit näyttävät pelottavan isoilta :D. Mulla on joskus vaikeuksia niellä jopa pieniä vitamiineja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ne on isoja, jopa möllereitä hieman isompia. Miehellä sama ongelma, mutta mulle uppoaa. Siis mähän en taas pysty ottaan mitään litkuja, jotka maistuu pahalle, tulee samantien ylös. Pienenä penisiliini oli aivan kauhistus, mutta kaikki kapselit ja napit upposi helposti. :D

   Poista
 5. Minulla on ostettuna omegatabuja ja nämä olita vege-pellavansiemen jotain. En ole vielä aloittanut, koska niissä on E ja A vitamiiniä a samoin on noissa Helein tabuissa, jottei tulisi liikaa. Söin yhdet vege tyyppiset omegat jo tässä taannoin ja uskon, että kuivuus iholla ja punaisuus on vähentynyt.Toki nämä ovat olleet yhdistettynä tasokkaisiin ihonhoitotuotteisiin.
  Mutta samaa kauhistelen kuin Maija, että kuinka nuo sun tabut saa niellyksi???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo noiden kanssa kannattaa olla tarkkana, jos syö useampaa. Itse syynään aina, etten saisi samoja aineita useasta, jos on useammat lisäravinteet päällekkäin. :)

   Helposti menee alas! Tosin mun mies on sitä mieltä, että voisin nielaista jopa pingispallon, pitäisköhän kokeilla uutta uraa? :D

   Poista
 6. Omegat on tuttuja, voisinkin ottaa ne kyllä uudelleen rutiineihin :) Olen tykännyt mustaherukansiemenöljykapseleista ^_^ Nyt D-vitamiinini on öljypohjainen, mutta en ole varma, onko siinä omegat mallillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa aina tarkistella noi, ettei syö montaa päällekkäin, yliannostus ei ole hyvästä. :) Pitäisikin joskus kokeilla noita mustaherukansiemenöljykapseleita, helokit, tyrnit yms. olen käynytkin läpi.

   Poista
  2. Mä tykkäsin henk.koht. ehkä enemmän niistä mustaherukanöljykapseleista, ne olivat nimenomaan nimellä iho-omega :D

   Poista
  3. Pakko varmaan ostaa kokeiluun! :)

   Poista
 7. Mulla on ollut Essen Omega Deep käytössä ja tykkäsin TOSI paljon :) Esse-kuurista onkin tulossa raporttia blogiin. Voit varmaan arvata minkäsävytteistä sanomaa on luvassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä oikea kuivan ihon pelastus. Varmaan pakkasilla menee itsellä meikin alla, mutta pääsääntöisesti tykkään käyttää vain yövoiteena. Varmaan mineraalimeikin alla menisi päivälläkin. Mähän sanoin sulle, että sen sarjan hyvyyden ymmärtää, kun kokeilee. Jotain mullistavaa, ainakin itselle. :D

   Poista
 8. Jos kärsii runsaista kuukautisista, ei omegoita saa syödä. Ne nimittäin lisäävät vuotoherkkyyttä. Samoin jos on menossa leikkaukseen, omegat pitää jättää pois viikoja ennen. Sairaanhoitaja kertoi tämän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon leikkausjutun tiesinkin, mutta enpä ollut tullut ajatelleeksi tuota kuukautishommaa, joten kiitos vinkistä. :)

   Poista
 9. Onpas mielenkiintoista kuulla, että omega 3 rasvat auttavat myös ihon hyvinvointiin. Pitääpä aloittaa katsomaan tarkemmin, että saa niitä esimerkiksi juuri pillereistä, sillä kalasta ja sellaisesta en oikein piittaa. Kiitos hyvästä kirjoituksesta, tästähän oppi vaikka mitä uutta omegasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin auttavat. <3 Varsinkin juuri talviaikaan eron ihon kuivuudessa huomaa heti.

   Tosi kiva kuulla, että kirjoitus oli kiinnostava. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives