Ihonhoidon raaka-aineet – Lakritsijuuri

*Sisältää mainoslinkkejä

Tällä kertaa perehdytään yhteen suosikkiraaka-aineeseeni kosmetiikassa, nimittäin lakritsijuureen. Ihonhoidossa käytetään yleensä lakritsin juuresta tehtyä uutetta. Sen löytää usein ainesosaluettelosta nimellä Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract. Ihonhoidon lisäksi lakritsijuuriuutetta käytetään myös sisäisesti. Se olikin yksi tunnetuimpia antiikin ajan rohdoksia. Ensimmäiset lähteet sen käytöstä löytyvät jo pari tuhatta vuotta ennen ajanlaskun alkua. Sitä käytettiin viilentävänä rohtona, ruoansulatuksen vaivoihin, vilustumisen oireisiin, niveltulehduksiin... Käyttötarkoitukset ovat edelleen erittäin moninaisia. Näiden lisäksi lakritsijuuriuute on loistava raaka-aine ihonhoidossa ulkoisesti.


Lakritsijuuri sisältää antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa ympäristön haittavaikutuksilta. Se auttaa tasoittamaan ihon sävyä, rauhoittamaan, pehmentämään, vahvistamaan, sekä vähentämään ihon punoitusta. Se onkin loistava raaka-aine herkkäihoisille ihon rauhoittamiseen. Sopii kuitenkin loistavasti kaikille ihotyypeille.

Tykkään raaka-aineesta varsinkin seerumeissa. Joten ei olekaan mikään ihme, että monet eniten käyttämistäni seerumeista sisältävät juurikin lakritsijuuriuutetta. *Paula's Choicen CALM Repairing Serum soveltuu loistavasti varsinkin herkälle iholle. Se rauhoittaa ja tasapainottaa. Kevyt seerumi imeytyy hetkessä ja tekee ihosta raikkaan tuntuisen. Ei tee ihoa tahmeaksi ja voide kuin voide levittyy hyvin päälle. Sopii meikin alle. Toinen todella edullinen vaihtoehto on *It'S Skin Power 10 LI Effector. Vesimäinen, mutta aavistuksen geelimäinen seerumi imeytyy hetkessä ja tekee iholle raikkaan fiiliksen. Ihon pinnasta tulee pehmeä ja hyvin kosteutettu. Molemmat tuotteet ovat tuoksuttomia. Lakrtisijuuriuutetta sisältävistä voiteista sydämeni sykkii *Eucerinin Dermopurifyer Adjunctive Soothing Creamille. Rauhoittava kevyt voide on pakattu täyteen loistavia raaka-aineita – rauhoittavaa lakrtisijuuriuutetta, kosteuttavaa glyseriiniä ja skvalaania, sekä keramideja. Voide on myös tuoksuton. Suositellaan erityisesti epäpuhtaalle iholle, mutta se toimii loistavasti hyvin erilaisilla ihoilla sisältönsä vuoksi. Ei tee ihoa rasvaiseksi, joten toimii erinomaisesti meikin alla.

Käytätkö lakritsiuutetta sisältäviä tuotteita?

Kuvat: Pixabay

 1. Mä en itseasiassa tiedä, onko mun käyttämissäni kosmetiikkatuotteissa lakritsijuurta mutta muuten mä rakastan lakuja ja käytän lakritsiuutettakin mm.leivonnassa ♥

  Ihanaa iltaa jonna ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakritsijuuri on ihanaa niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. ;D

   Ihanaa päivää Maikku. <3

   Poista
 2. Minä en olekaan tutkinut noita kosmetiikkatuotteita niin tarkasti, että olisin huomannut niissä lakritsiuutetta. Nivelvaivoihin voisikin tätä käyttää kun aina noita niveliä kolottaa...vanhuus ei tule yksin :)
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nivelvaivoihin lakritsiuute on sisäisesti loistava. :)

   Ihanaa viikon jatkoa Outi. <3

   Poista
 3. en varmaan ulkoisesti ole käyttänyt, mutta sisäisesti sitä enemmän :) Itse asiassa yskään auttaa lakritsi/salmiakki. Se lieventää yskänärsytystä selkeästi. Luin tästä ja kun oli yskää, niin pitihän sitä testata. Sekä kotona että teatterissa. Tämä oli tietty vuosia ennen koronaa :) ja kyllä toimi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yskään tosiaan kanssa auttaa. Lakrtisin makuiset Mynthonit on mun suosikkeja. :p

   Poista
 4. V 10 lakritsiuuteta sisältävää seerumia on tullut käytettyä ja iho on todella tykännyt. Ihanaa tätä viikkoa Jonna. <3

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives