Herkän ihon kuorinta

*Sisältää mainoslinkkejä

Herkkä iho voi olla meistä kenellä tahansa. Oli ihosi sitten rasvoittuva, epäpuhdas tai kuiva, se voi silti olla myös herkkä. Herkkä iho reagoi helposti ympäristön vaikutuksiin. Tuuli ja lämpötilan vaihtelut rasittavat ihoa. 

Hoidossa pysyvyys on tärkeintä. Tärkeintä onkin koittaa pitää iho mahdollisimman tasapainoisena. Ihonhoitorutiinin on hyvä olla hyvin yksinkertainen – aurinkosuoja, hellävarainen puhdistustuote ja kosteusvoide riittävät, jos haluat karsia tuotteet minimiin.

Herkän ihon tunnistaa helposti myös siitä, miten ihosi reagoi ihonhoitotuotteisiin ja muuttuviin olosuhteisiin. Erittäin herkällä iholla, jopa pelkkä vesi voi kirvellä. 

Herkän ihon kuorinta

Ensiksi kannattaa kysyä, tarvitseeko ihoni oikeasti kuorintaa? Iho uusiutuu luonnostaan, mutta meille on syötetty varsinkin viimeisinä vuosina mieleen, että ihoa on ehdottomasti kuorittava. Ei ole. Kuorinnasta on tietenkin apua tietyissä iho-ongelmissa ja -sairauksissa. Ikääntyminen voi aiheuttaa myös tarpeen kuorimiseen. Ihoa ei todellakaan ole pakko kuoria, jos se ei sitä tunnu kaipaavan. 

Olin ennen todella kova kuorinnan puolesta puhuja. Nykyisin olen saavuttanut kuitenkin ihonhoidolla iholleni tilan tai oikeammin päässyt pois kuorinnan kierteestä, ettei minun enää juurikaan tarvitse kuoria sitä. Tänä vuonna olen tainnut kuoria yhden tai kaksi kertaa. Piti ihan miettiä, milloin viimeksi? Kerrat vain varmistivat sen, ettei ihoni tarvitse tällä hetkellä lainkaan kuorimista. Tämä ei kuitenkaan sulje pois sitä, ettei ihoni jatkossa kuorintaa tarvitsisi. Tärkeintä onkin kuulostella ja tunnustella ihoa, mitä se milloinkin tarvitsee. Samaan ihonhoitorutiiniin ei kannata "jämähtää". 

Kemiallinen vai mekaaninen kuorinta?

Kuorintoja on tietenkin kahdenlaisia. Mekaanisia ja kemiallisia kuorintoja. Jos sinusta tuntuu, että ihosi hyötyy kuorinnasta, suosittelen herkälle iholle kemiallista kuorintaa. Kuorintaan kannattaa valita erittäin hellävarainen tuote, eikä lähteä liikenteeseen korkean prosentin tuotteista, jotka saattavat ärsyttää herkkää ihoa entisestään. Kun puhutaan herkästä ihosta, kuorinnan olisi tietenkin hyvä olla myös hajusteeton. Monia hellävaraisena tunnettuja kuorintoja suorastaan rohkaistaan käyttämään aamuin ja illoin, mutta mielestäni se olisi jo ylikuorintaa. Kannattaakin miettiä, montako kertaa viikossa haluaa laittaa kuorivaa tuotetta kasvoille. Yleensä kokeilemalla löytää sen iholleen sopivan määrän. Normaali suositus on pari kertaa viikossa. Aamulla kemiallisia kuorintoja käyttäessä kannattaa muistaa kunnon aurinkosuoja.


Hellävaraisista kemiallisista kuorinnoista katsastamisen arvoisia ovat *Paula's Choicen CALM 1% BHA Lotion Exfoliant. Iholle jätettävä emulsio rauhoittaa ja kuorii ihoa. Tuotetta levitetään puhdistetulle iholle aamuisin tai iltaisin. Kun vielä kuorin enemmän ihoani, tykkäsin levittää tuotetta iltaisin parina-kolme kertaa viikossa kasvovoiteen ja yönaamion alle. Tämä on varmasti yksi miedoimpia, mutta silti tehokas kuorinta, jota olen käyttänyt. Melkein voisi sanoa, jos ihosi ei siedä tätä, niin sitten kemialliset kuorinnat eivät ole lainkaan ihoasi varten. Toinen suosikkini on myös Paula's Choicelta. Siinä missä Calm sisältää 1%:n BHA:ta, *Skin Perfecting 2% BHA Lotion, sisältää kuorivaa happoa tuplaten. Emulsiomainen tuote levitetään samalla tavalla muiden hoitotuotteiden alle puhtaalle iholle. Kolmas tuote, joka on kahta edellistä ehkäpä vieläkin hellävaraisempi on The Inkey Listin 3% PHA Toner. Koska tuotteessa vaikuttava aine Polyhydroxy Acid on koostumukseltaan iso molekyylistä, tuote ei tunkeudu yhtä syvälle ihoon kuin BHA vaan kuorii vain ihon pintaa, joka ei sitten ärsytä herkkää ihoa yhtä helposti kuin syvemmälle tunkeutuvat tuotteet. The Inkey Listin Toner taputellaan iholle sormin tai levitetään vanulapulla muiden hoitotuotteiden alle. Sopii käytettäväksi aamulla tai illalla. 

Kuoritko ihoa?


Kuvat: Pexels 1. Kyllä kuorin kerran viikossa ihoni. Näin vanhoilla päivillä olen ollut nyt varovaisempi kuorinta-aineidenkin kanssa. Iho on herkillä :)
  Ihanaa tiistaita Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut vanhemmiten sama, iho tarvitsee vähemmän kuorintaa ja varovaisempi on pakko olla. Toista se oli nuorempana, kun tuli kuorittua liikaakin, nyt tekee melkein pahaa, kun sitä ajattelee. :D

   Ihanaa viikon jatkoa Outi. <3

   Poista
 2. Kuorin kyllä, noin kerran viikossa. Joskus harvemmin, joskus vähän useammin riippuen ihon tilasta. Liikaa kuulee tosiaan nykyään sitä, kuinka kuorinta on ihan pakollinen juttu ja kuivaakin ihoa kehotetaan kuorimaan useita kertoja viikossa, vaikkei sille välttämättä ole mitään tarvetta - ainakaan niin usein. Ei niiden vinkkien antaminen toki kiellettyä ole ja joillekin ne tulevat varmasti hyvinkin tarpeeseen, mutta välillä jopa huvittaa, kuinka sitä kuorinnan tärkeyttä painotetaan niin voimakkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kans pitkään toi kerran viikossa tahti, mut retinol on sellainen aine, että tekee sitten kuorimisen tarpeettomaksi. Iho uudistuu ihan eri tavalla kuin ennen. Joskus silti tulee olo, että voisi kuoria, mutta yleensä monta kuukautta noiden aatosten välissä. :)

   Poista
 3. Olipa hyvä postaus! Huomaan itsekin että olen huomaamattani vähentänyt kuorintaa miettimättä sen kummemmin asiaa. Ihoni on ollut todella hyvässä kunnossa nyt pitkään, en ole tarvinnut paljoakaan. Monina päivinä olen käyttänyt vain öljyä ja seerumia, en lainkaan voiteita.
  Jos kuorin, käytän aina entsymaattista herkän ihon kuorintaa.
  Kivaa päivää Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit.

   Jos iho on hyvässä kunnossa, sitä on mun mielestä turha kuoria kuorimisen vuoksi, mitä tuntuu paljon suositeltavan, vaikka tarvetta ei edes olisi.

   Ihanaa viikon jatkoa Maarit. :)

   Poista
 4. Loistava postaus, sillä oman ihon pilannut niillä raastinraudoilla joita kuorinnoiksi kutsuttiin, kun olin nuori. Hyviä vinkkejä omalle todella herkälle ja punoittavalla iholle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe joo, sillon kuin me oltiin nuoria, mitä rouheampaa tavaraa kuorinta oli sen parempi. Nyt tuntuu ihan kauhealta, miten saattoi olla niin tyhmä ja miten meille edes kaupattiin sellaista tavaraa. :D Niillähän voi tehdä jopa pieniä haavoja kasvoihin....

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives