Ikääntyvän ihon edulliset suosikit

*Sisältää mainoslinkkejä

Ikääntyvän ihon hoito ei vaadi kalliita tuotteita, vaikka juuri "anti-age" -markkinoinnin alla olevista tuotteista pyydetään usein muita korkeampaa hintaa. Hoidossa kannattaa kiinnittää huomiota aktiivisia tuloksia tuoviin tuotteisiin. Niiden ympärillä oleva muu ihonhoito kannattaa pitää yksinkertaisena ja hoitavana. Ikääntyvä iho ei tarvitse suurta määrää tuotteita.

Aamulla ihon voi huuhdella vain vedellä tai sitten puhdistaa miedolla puhdistustuotteella Iltaisin aina kaksoispuhdistus ja aurinkosuojaa ei tietenkään kannata unohtaa.

KUORINTA

Vaikka kuorin ihoani harvoin, moni ikääntyvä ihoa saattaa tarvita säännöllistä kuorintaa. Kuorinnan kanssa kannattaa olla kuitenkin aina varovainen, ettei kuoriminen mene yli, jolloin siitä seuraa monia ongelmia iholle, kun sen tasapaino järkkyy. Ihon palauttaminen takaisin tasapainoon saattaa kestää pitkätkin aikaa. Tämän vuoksi suosittelen aina käyttämään kemiallisia kuorintoja. Ne eivät hankaa ihoa fyysisesti ja ovat siten hellävaraisempia. Jos olet kuin minä ja käytät kuorintoja harvemmin, Paula's Choicen edulliset matkakoot ovat loistava ratkaisu. Täysikokoisetkaan eivät ole hinnalla pilattuja, mutta omassa käytössäni ne ehtivät vanhentua, joten silloin reilut matkakoot ovat hyvä ratkaisu. Matkakokoja löytyy useista Paula's Choicen jo ikonisiksi muodostuneita kuorinnoista. Omia suosikkejani ovat *Calm 1% BHA Lotion, joka sopii herkimmällekin iholle, *Skin Perfecting 8% AHA Gel, joka iltaisin laitettuna tekee ihosta mielettömän hehkuvan, sekä jo klassikoksi muodostunut *2% BHA Lotion. Calm -sarjan tuote on niin hellävarainen, että sitä voi käyttää vaikka joka päivä, mutta esim. riittoisaa AHA Gelia käytän yleensä kerran viikossa/kahdessa (en koskaan yhdessä retinolin kanssa!) ja sillä käytöllä matkakokoinen tuubi kestää käytössäni useampia kuukausia.


C-VITAMIINI

Edulliset C-vitamiinituotteet sisältävät usein C-vitamiinin johdannaisia, eivätkä askorbiinhappoa, joka on kliinisissä tutkimuksissa todettu tehokkaaksi. Olenkin todennut, että hyvä C-vitamiini on asia johon haluan panostaa. Onneksi markkinoilla on tuotteita muutamalla kympillä, jotka sisältävät askorbiinihappoa ja osa myös stabilisoivaa antioksidanttia ferulahappoa. Kun haluan pihistää C-vitamiiniostoksilla suosikkejani ovat: *By Wishtrendin Vitamin C 15% with Ferulic Acid ja *Klairsin Freshly Juiced Vitamin Drop.

RETINOLI

Markkinoilla on paljon retinolin johdannaisia sisältäviä tuotteita, jotka usein sopivat hyvin herkälle iholle. Suosin kuitenkin retinolia sisältäviä tuotteita, näissä herkkäihoisten kannattaa suosia mahdollisimman pieniä pitoisuuksia sisältäviä tuotteita, joita iho mahdollisesti sietää paremmin. Retinolin käytössä pienet pitoisuudet eivät ole ongelma, saat samat tulokset kuin voimakkaammillakin tuotteilla, se vain kestää hieman kauemmin. Kuten C-vitamiinituotteet, myös retinolia sisältävät tuotteet vaativat pientä panostusta. Mikään ei kuitenkaan ole tehnyt iholleni isompaa muutosta kuin retinolin ja C-vitamiinin säännöllinen käyttö. Ylivoimaisesti hinta/laatusuhteeltaan paras retinolia sisältävä tuote on La Roche-Posayn Redermic Retinol, mitä ei valitettavasti myydä Suomessa, joten tilaan sitä aina ulkomailta. Toinen hyvä tuote on *Paula's Choicen Skin Recovery Super Antioxidant Concentrate Serum. Nämä molemmat ovat sen verran hellävaraisia, että pystyn käyttämään näitä myös silmänympärysiholle silloin tällöin laitettuna. 

PEPTIDIT

Peptidejä sisältävät tuotteet sopivat loistavasti käytettäväksi yhdessä retinolituotteiden kanssa. Ihonhoidossa käytetään useita erilaisia peptidejä. Toiset niistä saavat näyttämään ihon kimmoisammalta, toiset taas antavat iholle kosteutta ja uudistavat ihoa. Kaikki edellä mainitut loistavia ominaisuuksia, mitä juuri ikääntyvä iho kaipaa. *Mizonin Black Snail all in one Cream on oikea supervoide. Monia varmasti inhottaa ajatus etanaseerumia sisältävästä tuotteesta, mutta ainakin omalle iholleni sillä on rauhoittava vaikutus, mitä millään muulla ainesosalla en vielä ole iholleni saanut. Kirkastaa, heleyttää ja kosteuttaa ihoa, sekä ehkäisee samalla myös epäpuhtauksia. Toinen edullinen suosikki on *Favoran Kiinteyttävä ja ravitseva yövoide, joka sopii loistavasti retinolin kanssa käytettäväksi.Mitkä ovat sinun edulliset suosikit?

Kuvat: Pexels
 1. Seerumeissa olen tarkempi kuin muissa tuotteissa, että mitä ostan. Ihon puhdistus yms. hoidan usein ihan marketeista saatavilla putsareilla esim. Neutrogenan tuotteilla. Ihoa kuorin kerran viikossa. Tykkään kosteuttavista tuotteista, koska iän mukana ihostani on tullut kuivempi kuin aiemmin.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putsareissa voi mennä helposti hyvin edullisillakin vaihtoehdoilla, varsinkin kun suosii hoitavia versioita. 💪

   Ihanaa viikkoa Outi. ❤️

   Poista
 2. Etanatuotteet on ihania <3 käytän paljon Korealaista kosmetiikkaa koska niissä on edullisia ja hyviä tuotteita, ja ne tuntuvat sopivan iholleni. Mieluummin kerrostettava vesikosteutus kuin tuhteja rasvoja. Etanatuotteet on sellaisia joista tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on monia lemppareita just Korealaisesta ihonhoidosta. Niiltä löytyy monia loistavia putsareita, jotka ei kuivata liiaksi, mut puhdistaa.

   Etanatuotteet on ihan parhaita, sopii loistavasti myös jos on atopiaa.

   Poista
 3. Etanatuotteet on todella hyviä, turhaan itsekin joskus aikoinaan vierastin ajatusta niistä! Toi Mizonin voide kuulostaa hyvältä, samoin Favora. Molemmilla brändeillä on muutenkin hyviä tuotteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on loistavia, sopivat hyvin herkälle ja ongelmalmaiselle iholle. Se rauhoittava vaikutus mikä niissä on, on ihan lyömätön.

   Poista
 4. Minä en tähän mennessä löytänyt markettihylyiltä tai edullisimmasta päästä sellaisia tuotteita, jotka sekä toimivat minulla että ovat tarpeeksi hellävaraisia. Ihoni on räjähdysmäinen yhdistelmä, eli herkkä, kuiva ja ikääntyvä, joten se tekee tehtävästä varsin haastavaa. Kemialliset kuorinnat ovat tähän mennessä olleet kaikki sopimattomia (tosin jutun sarjaa en ole vielä kokeillut), C-vitamiini tuotteista saan helposti allergioita. Olen samaa mieltä, että La Roche-Posay:n Redermic Retinol on paras markkinoilla oleva tuote ja ainoa, jota pystyin käyttämään.
  Siitä ollaan edelleen etsimässä sitä oikea hoitotuottetta (tai useampia).

  PS Olisi kiva, jos linkit aukeaisi uuteen ikkunnaan, ettei tarvitse lähteä pois blogista joka kerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkkä, kuiva ja ikääntyvä on kyllä haastava yhtälö. C-vitamiini on sellainen jonka kanssa voi olla just tuollaisella iholla ongelmia, jopa johdannaisia sisältävien tuotteiden kanssa, vaikka ne ovatkin hellävaraisempia kuin askorbiinihappoa sisältävät.

   Todella kiva kuulla, että jopa tuon kaltaiselle iholle LRP:n retinoli on ollut tarpeeksi hellävarainen. Se on kyllä loistotuote. Ilman sitä oma ihoni olisi tuskin koskaan tottunut retinoliin. Käytän sitä edelleen paljon, vaikka ihoni sietää nykyään myös vahvempia tuotteita. Harmittaa paljon, ettei sitä Suomessa myydä.

   Kiitos vinkistä, minäpä laitan jatkossa avautumaan linkit omaan ikkunaan. 🙂

   Kivaa viikkoa!

   Poista
 5. Kiva postaus. Sanoisin suosikikseni The Ordinaryn tuotteet jos edullisemmasta pààstà pitàà mainita, esim. peptidit ja retinolituotteet. Ja korelaisilta puhdistustuotteet sekà hoitovedet. t.Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Korealaisessa kosmetiikassa on kyllä ihania puhdistustuotteita. Puhdistavat kunnolla, mutta eivät kuivata.

   Kivaa viikonloppua Anne.

   Poista
 6. Mielenkiintoinen aihe, tehokkaan ei aina tarvitse olla hintavaa ja onneksi löytyy monenlaisia tuotteita meille aikuisille.
  En nyt tähän kategoriaan varsinaisesti vinkkaa omia suosikkejani, mutta aivan toisenlainen vinkki: tytär osti kesällä Tummeli jalkarasvaa ja olen nyt aivan koukussa siihen. Se tekee hoitavan ja pehmentävän 'kalvon' jaloille ja ne on pysyneet ihan mielettömän pehmeinä. Iltaisin laitan sitä myös käsiin.... :)
  Kivaa viikonloppua Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummo voiteli aina aikoinaan kädet Tummelilla. Mut sitten kun ei tarvinnut tehdä käsillä enää niin töitä purkki vaihtui kevyempään Erisaniin. 😅

   Samaa sinne Maarit. ❤️

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives