Vuoden parhaat joulutortut


Vielä ehtii leipoa vuoden parhaat joulutortut. Katselin Instagramissa, kun monet tutut leipoivat niin herkulliselta kuulostavia joulutorttuja, että niitä oli tietenkin kokeiltava myös itse. Tortut ovat ehkä enemmän aikuiseen makuun. Ne vievät kirsikan ystäviltä suorastaan kielen mennessään. Joulutortut piti leipoa tällä kertaa tietenkin sellaisella tyylillä, että jokaisella haukkauksella saa herkullista sisältöä suuhun, ilman kuivia sakaroita. Harvoin jaksan tehdä torttutaikinaa itse. Pidän kuitenkin aina huolen, että se on voilla leivottua, jolloin tortuista ei tule kuivia. 

Joulutortut rommi-kirsikkamarmeladilla ja vaniljakreemillä 

Myllyn Paras Voitorttutaikinalevyjä

Pirkka paistonkestävä rommi-kirsikkamarmeladi

Valio paistonkestävä vaniljakreemi

Kananmuna

Tomusokeria

Sulata ja leikkaa valmiit torttutaikinalevyt kahteen osaan. Laita keskelle puoli teelusikallista vaniljakreemiä ja päälle puoli teelusikallista rommi-kirsikkamarmeladia. Taita sen jälkeen neliön reunat yhteen, niin että taikinasta tulee tiivis nyytti. Painele reunat tiukasti kiinni. Käännä nyytti niin, että tasainen puoli tulee ylöspäin. Leikkaa terävällä veitselle jokaiseen ilmansuuntaan yksi vekki, niin, että syntyy kahdeksan sakaraa. Nipistä varovasti sakarojen päistä, jolloin nyyteistä tulee lumihiutaleen näköisiä. Voitele kanamunalla ja paista uunin keskitasolla 220 asteessa 10-13 minuuttia, kunnes tortut ovat kauniin kullan ruskeita. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.

Torttujen taitteluun voit katsoa ohjeen täältä.

Herkullista joulua kaikille!

Jos juhlapyhinä jää aikaa, niin käykäähän lukaisemassa Kauneusbloggaajien joulukalenteria. Kaikki luukut löytyy täältä.

Lisäksi tämän blogin Evolve-arvontaan voi osallistua su 26.12. asti.

  1. Mulla on nuo samat ainesosat jemmassa kunhan saan aikaiseksi tehdä.
    Rommi-kirsikkamarmeladia piti heti rynnätä ostamaan kun sen olemassaolosta kuulin.
    Ihanaa joulunaikaa sinulle ja miehellesi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, piti ihan K-ruoka -sovelluksessa katsoa, että mistä kaupoista sitä löytyy, ettei tarvinnut turhaa kierrellä. :D

      Ihanaa uutta vuotta Heli! <3

      Poista
  2. Mä tein tänä vuonna vihreät kuulat torttuja sekä näitä rommi-kirsikka ( ilman vaniljakreemiä ) ja molemmat versiot todella hyviä!! Pitää ensi vuodelle ostaa sitä vaniljakremeä koska kyllä ne perus luumuhillot jo tökkii ;) Mukavaa joulupäivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vaniljakreemi sopii tosi hyvin myös luumuhillon kanssa. :p

      Poista
  3. Toi rommi-kirsikkamarmeladi on mulle vieras tuote, mutta toi vaniljakreemi onkin sitten ollut mukana lähes kaikissa tänä vuonna tehdyissä joulutortuissa! Perinteiset luumutortut ei oo ollenkaan mun juttu, niin ihanaa kun nykyään löytyy niin paljon eri vaihtoehtoja :) Nää sun joulutortut sekä näyttää että kuulostaa todella herkullisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä rakastan kyllä perinteisiäkin torttuja. Teen yleensä niin, että leivon näitä muita ennen joulua, mut jouluaattona pitää olla aina perinteisiä luumutorttuja. :D

      Poista
  4. Tuo vaniljakreemi on vielä minulla testaamatta.
    Herkullista tapaninpäivää sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, tekee tortuista vähän erilaisia. :p

      Ihanaa uutta vuotta Outi. <3

      Poista
  5. Vois maistuakin, tuo kreemi sen tekee. En tykkää lainkaan perinteisistä luumutortuista, niin kuivia, mutta nämä.

    Sydämellistä uutta vuotta Jonna ja toivottavasti oli ihanan joulu. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää malli tekee sen, ettei ole kuivia, lisäksi se, et on voilla leivottua tai voitaikinaa, ei sitä perinteistä lehtitaikinaa, sillä tulee ne rutikuivat tortut, mistä mäkään en tykkää siksi. Siksi en osta kaupasta koskaan valmiita, koska ne on aina niitä kuivia koppuroita. Öyh.

      Ihanaa uutta vuotta Tiia. <3

      Poista
  6. Joulutorttuihin ainoa oikea täyte on luumumarmeladi :) Ainoa myönnytys, minkä voin tehdä, on kokeilla leipoa eri mallisia niin että tulee joka suupalalle hilloa...
    Leivon aina joko 2 tai 4 torttua kerralla, että saa aina tuoretta eli ne syödään heti pois.
    Ihanaa loppuvuotta Jonna ja onnentäyteistä Uutta Vuotta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä teen kans aattona aina luumusta, muuna aikana sitten kokeilen kaikki muut läpi, koska joulukuussa joulutortuista ei vaan voi saada tarpeeksi. :D

      Samaa sinne Maarit. <3

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives