Chanel N°5 L`EAU


"En oikein ymmärrä, että aikuinen nainen kuvaa jotakin hajuvesipulloa blogiinsa kertaa kymmenen."
 -Anonyymi

Näin eräs anonyymi kommentoi ystäväni Tiian blogiin. Toivon syvästi, ettei sama ihminen ole lukemassa tätä postausta, sillä myönnän kuvanneeni samasta tuoksupullosta kymmeniä kuvia, joista neljä lopulta päätyi tänne. En todellakaan kuvannut vain tämän postauksen vuoksi vaan ihan omaksi ilokseni. Tuoksupullojen kuvaamisesta on tullut eräs tapani rentoutua. Kun katsoo jotain esteettisesti kaunista kameran linssin läpi ja tallentaa ne kuviin, ympärillä olevat asiat unohtuvat hetkeksi. Joten Tiia, ollaan yhdessä hieman outoja aikuisia naisia. ^_^


Kirjoittelin keväällä tuotteista, jotka ovat olleet itselleni pettymyksiä tai eivät vain muuten ole toimineet minulla. Puhetta oli mm. Chanelin N°5 -tuoksusta, joka mielestäni tuoksuu ihan hyönteismyrkylle, enkä ole siitä koskaan pitänyt, vaikka olen useita kertoja yrittänyt sitä epätoivoisesti rakastaa, mutta ei. Pelkäsin, ettei minusta tule ikinä Chanel N°5 -naista. Silloin tulin kuitenkin kommenttilaatikossani miettineeksi, että pitäisi varmaan käydä nuuhkaisemassa Chanel N°5 L`Eau -versiota ja antaa sille mahdollisuus. Lukijani TeijaH myös kannusti tähän. 

Ehdin unohtaa jo koko jutun, kunnes olin pressitilaisuudessa, jossa tuoksuttelin tuoksua tuoksutikulla ja aah, se ei ollut mitään sellaista kuin alkuperäinen myrkyllisen kirpeä hieman mummomainen Chanel N°5. Oli siinä toki hieman tunnistettavissa alkuperäisestä tuoksusta tiettyä henkeä, juuri ne positiiviset asiat, mutta muuten tämä L`Eau on kyllä mielestäni täysin eri tuoksu. Tämän vuoksi epäilen, että monikaan alkuperäisen tuoksun rakastajista ei tästä välttämättä pidä. Tilaisuuden jälkeen tuoksu jäi kaivelemaan ja meninkin suihkauttamaan tuoksua kaupassa ranteeseeni, että oliko se todella yhtä hyvä kuin tilaisuudesta muistin. Olihan se, ihollani jopa parempi kuin tilaisuudessa tuoksutikulla. Lopulta lahjoin itseäni tuoksulla nelikymppisteni kunniaksi. Se onkin osoittautunut parhaaksi tuoksuostokseksi pitkään aikaan. Olen niin ihastunut tähän, että jos nyt menisin naimisiin tai uusisin vihkivalani mieheni kanssa, tämä olisi ilman pienintäkään epäilystä häätuoksuni. Kertoo varmasti paljon. 

Chanel N°5 L`Eau on tuoksuna raikas, kevyt ja hieman kukkainen. Se on samaan aikaan hivenen tyttömäinen, mutta silti naisellisen hienostunut. Tuoksu on myös siitä jännä, että voin hyvin kuvitella käyttäväni tätä ympäri vuoden niin ilta- kuin päivätuoksunakin, niin ajaton se on. 


Alkutuoksu aukeaa raikkaana ja sitruksisena mandariinin, sitruunan ja appelsiinin voimin. Syvyyttä tuovat neroli ja Chanelin tuoksuille tyypilliset aldehydit. Sydämessä klassista rakastamaani ruusua sekä jasmiinia ja hieman itämaista vivahdetta tuovaa ylang-ylangia. Pohja on puinen ja lämmin: seetriä ja myskiä. Nuotit eivät tosiaan kuulosti mitenkään erikoisilta, mutta se miten upeasti tämä käyttäytyy omalla ihollani, tekee tästä todella mielenkiintoisen ja uniikin tuoksun. 

N°5 L`Eau on ihollani puhdas, aavistuksen saippuainen, pehmeän utuinen, mutta silti sopivan raikas. Tuo yhdistelmä kietoutuu vähitellen naiselliseen kukkaisuuteen. Erikoista on myös se, että oma nenäni ei erota tässä erikseen kukkanuotteja en siis haista ruusua, jasmiinia tai nerolia yksilöinä, enkä myöskään erota sitruksen vivahteita, ainoastaan pohjan myski on nenälleni selvä tapaus. Kaikki muut sekoittuvat tuohon puhtaaseen saippuaisuuteen ja kukkaisuuteen, joka tekee tästä tuoksun, johon minun on vaikea kuvitella ikinä kyllästyväni. Tuoksun kesto on erinomainen, omalla iholla lähes kymmenen tuntia. Tämä ei siitä huolimatta ole sellainen kaikki alta pois tuoksu, vaan tätä voi huoletta suihkauttaa yhden suihkauksen ranteeseen ja toisen niskaan, ilman, että tarvitsee pelätä tuoksuvansa liiaksi.


Yksi hieman ärsyttävä seikka on mainittava, jos katsotte tarkkaan, näette sen tuossa ylläolevassa kuvassa. Suomessahan ei avattuja tuotteita voi palauttaa, ostat siis sian säkissä, jos et näe laserkatseella paketin läpi. Tässä tapauksessa se on todella harmi, ettet voi tarkistaa pulloa kaupassa ensin, että se on kurantti vaan ostat sen muovilla päällystetyssä umpinaisessa pakkauksessa. Kun avaat muovin, et voi enää palauttaa tuotetta. Katsokaa nyt tuota etikettiä, joka on liimattu pulloon, se on selvästi vinossa. Minusta se on tämän hintaisessa tuoksussa ja luksusbrändillä varsinkin tällaiselle perfektionistille seikka, jota en oikein arvosta. Olen kyllä miettinyt asiasta valituksen tekemistä suoraan maahantuojalle, mutta en ole saanut aikaiseksi. Silti tuo vino etiketti ärsyttää joka ainoa kerta, kun otan tuoksun käteeni. Ehkä kuitenkin pystyn elämään sen kanssa. ^_^

Oletteko tuoksutelleet L`Eauta, mitä piditte?
 1. Pitää käydä ehdottomasti testaamassa, alkuperäinen ei omaakaan nenääni oikein hivele :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä, tämä on aivan erilainen tuoksu, tosin mun nenään just ne hyvät asiat alkuperäisestä on säilynyt, mutta se kitkeryys ja mummomaisuus on vaihtunut raikkaudeksi ja puhtaudeksi tässä. :D

   Poista
 2. Chanel 5 on mun lempparituoksu, mutta tätä L'Eauta en ole kokeillut. Pitää tehdä kokeilunuuhkimiset pikimmiten;) Tommoset vinot etiketit ei todellakaan ole asialliset, höh, onpa ollut heikko laadunvarmistus:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta olisi tosi jännä kuulla, mitä mieltä olet tästä, koska olet juuri alkuperäisen rakastaja, epäilen, että tämä on sulle ihan liian vaisu ja pliisu. :) Joo laadunvalvojalla selvästi silmät harittaneet, sen verran vinossa toi etiketti kuitenkin on...

   Poista
  2. Chanel 5 oli kauan yksi lempituoksuistani, mutta en ole viime aikoina ostanut lisää, koska se ei kuulemma enää ole alkuperäinen "Marilyn-tuoksu" ainesosien muuttumisen vuoksi ja koska muitakin suosikkeja on löytynyt. Pitäisikin käydä nuuhkimassa kaikki Chanel 5 -variaatiot läpi niin sittenhän sitä tietäisi, mikä nykyään kolahtaa.

   Poista
  3. Itsekin olen siinä käsityksessä, että just formulaa on viime vuosina muutettu, ettei ole sama tuoksu kuin esim. kasarilla tai edes mitä se oli 90-luvulla. :)

   Poista
 3. Tämä on viehättävä ja erittäin tyylikäs tuoksu, ihan juuri voisi olla jopa sun nimikkotuoksu <3

  Se mikä voi toiselle olla tylsää saman toistoa, aukenee meille kauneuden tajuna ja erilaisina vivahteina. Toisekseen luonnollisesti omaan blogiin saa kuvata tuoksupulloa tai mitä tahansa, juuri niin paljon ja siihen tyyliin, kuin kukin bloggaaja itse haluaa. Aivan täydelliset kuvat, jotka sopivat tuoksun henkeen ja olisin voinut katsella niitä vaikka kuinka. Sama täällä, kun kuvaan juttuja, aika katoaa ja mieli rentoutuu.

  Ihanaa päivää Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voisi, katsotaan nyt miten käy Guerlainin L`instantille, nyt kun löysin tämän... ;)

   Noinhan se juuri menee. Siksi onkin älytöntä, että joku vaivautuu siitä kommentoimaan vielä.

   Ihanaa kesäpäivää Tiia. <3

   Poista
 4. Höh tuota etikettiä, muakin häiritsisi se :D. Olisipa Suomessa sama käytäntö kuin vaikka jenkeissä, että kosmetiikkatuotteen voi palauttaa, jos siitä ei tykkääkään. Mutta en tiedä miten tuo on kannattavaa toimintaa kaupoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmaan monta, kun pullo on niin pelkistetty ja toi etiketti on ainoa mitä siinä on ja kun se on vinossa niin... :D Mun mielestä ei saa palauttaa sen takia ettei tykkää, mutta jos kosmetiikkatuotteessa on oikeasti vika se pitäisi pystyä palauttamaan, vaikka paketin on avannut. Kyllähän sitten maahantuojat noita korvaa, mutta helpompaa olisi mennä liikkeeseen ja saada uusi tilalle.

   Poista
  2. Pakko kommentoida tännekin väliin, että mä yllätyin tosi paljon tuosta Jenkeissä olevasta käytännöstä viime kesänä, kun olin siellä. Siis ihan Sephorassakin sanottiin, kun pohdin kahden Diorin ripsivärin välillä, että "Tuo vaan takaisin, jos et tykkää". :D Monihan voisi ostaa tuotteita vaikka yhdeksi viikonlopuksi ja palauttaa viikonlopun jälkeen. Jotenkin tosi hassua! En usko, että Suomeen otetaan ikinä tuota käytäntöä :D

   Poista
  3. Joo just ton takia, et jos pelkän tykkäämisen perusteella palauttaisi, niin olisi se musta älytöntä kauppojenkin kannalta, mutta kyllä epäkurantit tuotteet pitäisi pystyä palauttamaan, vaikka pakkauksen on avannut. Mut se on Suomessa ilmeisesti jossain lakipykälässä, että kosmetiikka ei saa avattuna palauttaa terveydellisistä ja hygieniasyistä. Tuskin ne Jenkeissä laittaa niitä palautettuja uudestaan myyntiin sielläkään? :D

   Poista
  4. Joo, ei varmasti laita :D Hukkaan nekin menee...

   Poista
 5. Ai kun kiva kuulla. Hassua, mutta tuli hyvä mieli, kun ihastuit. :)
  Tämä tuoksu on yhtäaikaa vieno ja huumaava. Itselläni ei kestä kymmentä tuntia, tai sitten jotenkin totun, kun käytän useana päivänä peräkkäin... en tiedä.
  Vino etiketti kummastuttaa. Chanel kun on niin tarkka, että hintalappukin pitää kiinnittää tietyllä tavalla huomaamattomasti, kun pullo pannaan esille kaupassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, jos näin! Otan kyllä lukijoiden vinkeistä aina vaaria. Tämä todellakin on ihan erilainen, joten kannatti rohkeasti kokeilla, vaikka odotukset ei alkuperäisen tuoksun vuoksi olleet kamalan korkealla. ;)

   Selvästi livahtanut maanantaikappale tai sitten laadunvalvojalla on silmät hieman harittaneet, kun on tällainen hyväksytty pakattavaksi. ;) No ehkä elän tuon kanssa, vaikka vähän tekisi mieli laittaa tästä maahantuojalle, ehkä menisi ainakin Chanelille tiedoksi, että tällainen on päässyt läpi.

   Poista
 6. Niin ihanasti kuvailit tätä tuoksua, että mun on varmaan pakko käydä tuoksuttelemassa tämä ajan kanssa :) Omistan tasan yhden Chanel-tuoksun ja se on ainoa, joka on jollain tasolla kolahtanut. Muut on olleet tosi kaukana mun tuoksumausta :D Mutta mä tykkään tosi paljon jasmiinista ja nerolista tuoksuissa, joten siltä osin tämä voisi kolahtaakin.

  Ps. Mua ärsyttäisi ihan yhtä lailla, että tuo etiketti on vinossa! En olisi heti ensimmäisenä ajatellut, että Chanelin tuoksuissa liimattaisiin se vinoon, ehkä jotkut halvemmat brändit voi olla hutiloivampia tuoksuetikettien kanssa, mutta että Chanel... Toisaalta, kaikille sattuu joskus virheitä. Uskon, että saisit varmasti uuden pullon tilalle, jos huomauttaisit asiasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että sä tykkäisit tästä. :)

   Laitoin sinne maahantuojalle palautetta, katsotaan, mitä sanotaan, sen verran kuitenkin harmittaa toi, ei pitäis olla niin perfektionistinen. :D

   Poista
  2. Mä niin tiedän mistä puhut, siis tuon perfektionistiuden suhteen :D Mutta muakin tuo oikeasti häiritsisi! Varsinkin kun Chanel on Chanel :D

   Käyn kyllä tuoksuttamassa tätä! :)

   Poista
 7. Olen tuoksutellut ja tykkäsin. Juuri niin kuin sanoit, se alkuperäinen ei kyllä ollut yhtään hyvän tuoksuinen vaan jotenkin tunkkainen. Siksi vähän arkailin tätäkin tuoksua, mutta tämä olikin sitten ihanan raikas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on, tää on tosiaan kaikkea muuta kuin tunkkainen sellainen puhdas ja raikas, mutta silti naisellisen kukkainen. :)

   Poista
 8. Voi ei tuota etikettiä! Mä kyllä sinuna varmaan koittaisin ainakin reklamaatiota. Mä tosin joskus reklamoin YSL:n huulisävytteestä, jonka korkki oli ihan lytyssä. En tosin ehtinyt sitä enää liikkeeseen viemään, joten asia lopulta jäi ja tyydyin nuolemaan näppejäni. No, olipahan astetta uniikimpi pullo xD Joskushan myyjät tarkistavat, että onko tuote ehjä tai onko se ylipäänsä pahvipaketin sisällä. Ja tuon valmiiksi lytyssä olleen tuotteen jälkeen pyysinkin aina tarkistamaan, että onhan tuote ehjä :D Tosin sittemmin unohdin koko episodin enkä ole enää muistanut tarkistuttaa tuotteita, sen verran boheemi lahopää kuitenkin olen xD Nyt kun ostin kihlajaislahjan oli myyjältä ihan supermahtava ele, että hän tsekkasi että tuote on ehjä ja vielä erikseen kysyi, kun ekassa paketissa oli sisäpahveissa ruttua, haluanko toisen kappaleen. Ja tottahan toki halusin ^_^

  Mutta niin, tätä täytyy ehdottomasti käydä tuoksuttamassa! Olisi ihanaa olla Chanel 5 nainen, mutta olen kokenut sen alkuperäisen aivan liian tymäkkänä :D Myskisyys ja saippuamaisuus kuulostavat erittäin kutkuttavalta yhdistelmältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä nyt päädyin tekemään reklamaation, tietävätpä ainakin, toi on kuitenkin Chanel, eikä todellakaan mikään halpa tuoksu, niin onhan se harmi, että aika iso asia pullon ulkonäössä on ihan vinksallaan. En usko, että ne Chanelilla olis kovin riemuissaan, että tällainen on päässyt tuotantolinjan läpi pakettiin. Hmm... pitääkin alkaa miettimään tuota, että jos ostaa jotain arvokkaampaa tarkistuttaa myyjällä, en tiennyt, että toi on mahdollista, eli jos myyjä avaa sen voi vaihtaa, jos itse avaa ei voi? Mielenkiintoista.

   Mä jotenkin aavistan, että sä pidät tästä tai siis mitä tiedän sun makua tuoksujen suhteen. Joten käy ihmeessä haistelemassa! :)

   Poista
  2. Ainakin niitä perus selepahvipaketteja on joskus avattu ja tsekattu ennen kassalle menemistä, että onhan tuote ok. Silloinhan se on myös myyjäliikkenkin etu, ettei asiakas ole heti reklamoimassa ja voidaan sanoa, että tuote on tarkistettu ennen ostamista. Siis vaikka mulle olisi käynyt niin, että olisin ostanut sen lahjan, olisin kaatunut ja se olisi menny rikki ja olisinkin sitten mennyt pokkana väittämään, että tää oli alunperin rikki :D

   Muovikääresinetin suhteen voi tosin tulla stoppi, ettei niitä aleta aukomaan :D Mutta kiireisenä nykypäivänä kaikki on mahdollista, siis olisihan paketissa voinut olla vaikka aivan eri tuoksupullo tai vastaavaa! Pitäisikin nyt muistaa tämä tuotteiden tarkistuttaminen, mä välillä muistan tsekata esim. kananmunakennon munien kelpoisuuden ja joskus se unohtuu :(

   Poista
 9. Ei yhtään liikaa kuvia, ihania! :)

  VastaaPoista
 10. Varsinkin Chanelin hajuvesipullot ovat varsin valokuvauksellisia! <3
  Olen Chanel 5:n suurkuluttaja ollut jo vuosia. Muistan sitä olleen jo mummillani (ukki osti sinnikäästi hänrllr hajuvesiä, vaikka mummilla ei ollut hajuaistia) ja vihasin sitä silloin - ja vielä 30 vuotta myöhemminkin. Mummotuoksu kuvaa juuri oikein tätä!
  Sitten yhtäkkiä, tadaa - palvon. Nyt sitä löytyy suihkusaippuana, talkkina jne. Puhumattakaan muista Chaneleista, ehkä lemppari tällä hetkellä Allure ja Coco Noir.
  Iän karttuessa maku muuttuu, pakko se on vihdoin myöntää! :D
  Tätä versiota en ole muuten edes nähnyt missään, täytyypi käydä koluamassa kauppoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne, yksinkertaisuudessaan todella kauniita. <3

   Siis oma tuoksumaku muuttuu ajan kanssa, olen sen itse huomannut, 20-30 ikävuoden välissä käytin todella paljon vain kevyitä kukkaistuoksuja, sekä hedelmäisiä tuoksuja, mutta mitä enemmän ikää tuli lähemmäksi 40, aloin pitämään enemmän sellaisista syvistä ja tummista tuoksuista ja jopa puhtaista, joita ennen inhosin syvästi. :D Ei sitä tiedä, jos joskus kuusikymppisenä vielä lämpenen Chanel 5:llekin... :p

   Poista
 11. Tämä oli nyt pakko tulla kertomaan, koska olen ihan ällistynyt koko jutusta. Kommentoin tuolla ylempänä, että Chanel 5 on muuttunut vuosien varrella aika paljon eikä siksi ole kiinnostanut enää vuosiin. Nyt kävin tämän sinun esittelysi vuoksi tutkimassa L'Eau-versiota ja olen ihan mykistynyt. Tämän version alkutuoksu on ihan täsmälleen sellainen, millaiseksi nenäni muistijälki sanoo ensimmäisen oman Chanel 5 -versioni tuoksuneen! Liikuttavan ihana fiilis saada tällainen hetki. Sitten kun tuoksu oli ollut ihollani jonkin aikaa, se muuttui raskaaseen ja siis outoon suuntaan, mutta ne ensimmäiset minuutit olivat aivan hurmaavan ihania ja tuttuja ja nenäni sai onnellisen tuokion! Kiitos siis kun kirjoitit tämän jutun, niin tuli lähdettyä tutkimaan menneisyyden suosikin uutta versiota. Seuraavaksi pitää tutkia muitakin versioita, koska voihan olla, että joku onkin juuri se oikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, jännää kuulla tämä. Eli se uudempi versio tuoksusta on tunkkainen, eli alkuperäinen kasari-ysäri Chanel 5 olisi ollut raikkaampi sitten? Se on varmasti joku nuotti, joka ei toimi, joka aiheuttaa ton raskauden, tuoksut ovat aina tällaisiä iholla, ilman kokeilua ei voi tietää, mitä saa. ^_^ Pitäisi varmaan itsenikin tuoksutella se Premiere -versio, että millainen se on.

   Poista
  2. Jotenkin muistaisin, että kosmetiikkalainsäädäntö kielsi joitain ainesosia, joita olisi ollut alkuperäisessä Chanel 5:ssa, minkä vuoksi tuoksua olisi jouduttu muuttamaan vuosia sitten.

   Se mun nenän tunnistama 80-luvun lopun Chanel 5 -tuoksumuisto on pumpulinpehmeä ja leijuva, tyylikäs ja lumoava, filmitähtimäisen naisellinen ja siinä on volyymia eli juuri niinkuin ensituoksu tästä uudesta L'Eausta on hetken aikaa. Sen aidon kun saisi takaisin! <3

   Tuoksuja ei ole helppo kuvailla, mutta ihmeen voimakkaana se tuoksumuisto palaa, kun oikeat nuotit osuvat kohdalleen.

   Poista
 12. Toivottavasti ei haittaa, että jatkan vielä aiheesta Chanel 5? Kävin nyt testaamassa tavallisen eau de parfumin sekä premieren eikä kumpikaan tuoksu "oikealta" eli siltä, mille Chanel 5 tuoksui ennen. Enää en yhtään ihmettele, miksi Chanel viitosta pidetään tunkkaisena yms. Sitä se nykyään tuntuisi olevankin, ikävä kyllä. Edelleen olen sitä mieltä, että L'Eaun muutaman minuutin ensituoksu on se oikea Chanel 5 tuoksu, kunnes muuttuu iholla. Täytyy vielä käydä katsastamassa, onko tavarataloissa muita versioita tutkittavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jaana, no ei todellakaan haittaa. Minusta on ihana lukea, jos joku lukija on näin paneutunut tähän aiheeseen sekä kuulla mielipiteitä eri Chanel -versioista, koska tosiaan jos se alkuperäinen on tuoksunut eriltä kuin tämä nykyinen Chanel 5. On kyllä oikeasti harmi, että tuoksu on muuttunut niin paljon, yleensä kyllä koittavat vaikka uudelleen formuloisivat, ettei tuoksu muuttuisi, mutta Chanel 5:n kohdalla muutos on ollut sitten ilmeisen suuri? :(

   Olet varmaan huomannut, että Chanelilta on tulossa syksyllä Gabrielle -tuoksu? Odotan itse tuolta paljon, Chanelilta kun tulee niin harvoin mitään uusia tuoksuja, eivät tehtaile Hérmesin tapaan samaan malliin kuin muut.

   On oikeasti jännä kuulla, että tässä L`Eaussa on ensin oikeasti samaa kuin siinä alkuperäisessä vitosessa, tykkään meinaten juuri L`Eaun ensituoksusta ihan hirmuisesti.

   Poista
 13. Kiinnostaa se Gabriellekin, tottakai! Ja kiva, että jaksat näitä mun juttuja :)

  Juu, L'Eaun ensituoksu on täsmälleen se aito ja oikea Chanel 5:n tuoksu. Se humahti läpi tajunnan niin että tuli tosi jännä ja selkeä tuoksu-déjà-vu. Tällainen tuoksunpalautusmuisto mulle tuli kerran aiemminkin, kun testasin Guerlainin L'Heure Bleue -tuoksua. Sen tuoksu ei ole muuttunut lainkaan, joten siitäkin tuli tosi vahva tuoksumuisto ja muutenkin sen käyttöajankohtaan liittyviä muistoja :)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives