50-vuotiaan Cattier-Parisin ihastuttavat savinaamiot


Aina kun joku kysyy minulta, mitä savinaamiota suosittelisin, vastaan Cattier. Siihen nähden onkin jopa outoa, etten ole pahemmin kirjoittanut näistä loistavista savinaamioista* blogissani. Tänään on vihdoin sen aika. 

Pyydän heti anteeksi, että yhdessä tuubissa on musta tahra, se ärsyttää minua kuvissa ihan suunnattomasti, mutta en halunnut alkaa photoshoppaamaan sitä poiskaan. Koitin sen sijaan pyyhkiä sitä mikrokuituliinalla ja pesuaineella, mutta musta aine on niin tiukassa, ettei se lähtenyt irti. Joten näillä mennään, koittakaa olla häiriintymättä. :D

Varsinkin herkkäihoisten on vaikea löytää oikeanlaista savinaamiota. Kuitenkin jokainen iho kaipaa puhdistusta ja savinaamio on helpoin ja hellävaraisin keino syväpuhdistaa se. Itsehän korvaan usein talviaikaan kuorinnat osaksi juuri savinaamiolla. Savihan hillitsee ihon tulehdustiloja antibakteerisen vaikutuksensa ansiosta, joten se sopii myös aknen hoitoon. Moni ei varmaan tiennyt, mutta puhdistavan vaikutuksen lisäksi savi myös hoitaa, sillä se sisältää paljon iholle hyvää tekeviä mineraaleja kuten magnesiumia, natriumia, kalsiumia ja rautaa. Hyvin puhdistetulla iholla saa myös muista ihonhoitotuotteista kaiken hyödyn irti. 

Itselläni ei ole edes erityisen herkkä iho, mutta siitä huolimatta olen todella tarkka käyttämieni savinaamioiden suhteen. Monet niistä kipristelevät vaikutusaikana epämiellyttävästi ihollani ja saavat ihon kireäksi ja kuivaksi käytön jälkeen. Kaikki edellä mainitut ovat epätoivottuja ominaisuuksia. Cattierin savinaamiot ovat toista maata, varsinkin jos ihosi on erityisen herkkä, suosittelen kokeilemaan näitä. Cattier-Paris viettää tänä vuonna jo 50-vuotisjuhliaan, joten siitä syystä yksi naamioista on puettu vielä normaaliakin juhlavampaan asuun. Brändin tuotteet ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja mikä kivointa, hintataso on vähintäänkin edullinen. Sillä kaikki naamiot maksavat n. yhdeksän euroa.

Olen kokeillut vuosien aikana kaikki merkin myynnissä olevat savinaamiot ja minun on hyvin helppo löytää niistä kaksi suosikkia omalle pintakuivalle sekaiholle. Naamioita kannattaa ravistaa ennen käyttöä tai muuten tuubista saattaa tulla aluksi pelkkää nestettä ulos. Vaikutusaika on kaikissa kymmenisen minuuttia.

*Naamiot PR-näytteitä saatu blogin kautta.


Herkälle iholle tarkoitettu naamio sisältää vaaleanpunaista savea. Siihen on käytetty sheavoita kosteuttamaan ihoa sekä aloe veraa rauhoittamaan. Ainoa ainesosa minkä kanssa kannattaa olla varovainen on naamion sisältämä piparminttuöljy, joka ehkäisee epäpuhtauksia. Se saattaa aiheuttaa toisille ärsytystä. Tässä on omaan makuuni paras koostumus, sillä tämä on joukon paksuinta. Tuote levittyy pehmeästi iholle, se ei kiristele eikä kirvele. Iho tuntuu käytön jälkeen puhtaalta, mutta pehmeältä. Jos et halua, että naamio kuivaa vaikutusaikana, niin suosittelen suihkuttelemaan kosteuttavaa kasvosuihketta päälle. 


Kuivalle iholle tarkoitettu keltaista ja valkoista savea sisältävä naamio on suosikkini. Sisältää kosteuttavaa jojobaöljyä sekä taikapähkinävettä, joka on raaka-aine jota sekaihoni rakastaa. Taikapähkinävesi sisältää paljon flavonoideja, vähentää ihon punoitusta ja supistaa ihohuokosia. Koostumus on ehkä aavistuksen ohuempaa kuin herkän ihon versiossa. En tiedä kuvittelenko, mutta mielestäni tämä tekee ihostani vieläkin heleämmän oloisen kuin herkän ihon versio. Joskus jotkut pienet jutut tekevät sen, että toinen tuote tuntuu jo toista hyvää tuotetta vieläkin paremmalta. 


Rasvoittuvalle iholle tarkoitettu versio on vähiten suosikkini, mutta se ei ole mikään ihme, sillä se ei ole tarkoitettu iholleni. Tästä selvästi huomaa, että naamio poistaa iholta myös ylimääräistä rasvaa toisin kuin kaksi muuta, joten pintakuivasta ihostani tulee aavistuksen kiristelevä. Koostumus on selvästi kolmikon ohuinta. Olen käyttänyt tätä usein vain paikallisesti näppyjen päälle, sillä tämä imee tehokkaasti talia. Naamio sisältää vihreää ja valkoista savea. Ihoa kosteuttava jojobaöljy sekä piparminttu ja rosmariini raikastavat ja ehkäisevät epäpuhtauksia. 


Cattierin tuotteita voi tilata NHS Nordicin verkkokaupasta täältä.

Käytättekö savinaamioita? Onko Cattier-Parisin tuotteet tuttuja? Suosikkeja?

*Tuotteet PR-näytteitä saatu blogin kautta.





  1. Käytän savinaamioita hyvin harvoin, ehkä kerran kolmessa viikossa tai harvemminkin. On aivan totta, että savi tekee jotenkin syväpuhdistavan tunnun, minkä vuoksi käytänkin silloin tällöin savinaamiota kuivalle naamalleni. Myös hieman savea sisältävä puhdistusvoidekin on hyvä siinä mielessä. Tuota kuivan ihon naamioita uskaltaisin varmasti kokeilla. Jojobaöljy ja taikapähkinä ovat muutenkin mieluisia ainesosia. Cattierilta olen käyttänyt vain misellivettä ja anti-age -yövoidetta, joista on vain hyvää sanottavaa, ainakin yövoide oli todella mukava kokemus.
    Kivaa sunnuntaita:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä käytän kanssa pari kertaa kuussa, en todellakaan joka viikko. Mulla on juuri Elizabeth Ardenilta testattavan puhdistusvoide jossa on savea ja se vaikuttaa ihan huipulta. Luulen, että säkin tykkäisit tosta kuivan ihon versiosta eniten. ;)

      Ihanaa sunnuntaita Sari. <3

      Poista
  2. Mulla on ollut yksi Cattierin savinaamio ja se oli kyllä hyvä :) siskolle ostin kosteuttavan naamion joululahjaksi, on kyllä tykännyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en olekaan tota kosteuttavaa naamiota ikinä käyttänyt, pitää laittaa se muistiin. :)

      Poista
  3. Ah aivan, nää on nyt niitä Cattierin savinaamioita. :) Käytän säännöllisesti rasvoittuvan ihon savinaanmioita, ne auttaa ihokriiseissä.

    VastaaPoista
  4. Olen käyttänyt myös näitä naamioita, yhdessä tyttärien kanssa ja ovat kieltämättä tehokkaita. Itselläni on ollut myös Clay scrub testissä ja se oli aika täpäkkää ainetta, joten sitä en uskalla kovin usein laitella. Tyttäret sen sijaan käyttävät usein sitäkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se scrub on tarkoitettu muistaakseni normille iholle, mut omalleni en kyllä kovin usein pistäisi. :)

      Poista
  5. Olen muistaakseni käyttänyt tuota rasvoittuvan ihon versiota tuubillisen. Enpä kyllä olisi huomannut mitään mustaa tahraa jos et olisi maininnut siitä, kun sittenhän sitä piti alkaa ihan etsimään, että missä se musta on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko tää sellainen etsi kuvasta tyylinen juttu? :D Mä näen sen itse koko ajan ja ärsyttää, mutta minähän en ala tollaisia photoshoppaamaan. :D

      Poista
  6. Oon tykännyt tosi paljon Oriflamen EcoBeauty linjan savinaamiosta. Supistaa erittäin tehokkaasti huokoset ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kans tosi hyvä, eikös siinä ole punasavea?

      Poista
  7. Mä käytän savinaamioita parikin kertaa viikossa, koska ihoni tykkää niiden puhdistavuudesta. Olikin ihana tunne pistää reilun kuukauden tauon jälkeen naamio iholle, koska lomalla naamiot unohtuivat aivan täysin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kanssa viimeisen viikon aikana innostunut naamioista uudestaan. Helteillä ei tehnyt mieli laittaa edes kangasnaamiota kasvoille. :D

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives