Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri luukku 22 – Paketointia ja jouluarvonta

(Kuva: Liisa/Elämää smykkinä)

Huomenta kaikille! 

Tänään aukeaa Kosmetiikkabloggaajien joulukalenterin 22. luukku. Eilen luukut aukaistiin kahdessa blogissa: Better Nail Dayssa ja Nonnulassa. Huomisen luukku aukeaa Elämää smykkinä blogissa, jonka taitavan Liisan kädenjälkeä on tämän vuotisen joulukalenterin banneri. Kiitos Liisa vielä vaivannäöstäsi!

Tämä on jo neljäs kerta kun osallistun kalenteriin. Tästä on vuosien aikana tullut jo jonkinlainen rakas perinne ja toivonkin, että tämä saa jatkoa myös ensi vuonna. Toivottavasti te lukijat olette viihtyneet mukana? Monilla on ollut luukuissaan upeita kosmetiikkajuttuja, mutta oma luukkuni on aina ollut hieman erilainen ja olenkin jakanut täällä joulumuistojani. Perinteitä vaalivana, haluan jatkaa tuota perinnettä tänäänkin. Muistin virkistyksenä aiemmat postaukseni voi käydä lukemassa klikkaamalla vuosilukuja: 2013, 2014 ja 2015

Tällä kertaa kuitenkin päätin lisätä vähän extraa ja pienenä jouluisena yllätyksenä postauksen lopussa on ohjeet, miten voit osallistua supermahtavan kauneuspaketin arvontaan. 


Rakastan antaa joululahjoja, mutta ehkä heti toiseksi eniten rakastan niiden paketointia, tämä rakkaus paketointiin juontaa juurensa lapsuudestani. Olen kertonut teille, että silloin kotonani vietettiin isoja sukujouluja. Tiesin jo silloin olleeni hyväosainen, sillä meillä oli kotona aina jouluna lahjoja, enemmän kuin tarpeeksi. Miksi tiesin olleeni hyväosainen? Mummoni kertoi minulle ihan pienestä asti juttuja omista lapsuudeen jouluistaan, jolloin kohokohta oli saada paperipussista yksi herkullinen nuutunut omena, joten se todellakin sai minut jo lapsena arvostamaan sitä mitä minulla oli. Ymmärsin, että kaikilla ei ole näin. Jouluaattoiltana ennen pukin tuloa, kuistilta ei löytynyt yhtä säkkiä lahjoja vaan joskus niitä oli kolme tai neljä. Niiden jakaminen oli aina omanlaisensa operaatio ja siihen kului aikaa, vaikka innokkaita jakajia oli pukin lähdön jälkeen monta. Sen jälkeen kuuluikin vaan paperien rapinaa, kun kaikki repivät innoissaan pakettejaan auki. Muistan tuon rapinan vieläkin elävästi.

Oma jouluni alkoi kuitenkin jo marraskuussa, johon mennessä mummo oli hankkinut joululahjat koko suvulle. Hän selvästikin halusi, että hänen läheisillään olisi erinlainen joulu kuin hänellä itsellään lapsuudessaan. Sellainen mummo oli, toivoi kaikille vain hyvää, vaikka hänellä jos kellä olisi ollut syytä katkeroitua, kun joutui nuorena tyttönä lähtemään omasta kodistaan sotaa pakoon. Suurin osa lahjoista löytyi jo edesmenneen Anttilan joulukuvastosta heti marraskuun alussa sen ilmestyttyä, sieltä meille tuli aina iso laatikollinen tavaraa paketoitavaksi, loput mummo osti milloin mistäkin. Mummo ei kuitenkaan mitenkään erityisesti välittänyt lahjojen paketoinnista ja olihan siinä aika hommakin, sillä niitä paketoitavia paketteja oli usein kymmeniä. Aikuisille vain yksi, mutta lapsille usein useampia. Minä sen sijaan olin jo kahdeksan vuotiaasta asti enemmän kuin innostunut paketoinnista. Mummo huomasikin pian, että olen näppärä tässä asiassa ja jätti koko homman minun hoitooni. Muistan, että mummo osallistui vain kertomalla, kenelle paketin sisältö tulee, että osasin laittaa oikean nimilapun, sekä välillä auttamalla ja pitämällä sormeaan lahjanarun päällä, että sain sen solmuun. Hieman myöhemmin en enää tarvinnut siihenkään apua, kun tajusin, miten saan painettua sitä itsekin samalla kun vedän umpisolmun. Muiden lahjatkin valittiin lopulta aina yhdessä. Mummon mielestä olisin ollut loistava jouluapulainen kaupassa, mutta sellaiseksi en koskaan päätynyt.

Vaikka olen esteetikko, minusta kauneimmat joululahjat ovat kaiken kirjavia, mitä kotikutoisemmalta ne näyttävät sen parempi. Tässä ei tarvita viimeisen päälle värikoodattuja suunnitelmia vaan kaikki saa olla vähän vinksin vonksin kuin siellä kuuluissa Huvikummussa.


Koska paketoitavaa oli niin paljon, varasin hommaan aina yhden päivän marraskuun loppupuolella. Viikonlopun tietenkin, koska silloin ei ollut koulua. Urakkaan meni useasti monta tuntia, mutta voi, että minä nautin. Se oli yksi parhaita hetkiä joulun odotuksessa. Laitoin joululauluja taustalle, paketoin ja mummo aika usein samaan aikaan hääräsi jotain omiaan ympärillä. Välillä juotiin kahvit, että homma pääsi jatkumaan. Vähitellen lahjasäkit vieressä täyttyivät ja ne saatiin lopulta nostettua vaatekomeroon piiloon, odottamaan jouluaattoa ja joulupukkia. Mummon lahjan käärin aina vähän myöhemmin omassa huoneessani ja sujautin sen salaa muiden lahjojen sekaan, kun mummo oli hakemassa puita liiteristä tai viemässä roskia. Sama toimi toisinkin päin, välillä omaa pakettia viedessäni huomasin, että kasan päälle oli ilmestynyt lahja, joka ei ollut minun paketoimani, mutta päällä luki mummon käsialalla Jonnalle. Vaikka mummo ei enää elä, ei minun ole vaikea arvata, mikä oli hänen mieluisin minulta saamansa joululahja. Se tapahtui jouluna, kun olin muuttanut jo pois kotoa. Toisin kuin minä, mummo luki iltarukouksensa iltaisin ja oli muutenkin hengellisempi, joten ostin hänelle lahjaksi kultaisen ortodoksiristin. En nähnyt, että hän olisi ottanut sitä milloinkaan pois ja se taisi olla hänellä kaulassaan kuolemaansa asti.  


ARVONTA

Arvotaan yksi kauneuspaketti*, joka sisältää seuraavat ihastuttavat tuotteet:

* Beautyblender bling-ring
* Vero Mona Color Switch Solo
* Beautyblender micro.mini pro
* Beautyblender blotterazzi pro
* MakeUp Eraser Original Pink
* Beautyblender liquid blendercleanser
* Tangle Teezer Compact Styler Pug Love

Osallistut arvontaan kertomalla kommenttilaatikkoni parhaan joulumuistosi sekä jättämällä toimivan sähköpostiosoitteesi, että saan voiton osuessa kohdalle sinuun yhteyden. Tykkäämällä blogin Facebook-sivusta saat peräti kaksi lisäarpaa. Ilmoitathan osallistutko yhdellä vai kolmella arvalla. Jos et halua jättää sähköpostiasi näkyviin, onnistuu osallistuminen myös laittamalla vastauksesi sähköpostilla osoitteeseen hakusanarakkaus@gmail.com, laita viestin otsikoksi jouluarvonta. Osallistumisaikaa on ke 28.12. klo 23.59 asti. Arvonnan suorittaa random.org. Onnea tasapuolisesti!

Jos et luota arvontaonneesi, kaikki arvottavat tuotteet ovat tilattavissa Beauty Pop Up -verkkokaupasta. 

OIKEIN IHANAA JOULUN ODOTUSTA!


*Arvottavat tuotteet lahjoitti PR-toimisto, paitsi bling.ring on minulta.

 1. Minulla ei ole mitään tiettyä muistoa, mutta lapsuuden jouluissa oli sitä taikaa :) Ei jouluissa nytkään mitään vikaa ole, mutta sitä samaa lapsuuden fiilistä ei enää ole.
  Olen mukana yhdellä arvalla.
  haaruhainen@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Minakin rakastan lahjojen paketoimista! :D Mulla on aivan naurettava kokoelma lahjapapereita, -nauhoja ja pakettikortteja..

  Parhaat muistot ovat lapsuudesta, eika niista pysty valitsemaan yhta tiettya. Joulut etenivat aina samalla kaavalla, meidat lahetettiin aattona veljeni kanssa naapuriin viemaan lahjapakettia, ja juuri silla valilla pukki oli kaynyt ja jattanyt paketit tuulikaappiin! Sitten tapaninpaivana kaytiin molempien isovanhempien luona ja molemmista mummoloista loytyi kuusen alta viela lisaa lahjoja.

  Vahan vanhempana, perhekuvioiden muututtua, jouluaaton vietto siirtyi tatini kotiin, jonne kokoontui koko aidin puolen suku, ja kokoontuu edelleen. Siella on ohjelmaa koko paivan, ensin syodaan riisipuuro, sen jalkeen juodaan kahvit, sitten saunotaan, jonka jalkeen syodaan oikein pitkan kaavan mukaan, ja sitten tulee pukki. Kun vakea on parisenkymmenta henkea, niin pakettejakin on sakkikaupalla! Edelleen yli kolmekymppisena lennan mieluiten Suomeen joulunviettoon koko porukan kesken, ja haluan myos oman tyttareni paasevan osalliseksi tasta perinteesta. Valitettavasti tana jouluna emme paase Suomeen, joten taytyy yrittaa vahan jotain joulumielta yrittaa virittaa sitten taalla, vaikka se ei tunnu yhtaan samalta.

  Tulipa pitka stoori! :D Rusinapulla82@gmail.com ja kolmella arvalla mukana. :)

  VastaaPoista
 3. Kolmella arvalla mukana! charmingnails@suomi24.fi

  Olet samanlainen lahjahöperö kuin minäkin :) nykyään käytän monta päivää paketointiin ja teen jokaisen paketin ajatuksen kanssa. Laitan lahjat lahjakasseihin niin etteivät ne mielellään ruttaannu. Ostan kivoja lahjapapereita, tosin en mitään hirmu kalliita. Käytän kauniin värisiä nauhoja. Tykkään perinteisistä "vanhan ajan" -lahjapapereista :) olen kotonani virallinen paketointivastaava ja teen mielelläni kaikki paketit!

  VastaaPoista
 4. Parhaat joulumuistoni ovat ajalta, kun omat lapseni olivat pieniä; heidän kujertavan iloinen nauru ja riemunkiljahdukset joululahjoja avatessa<3 Lahjat olivat juuri sitä mitä he olivat toivoneetkin, totta kai:D

  Mukana yhdellä arvalla
  blooomxo at gmail.com

  Ihanaa joulua, Jonna!

  VastaaPoista
 5. Ihanin joulumuisto on teini-ikäajalta. Me neljä siskosta tapasimme käydä jouluyökävelyllä joka joulu. Minäkin pienin kaikista pääsin mukaan!
  Yhdellä arvalla leenvikki(at)gmail.com

  VastaaPoista
 6. Ihaniempia joulumuistojani ovat lapsuuden joulut, jolloin suku kokoontui yhteen. Yhdessäolo oli lapsuudessakin tärkeintä ja toki lahjatkin.
  T:Kipa
  kipax_xx@outlook.com

  P.s. Yhdellä arvalla mukaan arvontaan

  VastaaPoista
 7. Ei ole yksittäistä parhainta joulumuistoa vaan omat parhaimmat joulumuistoni ovat lapsuuden joulut vanhempieni luona :). Jouluaatot olivat vaan niin taianomaisempia lapsena kuin aikuisena :).
  Yhdellä arvalla mukana.
  laurasblogi(a)outlook.com

  VastaaPoista
 8. Henna28
  Osallistun yhdellä arvalla, paras joulumuisto liittyy ulkomaan matkaan jossa tonttulakit päässä uitiin meressä ja altaassa.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 9. Olipa ihana postaus :). Itselläni tosin ei ihan samanlaista rakkautta löydy paketointiin. Just tänä aamuna aikaisin paketoin lahjoja ja yritin hakea sitä joulutunnelmaakin laittamalla jouluista musiikkia taustalle. Paketeista tuli tuttuun tapaan aikamoisia räpistyksiä :P.

  Paras joulumuisto minulla on varmaan, kun saatiin siskon kanssa potkurit joululahjaksi. Ne oli todella tykätyt lahjat. Lisäksi tietenkin muistoissa on lapsuuden joulun tunnelma, joka oli ihan eri kuin mitä nyt aikuisena. Ei vaan enään samanlaista odotusta ja jännitystä saa aikaan, vaan odottaa lähinnä hyvää ruokaa ja juomaa.

  Kolmella arvalla mukana ja sähköposti on: kosmetiikkakaaos(at)gmail.com

  VastaaPoista
 10. Paras joulumuistoni on lapsuudesta, jolloin vietimme joulua jo edesmenneiden isovanhempieni luona. Mummun kanssa leivoimme pipareita ja pullapoikia, joilla oli silmät, suu ja napit rusinoista. Kävimme joulusaunassa, haudoilla ja syötiin mummun ja äitini tekemä jouluruoka. Iltasella kuuntelimme joululauluja ja odottelimme serkkujen kanssa malttamattomana joulupukin saapumista. Ilta menikin leikkiessä uusilla lahjoilla. Mitään lahjavuorta emme saaneet, mutta ainakin sen toivotuimman lelun kuitenkin. Nyt samat perinteet jatkuvat omien lasten kanssa :) Ihanaa joulunaikaa sinulle ja muille lukijoille, kolmella arvalla mukaan. riiti81(At)gmail.com

  VastaaPoista
 11. Kolmella arvalla mukana :) Parhaita joulumuistoja on monia, mutta parhaimpana nousee kuitenkin lapsuuden joulut, kun päivät oli täynnä jännitystä!
  sanni.v.laine@gmail.com

  VastaaPoista
 12. 3 arvalla mukaan :)

  Paras joulumuisto on lapsuuden joulut. Kun mummo oli vielä voimissaan niin leivottiin isolla porukalla perunapiirakoita. Tuvassa oli lämmintä ja kodikasta. Nyt mummo on jo niin iäkäs, ettei vastaavaa ole saanut kokea enää moneen vuoteen. Onneksi muistot säilyy mielessä :)
  jonnarawr@hotmail.fi

  VastaaPoista
 13. Tosi kaunis tarina mummostasi, kiitos.
  Oma rakkain joulumuistoni liittyy varmaan siihen lapsuuden jouluun kun sain ensimmäiset sukseni. Miten en yhtään tajunnut mielessäni yhdistää matkaa suksikaupoille ja mittailua&sovittelua sitten niihin pukin tuomiin suksiin.

  RipRap
  r_laitala@hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Kyllä ne parhaat muistot tulevat maalta mummolasta kun papan kanssa kuusta käytiin hakemassa.
  briksu@luukku.com

  VastaaPoista
 15. No sellainen yksi muisto, kun pääsin lapsena yhteen esitykseen. Esitin lahjaa, jonka pukki kantoi säkissään. Muistan lavalla valoja ja kuumuuden, mikä niistä tuli. Osallistun yhdellä arvalla. merikukka(a)gmail com

  VastaaPoista
 16. Joulupukin käynti tietty :)harju.anna@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Minäkin olen parhaat jouluni viettänyt mummon luona. Pikkuveljen kanssa aina kytättiin ikkunasta milloin pukki tulee. Ja vaikka en oikein jouluruuista ole koskaan välittänytkään, löytyi mummon pöydästä aina jotain herkkuja syötäväksi sillä olihan hän entinen kokki.

  helmililjoja(at)gmail.com

  VastaaPoista
 18. Kyllä ne parhaat joulumuistot liittyy ihan lämminhenkiseen yhdessäoloon läheisten kanssa :) francine___@hotmail.com

  VastaaPoista
 19. Mummot. <3 Parhaita joulumuistoja onneksi löytyy useampi, mutta tästä tuli tietenkin mieleeni oma mummu. Häneltä saadusta paketista löytyi useimpana vuonna hänen itse kutomat lapaset. Mummulla oli tietty kudontamalli, joka toistui vuodesta toiseen. Mulla on vieläkin pari tai kaksi niitä kaapissa. Aina niitä käyttäessä tulee mummu taas mieleen.

  Yhdellä mukana, kiitos. backinreverieÄgmailÄcom

  VastaaPoista
 20. Parhaat joulumuistoni on tullut seuraillessa oman lapsen iloa ja jännitystä pukin tullessa ja paketteja avatessa. Ja lisää tulee joka joulu :)
  johanna.rehela (a) dnainternet.net

  VastaaPoista
 21. Mukana kolmella arvalla ! Lapsuuden joulut olivat ihania, tosin viime joulukin oli ihana! Koko perhe ja uutta perhettäkin oli viime jouluna:)
  susannaposti88@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Mummoista tulikin mieleen, että silloin kun oma oli vielä hengissä ja kaikissa sielun ja ruumiin voimissa, saattoi mummulta odottaa joulun alla isoa pakettia postista. Paketissa oli tietysti lahjoja, mutta myös ruokatarvikkeita, kuten marjoja ja voita :)

  kolmella arvalla mukana, lifeanddisasters(a)gmail.com

  VastaaPoista
 23. Haa, samis: Mäkään en pidä, jos kaikki paketit ovat sävy sävyyn/samalla paperilla päällystettyjä! :-D

  Rakkain joulumuistoni on jo muutaman kymmenen vuoden takaa, kun vietin joulua vanhempieni kanssa kolmistaan muutettuani jo kotoa pois. Istuimme iltaa aamuyöhön jutellen konjakin äärellä, ekaa kertaa "aikuisten kesken". Koin, että jotain on muuttunut minun ja vanhempieni välillä, mutta ehdottoman hyvällä tavalla! Vanhempi-lapsi-suhde alkoi kääntyä ystävyyden puolelle.

  VastaaPoista
 24. Lapsuuden joulut kun oli enemmän porukkaa joka kokoontui yhteen.
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 25. Paras joulumuisto on toivottavasti tulossa kun lähdemme nyt jouluksi perheen kanssa ulkomaille :) snttu1@gmail.com

  VastaaPoista
 26. parhaat muistot on omasta lapsuudesta. silloin joulussa oli sitä taikaa, ei niitä lahjoja niin paljon jännittänyt kuin sitä pukkia :D pukkia varten harjoiteltiin aina 2 laulua esityksineen, niitä hiottiin kuukausitolkulla jotta oltiin varmoja sisarusparven kesken että homma sujuu :D perheen yhteinen juhla, herkuteltiin ja pelattiin yhdessä <3

  kolmella arvalla mukana, kiitos.

  marjovaat@gmail.com

  Ihanaa Joulua!

  VastaaPoista
 27. Sain vanhemmilta pienen television 10-vuotiaana. Se oli silloin arvokas lahja ja sain sitten itse valita mitä katson.
  Se tv olikin käytössä lukion loppuun :)
  millakko at gmail com

  VastaaPoista
 28. Yks mun parhaista joulumuistoista on ehdottomasti viime joululta! Joulu on mulle jo jokusen vuoden ollut sellainen vähän tylsä juttu, missä kaikki tehdään aina samaan tapaan, koska on aina tehty. Viime jouluna meillä oli veljen perheen puolivuotias lapsi ja kahden kuukauden ikäinen koiranpentu. Se oli sellainen sirkus, että olin innoissani! :D Odotan mielenkiinnolla tätä joulua kun on taas yksi vauva enemmän matkassa.

  Kolmella arvalla mukana. :)

  smykki (at) gmail.com

  VastaaPoista
 29. Mukana kolmella arvalla. Parhaat joulumuistoni liittyvät lapsuuteen, kun joulua vietettiin vielä silloin koko perheen voimin.. :) Tänä vuonna vietän joulua isovanhempien ja äitini kanssa.
  henna.jussila@hotmail.com

  VastaaPoista
 30. Olipa ihanaa lukea, että olet osannut arvostaa lapsuuden joulujasi. Haluaisin osallistua arvontaan, mutta en oikein osaa kertoa parasta joulumuistoani. Uskon, ettei se paras joulu ole vielä tullut, mutta on tulossa. Voisin kuitenkin ehkä mainita yhden joulun 12 vuoden takaa, jonka vietin Jenkeissä Host-perheeni kanssa. Se tuntui aidolta ja ihanalta joululta. Tosin jouluruoka ei heillä ole yhtä hyvää kuin Suomessa :D Ex-miehen kanssa vietettiin myös tosi kivoja jouluja hänen veljensä perheen luona, niistä tykkäsin. Mutta se paras joulu on mulla vielä tuloillaan, näin uskon <3

  Kolmella arvalla mukaan :)

  Ihanaa Joulua sulle ja Teemulle!

  VastaaPoista
 31. yhdellä arvalla mukana. Parhaat muistot ovat ajalta jolloin mummu oli vielä elossa ja ruokailut olivat jotenkin tunnelmallisempia ja arvokkaampia.
  pirpanaunelmia@hotmail.com

  VastaaPoista
 32. Olisin ehkä joskus vastannut tähän kysymykseen jotain muuta, mutta nyt kun tulee kolmas joulu ilman isää, niin on pakko vastata, että joulut isän kanssa. :)

  whiteandfresh@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Mulla on lähes pelkästään hyviä joulumuistoja. Olen viettänyt kaikki jouluni mummolassa perheeni kanssa ja sinne olen nytkin matkalla. Nostalgisimmat muistoni liittyvät siihen, kun olin vielä pikkunapero ja mentiin papan kanssa kaatamaan metsästä kuusi. Pappa on edesmennyt, mutta hänen muistonsa elää vahvana.

  Osallistun kolmella arvalla.
  Ihanaa joulua teille <3

  Wastinglifestyle at gmail piste com

  VastaaPoista
 34. Ihana tuo sun teksti joulusta! :) Meillä on ollut samalla tavalla sukujoulu aina ennen. Serkkujen kanssa kytättiin ikkunasta jännityksellä milloin pukki tulee. Kerran satuimme näkemään ikkunasta kaksi joulupukkia samaan aikaan, toinen oli meidän ja toinen naapurin. :D oli siinä pukilla selittelemistä kuinka tonttu puettiin pukiksi, kun hän ei millään joka taloon ehdi. Pukin ryppyisistä ja nokisista käsistä tiesin että se oli aina pappa, mutta en halunnut paljastaa sitä muille vaikka muutkin sen ehkä tiesivät. :) Tänä jouluna ollaan ensimmäistä kertaa miehen ja 2kk ikäisen pojun kanssa vain kotona ja kehitetään uutta perinnettä. :)
  Susku646@hotmail.com

  VastaaPoista
 35. Ups ja yhdellä arvalla mukana!
  Susku646@hotmail.com

  :)

  VastaaPoista
 36. Sanoisin myös, että parhaat muistot aijoittuvat lapsuuteen. Varsinkin kun vietimme joulut mummun ja papan luona ja illalla sai hakea kuistilta ison kassin lahjoja :) sitten seuraavana päivänä mentiin mummin luokse, jossa oli muita saman ikäisiä serkuksia ja saimme lisää lahjoja. Oi muistoja <3

  jebbyy(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 37. Oho, ja osallistun kolmella arvalla! :)
  jebbyy(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 38. Paras joulumuisto tulee yhdestä narskuvan kylmästä pakkaspäivästä, jolloin haimmen isän kanssa kuusen omasta metsästä. Osallistun yhdellä arvalla, koska en facebookkia käytä :D
  kivipuuteri(a)gmail.com

  VastaaPoista
 39. Kolmella arvalla mukana :)

  Paras joulumuisto on lapsuudesta, kun joulupukki toi oikein ison nuken. Siitä oli iloksi moneksi vuodeksi!

  josalmela@luukku.com

  VastaaPoista
 40. Itsekin kuulun ehdottomasti siihen hyväosaiseen joukkoon, joilla paitsi oli niitä lahjoja niin vielä tärkeämpänä se turvallinen ja rauhallinen joulun tunnelma <3 Jouluista muistan ehkä parhaiten sen kuinka koristelimme kuusen yhdessä ja sitten alkoikin se joulupukin odottelu :D

  Kolmella arvalla mukana :)

  VastaaPoista
 41. Lapsuuden mummulan aikaisissa jouluissa oli hohtoa, kun vielä uskoi pukkiin. Nyt sanon silti viime vuoden, kun sain mieheltäni yllättäen aattona kauan haaveilemani tiibetinspanielin lahjaksi. Oli vanhempieni kanssa juoninut selän takana ja herättyäni yövuoron jälkeisiltä unilta pieni tipsupoika tuotiin syliini <3 Kolmella arvalla fb-tykkääjänä mukana.

  marikax@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Ihanimpia muistoja on tietenkin lapsuuden joulut jolloin koko perhe oli koolla ja sai jonkin kivan lelun. Myöskin omien lasten kanssa vietyt joulut ovat muistorikkaita. Mukana yhdellä. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 43. Paras joulumuisto on varmaan jokavuotinen tähden kuusenlatvaan laittaminen. Sain kunnian hartioilleni jo melko pienenä, muistan kun ihan pikkuisena isä nosti minua, että sain tähden paikoilleen. Isompana käytin jakkaraa, ja nykyään tekokuusen kanssa yllän jo ilman apuja :)
  supernatural-93 at hotmail.com

  VastaaPoista
 44. Kolmella arvalla mukana! Parhaita joulumuistoja ovat lapsuuden joulut, joita vietettiin aina vuorovuosin isän tai äidin vanhempien luona. Myös joulukuusen (oikean metsäkuusen tietenkin) koristelu aatonaattona on jäänyt mieleen. krista.eerika@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Minun parhain joulumuistoni on viimevuodelta. Pääsin reilu vuosi sitten muuttamaan omaan asuntoon opiskeluiden perässä ja viettää joulun ihan rauhassa omassa kodissa. Aina aikaisempina vuosilla joulu on mennyt riitelyyn ja paikasta toiseen juoksemiseen, sillä vanhempani erosivat kun olin pieni. Nyt minun ei enää tarvitse riidellä vanhempieni kanssa siitä, mihin olen joulua menossa viettämään. Vaan saan olla rauhassa, omassa kodissani!

  Kolmella arvalla mukana, janika.siren@hotmail.com

  VastaaPoista
 46. Lapsuuden joulut mummulassa, kun serkkujen kanssa odotimme joulupukkia.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 47. Parhaat joulut ovat nykyään, kun on itse jo mummi niin lapsenlapsista se joulu löytyy taas. sfriman@mbnet.fi

  VastaaPoista
 48. Kaunis joulumuisto sinulla! Minulla ei ole mitään parasta joulumuistoa mutta kaikki lapsuuden joulut olivat kivoja. Isossa sisarusparvessa oli hulinaa jo monta päivää ennen joulua. Jouluaattona sitten vertailtiin lahjojamme, minä sain yleensä kirjoja koska luin paljon jo silloin.
  Hyvää joulua sinulle ja läheisillesi.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 49. Parhaat joulumuistot ovat ehdottomasti mammani luota. Hän laittoi sina maukkaan jouluaterian meidän ja isäni veljen perheelle. Tunnelma oli aina iloinen, huoleton ja rakkauden täyttämä. Sitten siirryttiin olohuoneeseen jatkamaan iltaa ja jakamaan lahjoja. Ennen joulua olin mamman kanssa saanut puuhastella mm. tekemällä joulukarkkeja ja niithän sitten aattona popsittiin.
  tramp[@]netti.fi

  VastaaPoista
 50. Ihanimmat joulumuistot liittyvät joulupöytään ja erityisesti kalaruokien yhdessä syömiseen. Mätivoileipien rakentelusta on meillä tehty taidetta. Onpas mieletön jouluarvonta, osallistun yhdellä arvalla. msesmsesmses@gmail.com Aivan todella ihanat joulut!

  VastaaPoista
 51. Paras joulumuisto liittyy omaan isääni n. kymmenen vuoden taakse. Vaikka vanhemmat olivat eronneet jo silloin kun olin lapsi, tuli isäkin jouluaterialle äitini luokse aattona. Se halaus ja isän partaveden tuoksu <3! Isäni nukkui pois kahdeksan vuotta sitten joulun alla.
  bullpall@hotmail.com

  VastaaPoista
 52. Kyllä parhaat joulumuistot varmasti liittyvät lapsuuteen, kun joulut olivat jotenkin erityisen taianomaisia joulupukin odotuksineen! Tosin olihan ne jouluaatot raskaitakin, kun ei olisi millään jaksanut odottaa pukin tuloa :D Seuraan blogia myös facen kautta (omalla nimelläni), joten kolmella arvalla mukana! :) onmaailmameilleavoinna@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Minäkin päädyin meidän perheen paketoijaksi jo lapsena, ja vieläkin kun käyn lapsuudenkodissani joulua ennen äiti pyytää paketoimaan :D

  Paras joulumuisto on viime joululta, kun läheisemme tulivat meille jouluaatona. Meillä oli tosi tunnelmallinen ja ihanan rento aatto <3

  Olen mukana yhdellä arvalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja se sähköposti: joulumimminluona@gmail.com

   Poista
 54. Parhaat joulumuistot liittyvät ehdottomasti lapsuuteen ja notkuviin herkkupöytiin, kun mummokin oli vielä elossa.
  Mukana kahdella arvalla.
  mariah-79@suomi24.fi

  VastaaPoista
 55. Paras joulumuisto on kun lapset olivat ihan taaperoita ja oli sellainen helppo ja pelkistetty joulu
  nina.sihvonen@luukku.com

  VastaaPoista
 56. parhaat muistot on lasten ja lastenlasten kanssa kaimaen1(at)luukku.com

  VastaaPoista
 57. Mulla on paljon hyviä joulumuistoja, mutta kyl ne parhaimmat joulumuistot on lapsuudesta kun asuin mummin ja papan luona. Availtiin yhdessä lahjoja, syötiin jouluruokaa, soitettiin pianolla joulukappaleita ja käytiin saunomassa <3 kaipaan niitä aikoja
  annikajokinen95@gmail.com

  VastaaPoista
 58. Ei ole mitään yksittäistä muistoa mutta kyllähän ne lapsuuden joulut oli parhaita.
  Kolmella mukana.
  heli.studiokaira@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Lapsuudesta on paljon ihania muistoja, mut viime jouluilta on kyllä tuoreesti mielessä myös lämpimät muistot, vaikkei mitään ihmeellisempää olekaan tapahtunut: rentoa yhdessäoloa vanhempien kanssa, hyvää ruokaa ja juomaa, leffojen katselua, ulkoilua yms. :)

  VastaaPoista
 60. Parhaat joulu muistot ovat varmaan lapsuudesta, se jännitys, innokkuus ja tooodella pitkältä tuntuva odotus ennenkuin joulupukki saapuu.
  piiroinenjasmiina@gmail.com

  VastaaPoista
 61. yksi arpa. paras muisto on ehkä se kun veljen kanssa käytiin kuusi hakemassa muutamana vuonna yhdessä :-)
  emminum at gmail.com

  VastaaPoista
 62. Pitkään tässä tuijottelin ruutua ja mietin, mikä olisi paras joulumuisto. Lopulta ehkä lapsuuden joulujen sijaan viime joulu, jolloin pitkästä aikaa tuli pelailtua perheen kanssa. Ei juuri olla aikuisena tuollai vaan oltu yhdessä. Se oli kivaa :)

  Onpa ihana arvonta! Blotterazzia olen pitkään jo miettinyt, että olis kiva kokeilla. Yhdellä arvalla mukana. whiteflower(at)wippies.com

  VastaaPoista
 63. Paras joulumuistoni on se, kun olin lapsi ja meille tuli pukki jakamaan lahjat. Veljeni meni istumaan pukin syliin ja sattui repäsemään pukin parrasta, joka tietenkin osittain irtosi! Tuli hyvin selväksi ettei kyseessä ole oikea joulupukki :D Taisinpa lakata kokonaan uskomasta pukkiin. Olen mukana yhdellä arvalla! kokkonen.heini(at)gmail.com

  VastaaPoista
 64. Lapsuuden joulut maalla parhaita muistoja on. Yhdellä mukaan. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 65. luna.riitta@gmail.com
  Parhaat joulumuistot liittyy aikaan, jolloin omat lapset oli vielä pikkuisia. Sitä lapsen iloa!

  VastaaPoista
 66. Lapsuuden jouluihin liittyvät ne parhaat muistot! Koko perheen yhdessäolo, perinteet ja tietysti into uusista lahjoista. Voin vieläkin tuntea aidon kuusen tuoksun ja lahjapaperin rapinan :)
  -Marjuska-
  laaksonritari@luukku.com

  VastaaPoista
 67. Kolmella mukana. Lapsuuteen liittyy monenlaisia muistoja, kuten pukin odotus ja kuusen koristelut. Erityinen oli myös se joulu, kun omassa perheessä oli pieni poika. Lapsi toi jouluun aivan uudenlaisen merkityksen.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 68. Auber
  Yksi arpa minulle, parhaat joulumuistot, ikävä kyllä alan jo unohtaa liittyvät lapsuuteen, 9 henkeä pienessä pirtti ja huone talossa maalla, ei sitä ollenkaan ajatellut kuinka ahdasta meillä oli. Joka joulu meillä on paljon lahjoja, ruuasta en muista mutta varmaan riisipuuroa ja kinkkua ja torttuja sekä pipareita koska äiti oli hyvä leipomaan, paras leipuri mielestäni. Koulun kuusijuhlat ja kylän oma pikkujoulu, ne olivat hyviä muistoja.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 69. Lapsuuden joulujen tunnelma, kun vielä uskoi joulupukkiin ja isovanhemmat olivat olemassa. :)
  Kolmella mukana.
  sari piste susanna at hotmail piste com

  VastaaPoista
 70. Sen täytyi olla varmaankin viime joulu, sillä se oli oman esikoiseni ensimmäinen joulu :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 71. Koko perheen yhdessäolo ja joulun rauhallinen tunnelma ovat parhaita muistojani.
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 72. Ne joulut, jolloin on ollut superpaljon lunta, on olleet parhaimpia :) jenniju@hotmail.com

  VastaaPoista
 73. Parasta jouluissa on ollut se lahjojen paketointi ja kuusen koristelu! hennamar@outlook.com

  VastaaPoista
 74. Parhaat muistot ovat lapsuuden jouluista. Aatto tuntui tosi pitkältä ja illalla saimme valvoa poikkeuksellisen myöhälle uusien lelujemme kanssa :) Jouluruokaa en kyllä tuolloin arvostanut, nykyään se maistuu jo paremmin.

  Kolmella arvalla mukana.
  suvi.vikholm(a)luukku.com

  VastaaPoista
 75. Onpa kiva arvonta. Beautyblenderit ja tangle teezerit on olleet pitkään mun ostoslistalla.
  Mulla ei ole mitään erityistä joulumuistoa. Kaikki joulut on olleet kivoja. Parhaisiin hetkiin kuuluu varmaan ne, kun saatiin lapsena joka joulu lahjaksi palapeli ja isän kanssa yhdessä koottiin niitä päivätolkulla.
  Tykkäsin fb-sivustasi, joten kolmella arvalla mukana. :)
  yuenkynnet(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 76. Ihanimmat muistot on lapsuuden jouluaatoista, jotka vietettiin aina sukulaisten kera mummolassa. <3

  Kolmella arvalla mukana!
  mil.kor96@gmail.com

  VastaaPoista
 77. Parhaat joulumuistot liittyy itsellänikin mummolaan. Lapsena jokainen joulu vietettiin mummon luona ja se oli parhautta silloin. Mieleeni on erityisesti jäänyt joulupukki jolla oli naamari, sitä ihmettelin jälkikäteen hyvin pitkään 😃
  Yhdellä arvalla mukana
  akame88@hotmail.com

  VastaaPoista
 78. Yhdellä arvalla mukana. Parhaimmat muistot lapsuudesta ja nuoruudestakin jolloin vietettiin lapin mummolassa joulut :)

  VastaaPoista
 79. Edellisestä kommentista unohtui s-posti; ennimaria@hotmail.fi

  VastaaPoista
 80. Paras joulumuisto on ehdottomasti kuusen tuoksu! Oikea kuusi tuoksuu todella hyvälle, kun se alkaa sulamaan :) Onneksi vanhempien luokse pääsee vieläkin haistelemaan kuusta, vaikka ei se ole sama kuin lapsena, kun nykyään käy vain kylässä.
  mielenmaisemia@hotmail.fi

  VastaaPoista
 81. Minulla ei ole oikeastaan jäänyt yksittäisiä jouluja mieleen. Kun joka vuosi tehdään samat asiat, sekoittuvat joulut toisiinsa. Voisin kuitenkin mainita ne joulut ja muistot, kun kaikki isovanhempani vielä elivät ja tulivat meille aattona syömään. Tiedän, että äitini stressasi silloin joulupöydän tarjottavista paljon enemmän kuin nyt kun syömme vain "omalla porukalla", mutta minusta oli ihanaa kun mummot ja ukit olivat mukana viettämässä joulua. Enää he eivät jaksa meille lähteä, kun asuvat tunnin ajomatkan päässä (ja toinen ukkini on kuollut..). Se kuitenkin aina ilahdutti niin paljon, kun heidät sai jouluna vieraaksi :)
  Kolme arpaa voisin ottaa, Blotterazzia ja Color Switchiä oon halunnut jo pidemmän aikaa kokeilla. neitiminttukihara (at) gmail.com

  VastaaPoista
 82. Parhaat joulut taitavat olla omien lasten kanssa vietetyt joulut, kun lapset olivat pieniä ja uskoivat vielä joulupukkiin.
  anne.puumala@anvianet.fi

  VastaaPoista
 83. Kolmella mukana. Parhaat muistot lapsuudesta kun vietettiin jouluja Hämeessä mummolla. paperitypy ät hotmail.com

  VastaaPoista
 84. Parhaat joulumuistot ovat ajalta, kun veljeni koira vielä eli. Hän tykkäsi joululahjoja avaamisesta, toistenkin, noutaja kun oli.
  3 arvalla mukana. 66aurinkoinen@gmail.com
  Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 85. Lapsuuden joulut kun mentiin joulukirkkoon hevosen vetämällä reellä.
  Yhdellä mukana.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 86. Lapsena kun oltiin syöty jouluruoka ja sen jälkeen odoteltiin malttamattomina joulupukkia :) Mukana kolmella arvalla.

  satu.makela@hotmail.fi

  VastaaPoista
 87. MInulla ei ole selkeitä yksittäisiä joulumuistoja, mutta juuri kerroin tuossa poikaystävälleni miten rakastan kömpiä alakertaan vanhempieni luona pyjamassa ja käpertyä siihen sohvan nurkkaan, joka on lähimpänä joulukuusta. Siinä nöpöttää katsomassa Joulupukin kuumalinjaa ja muita perinteisiä ohjelmia. Sitten jossain välissä syödään ja avataan paketit kuusen alta.

  Yksi arpa, sonja.immonen ät gmail.com

  VastaaPoista
 88. Kolmella mukaan. Parhaat joulumuistot liittyvät pukin odottamiseen.

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 89. Minulla on jouluaattona syntymäpäivä ja mieleen on jäänyt ala-asteikäisenä herääminen jouluaamuna ja yön aikana koulupöytä on täyttynyt synttärilahjoista! Arvostan näin vanhempana sitä että synttärit on aina muistettu erikseen enkä ole kärsinyt jouluaattoon osuneesta juhlapäivästä! Huomennakin synttärikahvit juodaan ensin päivällä ja sitten vasta siirrytään joulun viettoon! :)
  Kolme arpaa! N.myllyla85@gmail.com

  VastaaPoista
 90. Kun olin alle kouluikäinen oli kenenkään huomaamatta tippunut yksi minulle kuulunut paketti hankeen ja sieltä sen löysin myöhemmin illalla (vaiko vasta seuraavana päivänä) ja tunnistin oman nimeni. Oli siinä pienellä tytöllä hauskaa ajatella miten pukin reestä tipahtanut yksi paketti:D

  Kolmella arvalla mukana ja nimi sama facebookissa kuin sähköpostissa :)

  kristiina_myyrylainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 91. Vau! Parhaat muistot on lapsuudesta kun siskon kanssa mentiin portaisiin piiloon joulupukkia :D silloin kanssa koitettiin ruoka syödä nopeasti että päästiin avaamaan lahjoja!
  jenni.koivumaki@gmail.com
  Kolmella arvalla

  VastaaPoista
 92. Minullakaan ei mitään tiettyä muistoa ole, vaan nimenomaan se lämmin tunnelma lapsuuden jouluista on edelleen vahvasti mielessä :) yhdellä arvalla mukana, maria.anastasia.antonova@gmail.com

  VastaaPoista
 93. Ihanaa joulua Jonna!
  Yhtä tiettyä parasta joulumuistoa ei ole, vaan useampi lapsuusjoulu on mennyt samalla kaavalla. Me saatiin yleensä lahjaksi joku videopeli (nintendo, pleikkari tai mikä konsoli sattui olemaankaan sillä hetkellä). Isosiskon ja pikkuveljen kanssa vetäydyttiin illasta yhdessä pelaamaan. Nukkumaan ei tarvinut mennä, joten yleensä joku vähintään jaksoi aamuun asti. Eväänä konvehteja, coca-colaa ja välillä haettiin keittiöstä ruisleipää kinkulla ja sinapilla :)

  Kolmella arvalla mukana.

  Kuorotipu (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 94. Laitetaan aina joulupuuroa tontulle ulos <3 valekuva@gmail.com

  VastaaPoista
 95. Joulunvietto mummilassa joka joulu on paras joulumuisto. Ja ne mummin tekemät jouluruuat.
  Kolmella arvalla mukana.

  h_lo (ät) netti.fi

  VastaaPoista
 96. Joka toisena vuotena meillä on sukujoulu niin silloin yhdessä lautapelien Pelaaminen ja lahjojen jakaminen :)

  VastaaPoista
 97. Muistoja on monia. Parhaita on varmaan omien lasten riemut. Kuopukseni ensimmäinen joulu. Esikoiseni ensimmäinen joulu.. tapasin mieheni 15 vuotta sitten joulun alla. Siitäkin on hyvät muistot 💜
  Ihanaa joulua Jonna!

  VastaaPoista
 98. Parhaita joulumuistoja ovat lapsuuden joulut mummolassa. Syötiin yhdessä pitkän kaavan mukaan, koristeltiin joulukuusi, odotettiin jännityksellä pukin tuloa ja pengottiin lahjoja suuresta säkistä. Ihania muistoja <3

  Arvonnassa olen mukana kolmella arvalla.
  micjac(at)luukku.com

  VastaaPoista
 99. Omien mummola-joulujen muistojen lisäksi parhaita on omien lasten kanssa vietetyt pikkulapsivaiheen joulut :) Lasten silmistä kun näkyi se joulun taika...

  Arvonnassa tällä yhdellä mukana,
  sannav72@gmail.com

  VastaaPoista
 100. Parhaat joulumuistot ovat lapsuudesta, kun vielä odotti joulua ja joulupukkia innoissaan, ajan mittaan joulu saa aivan erilaisrn merkityksen :) Osallistun yhdellä arvalla, wiskram(at)luukku.com

  VastaaPoista
 101. Paras joulumuistoni on lapsuudesta, kun sovimme pikkuveljeni ja serkkuni kanssa, että laulaisimme niin kovaa, ettei joulupukin ääntä kuuluisi. Loppujen lopuksi minulla ja serkullani ei pokka kestänyt, mutta pikkuveljeni hoilaisi kuin viimeistä päivää. Tämä löytyy onneksi videolta! :D Mukavaa joulunaikaa sulle! :)

  Mukana yhdellä arvalla.
  emmih96@hotmail.com

  VastaaPoista
 102. Minulla ei ole parasta joulumuistoa - lapsuuden joulut noudattavat samaa kavaa perheen keskeen. Niissä ei ole mitään huonoa, muttei myöskään mitään erottuvaa. Hyviä ja erilaisia jouluja alkoi tulla täysi-ikäisyyden jälkeen. Ystäväjoulut Japanissa, roadtrip Jenkeissä ja aattoyö motellissa San Franciscossa ym...vähän erilaista. Nykyään on taas ihana palata siihen ihan tavalliseen samaa kaavaa noudattavaan jouluun oman lapsen kanssa - tosin lapsenkin kanssa ollaan tehty jo yksi joulureissu ja joulupöydässä ihmiset vaihtuvat eri tavalla mitä omissa lapsuuteni jouluissa.

  Mukana kolmella arvalla.
  kaislarannalla@gmail.com

  VastaaPoista
 103. Ensimmäisen lapsen ensimmäinen joulu. Mieleen painui erityisesti se kun hän konttasi kohti isänsä lahjaksi saamaa viskipulloa :D

  Mukana yhdellä arvalla.
  tuija.luoto(at)luukku.com

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives