Suuri yllätysmunatesti


Suklaanhimostani hyvin perillä oleva mieheni yllätti minut totaalisesti pääsiäisviikolla tuomalla minulle kaupasta 16 yllätysmunaa, kaikki lajit mitä paikallisesta Prismasta löytyi. :D Blogia pitävänä ihmisenä tietenkin ajattelin heti, että tästähän saisi mukavan munatesti-postauksen pääsiäisen pyhiksi. 

Nyt on kuitenkin sanottava, että jopa minulta on meinannut usko loppua testiä tehdessä kesken (ja vatsalaukku), vaikka mieheni on myös auttanut suklaiden kanssa. Osa munista on edelleen syömättä, mutta onneksi pääsiäistä on vielä jäljellä. Yhdeksän suklaamunaa ehdittiin kuitenkin laittaa testiin eilisiltaan mennessä. Arvioinnin kohteena olivat suklaan maku sekä tietenkin yllätys. Jos puhutaan yllätysmunasta, niin onhan sillä väliä, mitä sieltä sisältä löytyy. Alta selviää mikä yhdeksästä munasta selviytyi voittajaksi. 


1. Disney Dalmatialainen 20g 

Suklaa oli todella valjun makuista, maistui tyypilliselle suklaakalentereiden suklaalle, joten mausta 1,5 pistettä. Yllätyksenä oli hellyttävä dalmatialais-figuuri, pisteitä sille 3,5.

PISTEET: 5

2. Disney Frozen 50g

Moni maistelluista munista oli näitä UTZ Certified Cocoaa (tämäkin) ja pakko sanoa, että todella hyvän pehmeän makuista maitosuklaata, mausta pisteitä neljä. Yllätys sen sijaan oli pettymys, lumihiutale leimasin, josta ei edes tullut väriä, vaikka se oli sinetöity muovilla. Pisteitä yksi leimasimen söpöstä ulkonäöstä.

PISTEET: 5

3. NHL 50g

Samaa suklaata kuin yllämainitussa, maku sellainen, että sitä syö todella mielellään ja uppoaa helposti, joten neljä pistettä. Yllätys oli käytännöllinen avaimenperä, harmi, ettei se ollut suosikkijoukkueeni, käytännöllisestä yllätyksestä kolme pistettä.

PISTEET: 7

4. Turtles 50g

Apua, tästä tuli ihan lapsuus mieleen. Turtlesit pyörivät telkkarissa, kun tulin koulusta kotiin. Ulkokuori ei ole mitenkään houkuttelevin. Suklaa hyvää sertifioitua maitosuklaata, josta varmat  neljä pistettä. Yllätys sen sijaan oli karmea pettymys, imukupilla toimiva ruma vihollishahmo, jonka nimeä en tähän hätään muista. Olisin mielelläni ottanut Turtlesin, pisteitä 1.

PISTEET: 5


5. Kinder Surprise 20g

Tuttu ja turvallinen, mausta pakko antaa viisi pistettä, sillä ostelen niitä patukoitakin vähän väliä. Yllätys sen sijaan ei isoja hurraa-huutoja aiheuttanut. Sarvikuono jonka sarvella pystyi kirjoittamaan mukana tulevaan tauluun. Taulun takaa vipua vääntämällä teksti tai piirtämäsi kuva taulusta häviää. Yllätyksestä 2,5 pistettä.

PISTEET: 7,5

6. My Little Pony 50g

Suklaa oli jälleen hyvää sertifioitua, joten neljä pistettä siitä. Yllätys sen sijaan jätti hieman kylmäksi, kuminen poni kiinnitettäväksi kynään, kaksi pistettä.

PISTEET: 6,5

7. Rähinä 50g

Tässäkin oli käytetty herkullista sertifioitua suklaata, joten neljä pistettä. Sisältä paljastui painava "kultainen" sormus, joka sopi jopa aikuisen sormeen. Yllätys jätti ehkä aavistuksen kylmäksi, en mitä luultavammin itse kävele sormus sormessa julkisilla paikoilla. :D Yllätys kuitenkin tuntui hieman "ylellisemmältä", joten siitä 2,5 pistettä.

PISTEET: 6,5

8. Pets 

Vaikka suklaa oli sertifioitua, mutta jostain syystä nämä tähtikuviolla varustetut kuoret eivät maistu mielestäni yhtä hyvältä kuin ne, joissa on sileä pinta. Maku on jotenkin vaisumpi ja hivenen jopa karvas, joten pisteitä mausta vain 2,5. Yllätyksenä sisältä paljastui taulu, joka oli tylsyyden huipentuma, siitä vain yksi piste.

PISTEET: 3,5

9. Kinder Surprise Maxi 100g

Nyt on kuulkaas niin, että jos minun pitäisi ostaa pääsiäisenä vain yksi suklaamuna, se olisi tämä. Ensinnäkin suklaa saa tietenkin sen viisi pistettä ja sitä on PALJON! Mutta se yllätys... ainoa, joka sai tällaisen vanhemmankin ihmisin hihkumaan. Sisältä paljastui koottava smurffitalo pattismuffin (Hefty Smurf) kera. Talo koottiin ja siihen liimailtiin tarroja, joka jo sinänsä oli mukavaa huvia. Parasta on se, että talon voi myös sulkea. Parhaasta yllätyksestä on helppo antaa viisi pistettä. Sen sijaan kitisen tähän loppuun pienenä miinuksena Kinderin uudesta pakkaustyylistä, joka koostuu kahdesta folion palasesta. Suklaamunaa on vaikea saada auki, ainakaan siististi. 

PISTEET: 10


Yhdeksän munan testissä Kinder Maxi selviytyi ylivoimaiseksi voittajaksi täysillä pisteillä. Se on muita hieman kalliimpi, mutta jokaisen euron arvoinen. Itse olisin kaivannut yllätyksiksi kokonaisuudessaan enemmän koottavia asioita, mutta trendi näyttää nykyään olevan enemmän kaikenlaista rihkamaa. 

En tiedä maistatteko te muut noissa sertifioiduissa suklaissa eron, minusta tähtikuvioiset ovat selvästi pahempaa suklaata kuin sileäpintaiset, vaikka ne varmaankin tulevat samasta tehtaasta. :D Valmistus maa kun on molemmissa Italia.

Mikä on teidän yllätysmunasuosikki? Mikä testin munista oli houkuttelevin?

Oikein leppoisaa pääsiäisen jatkoa kaikille!
 1. Hauska postaus! Muistan kun lapsena saatiin valita kaupasta yhdet pääsiäismunat. Minä otin aina Mignonin koska siinä oli eniten syömistä. Yllätyksistä en ole ikinä välittänyt enkä vuosiin mitään munia ostanut. Nyt ostin töhnämunia mutta olivat imeliä eikä mitenkään erikosia :D mämmistäkin tuli jo paha olo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole vielä pystynyt mämmiä edes aloittaan, kun on maha täynnä suklaata. :D Josko tänään. Itsellä oli suunnitelmissä tehdä noita töhnämunia itse, mutta kun mies toi kaupasta ton satsin, luovuin ideasta. :D

   Poista
 2. Tosi hauska postausidea! Meillä suositaan perinteisiä kindermunia, joita mies ostikin ihan koko 24 munan satsin ennen pääsiäistä :D Mä tykkään eniten niistä hahmo yllätyksistä, tänä vuonna smurffit. Niitä tuli lapsena aina keräiltyä koko sarjat ja edelleen ne taitaa olla tallessa vanhemmilla :) Harmikseni olen saanut vasta yhden smurffiinan ja paljon koottavia pikkuautoja! Tuo jätti-kinder vaikuttaa ihan mahtavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. ^_^

   No toihan on jo kunnon "kenno". :D Kindereissä on tosiaan tänä vuonna Smurffit aiheena, itse olen saanut noista pienistä pappasmurffin ja smurffiinan tuossa aiemmin keväällä. ;)

   Poista
 3. Kyllä nuo suklaamunien yllätykset on muuttunut huonoiksi! Toisin oli meidän lapsuudessa, kun Kindereitä piti ostaa jo ihan niiden yllätystenkin vuoksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä. Välillä aina mietin kultaako aika näitä muistoja, mutta ei varmaankaan. ;)

   Poista
 4. Kyllä tuo Kinder on ollut jo vuosia meidän perheen suosikki.

  VastaaPoista
 5. Kyllä mä nyt sanon, että kaikkein komein on tuo ökysormus, sillä naittaisi vaikka koko satumaailman prinssit eli se muna on paras. :) Mahtava ja pieteetillä toteutettu postaus <3 Ihanaa pääsiäistä Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on todella öky! :D Hyvä, että siitä on tehty aikuisen sormeenkin sopiva, koen myös että kysyinen muna ehkä on jopa suunnattu hieman iäkkäämmille syöjille kuin lapsille. ;) Mukavaa pääsiäistä Tiia! <3

   Poista
 6. Hauska postaus:) Iso Kinder kokonsa ja kunnollisen sisuksensa puolesta olisi mun ykkönen. Kyllä yllätysmunan sisällä pitää olla kunnon kamaa:) Muistan lapsuudesta, että aika usein suklaamunista tuli pieniä koruja, yleensä "timanttisormuksia", minkä johdosta olin aina ihan bling bling -tyylikäs;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos yksi muna pitäisi syödä, niin olisi kyllä helppo valinta suklaa-ahneelle ja no myös yllätys oli hyvä. :D

   Poista
 7. Kinderit on parhautta! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on, varsinkin Maxi yllätti positiivisesti, en ole ennen syönyt tota isompaa, kyllä kannatti. :)

   Poista
 8. Haha, nyt oli hyvä! Täytyy sanoa, etten ole enää vuosiin innostunut suklaamunista, koska yleensä se suklaa on mielestäni aika pahaa. Tänään söin kyllä hyvän munan, M&M's -merkkisen. Muistan vieläkin lapsuudestani Petteri Kaniini -suklaamunan. Niitä jos saisi vielä. Jumbomunan sisässä oli punaisia sydänmarmeladeja. En ole oikeastaan koskaan lämmennyt noille leluille, ne ovat aina olleet mielestäni krääsää. :D Joitan vähän vanhempia leluja tosin on varmaan jossain laatikossa, ajalta kun asiat olivat paremmin ja leluissakin oli jokin järki. Nykyään ne ovat epämääräisiä muovisia kikkareita. :´D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen olisi tosi pahaa suklaata yllätysmunissa. Mielestäni suklaan maussa on petrattu tosi paljon (toisin kuin yllätyksissä), enää noissa pienissä munissa on niitä joulukalenterisuklaan makuisia suklaita, isoissa munissa on huomattavasti parempaa. :D

   Poista
 9. Arvasin jo ennen postauksen loppuun pääsyä, että Kinder voittaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut se on paras. :D Harmi, että noissa pienissä munissa yllätykset on huonontuneet vuosien aikana. Ennen muinoin niissä oli jopa aika hankalia koottavia, että blondikin joutui vähän miettimään niitä. :D Ei enää. :/

   Poista
 10. Mä olen syönyt pääsiäisenä vain Kindereitä, koska ne on vaan parhaita. Mutta olen hämmästynyt miten monessa kaupassa oli suklaamunat lähes loppu jo torstaina! Jouduin etsimään perus-Kindereitä kahdesta isosta marketista ennen kuin päädyin Sokoksen Herkkuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ovat. Musta ne loppui monesta paikasta jo silloin edellisenä viikonloppuna, kun oli palmusunnuntai ja ihmiset hamstrasi niitä ilmeisesti virpojille. Meidän lähikaupassa valikoima vähentyi puolella, eikä lisää tullut. Joka pääsiäinen sama juttu. :D

   Poista
 11. Ihana mies sinulla ❤ Ne tähtikuvioidut suklaat on minunkin mielestä pahempia, sileet parempia ja Kinderit maultaan ykkösiä. Meidän perheen suurin pettymys oli Kinderien yllätykset. Ostettiin nimenomaan smurffi munia, joista piti tulla smurffi yllätykset, mutta yhdessäkään ei ollut smurffia, vaan jotain koottavaa roinaa😕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että joku muukin maistaa eron, joka on musta todella selkeä. Joutuisko ne kuitenkin tekemään vähän eri koostumuksen, että saavat ne tähtikuviot painettu ja siksi suklaa ei olee samaa, vaikka on sertifioitua ja tulee Italiasta. :D Noissa pienissä on todella harvassa Smurffi, itse olen kahdesta tämän kevään aikana löytänyt, muut tuollaista sarvikuonon kaltaista rihkamaa. :( No onneksi edes suklaa on hyvää.

   Poista
 12. Tosi kiva postaus! Itse tykkään eniten Kindereistä, siis suklaan takia. Lapsena isoin juttu oli löytää munasta sormus, muistan sen hyvin. Hyvää pääsiäistä! 🐣🐥🐤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   No niissä on ihan paras suklaa, muistan kun aikoinaan -92 näin Ranskassa myynnissä niitä patukoita, Suomessa niitä ei silloin myyty. Raahasin niitä monta sellaista 10kpl laatikkoa sieltä kotiin. :D Hyvää pääsiäistä sinnekin. :)

   Poista
 13. Apua, mä en ostanu yhtään suklaamunaa =D Mutta kyllähän se Kinder on parhaimman makuinen, tosin en oo nyt aikuisiällä muita yllärimunia tainnut ostaakaan kun jotenkin on semmonen mielikuva, että ne tavallista suklaata sisältävät maistuvat just semmoselle joulukalenterisuklaalle mikä on aika pahaa... Pitäs kyllä testata muitaki, varmasti maut on kehittyneet ajan myötä parempaan suuntaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, en mäkään. Mies osti. :D Olen toteuttanut vain tota syömispuolta. :p Noissa pienissä suklaamunissa on just paljon joulukalenterisuklailta maistuvia, isoissa ei niinkään. Varsinkin kun valkkaa ne missä on silea sisus, eli ei Hello Kitty, Pets tai Star Wars munaa, joissa on tähtikuvio, heti pahempaa suklaata. :D Röllissä on myös kaamean makuinen suklaa, sen tiedän jo etukäteen, joten se odottaa vielä. :D

   Poista
 14. Olipas hauska postaus!

  Kinderit on mun ikisuosikkeja! Keräsin joskus jotain krokotiileja ja smurffejakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla.

   Muistan vanhaan hyvään aikaan Kindereistä Smurffit, Krokot, Hipot ja Kilpparit. Punnittiin noita munia aikoinaan kaupan vaakalla, että oli todennäköisempää saada sellainen. :D

   Poista
 15. Miten mä oon kuvitellut että pärjäisin muka tavan Kindereillä ilman tollasta isoa!! Nyt on tollanen pakko saada ja sieltä on paras tulla kans tommonen koottava Smurffimökki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano! En mäkään pärjää enää tästä eteenpäin. :D Toi smurffimökki oli jotain ihan parasta. <3

   Poista
 16. Loistava postaus! Pitää muistaa ensi vuonna hankkia Kinderin jättimuna - tänäkin vuonna kaksi normaalikokoista ostin, joista loppupeleissä molemmista suklaat söin kun ei miehelle kelvannutkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti jättimunaa, sillä periaatteessa pärjäis hyvin yksin koko pääsiäisen. :D

   Poista
 17. Mainio postaus vaikka meillä ei enää näitä yllätysmunia harrastetakaan, kun aikuisille lapsille kelpaavat Mignonit ja maailman kauneimmat suklaarakeet;)
  Jos vielä saisikin sellaisia munia, joiden sisällä on niitä ihania "rubiini-, safiiri- ja jalokivisormuksia", joita minun lapsuudessani oli, ostaisin kaupat tyhjiksi;)
  Hyvää pääsiäisen jatkoa sinne loppumunien testailuun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mignonit on ihan parhaita, ne ei vaan oo yllätysmunia, niin eivät päässeet testiin mukaan. :D

   Oikein ihanaa pääsiäisen jatkoa Lady. <3

   Poista
 18. Ooh mikä maksimuna! Meillä on munat availtu ja yllärit otettu ulos, muttei niitä suklaita kukaan syö, on niin pahoja. :D Ja mignoniin ei pysty, yksi sellainenkin meillä on kun tyttö sai virpoessa. Helinä-munat olivat meillä suosikkeja, kun niistä sai tyttö keijuja leikkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, muistan, että joskus pienenä tehtiin tosta samaa. :D Sitten syötiin kyllä karkkikiposta kaikki muut karkit. hahahahaa.

   Poista
 19. Ihana testi ^_^ Ja mä olen sitä mieltä, että kyllä 80- ja 90-luvulla pääsiäismunien yllätykset oli vaan paljon parempia :D Kinderissä on kyllä paras suklaa, sitä mäkin muuten ostan toisinaan, jos joskus suklaaseen sorrun ( yleensä en siitä niin välitä ) ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, varsinkin kasarilla ja 90-luvun alkupuolella oli kaikki huiput.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives