Kaksoispuhdistus – Miksi, milloin ja miten?

*Sisältää mainoslinkkejä


Huomasin, että vaikka olen todella paljon sivunnut kaksoispuhdistusaihetta blogissa vuosien aikana, en ole oikeastaan koskaan tarkemmin kertonut siitä prosessina. Ajattelin, että voisin avata aihetta tarkemmin, vaikka se onkin varmasti monelle teistä lukijoita ihan tuttu juttu. Lisäksi poimin mukaan tämän hetken suosikkituotteeni kaksoispuhdistukseen, joista osaa olen käyttänyt vuosia.

Kaksoispuhdistus – Miksi ja milloin?

Päivän lopuksi tehtävä ihon puhdistaminen on erittäin tärkeä osa ihonhoitorutiinia. Ihomme altistuu päivän aikana lialle ja ilmansaasteille, jotka sitten asettuvat kasvoillemme päivän aikana. Lisäksi mahdollisesti käyttämämme meikki ja aurinkosuoja luovat kasvoille kerroksen, joka on hyvä puhdistaa huolellisesti, mutta kuitenkin hellävaraisesti iltaisin. Se, että menet nukkumaan joskus meikit kasvoilla illalla, ei ole maailman loppu, mutta jos puhdistuksen laiminlyö toistuvasti, voi seurauksena olla ihon ärsyyntymistä hyperpigmentaatiota, aknea tai muita iho-ongelmia. Varsinkin meikki ja vedenkestävä aurinkosuoja ovat haasteellisia irroittaa pois, tällöin kaksoispuhdistus astuu esiin hellävaraisena mutta tehokkaana vaihtoehtona. Kaikkien ei silti todellakaan tarvitse tehdä kaksoispuhdistusta. Jos et käytä meikkiä tai vedenkestävää aurinkosuojaa, silloin kaksoispuhdistus on luultavasti turhaa. Illan lopuksi tällöin usein riittää hellävarainen yksinkertainen puhdistus. Jos asuisin suurkaupungissa, tekisin kaikesta huolimatta aina kaksoispuhdistuksen ilmansaasteiden vuoksi. 

Kaksoispuhdistus – Miten?

Yleensä ensimmäisessä vaiheessa puhdistukseen käytetään öljypohjaista puhdistajaa, puhdistusvoidetta tai balmia, toiset tykkäävät käyttää myös misellivettä. Henkilökohtaisesti koen usein öljypohjaiset puhdistustuotteet, voiteet ja balmit parhaimmiksi, koska haluan ärsyttää mahdollisimman vähän kosketusherkkää ihoani. Lisäksi ne eivät ole koskaan ärsyttäneet silmiäni, joten saan silmämeikin poistettua samalla helposti ilman muita tuotteita. Erilliset silmänmeikinpoistoaineet ovat lähes aina ärsyttäneet herkkiä silmiäni ja luovuinkin niiden käytöstä täysin kaksoispuhdistuksen myötä. Ärsytystä silmiin ovat aiheuttaneet myös jotkin misellivedet. Tärkeää kuitenkin on, että ensimmäisen vaiheen puhdistaja on sellainen, että se pystyy rikkomaan vedenkestävän meikin- ja aurinkosuojan kerroksen ihon pinnalta, ilman, että ihon oma suojamuuri rikkoutuu. Levitä ensimmäisen vaiheen puhdistaja aina kuivalle iholle kuivin käsin ja huuhtele lämpöisellä (ei kuumalla!) vedellä. Tällöin myös öljypohjainen puhdistaja liukenee pois helpommin. Jos huuhtelet viileällä vedellä, iholle voi jäädä epätoivottu kalvo. Toisen vaiheen puhdistajalla joka on usein geeli, vaahto, emulsio tai jokin muu hellävarainen vaihtoehto, viimeistellään ihon puhdistus. Tuote levitetään kostealle iholle ja huuhdellaan pois ihon lämpöisellä tai haalealla vedellä. 


Ensimmäisen vaiheen puhdistajalle minulle on muutama kriteeri – Irroittaa meikki helposti, ei kirvele silmiä ja huuhtoutuu pois helposti lämpimällä vedellä. Kaikkien kolmen kriteerin on täytyttävä, että ostan tuotetta uudestaan.

SUOSIKIT


Toisen vaiheen puhdistajalle on myös omat kriteerinsä – Viimeistelee tehokkaasti puhdistuksen, on hellävarainen ja ei kuivata ihoa.

SUOSIKIT

*WHAMISA Foaming Gel (32,80 €)Kuuluuko ihonhoitorutiiniisi kaksoispuhdistus?

Kuvat: Pexels

 1. Kyllä käytän. Minulla on yleensä käytössä vedenkestävät meikit, koska haluan että meikki pysyy naamalla sateessa ja paisteessa.
  Ensin öljypohjainen putsari ja sitten käytän geelimäisiä putsareita.
  Ihanaa tiistai-iltaa sulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosin myös aikoinaan tosi paljon tuote öljy/geeli comboa kaksoispuhdistuksessa, mutta mitä vanhemmaksi olen tullut, sen enemmän olen tykännyt pääsääntöisesti toisen vaiheen puhdistajana käyttää emulsiomaista tuotetta, mut varsinkin kesäaikaan geelimäisen tuotteen jättämä raikas tunne on ihan ehdoton.

   Ihanaa viikon jatkoa Outi. <3

   Poista
 2. Kuuluu ehdottomasti! Jos olen meikannut, teen kaksoispuhdistuksen käytännössä poikkeuksetta. Näin kuivaihoisena varsinkin on iholle paljon parempi vaihtoehto käyttää hellävaraista puhdistusöljyä ja sen jälkeen jotain toista kevyttä putsaria kuin hinkata koko naama puhtaaksi yhdellä putsarilla, joka todennäköisesti kuivattaa ihoa. Oon itse täysin hurahtanut korealaisen kosmetiikan öljyputsareihin, mutta tossa sunkin listalla oli useampia kiinnostavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdellä putsarilla hinkkaaminen olisi täälläkin kauhistus, alkaa kasvoja kiristelemään jo pelkästä ajatuksesta. :D

   Poista
 3. On varmaan liki 10 vuotta. Sensailla aloitin ja nyt oon Dermalocigan putsareita käyttäny vuosia. Tilasin Glossyboxin evolve boxin ja sieltä tulee kaksoispuhdistus kans. Kiva testata uutta🤭. Paula's Choicella on kans puhdistusöljy. Ootko sitä koittanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa Paula's Choicen öljyä en ole ehtinyt kokeilemaan ja se uusi Omega+ -sarjan balmi odottaa testailuaan. Odotan siltä paljon. :)

   Poista
 4. Kyllä ja Sensain on lemppari, mutta tässä tuli monta loistavaa vinkkiä myös muilta brändeiltä. Clinique ja mehän rakastetaan Ceravea.

  Kivaa viikonloppua Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cerave on huippu, varsinkin suihkussa säilytän aina Ceraven putsaria, koska se on helppo ja varma.

   Ihanaa viikkoa Tiia! <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives