Tanskalainen ihastus – Zarkoperfume Pink Molécule

*Sisältää mainoslinkkejä, tuoksu oma 


Olen pitkään etsiskellyt itselleni uutta luottotuoksua. Viimeiset pari vuotta ovat saaneet aikaan sen, että mieli halajaa vaihtelua. Lisäksi en ole oikeastaan koko tänä aikana mieltänyt tummia, syviä ja mausteisia tuoksuja omakseni. Olen enemmänkin hakeutunut käyttämään mieltä ylentäviä, kevyitä ja raikkaita tuoksuja, joissa on kuitenkin aina ripaus makeutta tuomassa syvyyttä. 

Uutta luottotuoksua etsiessä oli tärkeää, ettei se välttämättä olisi vielä Suomessa kovin suosittu. Halusin, että tuoksu olisi siltä osin yksilöllisempi. Vuoden etsiskelin sitä täydellistä, kunnes vihdoin löysin sellaisen Zarkoperfumen Pink Molécule -tuoksusta. Zarkoperfumen tuoksut tehdään ja pullotetaan Tanskassa käsityönä. Kyseessä onkin tanskalainen brändi, josta on tullut synnyinmaassaan nopeasti hyvinkin suosittu. Joten vaikka tuoksu täällä meillä tuntuisi uniikilta, Tanskassa tämän voi takuulla haistaa vaikka kuinka monen yltä. Voisiko jopa puhua Tanskan suosituimmasta tuoksusta? Brändin takana on Zarko Pavlov, joka unelmoi uniikkien tuoksujen luomisesta pohjoismaalaisille. Tuoksut onkin tehty pohjoismaalaista mielenlaatua ja ilmastoa ajatellen. Niissä yhdistellään molekyylejä klassisiin ranskalaisiin parfyymeihin. Tuoksut ovat tyylipuhtaita ja elegantteja.


Zarkoperfumen Pink Moléculea voisi mielestäni kuvailla leikkisästi erittäin hienostuneeksi Escadaksi. Escadan tuoksut ovat miellyttäviä, mutta 2000-luvun alun jälkeen niistä on puuttunut hienostuneisuus, jota tällainen päälle nelikymppinen tuoksuiltaan monesti kaipaa. 

Pink Molécule on tuoksuna kaikkea, mitä mieleni tällä hetkellä halajaa. Se on leikkisä, mutta hienostunut. Raikas, mutta makea. Kevyt, mutta syvä. Tuoksu leikitteleekin vastakohdilla, jotka täydentävät toisiaan niin, että tuloksena mieltä nostattava hyvän mielen tuoksu. Joka kerran kun laitan tuoksua, mieleni kevenee ja hymy nousee huulille. 

Mineraalisuutensa vuoksi tuoksu käyttäytyy eri tavalla kuin monet muut tuoksut. Se siirtyy latvatuoksusta suoraan pohjatuoksuun sulautuen omaksi uniikiksi kokonaisuudekseen. Latvatuoksussa seljankukkaa, aprikoosia, mustaa orkideaa ja shampanjaa. Sydäntuoksua ei ole. Pohjatuoksussa mahonkia, kermavaahtoa ja mustapuuakasiaa. Ihollani tuoksu on shampanjamaisen pirskahteleva, aprikoosinen lämpimän mehukas hedelmäcocktail. Hetken aikaa iholla oltuaan mukaan tulee puhtaan raikkaan tuulen vivahde. Tuoksu on siitä jännä, että haistan sen aluksi pari tuntia, jonka jälkeen se muuttuu ihotuoksuksi. Eli haistan sen, mutta vasta kun vien ranteen lähemmäksi nenää. Tuoksu ei ole lainkaan hyökkäävä, vaikka sen kesto on huikea. Haistan tuoksun iholta vielä kahdentoista tunnin jälkeen. Päivän aikana tätä ei tarvitse lisätä. Vaatteisiin suihkauttessa sen voi aistia helposti seuraavanakin päivänä. Tätä ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä olen nähnyt monien tuoksuyliherkkien kommentoivan, että voivat silti käyttää tätä ilman ärsytystä. Ilmeisesti erilainen tuoksun koostumus nostaa sen siedettävyyttä. Pink Molécule pystyy olemaan voimakas ja tasapainoinen yhtä aikaa. Olen täysin rakastunut tähän ja olenkin alkanut harkita brändiltä toisenkin tuoksun hankkimista.

Tuoksun hinta vaihtelee hivenen ostopaikoittain, välillä on tarjouksiakin. Pääsääntöiset myyntikoot ovat 100 ml:n pullo (kuvissa), sekä 10- ja 30 ml:n matkakoot. 

Ostopaikkoja ovat mm.:

*Bangerhead 28-88 €

*Eleven 25,88-88,13 €

*Hajuvesi.fi 93,95 €

Oletko kokeillut Zarkoperfumen tuoksuja?


  1. Miten upea pullo. Tämä tuoksu on pakko tuoksuttaa, voisin tykätä. <3

    Ihanaa uutta viikkoa Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen ihan varma et tykkäät, mitä sun makua tunnen. ❤️

      Samaa sinne Tiia.

      Poista
  2. En ole kokeillut. Joten kaunis tuo pullo, tuollainen selkeä ja simppeli.
    Ihanaa kun löysit itsellesi uuden tuoksun. Kaunista viikkoa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullo on kyllä nätti, just pohjoismaisen yksinkertainen.

      Ihanaa viikkoa Outi. ❤️

      Poista
  3. Hei, minullahan on tämä tuoksu! :) Se on juuri sellainen, mitä kuvailit. Minusta se on kiva arkituoksu, ei ole liian hyökkäävä, tuskin ärsyttää ketään ja saa minut hyvälle tuulelle. Terveisin MaittaLy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että joku muukin näkee tän tuoksun samalla tavalla.☺️

      Tää ei tosiaan varmasti ärsytä ketään, vaikka onkin astetta uniikimpi.

      Poista
  4. Kuvauksesi perusteella ihastuttava tuoksu, joka voisi sopia minullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy ihmeessä tuoksuttelemassa. Kickseissä myydään,, joten taitaa olla ainoa paikka Suomessa, missä tätä voi nuuhkia.

      Poista
  5. Vaikuttaa juuri sellaiselta, josta pitäisin. Täytyy pitää mielessä, jos tilaan Eleveniltä jotain tässä kevään aikana. Kiitos vinkkauksesta! Ja mukavaa alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidä ihmeessä. Seuraavaksi tekisi mieli hankkia Purple Molecule, tulee siitäkin sitten arvostelu, jos päädyn ostamaan. ☺️

      Poista
  6. Ihan uusi merkki. Pullo on tyylikkään minimalistinen. Pitääpä laittaa mieleen kun tulee aika hankkia uutta tuoksua.

    Evolven arvontapalkinto tuli myös perille reilu viikko sitten, kiitos siitä :) annoin siskoa ilahduttamaan.

    Kepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin tykkään minimalistisesta pullosta. ❤️

      Kiva kuulla, että palkinto tuli perille. Toivottavasti sisko nauttii saamastaan lahjasta! 👌

      Ihanaa talven jatkoa sinne.

      Poista
  7. Kiitos esittelystä! Olit niin vakuuttava, että 10-millinen lähti tuoksuttelematta tilaukseen :D Se oli helppo ja nopea päätös, kun käsillä oli sopivasti kuponki -20% sekä 2xbonus + merkin 5-millinen Muse kaupan päälle 😍 Toivotaan että jompikumpi toimii! t.marie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla. Käy sitten vielä kertomassa, mitä pidit tuoksusta.😊

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives