10 pisimpään yhtäjaksoisesti käyttämääni kauneussuosikkia

*Sisältää mainoslinkkejä

Eräänä iltana ihonhoitorutiinia suorittaessa, aloin miettimään, mitkä ovat pisimpään yhtäjaksoisesti käyttämiäni kauneustuotteita. Ensin meinasin, ettei niitä ole lainkaan. Kun aloin pohtimaan, tajusin että kyllä niitä löytyy yllättävän paljon. Jätin jutusta tarkoituksella pois tuoksut. Tähän olisi hyvin voinut lisätä neljä tuoksua, joita olen vuosia käyttänyt niin, että ostan uuden pullon, kun vanha loppuu. Kuka osaa nimetä, mitkä ne neljä tuoksua olisivat olleet? ^_^

Sen sijaan keskityin tuoksujen sijaan muihin kauneudenhoitotuotteisiin. Yllätin itseni sillä, kuinka vähän ihonhoitotuotteita pääsi mukaan, kun taas meikkejä löytyi paljon. Jos tämä juttu tehtäisiin viiden vuoden päästä, ihonhoitotuotteita olisi varmasti enemmän. Minulla on vahvat omat suosikit. Jos löydän tuotteen joka toimii, olen sille todella uskollinen. Viime vuosina on tullut tuotteita esim. Paula's Choicelta, joita ostan aina uudestaan, mutta nämä jutussa esiintyvät tuotteet ovat olleet sellaisia paljon niitä pidempään. Kaikki tuotteet ovat sellaisia, joita olen käyttänyt vuosia (monia kaksikymmentä vuotta ja ylikin) ja jos tuote loppuu tai hajoaa, ostan sen silmääräpäyttämättä uudestaan. 


*The Mason Pearson Pure Bristle -hiusharja – Kirjoitin tästä hiusharjarakkaudestani jutun tänne blogiin jo vuonna 2013. Harjojen hinnat ovat noista ajoista nousseet melkoisesti. Pidän niitä kuitenkin edelleen hintansa arvoisina, sillä monellako teistä on yli kaksikymmentä vuotta vanhoja harjoja uudenveroisina edelleen käytössä? Molemmat tuolloin kuvissa olevat harjat ovat edelleen käytössä. Pienempi on varaharjana työpaikalla. Musta on käytössä edelleen joka päivä ja näissä kuvissa esiintyvän valkoisen ostin varmuuden vuoksi jo vuosia sitten varakappaleeksi, jos mustasta sattuisi aika jättämään. No, sitä ei ole vielä tapahtunut. Luulen, ettei minun tarvitse enää ostaa uutta hiusharjaa elämäni aikana. Asioita, joita miettiessä tulee yllättävästi elämän rajallisuus vastaan. Kokeilen aina välillä muita, mutta ne eivät tunnu omilta. En voisi enää kuvitellakaan käyttäväni muita hiusharjoja kuin näitä. Tykkään eniten versioista, jossa on pelkkiä harjaksia, eikä lainkaan nylonpiikkejä. Omistin joskus sellaisenkin, mutta annoin sen pois. Lasimaisessa hiuksessa pelkkiä harjaksia sisältävä harja, toimii parhaiten. 

Chanel Le Crayon Khol Silmänrajauskynä sävy 61 – Tuote, josta pitäisi tehdä ehdottomasti Klassikko-postaus. Ostin ensimmäisen Chanelin kynäni varmaan yli kaksikymmentä vuotta sitten. Rajaan silmiäni harvoin. Jos minun pitäisi pitää yksi rajauskynä, se olisi tämä. Jos totta puhutaan, tämä on tällä hetkellä ainoa rajauskynä mikä minulla on. Sillä koen kynämaiset tuotteet helpoimmiksi käyttää. En saa koskaan käytettyä kynää loppuun, mutta uusin sen muutaman vuoden välein. Pikimusta kynä tekee puolimatan lopputuloksen. Se on sopivan pehmeän, joten sitä voi käyttää luomella jopa smokey eye -meikkiin, koska se levittyy ja häivyttyy luomelle kauniisti. Soveltuu pehmeytensä vuoksi laitettavaksi myös vesirajaan kajaliksi. Pysyy hyvin. Tykkään siitä, että yhdellä tuotteella voi periaatteessa tehdä kaiken. Pikimusta sävy on ikuinen klassikko.

NARS Orgasm Poskipuna – Poskipuna jakaa mielipiteitä, mutta minulle tämä on täydellinen. Hohtoa, kylmyyttä ja lämpöä – kaikkea yhdessä sävyssä. Näyttää hyvältä kalpealla iholla, mutta myös päivettyneellä. Antaa poskille kunnon hehkua. Jos tykkäät matasta meikistä, tämä ei ole sinua varten. Pakkaus kestää pienen ikuisuuden. 

Clarins Pore Perfecting Matifying Kit – Surullisin tuote koko listassa. Inhoan, kun brändit lopettavat suosikkituotteeni valmistuksen ja tuovat tilalle muka paremman tuotteen, joka sitten lähes aina on paljon huonompi kuin alkuperäinen. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Clarins tekee tämän. Joten päätin nyt vielä teidänkin kiusaksi pistää tämän tänne ja purkaa samalla omaa turhautumistani tilanteeseen. :D Huomasin viime vuoden lopulla, että jotain on tämän tuotteen kohdalla tapahtumassa, koska se alkoi olemaan loppu kaikkialta. Ehdin ostamaan kaksi pakkausta jemmaan, mutta mitäs sitten, kun ne loppuu? Täydellinen puuteri, jota ei enää valmisteta. BUU, Clarins! Puuteri joka sai minut lopettamaan irtopuuterin käytön, koska en enää tarvinnut sitä. Ilmeisesti tämän korvaa Ever Matte Compact Powder, jossa on eri sävyjä, mutta ei valkoista versiota. Jos jossain vielä törmäätte tähän puuteriin, ostakaa, kun vielä voitte... Pitää varmaan alkaa katselemaan tälle jotain korvaavaa. Olen miettinyt, että olisiko It Cosmeticsin Bye Bye Pores Pressed Poreless Finish Airbrush Pressed Powderista (nimihirviö) korvaajaksi. Ainakin sarjan irtopuuteri tekee melko samanlaista pintaa kuin Clarins.

*Bioeffect EGF Serum – Kun vuonna 2014 käytin seerumia ensimmäisen kerran, en ihastunut siihen lainkaan. Mielestäni se ei tehnyt oikein mitään iholleni. Palasin tuotteeseen kuitenkin uudestaan vuotta myöhemmin ja sen jälkeen ei ole mennyt päivääkään, ettei minulla olisi uutta pulloa odottamassa kaapissa vanhan loppumista. En käytä tuotetta joka päivä. Laitan seerumia usein retinolin alla iltaisin silloin, kun tuntuu, että iho tarvitsee enemmän kosteutta. Tykkään käyttää tätä myös aamuisin kotipäivinä, kun en meikkaa. Maailman helpoin aamurutiini on pistää tätä ja päälle aurinkosuoja. 

*Clarins Double Fix' Mascara – Kohta kuusi vuotta sitten Clarins uusi pakkauksen ja samalla yksi Clarinsin suosituimpia tuotteita tuli myyntiin vihdoin myös Suomeen. Olin sitä ennen tilannut tätä vuosia Englannista, koska tuotetta ei myyty Suomessa. Samalla kun pakkaus uusittiin, muuttui vähän sisältökin. Uusittu versio ei mielestäni ole ihan niin hyvä käyttötarkoituksiini kuin entinen. Entinen oli koostumukseltaan aavistuksen tahmeampaa, kun uusi on vetisempää. Tuote on silti edelleen hyvä ja koostumus paksunee, kun tuote on auki. Tuotteen tarkoitushan on tehdä kaikista ripsiväristä vedenkestäviä. Eli väritön mascara levitetään ripsivärin päälle, jolloin se tekee ripsiin vedenkestävän kalvon. Olen käyttänyt tätä aina vain kulmiin. Tuotteella saa kulmat hyvin ojennukseen ja samalla se suojaa kulmavärin pysymään paikallaan koko päivän. 

*Sensai 38°C Mascarat – Mitä tekisinkään ilman Sensain 38°C -mascaroita... Suorastaan vihasin ripsivärejä, ennen kuin löysin nämä. Sain aina pandasilmät ripsiväreillä, mitä muut hehkuttivat. Mietin usein, että missä ihmeessä on vika, kun ne eivät toimi minulla. Sensain mascarat ovat ainoita, jotka kestävät koko päivän. Eivät suttaa, eivätkä murusta. Kiitos puhdistusöljyjen, nämä irtoavat silmistä hivenen helpommin kuin parikymmentä vuotta sitten. Öljy ikäänkuin aavistuksen sulattaa ripsiväriä, jolloin se lähtee lämpimällä vedellä helpommin pois. Aloitin käytön tietenkin pieniharjaisella klassikolla, se kuuluu edelleen suosikkeihini. Kun vain lisää alle Sensain oman ripsiprimerin, silläkin saa aikaan näyttävät ripset. Oikeastaan ainoa Sensain 38°C -ripsiväri josta en ihan hirveästi pidä – on Volumising. Tykkään todella paljon sen kaartuvasta harjasta. Sen sijaan massa  on monta viikkoa avaamisesta edelleen todella märkää ja sitä on paljon. Sitä tulee harjaosaan aina liikaa ja massaa joutuu pyyhkimään harjan päästä pakkauksen suuaukkoon aina ennen jokaista levitystä.  Sotkuista räpellystä, josta en niin välitä. Vasta monen kuukauden jälkeen avaaamisesta massa muuttuu kuivemmaksi, jolloin alan pitämään tuotteesta enemmän.

*Elizabeth Arden Eight Hour Cream – Rakkaustarina, joka tuskin tulee koskaan loppumaan. Paitsi jos Ardenilla aletaan muuttamaan koostumusta. Tähän en usko, koska resepti on ollut niin pitkään sama. Tuoksua karsastaville on kyllä vuosien saatossa tullut oma hajustettu versio, jota aikoinaan kokeilin. Se ei ole kuitenkaan tämä alkuperäinen. Täydellinen monitoimituote. Käytän tuotetta öisin huulivoiteena vuoden ympäri. Hoidan tällä kynsinauhoja ja kuivia kohtia kasvoissa, jos sellaisia ilmaantuu. Tällä voi hyvin suojata retinolia laittaessa kasvojen arimmat kohdat esim. silmänympärysihon ja huultenympäryksen. Tuubi kestää helposti pari vuotta, mikä ei onneksi haittaa, sillä avaamisesta säilyvyydeksi on luvattu kolme vuotta.

NARS Smudge Proof Eye Shadow Base – Kun aloitin teini-ikäisenä meikkauksen, silloin ei vielä puhuttu luomivärinpohjustajista mitään. Oli kyllä erilaisia kikkoja, millä luomivärin sai pysymään paremmin, mutta erityisiä pohjustuotteita ei silloin vielä ollut. Aloitin luomivärinpohjustamisen Urban Decayn -pohjustajalla, mutta vaihdoin sen aika nopeasti Narsiin. UD on hyvä, mutta omilla todella hankalilla luomilla Nars on vieläkin parempi. Joten miksi tyytyä toiseksi parhaaseen? Pitää luomivärin liikkumattomana koko päivän. Ikinä ei ole Narsin kanssa luomivärit uponneet luomivakoon, toisin kuin UD:n kanssa tällaista sattui toisinaan.

*Sensai Styling Eyebrow Pencil 03 Taupe Brown – Blogini pitkäaikaisimmat lukijani varmaan muistavat, miten alussa käytin Poutin kulmakynää. Tuskailin pitkään, mistä löydän yhtä hyvän, koska kävi niin, että koko brändi lopetettiin. Ymmärtääkseni sitä ollaan herätelty henkiin viime vuosina, tosin aivan erilaisena kuin ennen. Käytin pitkään tuon jälkeen Sensain silloin Eyebrow Pencil nimellä kulkevaa kynää sävyssä Grayish Brown. Tässä välissä Sensai kuitenkin muutti tuotteen nimeä ja väriskaalakin muuttui, jolloin siirryin Taupe Brownin käyttäjäksi. Sensain kulmakynä levittyy pehmeästi ja sillä saa tehtyä pikkutarkkaa jälkeä. Sävy istuu hyvin ja näyttää luonnolliselta. Tykkään kulmissa siitä, että ne näyttävät mahdollisimman luonnollisilta. Kuin omat kulmat, mutta hieman tuuheammat ja tasaisemmat -tyyli. Pysyy hyvin. Parasta on se, että kynää ei tarvitse ostaa aina uudestaan vaan siihen voi ostaa täyttöpakkauksia, jotka ovat tietenkin edullisempia kuin ostaa täysin uusi tuote. Löytyikö joukosta tuttuja tuotteita? Mitä kauneustuotteita sinä olet käyttänyt yhtäjaksoisesti pisimpään?


 1. Olipa kiva postausidea ja mielenkiintoisia suosikkeja! :) Tuo Narsin silmämeikinpohjustaja pitääkin ostaa testiin nyt kun UD:n saatavuus hankaloituu.

  Mä olen edelleen sellainen testailija, ettei taida olla yhtäkään tuotetta, mitä en voisi vaihtaa. Toki löytyy monia suosikkeja, joihin on pakko välillä palata. Yksi sellainen on Clarinsin Detox booster, joka on suosikkipuuterisi tavoin tietenkin lopetettu! Siitä säästelen viimeisiä pisaroita ja mietin, mistä löytäisin korvikkeen. Ei näin Clarins :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Clarins tuntuu osaavan tämän hyvien tuotteiden lopetuksen. Toki niillä on iso valikoima, mutta musta aika turhaan vaihtuu tuotteet. Olen jo vähän päättänyt, etten uskalla brändin tuotteista enää ihastua mihinkään, kun kaikki lopetetaan tai sisus uusitaan. :D

   Poista
 2. Nyt heitit kyllä vaikean. Luulenpa, että se on Lactasyd pesuneste, jota on tullut käytettyä jo vuosia :)
  Ihanaa viikonloppua sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
 3. Kiva postausidea, voisin lainata tätä jos sopii ;) en nimittäin suorilta osaa vastata tähän, ehkä olen kuin Nena Sofia joka testailee paljon? Pari tulee mieleen eli Fudgen hopeashampoo ja Biozellin Color maskit. Tukan väri kun on pysyttävä tismalleen tiettynä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainaa ihmeessä. Mäkin olin eka, ettei näitä oo. Mut sit tajusin, et multa löytyy moniakin, joita olen käyttänyt yli 20 vuotta. 😆

   Poista
 4. Chanelin kulmäkynä,Crayon Sourcils, taitaa olla viides menossa (!) yli kymmenen vuotta on ollut suosikkini. Siinä on vaalein sävy mun mielestä voittamaton. Pikkuhiljaa mieli on muuttunut ja kulmista tullut hieman tummemmat, joten laitan tämän lisäksi Chanelin Stylo Sourcils Waterproof-kulmakynää kulmien alapuolella ja vaaleampaa yläpuolella. Harjauksen jälkeen -perfecto! :)
  Clarinsin Double Fix Mascaraa on oltava aina! Ehdoton hammaslääkärille ja hierojalle mennessä, ei mascarat leviä! (Käytän säänkestäviä mascaroita.)
  Guerlinen Eye-Stay Primer-silmämeikinpohjustusvoide, ihanan ohut, levittyy mahtavan helposti, pitää meikit iltapesuun saakka. Toinen tuubi loppumassa (uusi jemmassa).
  Guerlain L'Essentiel Primer Base- meikinpojustaja pitää kiiltelyt kurissa. Ja iki suosikkini Guerlain l'Or-meikinpohjustajassa aitoja kultahipuja. Tästä taitaa olla kolmas ja ensimmäisestä toinen viimeisissä pisaroissa.
  Yleensä en osta samaa tuotetta uudelleen, koska uuden kokeilu on niin kivaa ja kiinnostavaa! Mutta jos löytää huipun lajissaan, miksi mennä merta edemmäs kalaan! :) :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt mua kuule alkoi kiinnostamaan tuo Chanelin kulmakynä. Mä uskon, et se on hyvä, koska rajauskynäkin on huippu. Taidan ostaa sen kokeiluun asap. Kiitos vaan vinkistä!😆

   Jos tykkäät Guerlainin L'Or primeristä (on munkin yksi suosikkeja), niin kokeile huviksesi Elizabeth Arden on Primer Flawless Start Hydrating Primeriä, musta ne on hyvin samantyyliset. Arden ei kyllä sisällä niitä hippuja ja siinä on pipetti annostelijana, johon mulla menee kyllä hermo, pitäisi olla pumppu kuten Guerlainissa. Muuten tykkään siitä tosi paljon. 😀

   Poista
 5. Hei mikä retinolituote sulla on nyt ollut käytössä, ja minkä vahvuinen?

  Tykästyin viime vuonna The Ordinaryn 1% vahvuiseen retinoliöljyyn. Harmittaa kun se pysyy hyvänä vain 3kk ja ei sitä ehdi käyttää puoliksikaan. 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän vaihdellen Medik8 Crystal Retinal 3 Serumia ja La Roche-Posayn Redermic Retinolia. Saa Notinolta ja Lookfantasticilta,, en tajua miksi Suomessa ei myydä brändin retinoli tuotteita. 🙄 LPR on kyllä hinta/laatusuhteeltaan ihan voittamaton. 😍 Näitä molempia kuluu aivan eri tahtia kuin sitä öljyä, joten ei mee pahaksi ainakaan mulla. 😅

   Poista
 6. Tuttuja sun suosikkeja tuli, etenkin harjan, Clarinsin puuterin ja Bioeffectin muistan todella sun kehuneen moneen kertaan ja livenä myös.

  Sydämellistä tätä viikkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
 7. Meikeistà ostan aina uudelleen Anastasian brow pomade- kulmageelin, oikea sàvy ja kestàà ainakin vuoden vaikka joka pàivà on kàytòssà. Myòs Diorin Backstage-meikkivoidetta on jo useampi pullo tullut ostettua, kokeilen vàlillà muita ja palaan aina tàhàn uudelleen. Macin Vanilla luomivàrià ostan aina uudelleen pohjavàriksi. Ihonhoidossa Bioderman hydrabio on suosikkini vuodesta toiseen, enkà oikeastaan edes kokeile muita.
  Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimeltä tuttuja tuotteita, mut ainoastaan Biodermaa olen tainnut käyttää. 🙂

   Ihanaa tammikuun jatkoa.

   Poista
 8. Olipa kiinnostava postaus, miten multa olikin mennyt tää ohi! NARS:n Orgasm on näistä tuotteista ainut, joka on itselleni tullut tutuksi. Muistaakseni olen jonkin testerin verran käyttänyt myös Elizabeth Ardenin Eight Hour Creamia, mutta en sitten sen enempää.

  Mulle tulee omista kosmetiikkatuotteista mieleen tässä kohtaa vain Garnierin silmämeikinpoistoaine, jota olen käyttänyt jo vuosia enkä edes halua testata muita. Toki monia muitakin vakituotteita on, mutta ei varmaan mitään yksittäistä toista, joka olisi ollut yhtä kauan mulla jopa päivittäisessä käytössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on pakko tunnustaa,, etten ole koskaan käyttänyt silmämeikinpoistoaineita. Joskus parikymppisenä ostin sillon tällön kaappiin, mut ne jäi aina käyttämättä. Joten luovutin niiden suhteen. 🤣

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives