Haistelemassa kevään tuoksutuulia


Kävin perjantaina pitkästä aikaa aamupäivällä pikapyrähdyksellä Helsingissä tuoksuttelemassa jo myyntiin tulleita ja tulevia kevään uutuustuoksuja. Joukossa oli todella mielenkiintoisia yksilöitä. Sen lisäksi pääsin tutustumaan  Kickseihin lanseerattavaan uutukaiseen meikkisarjaan. Itsehän kirjoittelen näistä tilaisuuksista blogiini vain harvoin, yleensä ainoastaan silloin, jos olen itse todella inspiroitunut tilaisuudesta. Viimeksi taisin postata teille Smashboxin tilaisuudesta syyskuussa. Perjantaina aamusta oli kuitenkin tilaisuus, jossa oli todella hyvä fiilis sekä miellyttävä rento tunnelma (ehkä kaikki olivat perjantaifiiliksissä?), puhumattakaan siitä, että esittelyssä olevan tuotteet olivat omasta näkökulmastani enemmän kuin kiinnostavia. Joten mennään tylsän maanantain kunniaksi vielä hetkeksi perjantain hivenen jopa trooppisiin tunnelmiin Svenska Klubbenille.


Pääosaa tilaisuudessa näytteli itseoikeutetusti Suomen tuoksumarkkinoiden johtaja Escada. Tiesittekö, että Suomi on Euroopan kärkimaita Escadan tuoksumyynnissä? Kulttimaineeseen nousseet kesätuoksut viettävät tänä vuonna 25-vuotis juhlia. Escada oli ensimmäinen firma, joka toi markkinoille kesätuoksut. Perinne alkoi jo vuonna 1993 eli tämä on 25:s kesä peräkkäin, kun saamme nauttia Escadan Limited edition -tuoksusta. 

Itsehän ostin ensimmäisen kesä-Escadani vuonna 1994, siitä lähtien en jättänyt pulloakaan ostamatta vuoteen 2006 Pasific Paradiseen asti. Seuraavana vuonna Escada uudisti tuoksupullon ja minun mielestäni myös tuoksujen luonne jotenkin muuttui. Tätä on vaikea selittää, mutta te jotka käytitte Escadaa 90-luvulla, tiedätte, mitä tarkoitan. On myönnettävä, että tykkään edelleen niistä vanhoista sydämen muotoisista pulloista enemmän. En vain lämpene tuolle uudelle sileälle ulkomuodolle. Varsinkin 90-luku ja 2000-luvun alku oli mielestäni näiden tuoksujen kulta-aikaa. Escada teki todella erilaisia, mielenkiintoisia, mutta silti hyvin escadamaisia tuoksuja. Antaisin mitä vain, jos uudelleen myyntiin tulisi vanhoja herkkuja 90-luvulta. Varsinkin Sunny Frutti, joka on edelleen Lily Chicin ja Loving Bouquetin kanssa parhaimpia ja onnistuneimpia versioita 25 vuoden aikana. Se ilahduttaisi minua uudelleen tulolla paljon, pääsisin elämään vielä kerran nuoruuttani. Pullouudistuksen jälkeen ehdottomasti eniten vanhaa hieman erikoisempaa Escadaa henkinyt tuoksu on eittämättä Cherry in the Air, joka on muistaakseni Escadan eniten myydyin kesätuoksu kautta aikojen. Enkä ihmettele. Tämän vuoden tuoksu kantaa nimeä Fiesta Carioca, jota kuvaillaan intohimon cocktailiksi. Tuoksussa on kivaa pirskahtelevaa raikkautta ja hedelmäisyyttä. Ehdottomasti parasta Escadaa sitten Cherry in the Airin, vaikka välissä on ollutkin pari ihan kivaakin tuoksua. 


Gucci on tuonut markkinoille sellaisen miesten tuoksun, että tämän kaltaista en muista koskaan tuoksutelleeni. Guccin Guilty Absolute on tuoksu, jossa ei ole tippaakaan hedelmäisyyttä, ei kukkaisuutta, eikä myöskään raikasta sitruksisuutta, hämmentävää. Tuoksu on todella miehekäs, onhan Jared Leto sen keulakuva. Erilainen, päitä kääntävä tuoksu. Alkutuoksu on nahkainen, johon sekoittuvat metsäiset ja puiset vivahteet. Tässä on selvästi haistettavissa myös savuinen vivahde. 


Hugo Bossin Hugo Iced tuoksuu hurmaavan raikkaalta ja virkistävältä. Minttuinen virkistys kesäpäiviin.


Dolce & Gabbana on tehnyt kesäversionsa klassisista Light Blue -tuoksuistaan. Alkuperäinen Light Bluehan on yksi ikuisista suosikeistani, mutta en ole ollut järin ihastunut siitä tehtyihin flankereihin lukuunottamatta Escape to Panareaa. Tämä versio sen sijaan kolahti ja lujaa. On ehdottomasti eniten uskollinen versio alkuperäiselle tuoksulle, mikä on pelkästään hyvä asia. Ainoa mikä erottaa tämän Light Blue Eau Intensen alkuperäisestä on se, että tässä selvästi sellainen yksi rapsakampi ja raikkaampi pirskahdus, joka on varmastikin saatu lisäämällä isompi annos vihreää omenaa. Ehdottomasti parhaan kesätuoksun ainesta.


Lopuksi, mutta ei suinkaan vähäisimmäksi siihen ihan näillä näppäimillä Kickseihin lanseerattavaan Buxom -meikkisarjaan. Itselle tuli jostain syystä heti pakkauksista hieman UD-fiilikset, hintahaitarikin on tuotteissa sama. Buxomin hittituotteita ovat vaniljalta tuoksuvat huulia pullistavat ja kihelmöivät huulikiillot sekä Lash Mascara, joka on brändin myydyin tuote. Tuotteissa oma ihastuttava tuoksumaailmansa, sillä aurinkopuuterikin tuoksuu kesäisesti kookokselle. Tuoksut eivät ole kuitenkaan liian voimakkaita. Pakkaukset vaikuttivat laadukkailta, ei ollenkaan rimpuloilta, joten jään jännityksellä odottamaan miten tämä Sephorassa ja Ultassa myytävä sarja lähtee Kickseissä liikkeelle.

Herättikö jokin kevään uutuuksista kiinnostuksen?








  1. Vastaukset
    1. Aina yhtä mielenkiintoista millaisen tuoksun ovat kesäksi tehneet. :)

      Poista
  2. Escadan tuoksut ovat yleensä sellaisia, että tykkään :) Myös Buxom kiinnostaa kovasti. Pitää heti mennä Kicksiin katsomaan lähemmin, kun tuotteet sinne saapuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fiesta Carioca omaan makuun paras kausituoksu sitten Cherry in the Airin. :) Oikeasti tosi kiva, että meille Suomeenkin tulee näitä uusi meikkibrändejä.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Niin oli! Kaikki viimeisen päälle, tykkäsin, että asetelmat oli mietitty pitkälle. Visuaalinen ihminen kiinnittää tollaiseen huomiota heti. :)

      Poista
  4. Gucci kuulosti mielenkiintoiselta (ja vähän pelottavalta :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On varmasti sellainen tuoksu, että joko sitä rakastaa tai sitten ei voi sietää. Sen verran voimakas ja erikoinen ja nahka on todella vahvasti esillä, vahvemmin kuin missään muussa ikinä haistamassani tuoksussa. ^_^

      Poista
  5. Omenainen hajuvesi kuulostaa ihan raikkaalta! Kiva, että tulee uusia meikkimerkkejä myyntiin, vaikka lähin Kicks onkin vähän kaukana, joten siellä ei tule käytyä usein :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aivan ihana, sellainen rapsahtavan kirpeä, mutta samaan aikaan hieman makea. :)

      Poista
  6. Buxomin vuoksi voisikin tehdä shoppailureissun Tampereelle :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos ihanasta seurasta <3 Tilaisuus oli kokonaisuudessaan aivan täydellinen, kaikki asettelut, se aika ja keskustelu ja positiivisuus miten henkilökunta antoi parastaan. Jokaisen tuoksun tai tuotteen ympärille laitetut sävy sävyyn kukkakimput ja paikka ja täydellinen aamupala. Niin paljon upeita uutuuksia, joihin sai ajan kanssa tutustua.

    Meillä oli mitä ihanin aamupäivä. Bongasinkin juuri tuon Escadan Porvoon Sokkarin myydyimpänä tuoksuna, mutta en aiemmin tiennyt, että oma suosikkini on niinkin suosittu. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi! <3

      Ei mikään yllätys, että Escada on noussut jo nyt myydyimmäksi tuoksuksi. ^_^

      Poista
  8. Ehdottomat suosikkini näistä on Escadan kesätuoksu, olen niihin hulluna <3
    Ja tuo Kickseihin lanseerattava Buxom kiinnostaa todella paljon!
    Täytyypä käydä myös tuoksuttelemassa nuo miestentuoksut, Hugo Boss varmastikin ihastuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tänä vuonna tosi hyvä! ^_^Buxomin huulikiilto on tosi kovassa käytössä, en ole pitkään aikaan innostunut kiilloista, mutta nyt!

      Poista
  9. Buxom kiinnostaa kovasti! Jenkkitubettajilta olen kuullut merkistä kehuja ja se on myös eläinkokeeton :) Huippua että saadaan se Kicksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeasti tosi mahtavaa, että tulee näitä uusi meikkibrändejä tännekin! :)

      Poista
  10. Toi Guccin tuoksu kuulostaa mielenkiintoiselta, sitä täytyy kyllä nuuhkia heti kun vastaan kävelee! Light Blue ei ole mulle koskaan kolahtanut, mutta tuota omenaversiota pitää silti kanssa tuoksutella, varmuuden vuoksi. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on todella mielenkiintoinen ja todella erilainen kuin muut tuoksut mitä on pitkään aikaan tullut markkinoille. :)

      Poista
  11. Mulle tuli Buxomista bareMinerals-fibat, muistaakseni heilläkin olisi joskus ollut joku tuote jossa vastaavaa fonttia..tai sitten olen silloin sekoittanut merkit keskenään :D Täytyypä käydä keväämmällä kurkkimassa Kickseissä ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos en ihan väärin ole ymmärtänyt niin Buxom ja BareMineralsin alainen firma, joten ei ihme, jos tuli mieleen. :D

      Poista
  12. Ihanan oloinen tilaisuus! Escadat oli suosikkeja kun vielä tuoksuja käytin. Miksei me ikinä olla samoissa tilaisuuksisissa, olisi kivaa nähdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi kiva tilaisuus. No ei kyllä siis oikeasti millää tahdota osua samaan paikkaan samaan aikaan. Mä tosin käyn todella harvoin missään mutta silti, luulis, että edes joskus osuttaisiin. ^_^

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives