5+1 Parasta päivävoidetta meikin alle


Tänään jatkuvat TOP5 -postaukset. Tällä kertaa minun oli pakko hieman fuskata ja vuorossa onkin 5+1 parasta päivävoidetta meikin alle. En vaan voinut jättää yhtäkään näistä pois, koska kaikki ovat ehdottomia lemppareitani ja turvaudun johonkin näistä joka kerran meikatessani, kun haluan takuuvarmasti toimivan päivävoiteen meikin alle. Oma ihoni on pintakuiva, joten sillä eivät toimi kovinkaan silikonisen koostumuksen omaavat voiteet. Olen huomannut, että ne jäävät ikäänkuin "kellumaan" ihon pinnalle ja kun laitan meikkivoidetta, ne lähtevät rullautumaan tai murustumaan. Ehdoton vaatimukseni onkin, että voide ei saa rullautua minkäänlaisen meikkipohjan kanssa. Moni postauksessa oleva päivävoide on sellainen, että se sopii kaikille ihotyypeille. Osa taas hieman kuivemmalle tai ikääntyvälle iholle. Joten jokainen voi löytää näistä myös itselleen sopivan tuotteen, vaikka iho ei olisikaan pintakuiva kuten itselläni.

Postauksen tuotteista Jane Iredale PR-näyte, saatu blogin kautta, muut omia. Postauksen linkit eivät ole mainoslinkkejä, enkä saa klikkauksista rahallista korvausta.

Bakel Nutriremedy – Voide on tarkoitettu kuivalle tai erittäin kuivalle iholle, mutta tätä ei kannata säikähtää. Sillä tämä on koostumukseltaan todella kevyt ja omaa ohuimman ja miellyttävimmän koostumuksen, mitä mikään superkuivalle iholle tarkoitettu kasvovoide, jota olen käyttänyt. Voiteen inci on sellainen, että on helppo nähdä, miksi tämä kosteuttaa, vaikka koostumus on ohut. Ensimmäisenä inci:ssä on ruusuvesi, joten tämä ei ole veteen tehtyä voidetta. Muina kosteuttavina aineina mm. hyaluronihappoa, glyseriiniä, manteliöljyä ja kookosöljyä. Tuoksu on voiteessa hieman kookoksinen ja se imeytyy ihoon hetkessä. Parasta tässä on se, että jos iho on todella kuiva, niin kuivat kohdat katoavat ihosta välittömästi levityksen jälkeen.

diego dalla palma RVB SKINLAB 24 hour active cream – Olen käyttänyt tätä voidetta jo kolme vuotta yhtäjaksoisesti, se kertokoon jotain. Valkoinen voide on ihoa tehokkaasti kosteuttava, mutta koostumus on silti miellyttävän kevyt, ei yhtään rasvaisen tuntuinen, kuitenkin hieman paksumpaa kuin esim. Bakelissa, joka tulee juoksevana ulos. Tätä kaavitaan purkista spaattelilla. Levittyy iholle silkkisesti ja jättää ihon pinnan joustavaksi ja kosteutetuksi. Tuoksu on miellyttävä, mieto ja raikas. Nämä ddp:n voiteet ovat todellisia kemiallisia cocktaileja, sillä tämäkin voide sisältää peräti 63 ainesosaa. Jokin tässä kuitenkin on, koska huomaan aina tuotetta ahkerammin käyttäessäni ihon olevan todella hyvässä kunnossa. Sopii myös yövoiteeksi.

Jane Iredale BeautyPrep* – Voide poikkeaa muista voiteista siinä, että tämä nimenomaan on suunniteltu meikin alla käytettäväksi ja sen kyllä huomaa. Jos iho on tosi hyvässä kunnossa, en edes lisää primeriä päälle, koska voide riittää yksinään. Voiteen koostumus on kevyttä, jopa kuohkeaa.  Saa ihohuokoset näyttämään pienemmiltä ja ihon tuntumaan kimmoisalta. Tuoksu on raikas, sillä tässä tuoksuu sitruunaruoho. Varsinkin kesällä tämän kevyt ja raikkaan tuntuinen koostumus kasvoilla on lyömätön. Vaikuttavina aineina on käytettyä mm. neljän erilaista orgaanista ruusu-uutetta. Sopii kaikille ihotyypeille, mutta suosittelen tätä lämpimästi varsinkin myös rasvoittuvalle iholle.


Sensai Emulsion II (MOIST) – Sensailta löytyy myös Emulsion I normaalille, rasvaisella ja sekaiholle  sekä Emulsion III kuivalle ja erittäin kuivalle iholle. Emulsion II on tarkoitettu normaalille ja kuivalle iholle. Mietin usein ennen Sensain tuotteiden käyttöä sitä, että mikä ihme niissä maksaa? Se selvisi aika nopeasti, kun levitin useita vuosia sitten Sensain voidetta ensimmäisen kerran kasvoilleni. Koostumus on todella hienojakoista. Kaikista hienojakoisinta mitä missään muissa käyttämissäni voiteissa. Sen tuntee, kun tuotetta levittää iholle. Tämä onkin yleensä se asia, mikä maksaa, kun tuotetta valmistetaan. Hienoa koostumusta on vaikea saada aikaiseksi. Hyvänä ihopäivänä tai kesällä, kun ihoni on normaali, levitän ohutta emulsiota yhden kerroksen meikin alle, mutta talvella, kun iho on kuivempi, tätä voi huoletta kerrostaa kasvoille vaikka 2-3 kerrosta, ilman, että tuote lähtee rullautumaan iholla. Se imeytyy, eikä jää ihon pinnalle pyörimään. Millään muulla voiteella ei moinen ole onnistunut, olen kokeillut uteliaisuuttani, jossain vaiheessa ne rullautuvat aina.

Sensai Day Cream SPF 25 – Voiko suojakertoimella varustettu voide olla höyhenen kevyttä ja tahmaamatonta? Kyllä voi. Sensai on siinä onnistunut, kiitos hienojakoisen koostumuksen. En voi sietää tahmaisen pinnan jättäviä voiteita, mutta silti varsinkin kesällä tykkäisin käyttää meikin alla suojakertoimellista voidetta. Olen sitten hampaita kiristellen kulkenut kesät kasvot tahmaisina. Viime kesä oli ensimmäinen, jolloin laitoin kasvoilleni ilman irvistelyä SPF:n sisältävää voidetta, ensi kesästä tulee toinen. Voide imeytyy heti, tuoksu on miellyttävän raikas. Sopii kaikille ihotyypeille.

Verso Skincare Day Cream – Verson anti-aging vaikutteinen ohuehko ja helposti imeytyvä voide sisältää retinolia sekä ihon hehkua lisäävää B3-vitamiinia. Tehokas voide vaikuttaa ihon kuntoon päivän aikana meikin alla positiivisesti ja joskus minusta jpa tuntuu, että iho on illalla meikin pois pestyä hehkuvampi kuin aamulla. Voiteessa on raikas, hieman sitruksinen tuoksu. Sopii kaikille ihotyypeille.

Oliko joukossa tuttuja tuotteita? Mikä on sinun suosikkivoide meikin alle?


*Jane Iredale PR-näyte, saatu blogin kautta, muut omia.




  1. Ihanan kuuloisia voiteita, eivät ole tuttuja. Itse olen viime aikoina käyttänyt lähinnä Exuviencen ja Bernard Cassieren voiteita, ovat tosi hyviä myös. Mukavaa päivää!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole Exuviancen voiteista mitään kokemusta, olen kyllä käyttänyt sarjalta moniakin tuotteita ja olen tykännyt, joten siltä osin kyllä kiinnostaisi. :) Pitäisikin varmaan kirjoittaa parista lempparista blogiin joku kerta. :) Mukavaa maanantaita!

      Poista
  2. Päivävoiteen rullautuminen meikkivoiteen alla on todella ärsyttävä juttu. En tiedä sitten onko vika meikkivoiteessa vai päivävoiteessa. Maybellinen Dream Nude Foundation aiheutti ainakin mulla rullautumisen oli sen alla mikä tahansa päivävoide. Muita yhtä pahoja rullautumisefektejä en äkkiseltään muista. Käytän myös aina SPF50 aurinkovoidetta kasvoihin, ja ihme kyllä se ei ole aiheuttanut rullautumista:) Miten sinulla, käytätkö vielä erikseen aurinkosuojaa kasvoilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se pahinta, mitä voi tapahtua, yleensä ei auta kuin kasvojen pesu ja kaikki alusta. Menee hermot. Beautyblenderillä levitys toki vähentää tätä, mutta kyllä sitä silti tapahtuu. Viime kesän käytin meikin alla tota Sensaita ja vaihtelevat pilvisinä päivinä Iredalea tai toista Sensaita. Yleensä mulla on suojakerrointa jonkun verran meikkivoiteessa, joten se riittää. Kuumimpina päivinä en meikkaa, laitan vaan kertoimellisen voiteen kasvoille, kun menen ulos. En vaan kestä sitä tahmeaa tunnetta ja siksi välttelen sitä viimeiseen asti. :D Onneksi Sensai ei ole yhtään tahmea. <3

      Poista
    2. Mä käytän kesällä BB-voiteita, joissa SPF 30. Mutta hakusessa olisi kuitenkin erittäin kevyt aurinkovoide alle. Meikkaaminen ja auringolta suojautuminen on mielestäni vähän vaikea juttu, koska eihän aurinkovoiteen suojakaan pysy koko päivää vaan sitä pitää lisäillä muutaman tunnin välein :)

      Poista
    3. Just BB ja CC -voiteissa on hyviä suojakertoimia. Sepä se, kun ei pysy koko päivää sekään, niin ei meikkiinkään voi oikein luottaa. :)

      Poista
  3. jane iredale on ihan huippu ja tuoksuu vielä sitruunalle. Silloin vuosi sitten ihmeteltiin tuota Sensaita, miten se on niin ihanan kevyt suojakertoimen kera. Kokemusta on vaan kämmenelle, mutta fantastiselta tuntui. :)

    Kivaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tuoksu on just ihana! No sepä se, kun se ei vaan ole yhtään tahmainen, en ikinä tietäisi, että siinä on tuonkin verran suojakerrointa, jos se ei lukisi purkin kyljessä. :D

      Aurinkoista maanantaita Tiia. <3

      Poista
  4. harva voide on tarpeeksi kosteuttava kuivalle iholleni olematta liian paksu (ja tukkimatta ihoa) :( onneksi arganöljy on tarpeeksi kosteuttava mutta "kevyt" myös meikin alle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, noita on tosi vaikea löytää. Toi Bakel on kyllä sellainen. :) Öljyt toimii tosi kuivalla iholla kyllä hyvin myös meikin alla.

      Poista
  5. Hyvä postaus taas, kiitos siitä! Mutta mikä näistä voiteista Verson lisäksi olisi sopiva ikääntyvälle iholle?
    Eeva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Bakel, sehän on kokonaisuudessaan ikääntyvän ihon sarja, sekä Sensait, koska Sensain kaikissa tuotteissa on ikääntymistä ehkäiseviä ainesosia. Jos on tosi kuiva iho, myös diego dalla palma, Jane Iredale on näistä ainoa, jota en koe vanhemmalle iälle ihan riittäväksi ja tarpeeksi ravitsevaksi hoitovoiteeksi.

      Poista
  6. Mä olen tykännyt luonnonkosmetiikka Pain voiteesta meikin alle. Nämä olivat kaikki ihan outoja! Hyvää alkanutta viikkoa Jonna! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pain voidetta en ole kokeillutkaan. :) Luulen, että tykkäisit tuosta Iredalesta. ;) Ihanaa viikkoa Katja! <3

      Poista
  7. Mä tykkään laittaa meikin alle jotain tosi kevyttä, tai sitten ronskisti öljyn. Nyt olen käyttänyt Elizabeth Ardenin PREVAGE CITY SMART WITH DNA REPAIR COMPLEX ( haha, copy-pasteerasin suoraan elevenin sivuilta, kun en jaksanut kirjoittaa tuota nimihirviötä :D ) -voidetta, siinä on 50 suojakerroin ja ei lähmää! Se menee sellaisenaankin, mutta myös Armanin pohjustajan kanssa ( yep, kävin ostamassa sen :D ). Toinen suosikkini on nyt Acorellen BB-voide, jossa on kans suojakerroin 50. Se on sitten lähmäisempi tapaus, mutta iho on ollut nyt sen verran hyvässä kuosissa että olen levittänyt sen ylle vaan puuterin ja painellut menemään :) Mutta joo, tiedän että mun on helpompi löytää yövoiteista niitä suosikkeja, päivävoiteet on aina olleet haastavia :P Tuo Diegon voide on muuten ihana tapaus, mulla se oli yövoiteena ^_^ Täytyykin harkita, sen uudelleen ostamista ^_^ Näistä tapauksista Bakel herätti kans mielenkiintoni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öljy toimii mullakin talvella, mutta kesällä se too much. Mä just itse korkkasin Shiseidon voiteen jossa on suojakerroin 50 ja se vaikuttaa hyvältä, jospa siitä kesäsuosikiksi oon hillonnut sitä viime keväästä asti kaapissa, enkä ole raaskinut avata, nyt ajattelin, että pakko, ettei se mene pilalle. :D

      Poista
  8. Olen myös kuullut hyvää RVB LAB tuotteista. Kaveri kertoi myös muista apteekin tuotteista, jotka on tosi hyviä. Otanpa ensi kerralla kokeiluun nuo muutin voiteet.

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives